Written by Bella | November 16th, 2017

Spekulasi pertunangan serta pernikahan Fattah Amin dan Fazura masih lagi menjadi teka-teki. Ramai yang sudah tidak sabar untuk menantikan sidang media khas yang bakal diadakan oleh Fattzura pada 23 November ini untuk merungkai segala persoalan dan isu tentang hubungan mereka berdua. Adakah benar-benar bercinta atau sebaliknya?

Terbaru, Pejabat Agama Islam Daerah Petaling (PAID) memberitahu pihak mereka tidak menerima permohonan pernikahan dari Fattah dan Fazura. Untuk makluman pembaca,  pasangan yang hendak melangsungkan pernikahan perlu mengemukan permohonan kepada pejabat agama Islam daerah di tempat tinggal mereka.

Sehingga hari ini (semalam) kami tidak menerima sebarang permohonan nikah daripada mereka. Kita pun ada dengar mengenainya (spekulasi kedua-dua pelakon itu bernikah) namun setakat ini tiada apa-apa permohonan lagi.

Dalam pada itu, pengurus Fattah iaitu Acha mengesahkan majlis tertutup yang berlangsung di kediaman nenek Fazura, sebenarnya adalah kenduri dan doa selamat  sempena dengan keberangkatan pasangan ini bersama keluarga ke Makkah semalam bagi mengerjakan umrah.

Sumber Berita : Harian Metro

75 responses to Pejabat Agama Islam Daerah Petaling Tidak Terima Permohonan Nikah Fattah Dan Fazura

  1. Anonymous says:

    Promosi drama baru diaorang berdua je tu. Mcm biasalah… produksi yg suruh buat gitu

    25

    0
    • Anonymous says:

      Entahnya. Bukan susah pun nak bagitau event dkt rumah nenek Fazura tu kenduri doa selamat. Ini sengaja berahsia. Aku tak anti pun dgn relationship dorg ni tp menyampah cara dorg nk pegi buat benda baik tp seek attention org. Tak pyh pura-pura innocentlah sbb dorg mmg tau dorg ramai peminat. Berjuta followers dkt IG. Apa tindakan dorg smua org nak ambil tahu. Patutnya nak pegi buat benda baik ni, tak perlu sengaja nak berskandal. Org start bercakap pun sbb korg jgk yg mulakan.

      48

      6
      • Anonymous says:

        ko tengok la sape PA depa…management pun suak mencapub…apa nak heran

        10

        3
        • Anonymous says:

          Lps tu salahkan peminat sibuk nak tau. Kalau nak kahwin lepas umrah ckp je la. Kita pun doakan yg baik utk dia. Tp bila berahsia melampau mcm ni, terpikir jgk tenang ke buat umrah tu sbb org bercakap benda xelok psl dorg.

          20

          3
        • Pekerja Gomen says:

          Komen dari no 1 sampai 4 suspek neelofa dan adik beradiknya

          34

          16
        • Anonymous says:

          Apa kena mengena dgn lofa plk..giler betul lh peminat fanatik ni..positif sikit lh ooii nk jadi peminat pun waras sikit..

          26

          1
        • Anonymous says:

          Lofa x kebulur lah dgn Fattah. Fattah tu bukan terbaik pun dkt dunia ni.

          14

          4
        • wekkkkkkk says:

          dlm dunia skrg ni mana ada yg terbaik dh. Yg terbaik dh WAFAT.

          12

          0
        • Anonymous says:

          Hadap sngt reporter nak korek. Leave them alone la reporter bongok. Da ckp sidang media 23 Nov kan. Sengal xpaham Bahasa. Family maut kena bunuh letak kolum kecik Kat paper. Rumours fattzura kawin jadi biggest headline. Bongok bertingkek tingkek reporter low class ni

          31

          0
    • Anonymous says:

      ini menunjuk kan media masa malaysia telah berjaya mempengaruhi orang2 malaysia..cer tengok Michael Ang, dia cina, tak peduli pun tentang rumors semua ni. asal poket dia tebal.

      9

      0
    • Anonymous says:

      Nasi lemak sejemput tak bleh kena panas

      0

      0
    • U says:

      Pada pandangan saya, wartawan yg terkejar2 nak tahu what is the story behind all that sampai sanggup pi rumah nenek Fazz.. kalau nak publisiti mesti drng jemput semua wartawan ni kwsn rumah pun di kawal ketat..

