Written by Bella | July 20th, 2019

Nampaknya teka-teki dan segala spekulasi mengenai status perkahwinan Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V dengan wanita warga Rusia, Rihana Oksana Gorbatenko akhirnya terjawab.

Hari ini, menerusi kenyataan terkini, peguam mewakili Sultan Muhammad V, Koh Tien Hua mengesahkan pasangan itu sah bercerai talak tiga pada 22 Jun lalu.

Menurut peguam tersebut, pihaknya telah menghantar surat cerai talak tiga kepada pihak guaman Ratu Cantik Moscow itu.

Terdahulu, desas-desus mengenai perceraian Sultan Muhammad V dan Rihana hangat diperkatakan selepas foto sijil perceraian mereka mula tersebar. Sijil tersebut dilengkapi dengan nombor siri, turut menyatakan perceraian itu sudah mendapat kelulusan daripada Mahkamah Syariah.

Hasil perkahwinan, Sultan Muhammad V dan Rihana Oksana dikurniakan putera sulung yang diberi nama, Tengku Ismail Leon Petra Tengku Muhammad V Faris Petra pada 22 Mei lalu.

Sumber Berita : Sinar Harian

56 responses to Peguam Sahkan Sultan Kelantan Bercerai Talak Tiga Dengan Rihana Oksana

  1. Anonymous says:

    First

    • kentot telur ayam suntik bangkai says:

      serius weyy aq pelik, semalam aq kentot bau telur kuat betul bau ?????!!!! tapi semalam kipas aq pasang kuat jee ??? bau jugak kentot telur hormon ayam????!!!

      • lol says:

        sebab ko 2×5 bangkai tpi ko level adance sikit.. tambah lagi satu ‘b’… @ bingai!

        • Dah kentut pagi tadi hawau says:

          Nampaknya gelaran Serambi Mekah hanya fantasi. K bye!

        • Abe Long says:

          Off topik ni… ada sorang penjual ubat perangsang Hammer of Thor asal dr Kelantan umur baru 23! Hari2 bukak baju pakai spender Renoma… konon promosi. Ada dlm FB. Geli aku tengok hari2 DM aku.

          Tu je nak kabor!

      • Anonymous says:

        baguslah, nmpk muka pun terdesak nk jadi queen dah x nyempat gitu!

        • Anonymous says:

          ader sorng lgi yg x nyempat2 jdi queen tp lahir di kelantan yg laen x bkn founder produk timbang kilo kasi berlian pelsu tiara x pernah lekang muah muah. wakaka

        • Anonymous says:

          Kelantanese detected. Org luar tak kesah la woi queen x queen ni. Melambak lagi king,prince negara luar yg single & muda & lg bagus dr SK ni. Negara serambi mekah konon. tp Isteri tgh sebulan pantang terus diceraikan. mualaf pulak tu. baguslah. boleh jd ikutan lepas ni.

    • wakakaa says:

      ko first no hal… asal kan jgn ikut si marhem yg jakun… my queen my queen…
      asal kan oberseas jer… oh uols permaisuri kami cantik jelita mek saleh…
      haa skrg hambikkk…. rupanyer pmpuan sund.. sila laa google yer video sudah bertebaran

      • Anonymous says:

        Video gesel dgn jantan sado tu kah puncanye?

      • faraj says:

        Mana cybertrooper Kelantan hamboi Mawar cerai siap kata syurga suami adalah ibu bagai… nak boikot si Mawar bagai kekonon. Haaa, skrg korang boikot la Russia pulak.. wakaka

      • Ally says:

        lama dah video available. Cuma pelik tuanku tak selidik dulu ker latar belakang dia sebelum sunting dia. Ker memang tau sebab tu kahwin etc semua diam2. Ambik risiko besar kahwin dgn pompuan ni. Cuma kalau dia betul2 ikhlas & insaf kesian juga. Muallaf tapi xde bimbingan

    • Anonymous says:

      “You are too Kelantanese for me!”

  2. Anonymous says:

    2nd

  3. Anonymous says:

    Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

    • Roy says:

      Beautifulnara patut bertanggujwb dgn segala komen sbb anda yg sedia kan platform n ruang untuk komen…

      • PAS says:

        BN bertanggungjawab mengaibkan dan menyebar gosip. Macam arak, yg mana lebih dosa? Meminum atau menjual… berat tu esok timbanganya.

