Written by Bella | June 6th, 2017

Dunia hiburan di Indonesia cukup hangat kini dengan gosip pelakon sinetron dan siri filem popular Surga Yang Tidak Dirindukan, Laudya Cynthia Bella yang dikatakan kini sedang bercinta dengan bekas suami Erra Fazira iaitu Engku Emran.

Tidak pasti sudah berapa lama mereka berdua berkenalan tetapi Bella sering memberikan komen di foto-foto yang dimuat naik oleh Engku Emran. Malah E di dalam kapsyen Bella mungkin merujuk kepada Engku Emran

Bella sehingga hari ini masih belum memberikan sebarang kenyataan berhubung gosip percintaan tersebut meskipun ia sudah mendapat perhatian ramai.

Apakah benar Bella dan Engku Emran sedang bercinta? Erm, rasanya tidak salah untuk mereka berdua cuba untuk menjalin hubungan kan? Kedua-duanya masih solo dan siapa tahu mereka ada jodoh bersama sehingga ke jinjang pelamin. Doakan yang terbaik buat mereka berdua…

Sumber Berita : Tribun News

34 responses to Pelakon Indonesia Laudya Cynthia Bella Kini Sedang Rapat Dengan Engku Emran?

  1. Miss Unibes says:

    Ga usah percaya. Itu hoax doang. Paling cuma sebatas teman aja kok. Tapi bagus juga ya kalo kalian jadian. Daripada lo balikan ama Chicco Jerikho, mendingan ama Emran nya aja. Biar seiman. Jgn ikut dong kayak pasangan muslim nikah ama non-muslim(tanpa masuk islam). Jgn ikut kayak Rio Febrian tanpa masuk islam nikah ama Sabria yg islam, jgn ikut kayak Asmirandah yg sanggup murtad gara2 Vanno masuk islam beberapa minggu kemudian murtad, jgn ikut kayak Katon Bagaskara, Deddy Cobuzier, Jamal Mirdad, Jeremy Thomas, Rinto Harahap. Agama penting. Biar nantinya ga repot, ga ribet. Lagian Chicco udah punya Chelsea Islan. Udah mantap lah mereka berdua seiman(dua2 nya kristen). Lo cari aja yg seiman. Emran juga bisa toh. Amboiiiii bahasa indonesia aku! Nasib aku ramai kawan indonesia. Dapat jugaklah aku belajar bahasa diorang daripada korang tau perkataan “butuh” je. Ashraf Sinclair lagi hebat bhs indonesia die weh. Kaer AF pun tapi Kaer agak prasan indonesia lah. Beza ngan Ashraff yg sah2 bini org sana.

    11

    4
    • Oma says:

      Miss Unibes – a’ah btol tu , , kang jadi mcm kes late yana zien minggu lepas , depan2 mayat dia mak bapak dia bergaduh berebut nak kebumi cara islam or cara kristian ! last2 kebumi cara islam (bapak dia muslim ) .. skang ni dengarnye kubur yana zien nak di pindah kn oleh mak nye ke kubur kristian .. bapak nye mcm redho jea myb dah blh terima yg anak dia ( yana zien ) mmg dah kristian sblom mati !

      1

      0
      • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

        Siapa Yana Zien tuh ?? kalau artis indon memang x kenal langsung lah.
        kalau sebelum mati Yana Zien tu dah kristian… tanam kubur kristian jelah. Knapa pulak bapak dia sibuk nak tanam kubur islam ?? Rasanya non muslim haram tanam kubur islam. Indon ni mazhab mana dorang guna kawin x payah tukar agama ni… syarat sah nikah mesti kedua2 pengantin beragama islam. Kalau salah seorang pengantin agama lain…. nikahnya tidak sah. Nasib baik kat Malaysia x der macam ni.

        8

        0
    • AMIR_MOHTAR5656 says:

      Artis indon jgk taste, hati2 jelah artis indon ni byk yg dh lobos, even title msh gadis xpnh kwen, tp lobos dpn blkg! Jgn xtahu, indon punya life style open sgt, baik sblm kwen tu emran kne try drive dulu bella ni. Klo btul perawan baru lah buat serius jdkn bini, klo dh lobos rugi je , hahahhaha

      0

      9
    • Ingin tahu says:

      Oh chelsea islan bukan dengan reza rahadian kah?

