Written by Bella | July 30th, 2018

Siapa yang tidak kenal dengan pelakon jelita Amelia Henderson yang namannya kini sedang meningkat naik dalam industri hiburan tanah air selepas muncul dalam drama Pengantin 100 Hari dan Jangan Benci Cintaku. Kalau ada yang masih ingat, Amelia sewaktu zaman kanak-kanaknya juga terlibat dalam iklan komersial.

Mempunyai darah kacukan India dan Scotland, umu mengetahui Amelia sudah berkahwin dengan seorang kerabat diraja. Namun, sejak kebelakangan ini khabar mengenai rumah tangganya yang dikatakan goyah sering menjadi bualan ramai. Ada yang mengatakan Amelia dan suami sudah bercerai.

Baru-baru ini, status perkahwinan Amelia terus menjadi tanda tanya dan mendapat perhatian apabilada ada seorang pengguna Twitter memuat naik kenyataan mendakwa suami pelakon wanita itu sedang hangat bercinta dengan gadis lain.

Jika benar wujudnya skandal seperti yang dikatakan, rata-rata netizen merasakan Amelia berhak mendapat seorang lelaki yang lebih baik.

Walaubagaimanapun, Amelia menjelaskan mereka secara baik dan tidak wujud isu orang ketiga. Malah, beliau masih lagi berkawan baik dengan bekas suaminya itu dan kini sangat bahagia dengan kehidupan masing-masing. Amelia pada masa yang sama meminta peminat mendoakan yang baik-baik sahaja.

Nampaknya segala tanda-tanya mengenai status perkahwinan Amelia sudah terjawab. Kalau mereka boleh berkawan baik, apa salahnya mendoakan agar hubungan yang terjalin itu dapat kekal sehingga akhirnya. Mungkin mereka berdua sudah redha dengan apa yang terjadi, jadi netizen juga tidak perlu melatah dan ‘chill’ sahaja. Bak kata Amelia, doakan yang baik-baik.

40 responses to Pelakon Amelia Henderson Jelas Isu Sudah Berpisah Dengan Suami

  1. captain america says:

    mana borang nikah…saya nak isi nama awak

    7

    2
    • Wekkkkkkk says:

      Bukan..u kena tengok dulu…surat cerai…baru boleh isi form nikah.

      Apa yg llaki mahu ha sbenarnya..cantik dah ada…

      10

      0
      • Anonymous says:

        Aku rasa Ms Anderson x berselera dgn laki ni kot….igtkan berduit…..tp dah kawen rupanya x berduit mana….dan x leh hensem mana pun. Dah bosan agaknya dgn jantan tu…..

        Carilah laki yg hensem sikit…hehehe

        10

        1
      • Anonymous says:

        buruk kena cerai
        cantik kena cerai
        taat kena cerai
        derhaka lg la kena cerai
        kaya kena cerai
        miskin pon kena cerai..
        JODOH itu sungguh misteri.

        40

        0
    • Anonymous says:

      Lawa giler dia ni.

      12

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      jambu2 gini pon kena cerai ke ?? mungkin dia ni tkde anak atau tknk beranak…eeee tak tau lah..! yg gambar atas tu laki dia ke ?

      0

      5
    • Anonymous says:

      amylia ni cantik sangat! sure ramai dok berbaris.

      2

      0
  2. Guest says:

    Husband instagram : tunkuharun

    3

    0
  3. gues says:

    Husband instagram : tunkuharun

    2

    0
  4. huhu says:

    janda tak pe..nanti boleh jadi pelakon..yg cerita kul 7 malam tu..

    1

    0
  5. Anonymous says:

    Janda Muda u..23 tahun…

    2

    0
  6. aih says:

    fuhhh.. apa lagi yang husband dia nak…. dah cantik dah tu…. package semua ada…
    rupa, bentuk, gaya…. aihhh lelaki mmg tak pernah puas… ingatkan dia x kawin lagi..

    10

    0
  7. Anonymous says:

    amelia ni muslim lah kan? sbb kawin dgn tunkuharun

    0

    1
  8. Anonymous says:

    Tak pe la Amelia. Masih hot & muda apa. Pasne pilih yg muka mix2 jugak lah. Biar terbeliak biji mata ex kau. Cerai n tak de anak tu tak sakit ati. Cuba cerai n ada ank tu yg jd pergaduhan tuh.

