Pasangan ‘Influencer’ Buat Majlis Sambutan Hari Raya Tapi Minta Orang Awam Derma? – “Dah Habis Beribu Beli Emas Ke”

Kehidupan

Pasangan ‘Influencer’ Buat Majlis Sambutan Hari Raya Tapi Minta Orang Awam Derma? – “Dah Habis Beribu Beli Emas Ke”

Satu perkongsiaan di platform Facebook, baru-baru ini, mengenai tindakan pasangan pempengaruh meminta derma daripada orang ramai sempena untuk menganjurkan sambutan hari raya telah menarik perhatian ramai.

Pasangan pempengaruh minta derma kepada orang awam

Difahamkan, pasangan pempengaruh itu mahu melakukan majlis sambutan hari raya bersama anak yatim, pelajar tahfiz dan asnaf.

Advertisement

Susulan itu, mereka ‘memberi peluang’ kepada orang awam untuk menginfaq atau menyalurkan sumbangan kepada satu akaun bank peribadi.

Namun begitu, ‘situasi’ tersebut telah mendatangkan rasa kurang senang daripada netizen, di mana mereka merasakan individu yang bergelar jutawan seperti pasangan itu yang sepatutnya menghulurkan bantuan, bukannya mengutip derma daripada orang awam.

Netizen pelik kenapa orang jutawan minta derma

Terkejut aku tengok pasangan yang tular dengan menunjukkan kemewahan dan kekayaan mereka buat hantaran untuk mengutip derma. Siap letak nombor akaun sendiri lagi.

Meninjau di ruangan komen hantaran tersebut, rata-rata netizen meragui cara pasangan berkenaan meminta derma kepada orang awam dan ada yang menyatakan lebih baik menghulurkan sumbangan secara terus kepada rumah anak yatim atau tahfiz tersebut.

komen

komen

‘Influencer’ Dedah Berbelanja Raya RM1.5 Juta - “30 Hari 30 Baju Raya Buat Isteri”
3 weeks ago

‘Influencer’ Dedah Berbelanja Raya RM1.5 Juta - “30 Hari 30 Baju Raya Buat Isteri”

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Facebook

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...