      0

      0
  2. 1 says:

    1
    Hmm dia duda 2x kn,hopely not,walaupun sy bukn peminat bella tpi slalu stalk ignya mula dr bella sama jerico coz walau byk gossip dan d buru media bella tak byk komen kdg no komen bukn stgh artis y pitt pott pitt pott asyik publish diri

    3

    2
  3. Jemah says:

    artis lagi…sudahlah abang kumbre…cari org biasa mcm i aje…

    4

    1
  4. Anonymous says:

    Bella ni janda ke?? Nmpak mcm dh brusia mcm dh penah ada anak…

    4

    1
  5. Anonymous says:

    erra lagi cantik..lagi sharp terletak features.
    bella ni kembang sikit.

    7

    7
  6. akak akak sangat says:

    Bukan rupa jadi taruhan. setuju dengan Bella.Doa yg baik2 je.

    9

    0
  7. i think says:

    sejuk mata memandang… ada ciri2 isteri yang baik

    6

    0
  8. 1 says:

    Gugle aja ah sape bella single atau baca kat kapanlagi

    0

    0
  9. pada aku..apapun ceritanya wajah aleesya jangan sama sekali publish oleh media Malaysia or indonesia. this is not fair for her…hormati lah hak anak kecil yg tidak tahu apa2 itu…gossip belum tentu jadik..dia dah terpalit sama. ciaaann alleesya comel.

    7

    0
  10. joshua says:

    Hmm….cantek, baru padan dgn emran. Dgn erra dulu, nampak emran yg lbh lawa dari erra. Kalau dgn yg ni sepadanlah, sama2 lawa..

    3

    9
  11. Anonymous says:

    downgraded ke bangggg…dr ratu msia..ke retis sinetron… huhuhu

    3

    5
  12. Rahsia says:

    Ciss kena gossip terus private IG engku imran huhu

    0

    0
  13. Joy Aries says:

    Haha pulak dh.Ye la Bella kan comel muda plak tu. laki melayu ni suka minah indon klau x minah siam jd pilihan diaorang.Ye la org indon kan ramai yg comei2 klau nk compare ngan kita gadis melayu nih.Tgk ashraf Sinclair tu sudah laa

    1

    5
  14. Anonym says:

    Bella itu artis papan atas di indonesia.. sekarang bella sudah hijrah menjadi wanita yg lbh baik.. kemaren dia sempat tunangan sama keponakan yusuf kalla (wakil presiden indonesia).. tapi tunangannya itu ternyata bukan laki2 baik.. suka clubing bareng wanita2 nakal.. makanya bella tidak jd menikah..
    Mudah-mudahan kalau engku emran memang jodoh bella.. bisa menjadi imam yang baik buat bella.. wanita yang baik akan mendapatkan laki laki yang baik pula :)

    4

    0
  15. Anonymous says:

    Bella itu artis papan atas di indonesia.. sekarang bella sudah hijrah menjadi wanita yg lbh baik.. kemaren dia sempat tunangan sama keponakan yusuf kalla (wakil presiden indonesia).. tapi tunangannya itu ternyata bukan laki2 baik.. suka clubing bareng wanita2 nakal.. makanya bella tidak jd menikah..
    Mudah-mudahan kalau engku emran memang jodoh bella.. bisa menjadi imam yang baik buat bella.. wanita yang baik akan mendapatkan laki laki yang baik pula :)

    0

    0
  16. Anonymous says:

    biasa2 je…level rossa muka.

    3

    0
  17. kelupis77 says:

    Dulu ai tak perasan bella ni ahli group tersohor BBB sbb ai ingat ayushita jer tp pas bella ni berhijab baru ai perasan.manis orgnya sejuk mata memandang.sbagai seorg manusia..kita doakan aja semoga dpermudahkan segala urusan..tak guna kt nak mghakim org sbb kita bukannya malaikat.#jgnkecamsayak#

    1

    0

Leave a Comment

Optional