    • Fatin says:

      Bang nara tkotke..sbb siarkan brta psl sultan..bang nara ckp ni blog artis..sultan tu artis ke..even bni dia model pn tp tlg jg maruah sultan..jgn sbb nara nk untung..nara sebar psl sultan

  4. Anonymous says:

    Ye ke..jumpa berpisah sudah lumrah dunia. Tabahkan hati..minta pertolongan kepada Allah utk menenangkan hati.

    • Yg Memberi Amaran says:

      Padan muka yg ckp “permaisuri kami” dlm IG dia dulu tu. Skrg permaisuri korang tu la yg angkat bungkos masuk ratu balik di negaranya. Sis x terkejut pun kalu besok jual papaya dlm magazine… bego live tinder bagai.. sbb org eastern european/ russia ni mmg gitu .. low class!!

      • Anonymous says:

        tu lah ni sanggup tinggalkan taktha pasal perampuan macam ni sekarang talak 3 terus. itulah tak fikir betul2 bagus kawin sama bangsa sendiri banyak perampuan cantik2 kat malaysia atau negara jiran brunei? tak payah lah ratu cantik kah apakah.. memang tak cantik pun. cantik lagi perampuan kita org walaupun bukan model.

  5. Anonymous says:

    Sudah takdir

  6. Anonymous says:

    No komen..sbb no komen lh..jiwa kcau.

  7. Hairan aku says:

    Haiihh… Kenapa pulak dahh… Dah la kawen senyap2, dapat anak pon senyap2 sekarang ni bercerai pon senyap2??? Misteri betul diorang ni… Segala2nya rahsia…

  8. Bawang says:

    Tu nama kena scam kot. Cinta2 ni byk scam zaman sekarang. Sian generasi dan zaman sekarang. Baru nak fefeeling.. duit kojol, masa kojol. Tambah2 yg sanggup sponsor study. Habis study gf/bf lari. Sian btul.

  9. Anonymous says:

    Semoga Rihana Oksana akan terus dengan agama Islam. Begitu juga dengan anak..
    Semoga terus dilindungi Allah..

    • Wasnita says:

      You must be kidding? Dia kawin sbb title. Dia sendiri ngaku. Ni lah susah Melayu, apa yg korang harapkan? Yg lahir Islam pun pijak Quran bagai. Cmon la!!!!

    • Fatin says:

      Sila g ig rihana..dlm tu ckp phk guam sultan sdg dlm proses utk tntukan leon tu ank bginda or x..nk cek dna bgai..cmtula..tkt msuk blog nara xda ap.sbb nara pn hati2..ni blog retis..bkn blog sultan ye guys..tp xfhm knp nara sbuk post psl sultan dlm ni.hang jgn brani nara

  10. Anonymous says:

    Married Nov 2018
    Deliver baby Mei 2019
    6 mth pregnant.. mungkin sebab tu kot cerai talak 3. Semoga dipermudahkan urusan.Digantikan dgn sesuatu yg lebih baik.Semoga akidah baby tu terpelihara dan terjaga tetap berada dijln Islam..Dan semoga Rihana x kembali ke agama asal dn kekal Islam smpi bila2.Amin.

    • Anonymous says:

      Kawin June 2018. reception hujung tahun. Most probably cerai sbb hal2 oksana yang lama keluar.

      • Mak Su says:

        Takkan sebelum kahwin tk selidik. Sedangkan kita nk berkahwin dgn org marhein biasyer2 pun riki2 dulu. Bullshit siapa cakap cerai sb past history Oksana sexy bagai. Nama pun sejarah.. Mana boleh jdkan modal or punca. Ngarut la u all ni. Tak tahu cerita sebenar tkyah sebok nak bawang. Tggu sj kebenaran akn terungkai.

        • Anonymous says:

          Tunggu Daily Mail UK … media Msia mcm biasa mana berani. Siarkan berita pun mcm x habis huraikan. Lagi konpius ada!