      12

      0
    • Anonymous says:

      komen 1-4 reporters sangkak story..or nelopak fam..lol or ..fans yg xde life.haha

      2

      2
  2. Gila takde life says:

    Ya Allah enough with the speculation guys. Taktau nak ckp sibuk kepochi tahap apa dah org apa kita ni ?!?!
    Leave these people alone! Diorg nak kawin ke tunang ke doa selamat ke apa ke lantak diorg lah, smpai dgn PAID pun korg check dah taksub sgt smpai tahap apa ni????

    56

    0
  3. Anonymous says:

    Astagfirullah sampai pergi check pejabat agama? Come on la guys. Leave them alone. Mmg org melayu kt Malaysia mmg kepoci ke? Tggu je la statement dari diaorg. Kan dah IG dah ada bgtau kenduri doa selamat ja.. Adoii, pls la wei..

    37

    0
    • kenyataan says:

      nk juga Lopak ngan Fattah mcm tu ler busuknya hati, bila Lopak ngan Fattah semua jer cantik dmata dorg tpi klau ngan Fazura buruk smpai ke liang lahad agaknyer..klau aku jdi Lopak aku malu dapat peminat yg malukan dia dan tk move on seolah2 si Lopak ni tk laku ngan jantan lain sdngkan Fattah dh lama move on tk ambil kisah pun psal Lopak dngr nama Lopak pun ‘next pls!!’ sudah2 lh yg membenci tu jgn belakangkan kebesaran Allah jodoh pertemuan perpisahan ajal maut semua kerja Allah..doakan jer yg baik2 utk si Lopak tu jugak utk dpat jodohnya yg dicari2 selama ni kan…

      7

      3
  4. fazura says:

    lahhhhhhhhhhhhhh pejabat ugama apa cerita…………isn’t this breach of confidentiality????? jakim jais ….apa hal niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    10

    3
    • miamore says:

      betul…buatnya betul ada permohonan? mereka bagitau jugak ke…

      4

      1
    • Anonymous says:

      Hotak kau confidentiality. Kalau pasangan Islam berkahwin, kena rahsiakan ke? Ke nak biar sampai jadi mcm perempuan bunting anak artis popular buat dkt PD tu? Atau mcm remy ishak bertunang dgn bini org? Bertunang je kena diam2. Berkahwin ni kena heboh utk elak fitnah. Itu pun tak tau ke??????

      3

      3
      • Pekerja Gomen says:

        ini bukan dah kahwin… ini permohonan… belum sah laki bini lagi… baru permohonan! ada paham??? nak menghotakkan org…. ko pun hotak kat lutut

        7

        3
        • dya says:

          ya laa.selalu permohonan sepatutnya P&C dlu..bkn boleh sebar sesuka hati weh..

          6

          0
        • wekkkkkkk says:

          MGKN borang permohonan tu ada kt tgn Pendaftar Nikah. Masih di pegang oleh Juru Nikah..kalau x complete mana boleh approved dulu dn hantar ke Jais/Jawi (S’gor/KL).
          Itu sbb Fatah & Fazura kata tunggu lepas balik umrah. Mereka pegi umrah dulu, adakah mereka dpt “älamat baik & x baik” perhubungan itu.

          Biasanya di tmpt masing2 ada wakil juru nikahkan. Cuba korang fikir, kalau dokumen x complete, mesti juru nikah hold dulu.

          3

          0
      • Anonymous says:

        Masalahnya diorang belum kawin nk heboh apanya??? Kalau da pembenci tu ada aje yg xkena. Dah diorang ckp 23 hb. Tunggu je la depa nk ckp apa. Sementara tu, ko pi buat la apa2 keje.
        Heboh salah, Tak heboh salah.

        3

        0
  5. free sgt wei says:

    siapa pulak yg begitu senang dn free sgt sampai pegi pej. agama nk korek. Tapi saya rasa org pej agama sendiri yg kuarkn statement..mana ada org bgitau sibuk sgt dgn retis 2 org ni smpai nk korek ke lubang cacing. Pekerja pej agama tu je yg free baca Blog Nara ni…smpai bagi tau belum ada isi form.
    Selalu nya makcik2 lah.

