Written by AbangNara | December 1st, 2013

Dunia hiburan antarabangsa hari ini dikejutkan dengan berita kematian pelakon hebat, Paul Walker. Paul Walker,40 tahun yang popular menerusi filem Fast & Furios telah terbabit di dalam sebuah kemalangan di Santa Clarita, Los Angeles.

paul walker meninggal dunia

Ketika kejadian, Paul Walker sedang menaiki sebuah Porsche GT sebagai penumpang dan dalam perjalanan untuk aktiviti amal membantu mangsa taufan Filipina. Pemandu kereta tersebut hilang kawalan sekaligus sehingga terlanggar tiang/pokok mengakibatkan kereta tersebut terbakar.

paul walker meninggal dunia

Berita kematian ini telah pun disahkan menerusi Twitter rasmi pelakon tersebut. Sesungguhnya kematian Paul Walker adalah sangat mengejutkan dan merupakan satu kehilangan besar, lebih-lebih lagi apabila penggambaran filem Fast & Furios 7 dikhabarkan masih belum tamat.
paul walker meninggal dunia

Paul Walker telah meninggalkan seorang anak perempuan berusia 16 tahun. Takziah diucapkan buat keluarga Paul Walker atas berita sedih ini. Takziah.

98 responses to Paul Walker, Pelakon Fast & Furious Meninggal Dunia Dalam Kemalangan

  1. kak mahh says:

    Hancur keretanya. Mayatnya pun mesti teruk.

  2. zikir fikir says:

    untuk melayu islam yang tidak faham apa makna RIP ..expecially yang menggunakan nama ‘melayu otak sampah ‘ di sini di jelaskan kenapa Islam melarang penggunaan RIP.

    RIP – Rest In Peace..ucapan penganut agama Christian Roman Katholik bila berlaku kematian di dalam agama mereka. “May his soul and souls of all the departed faitful by God’s mercy Rest in Peace”. Ucapan ini memohon kepada Tuhan agar roh si mati di RAHMATI Tuhan.

    Islam tidak melarang kita bersimpati tetap mengikut apa yang di lakukan oleh agama lain itu adalah di larang dan haram, ini sudah dijelaskan oleh Allah SAW di dalam surah Al Kafirun..” Agama kamu adalah agama kamu, agama aku adalah agama aku”….Islam melarang pengucapan RIP kerana kita memohon agar Allah mengampuni si mati yang terang terang bukan Islam..

    Di dalam Surah Al Taubah ayat 113…”Tidaklah dibenarkan bagi Nabi dan org org beriman meminta ampun bagi orang orang musyrik, sekalipun orang itu kaum kerabat sendiri, sesudah nyata bagi mereka bahawa orang orang musyrik itu adalah ahli Neraka”

    Jadi kepada penulis yang memakai identiti melayu otak sampah…ini kerana kamu tidak mengenali Islam…so better to keep your mouth shut !

    Kalau penulis ini beragama Islam mohon beristigfar … dan tolong mengkaji Al Quran sebelum berbicara … ini la bila si jahil berbicara…Islam membenarkan ucapan takziah tetapi bukan mendoakan RIP kepada si mati yang kafir…

    Wallahualam.

  3. akuu says:

    kalau org kafir xyah la ckp RIP memang tak aman, takziah ok laa.. memang kita org islam tau mana tmpt nya diorang nanti kat sana.tapi y nak cakap islam tu teruk? iman dlm diri kalau dh tipis tu yg jadi maksiat tu yg duk wat perangai bodo..islam dh cakap terang2 apa yg dilarang apa yang boleh.. jgn nk salah agama islam.. kalau la azab neraka leh nampak, xda sorang pon sanggup buat benda haram… renung2 kan dan selamat beramal… peace.

  4. bilakakjemahmenulis says:

    entry ni pasal Paul Walker dan meninggal dunia. tapi comment dalam ni lain macam betul. kthxbai

  5. nak tau says:

    abg nara… dah kuar lak citer pasal Paul Walker neh masih hidup… ce siasat cepat sket… beserta bukti2…

    tq

  6. loli says:

    aku bukan nak menidakkan hukum islam..tapi atas dasar kemanusiaan apa salahnye??masing2 ada kepercayaan masing2..aku tgk kat fb blambak org post kat wall cakap pasal hukum hakam rip ni..kalo kawan2 non muslim bace x ke terasa hati..hormat la agama lain juge..org bukan islam tgk ugama islam ni macam kejam pulak.ini tak boleh itu tak boleh..

  7. Mak jemah pemalu says:

    Org yg mcm ko lah yg membuatkan ORANG BUKAN ISLAM memandang sepi ajaran Islam…hati hati dlm berkata kata..bukan seme yg baca blog ni beragama Islam.

  8. Anonymous says:

    ISLAM agama yg syumul…yg sempurna..amat2 sempurna…
    jika mahu menghina…hina la penganut yg jahil…
    bukan hina AGAMA ISLAM YG SUCI…
    dlm ALQURAN byk ayat yg menyebut…’ORG2 KAFIR,MEREKA KEKAL DI NERAKA’….
    walhal org islam yg byk dosa pon akan di seksa…xkan org kafir yg terang2 TAK PERCAYAKAN ALLAH boleh rehat dgn aman di dlm kubur???.
    bangkitlah org islam yg jahil…jgn tegakkan benang yg basah…

  9. aidi says:

    Saya tengok Melayu Islam kita ini ramai suka melabelkan ‘kafir’ sesuka hati pada orang bukan Islam dengan yakin bahawa ‘kafir’ itu akan masuk neraka walaupun mereka itu orang yang baik sekalipun. yakinkan kita yang Islam banyak yang mengaku sahaja tapi amal jauh sekali masuk syurga. bila pula Allah beri janji pada anda yang anda pasti masuk syurga?

    lagi satu.. ‘kafir’ tu maksudnya engkar. kita yang Islam juga selalu engkar dengan perintah Allah. Jadi jangan sesuka hati nak labelkan ‘kafir’. pada orang lain. jangan perasan diri tu dah baik sangat sbb agama Islam.

  10. mak c kina says:

    takziah…xnk libat kan agama,sbb aku xpandai….so aku nk memandai-mandai…

  11. naz says:

    cakap takziah cukup la,,, dia da mati pun bukan le idup lg jangan gado2 yer…

  12. […] Paul walker, pelakon fast & furious meninggal dunia dalam […]