        • Anonymous says:

          Mak Su, citer oksana bergesel tu keluar kat media rusia lps keluar berita dia kawin dgn King msia. Hang ingat kalau keluar awal2 sultan nak kawin ke dgn org mcm tu?? Org biasa pun belum tentu. Pikiaq laaa

      • Fatin says:

        Yes…n dna ank pn dlm siasatan rsnya..bc kt ig..

        • haktuih says:

          ko ni membongak pon agak-agak lah. aku baca kat ig oks xdo pon cerita pasal dna tuh. bodoh tu simpan sikit.

      • Wekkkkkkk says:

        Yg atas tu info btul..tpi trgntung sikit..mgkn sbb baca x hbis. June nikh. Dpt anak Mei 2019.. Aku dh summary kn. Sbb tu x mmbwg sgt22.

    • Anonymous says:

      Nikah dah lama cuma resept yg viral tu bulan November. Itu pun pihak sana yng bongkarkan. Atau pihak Rihana yg pecah semua lobang supaya si suami cepat2 mengiktiraf dia sbg permaisuri. Kalu pasal video dlm kolam tu cerita lama dia time dia masuk realiti tv sebelum jadi ratu….takkan x tahu sejarah pompuan russia mcm mana? am i right?

  11. meetomato says:

    pelik, sangatlah pelik. yg bercerai ni made official by the lawyers, yg sblm2 cerai ni bkn main berlindung.. so yg sultan sblm2 ni cuti sakit la etc, tu bohong je ke?

  12. Anonymous says:

    Seriously cannot brain this from the start. Mmg cari naya pun kahwin dgn pompuan ni. Masa tu masih agong pulak tu. and worse, rakyat, kerajaan x tau. Tup2 tgk belanjawan agong yg luar biasa time tu. Tiba2 dailies oversea meletop citer diorg. Tiba2 dah ada anak, tiba2 cerai – talak tiga pulak tu. ya Allah, hidup ni kasi ada sistem sikit boleh? Nak main suka hati ikut perasaan, nafsu, kuasa apa hal? Yg kesian kat baby yg x bersalah tu.

  13. Anonymous says:

    Dah tokdir?

  14. Anonymous says:

    Maka cyber tropper serambi mekah pun undur diri pakat nyorok dlm gua minggu ni…huhu

  15. JDT says:

    Minggu ni…

    Berlian pelsu- kelantan
    Cerai anak mak- kelantan
    Pijak quran- kelantan

    Tapi last2 …agenda DAP jugak katanya nk hancurkan Islam! :())

  16. Fatin says:

    Agk2 klu sultan muhammad v ni bukan sultan rsnya rihana ni nk ke kawen..xdanya..sbb SK ni sultan..sbb tu sggp even jaoh benor umor beza.

  17. Azman says:

    Aku serik klu cerita kelantan ni.mcm2 ada

  18. Azman says:

    Aku serik klu cerita kelantan ni.mcm2 ada.adeh

  19. Anonymous says:

    anak dah lahir tapi x layak jadi pewaris..kenapa ye?? bila kira balik kawin nov18 anak lahir may19.. x cukup bulan tu..ke mmg bukan ank dia tu yg kena talak 3 terus..org russia model plak tu fhm2 jela…speku je ni..

    • kaknam says:

      kawin mei18, resepsi nov18..anak sah..ko ni nak membawang blh research dulu tak? pemalas. goblok!

    • JERNIH HEIGHTS SDN BHD says:

      ANAK X LAYAK KENAPA, XPELAH X LAYAK, APA SANGAT DGN PANGKAT TU, MOGA RIHANA DAN ANK TERUS KEKAL DALAM ISLAM

    • Anonymous says:

      asal buat resepsi mesti baru je kahwin masa tu.ketinggalan betul pemikiran. zmn sekarang ramai yg nikah dulu, resepsi kemudian. ada yg setahun lbh br buat resepsi, ikt bajet dan masa. jd tolong buang mindset, buat resepsi hr ni, hr ni jg nikah,hr ni jg br mengandung. mmg msh ada yg nikah trs resepsi, tp jgn pula terus fitnah begitu bg yg lmbt buat mjls

  20. Anonymous says:

    abang nara juga yg masih kekal setia.. tahniah!

  21. mas says:

    suratan takdir…bersabarlah….semoga segala urusan dipermudahkan

Tinggalkan Komen Anda Di Sini