    0

    8
    • Anonymous says:

      ermm? dah tentu lah wartawan yang pegi korek kat pej. agama tu.. korang ni tahu ke tak gosip2 ni dtg dari mana? ofcos dari wartawan dan media2

      12

      0
  6. Anonymous says:

    doakan aje yang terbaik untuk mereka.. tak payah la nak buat spekulasi yang bukan – bukan. kadang – kadang bagitahu pun dikeji, tak bagi tau pun dikutuk…so, tunggu ajelah..

    6

    2
  7. Anonymous says:

    Apa aku heran ker???

    0

    0
  8. ramzi says:

    Adehhhh gigih betul sampaikan cari maklumat di pejabat agama.. sudah2 la tu weiii, biarkan la drg tenang buat umrah :) kan drg ckp akan buat sidang akhbar nanti..

    6

    0
  9. Kepoh says:

    WAT pe ssah2 pkir diorg kwin ke idak..da bz mcm wrtwan gssip.nma pn retis kn..pndai brlakon wat muka je tu.promote drama lg la tu,under michael ang..as usual?

    6

    0
  10. Pekerja Gomen says:

    Jabatan Kerajaan perlu jaga integriti…. ingat kita ada PDPA. Once you breach the law, they’ll sue you in court!

    2

    2
    • Anonymous says:

      Hahaha..pekerja gomen..PDPA takat beritau taraf perkahwinan seseorang xkn sampai naik court..dh tentu mendirikn masjid tu elok di hebah2kn supaya x mendatangkn fitnah..kau tau kn makna walimatul urus

      2

      2
    • Anonymous says:

      integriti konon… kau online blog gosip waktu ofis mana integriti kau ?? ke kau ni pura2 gomen staff… kau nak keje gomen tapi x dapat kan.. lepas tu kau guna nama gomen bergosip sini siang malam.. padahal org gomen sibuk buat keje akhir tahun termasuk lah kerani.. x ada masa nak bergosip siang malam macam kau… FAKE !

      4

      0
      • Anonymous says:

        bergosip dari pagi ke petang.. nampak sangat bukan kerja gomen.

        2

        0
        • wekkkkkkk says:

          hahahaha..aku keja swasta, hujung taun kerja x ada, tunggu naik gaji dn bonus melambung je nnti, hari2 pagi smpai petg 6.00pm aku gossip je kt nara ni di waktu office hours, mesti ada yg mrh aku tagline wekkkkkkk ada je bersepah..

          0

          0
      • Pekerja Gomen says:

        gaji bapak ko sama ngan gaji tukang kebun aku…. so shut up your mouth stupid slut!

        1

        1
        • Anonymous says:

          Mulut kau x melambangkn org yg berkerjaya executive n educated .ckp dh mcm level haprak. besar pangkat jusa pun dh kerja gomen tu kuli je lh pun .jgn brlagak..

          3

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Noob and naive betul ko ni kan…
          Ko fikir anak2 menteri semua sopan walaupun educated ke?
          Keluarlah dari tempurung sayang…
          dunia ini lebih dari apa yg ko bayangkan…
          pity u…

          0

          2
        • Anonymous says:

          Jusa ?? hahaha.. menipu gile.
          ko ingat senang nak naik pangkat kecuali lah kau tu dah nak bersara.. umur senja baru dapat mcm pak saudara aku. tapi jusa kenalah educated.. bukannya online blog gosip siang malam… aku x percaya kau keje gomen.

          0

          0
        • whatever says:

          you tu org biasa.. x payah nak cakap besar macam anak menteri, anak menteri semua pergi overseas.. setakat kerja gov orang x pandang pun lah. tu pun kalau betul you kerja gov.. kerja gov di KL ibarat miskin bandar.

          0

          0
        • hahahahahaha says:

          hahahha…kalau x ada elaun “saraan” lagi ssh nk cover hidup. Harap basic..mkn selang seli telur dn ikan gelama masin. Awal bulan je baru ikan kembong…hahahhaahh.
          ikan bilis jgn citerlah..dh mahal skrg.
          x apa, janji boleh makn, jgn corruption sudah..

          0

          0
  11. Anonymous says:

    Dan ko Pekerja Gomen peminat fanatik sapa? You are so shallow. Klu ko minat sgt FA dan Faz tu your bisnes. But Tak usahlah nk kaitkan Neelofa dan tuduh buka bukan. Buat dosa keghin jer. Klu FA dan Faz nk shooting drama ke. Nk nikah ke. nk gi Umrah ke. Biorkan. Doakan drama tu laku sebab sebelum drama dah boring. Bnyk sgt drama acah2.