    9

    0
  9. Lpas cerai says:

    Spe plak ni..x knl la

    1

    1
  10. damai says:

    Amelia Henderson yg berlakon as Damia kat Jgn Benci Cintaku ehk?

    1

    0
  11. Abg Jilat says:

    puki wangi pun kena tinggal….laki dia kunyit kot

    1

    2
    • Anonymous says:

      yg u sebut ni..muda ke, mkcik bwg ke, nenek ke..kalau dh janda..sama je baunyeeee…cuma beza kelopak warna je…

      0

      5
  12. Anonymous says:

    madu dh habis, tinggal sepah je.

    1

    0
  13. bawang putih says:

    ex hubs dia ni ujung bulan tunggu elaun kerabat je agaknya. keje nan hado. so duit x sebanyak yg disangka. muka dh la x ensem. laki jue evan tu pun lbh kurang je agaknya. tp muka ada sikit sedap. go on je la.

    7

    0
  14. Uyuth says:

    Memang kerabat mostly takda duit ke

    7

    0
    • rota rota says:

      diaorg ni lahir2 je dh mmg ada elaun khas utk diaorg. x keje pun xpe. tp x lebat la. setakat title je kerabat

      7

      0
  15. Fatin nadiyah mohd zuhudi says:

    muka mcm laki dia ni, kalau bukan kerabat takde sapa hendak punn….sedeyyyyyy

    17

    0
  16. Anonymous says:

    No wonder dah start berlakon balik sebab since kahwin mmg senyap terus. Pity her punyelaa nak cover isu rumahtangga tup2 ex sendiri pegi upload gmbr new gf. Harap amelia kekal terus dlm agama islam tu je yg penting.

    17

    0
  17. RAKYAT SPONSOR says:

    cantik & jambu si amelia nie.. memang ada pacakage berada di persada seni.. tapi bakat kena asah & berdisplin ya.. sekadar anak kerabat podahhhhh.. you all ingat org kerabat kaya.. RAKYAT yg kaya SPONSOR golongan ini.. hidup macam parasit!!

    4

    0
    • Anonymous says:

      die dah lama lah dr die kecik lagi kot x salah aku buat iklan susu n mcm2 lagi, tapi since die kawen terus die senyap sbb die kawen muda sgt age 19 or 21 x salah. tapi bagusnye die mmg sgt jaga aib relationship tapi kesian ex hubs die plak yg melebih2 up gmbr new gf siap beraya sakan. sian amelia.

      4

      0
  18. Hawa Diana says:

    Anton x semestinya bertuah

    3

    0
  19. Anonymous says:

    She is damn pretty.

    10

    0
  20. yam says:

    susah dari segi protokol kut dalam kerabat ni. macam2 nak kena jaga. dia dah la muda lagi kekok la kut. tapi ritu dia selebret bday alex cam ada nampak wine. hopefully dia masih islam la. tapi tu la kadang yg islam pun sama duk tonggang kencing setan nu sooooo…

    1

    0
  21. haha says:

    muka ex dia mcm lembu susu
    nasib baik kerabat, kalau x xde yg ingin haha
    amelia ni cun, ni dh berlakon gerenti berderet nak

    5

    0
  22. Hanky Panky says:

    Serious la? Kalau betul masih shuben n wife, takkan la shuben kau follow IG gf je. Tak follow IG bini pun..? Haihh.. #donebawang

    1

    0
  23. ummi says:

    amelia ni non muslim, dia masuk islam dan kahwin ngan tunku harun, nama islam dia Puteri Nur Amelia Henderson

    0

    0
  24. Para para sakura says:

    Aku follow amelia ni dri zaman dia still wife kerabat tu lg..n follow jgk ex husband dia..ig ex husband dia mmg slalu upload gmbr amelia ni n nmpk la dia syg gile kt si amelia ni. Tp time tu kt ig amelia xde pn gmbr laki dia. Mcm x menghargai je..mgkin dia nk kikis hrta laki dia je kot dlu ?

    0

    0

Leave a Comment

Optional