Written by Bella | July 9th, 2018

Pernah dikhabarkan mempunyai masalah jantung, namun sekeping foto yang dikongsikan dengan hashtag #FightCancer yang dimuat naik ke akaun Instagram pelakon kanak-kanak berbakat besar, Puteri Balqis Azizi baru-baru ini mencetuskan tanda-tanya tentang keadaan kesihatannya.

Alangkah terkejutnya kami apabila ibunya, Norashikin Mohd Aziz mengesahkan anaknya itu menghidap kanser tetapi buat masa ini beliau enggan mengulas lebih lanjut mengenai penyakit yang dihidapi oleh Aqish.

Namun, Aqish mempunyai semangat yang cukup kuat untuk melawan penyakitnya itu dan difahamkan keadaannya semakin baik selepas menjalani rawatan.

Saya minta maaf, buat masa ini saya tak mahu membuat sebarang temu bual. Demamnya masih tak berhenti. Jantung dan paru-parunya mempunyai masalah. Apa pun dia semakin kuat.

Penyakit kanser boleh menyerang sesiapa sahaja tanpa mengira umur ataupun jantina. Mungkin lebih mudah untuk berkata-kata tetapi kami berdoa agar Aqish terus bersemangat untuk melawan kanser yang dihidapinya, dipermudahkan segala rawatan dan harap dapat diberikan kesembuhan.

Sumber Berita : BH ONLINE

12 responses to Pelakon Kanak-Kanak Putri Balqis Hidap Kanser

  1. nok gebuzzz says:

    akk doakan semoga adik cepat sembuh dan dipermudahkan urusan…adik belakon best…akk suke tgk

    8

    0
  2. Awan Nano says:

    Be strong Aqish! Never stop fighting and please get well soon dear.. God bless..

    2

    0
  3. WickEd says:

    Semoga cepat sembuh ye dik…Aamin.

    4

    0
  4. no body knows says:

    get well soon dear….god loves you…

    2

    0
  5. shopia lorren says:

    Bykkn bersalawat..beristighfar n berzikir dik..moga dipermudahknNya..aamiin..
    #mogacepatsembuh

    6

    0
  6. Tk says:

    Balqis you have such great talent in acting. Ya Allah. Sembuhkan lah adik ini. Be strong Balqis. Love you.

    2

    0
  7. aih says:

    get well soon…… sedih saya mendengar berita ni……. hmm.

    0

    1
  8. atie says:

    gws puteri balqis, suka tengok lakonan puteri dlm andainya takdir 2..mmg nmpk puteri kurus sikit…semoga cepat sembuh…amin

    0

    0
  9. Tk says:

    My dear cute Balqis. Please keep us posted how you are doing. You will sembuh. berkat doa all of us, your fans. Insya Allah.

    2

    0
  10. Anonymous says:

    Allahurabbi….aku kalau budak2 sakit kanser sakit kronik2 ni mula rasa bagai ditusuk2 sembilu je dalam hati….semoga semangat mereka kuat…amin

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Ya Allah kurniakanlah kesihatan yg baik pada anak ini..aqish..Ameen

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Semoga cepat baik adik..

    0

    0

Leave a Comment

Optional