    5

    2
    • move on says:

      memang pun Lopak drama queen Malaysia..budget suci konon..FAKER!!

      4

      7
    • miamore says:

      relax lah…ni apa marah2 ni…ko ada kena mengena ngan neelofa ker…..kirim salam yer ka neelofa. cantik orgnya, tapi berlakon mmg out,.

      10

      0
    • Pekerja Gomen says:

      See… i don’t have to say anything….
      Sabar ye lopak….
      hanya johari yang mengenal maniam…

      4

      0
      • kaumkaukaumkaukaumkau says:

        pekerja gomen dipolopori oleh rakyat Kelantan., maka barang siapa yg kutuk LOpak, maka akan di balas/marah oleh org Kelantan.
        kahkahkahkahkahkah

        1

        6
  12. ke tong sampah je says:

    rubbish gossip

    2

    0
  13. noendingname says:

    Apa yg korg kecoh2 ni..dorg xde bt statement pape pon…korg plk panas kenape..knape nk cari salah FA je..lantak dia la..kepochinyer la rakyat Malaysia ni yer..tgu je la 23hb nnt nk bising pon…haiiyaaaa

    1

    2
  14. Anonymous says:

    relax relax netizen. apa masalah pejabat agama tak ada rules ke? ingat lah wahai wahai ahli agama jangan salah guna

    2

    0
  15. lea weiss says:

    Kelakar lh kes Fatah ngan Fazura ni..ada2 je nk jadikn bahan gosip kita semua..dia org pergi tanah suci pun kita yg kecoh di sini..hehehe

    3

    0
  16. wekkkkkkk says:

    saya rasa kalau 22 suka, nikah jelah. Apa nk tunggu lagi, fikir yg skrg, happy skrg, jgn fikir takut akan keruntuhan rumahtangga. Kawen je. Kalau dh tiada jodoh akan dtg, maka kamu 22 dh ada merasa nikmat berumahtangga, pasti 22 akan dtg mau menikah semula dgn segera.
    Tambahan lagi kalau si lelakikan, kalau dh “rasa” mesti cept mau nikah lagi.

    3

    1
  17. Anonymous says:

    wartawan mane nii terdesak job smpi pegi pejabat agama bagai… dua org tuh rilex jer buat kenduri doa selamat & happy buat umrah… yg wartawan sini haus job nk tulis berita…

    1

    1
  18. Anonymous says:

    wartawan dah hauk gosip… inilah dunia cari mkn dlm industri retis.. cari berita, tulis gosip2, sebarkan.. ujung bulan dpt gaji buat sara anak bini..
    tgh ligat pikir nk tulis gossip ape nnti lepas diorang balik umrah..

    2

    0
  19. Anonymous says:

    Fazura ni manusia paling menggelabah dlm dunia. Nk pegi umrah is bagus tp bg ruang kt org bersangka2. Bgtahu je lah yg betul apa masalah. Artis kalau tak cari publisiti tak laku agaknye yek? Kena sentiasa cari modal utk nama tu terus bermain kt mulut org. Never a fan of this woman bcs of her attitude yg riak tp tunjuk humble. Dlm ur show E! tu pun people can see betapa fake nye kau.

    8

    8
  20. Anonymous says:

    kalau PC 23hb ni reveal psl nak promote drama je, memang teruk la kene kecam..huhu

    6

    0
  21. ???? says:

    dah kata pun dunia artis. Publisiti dan glamour dah jadi rencahnya.

    Bagi peminat sesorang artis , segala perkembangan artis berkenaan, mereka berminat nak tahu. Maka adalah pihak2 yang akan cari berita artis walaupun sekecil mana. Itu kita kenalah terima dengan baik.

    Bagi yang tak minat dengan seseorang artis dan dia minat artis lain, maka jangan lah kutuk berita2 artis yang tak mereka minati. just baca berita yang dipaparkan.
    wartawan cari rezeki dengan cara mereka. produksi dan pengurus artis pun ada cara mereka utk buat marketing. mereka berniaga.

    selagi berita itu tidak memudaratkan masyarakat dan agama, kita pertimbangkan mana yang baik kita teladani, yang buruk jadikan sempadan. tak perlu nak komen dengan ayat2 yang menghina.

    artis bertunang…dikutuk, artis nak nikah dikutuk…artis dapat anak, baby yang kecil tak berdosa pun dikutuk dikata tak comel….

    2

    0
  22. lil says:

    Aku cuma nak fokus bab tajuk tu je Patut tajuk dia ¨-‘ pejabat agama islam petaling belom ade menerima pemohonan nikah dari Fattah Fazura’ !!! tapi tajuk kt atas tu mcm nak mohon nikah tapi kena reject dari pejabat agama !! saje je !!

    1

    1
  23. Didi says:

    Just leave them alone.gv them some space la wey.. Kan dh ckp tnggu 23rd.. Tak sabar sgt kenapa? Reporters yg buat org lain menyampah dgn fattzura. Diorg ok je buat ibadat

    3

    0
    • Anonymous says:

      Reporter gossip NI mmg over. Tak tau cmne diorang bole mkn hasil kerja yg macam tu? Fitnah, bukak aib orang, promote persengketaan, Batu API macam2 la. Pastu bangga ckp, da kerja aku mcm ni.. giler ape? Kerja tu ibadah. Aib kan nama orang tu ibadah ke? Jenis Tak paham Bahasa. Org da ckp 23 tu tunggu jela. Gigih lg nak korek. Pastu cakap peminat yg suka. Vangang betul. Pada aku skunk reporter yg over Dr fans sebnrnya. Fans da pndai hormat privacy artis. Reporter je masih takuk tu gak

      2

      0
  24. Jam says:

    231117 cuti umum,22 Tak tahu malu na umum bawa gf dan bf dating ke tempat suci,stupid selfie bagai na rak,Tak malu

    1

    7
  25. Anonymous says:

    Relax la korang.. adat dunia artis cmtu.. kalau kt luar negara lg teruk sampai ade paparazzi.. luaskan la sikit pemikiran korang tu.. buat tak tau je la kt dorg ni.. yg g taksub sgt dh kenapa

    1

    0
  26. zahrah says:

    Mintak2 fazura nk umumkn pd 23/11 tu dia nk berhijab sempurna..syukur alhamdulillah..benda baik

    1

    3
  27. KESIAN says:

    Kesian kan dgn fans fattzura ni. Dulu tak habis habis nak madu la apa la mcm dah sangap sgt tapi skrg eh suruh resepct privacy org tu pulak. Bukan korg ke yg tak tahan sgt nak publicize kan hubungan dorg tu? Pastu skrg nak kaitkan fans/family Lofa pulak yg komen. Lofa pun tak hadap la Fattah tu. Lofa deserves someone much better bukan yg mcm takde pendirian mcm tu. Sape yg gi Like Lofa punya tweet kt Twitter few days ago? Lepas tu tahu unlike balik LOL

    2

    2
    • Nn says:

      Yg ko nk kesian sgt pehal…biar jela dorg nk rhsia ke..nk kawin ke..tunang ke..hdup ko effect ke..ape peranan ko kat dlm industri hiburan..klu da tau lopak deserve someone better…g je la kawen ngn someone yg x muncul2 tu….org len x de nk tduh si lopak hadap ke fattah..fans lopatah yg kerap tulis kat blog comment yg lopak lg bagus dri fazura la..ntah2 ko slh seorg…klu lopak tu x de nk org rmai especially peminat die jadi gosip bukan2..duk diam2 nsiht fans die yg gelabah..jgn la gedik2 nk buat vid true love..flash back balik ksh cinta…am i rite..sape yg gelabah n x move on..come on la..

      0

      0
    • Ui says:

      Ak slalu dgr peminat lopak ckp fattah x layak ngn die la..deserve someone better la..then ble fattah ade gosip…rmai plak lopattah la kot..ckp fazura tua..x sesuai..lofa lagi cntik..skrg sape yg tak bole nk move on sbnrnye..fans lopak or fans lopatah..leave fattah amin and fazura alone k, yg nk bcinta ke…or klu nk kawin ..nk ngadap seumur hdup is mereka ye ..not u olss..yg korg sush hati sgt….nape…dlu mase rcw n zain pon..punye rmai kutuk2 ..da kuar aisyah..senyap semua…dorg lagi beza umur jaoh beb…knp korg yg fans lopak x doa korg punye idola..yg kate rmai sgt yg nak tu temu jodoh..n supaya keluarga die x memioih smpi alone si lopak ye..my advice je ni…

      0

      0

Leave a Comment

Optional