Written by Bella | March 1st, 2018

Ketika pelakon Datuk Farid Kamil ditahan reman atas kesalahan mengamuk di balai polis dan sah positif dadah jenis ganja, ramai yang tertanya mengapa terdapatnya kecederaan pada bahagian dahi beliau. Apa sebenarnya yang berlaku?

Lama berdiam diri mengenai isu terbabit, Farid semalam menerusi satu sidang media khas mendakwa beliau dipukul oleh 11 orang anggota polis ketika beliau di dalam lokap. Kejadian tersebut berlaku sekitar jam 2.00 pagi pada hari ketiga di lokap.

Saya didatangi 11 orang individu berpakaian preman, kemudian saya diikat dengan baju putih. Apabila saya sedar dahi saya berdarah dan dibawa ke Pusat Perubatan Universiti Malaya untuk rawatan.

Sudah membuat laporan polis berhubung perkara tersebut pada 31 Januari lalu, Farid kecewa kerana tiada sebarang tindakan lanjut yang diambil. Sehingga hari ini beliau masih belum menerima sebarang maklum balas daripada pihak polis.

Sumber Berita : Astro Awani

34 responses to Parut Di Dahi : Farid Kamil Dakwa Dipukul Anggota Polis Ketika Dalam Lokap

  1. Anonymous says:

    padan muka..ko pukul org takper pulok.

    33

    5
    • Anonymous says:

      takut nak komen pasal isu ni. nanti ahmad idham cakap netizen hati hitam pulak ..pemilik ijazah PHD.

      65

      0
      • Anonymous says:

        Diamlah farid kamil. Ngada2 lak ko ni. Dah dilepaskan dah la, skg jaga family dn jgn terlibat dadah. Acah2 konspirasi ke apa, kuat baca cerita illuminati ke, klu betul ada sesuatu ko ckp je lah apa dia? Ni x ada jgk kan. Ko sendiri pun pening lalat xleh kawal tindakan ko masa tu, apetah lg nk ingat kejadian detail. Parut halus tu kesan kena lempang kot sbb ko meroyan masa tu. Klu muka ko lebam2, penyet ke apa tu barulah kena belasah. Jadi ko xpayah la lebih2 mcm plk ko org pnting dunia dimana kuasa bsar nak buat ssuatu kt ko. Ko buat filem gitu je la dan pastu ko berlakon je la crita cmtu.

        42

        3
    • Anonymous says:

      ko lagi. xmau komen la jugak parid kamel oii. kami ni kan hati hitam. suruh mat idoham je komen. dia kan pakar pengkaji manusia dan netizen. next?

      37

      1
    • Anonymous says:

      Kaki dadah memang pandai cari alasan. Berlakon pun pandai.Opppsss…

      16

      1
  2. Bukan Hajjah Zouk says:

    habis ko pukul org awam bila nyer nk minta maaf tok?
    asyik cerita diri mengenai diri ko je.

    33

    0
  3. farid kemil says:

    ko ni mcm2 la……mabuk lg ker

    20

    0
  4. Anonymous says:

    jemu la cerita ko brader…

    16

    0
  5. gg says:

    ko ni orang dah lepaskan tu kire syukur la ni lagi byk cite. kalo org biasa wat hal kes dadah ni x tntu lg blh lepas.

    17

    0
  6. wekkkkkkk says:

    tiada bukti jgn tuduh sembaragan..
    Mgkn itu tanda ko hayal masa tu dn terhantuk sendiri..nk salahkan org lak.

    19

    0
  7. Mamamia says:

    11 orang? Luka kat dahi jeeee… Ermmmmm
    Mau stengah mati dah kalau kena blasah dgn 11 orang…….

    41

    -1
  8. cherrylady says:

    habis ko pukul org awam bila nyer nk minta maaf ?? meluat pulak asyik cerita dia je

    15

    0
  9. KAKAK TUA says:

    NEXT….XMINAT KO BRO

    9

    0
  10. aku tetap aku says:

    itu je ko nak bagitau? aku pike ko nak bagitau pasal sapa letak dadah dlm ayak minum ko. ya ya ko cakap kawan ko anaiya. polis pulak ko cakap pukui kau. mmg sah tak betul farid kamil ni.

    11

    0
  11. Sambal belacan says:

    Makin mengada-mengada pulak dia ni. Byk drama. Aku lagi kesiankan org yg kau tampar dan tendang tu(klu tak silap org yg tolong bw dia ke balai polis kena tendang dgn dia).

    18

    -1
  12. wawa says:

    biasalah tu dlm lokap kalau ko mmg buat benda tak betul polis dah bantai ko dulu kat dalam tu…lambat sangat nak jatuh hukuman nak tunggu mahkamah bagai…kadang kalau bapak rogol anak, polis geram dgn bapak yg mcm tu, mmg dorang libas suspect sesiap dulu…ni pulak mmg ko tumbuk muka polis bro, mmg mendapat la…haha…

    p/s: berani buat, berani tanggung

    26

    0
  13. dianananananana says:

    kuat mengencinggg ko nehhhh…puiiiiii

    7

    0
  14. ntah hapa hapa says:

    seb baik luka kat dahi… kalau luka kat keliling jubo ?

    5

    1
  15. DD says:

    ko x fikir plak luka dihati org yg tuduh tu..dasar matpet

    5

    0
  16. Anonymous says:

    kecoh la dia ni…dh slh ko..yg ko g pukul polis tu pahal…

    5

    0
  17. Kak Ros says:

    Aku cerita sikit, dulu2 aku ada juga ahli keluarga yg agak degil , biasa budak muda. bergaul dengan salah orang and ada ambil benda terlarang ni juga. Family dah dapat agak dia ambil tapi setiap kali tanya tak nak mengaku. Lepas tu kena tahan polis. masa siasat ada jugak la polis tu pukul tapi ringan je lempang ke apa tak pasti yang pasti dia mengaku lah kat polis tu. naik mahkamah bayar denda semua, sekarang alhamdulillah perangai dah elok. So kesimpulan dia, aku tak marah pun polis tu pukul dia sebab kalau tanya elok2 macam family aku tanya mana dia nak ngaku. Kalau boleh elok lepas tu jadi manusia bagi aku apa salahnya. sekian.

    10

    0
  18. Abam Polis says:

    TEGAKKAN PENAGIH DADAH DI MALAYSIA!!!YEAHH..haramjadah macam mana blh tiba2 ckp polis silap tangkap,kalau betul polis silap tangkap,knp tak bgtahu awal2 lagi,something fishy

    5

    0
  19. ZZ says:

    klau 11 org pkul, dh jdi taik dah.. ni cam luka calar kecing je…

    5

    0
  20. Kak tok says:

    Diamlah hang..kalau akak jadi polis kt lokap masa tu..akak hempok hang dgn mesin typewriter..cewahh over plk akakks.kiki

    5

    0
  21. Anonymous says:

    Funny thing is,camana dia bole tau exactly 11 polis pukul dia,sempat plak kira brapa orang pukul dia Adoi

    5

    0
  22. Tini Tempah says:

    Abg ipar kakak Aku pun polis. Pukul tahanan dgn tujuan utk dapatkan penjelasan @bukti adalah perkara biasa. Tp tidaklah sampai patah riuk korang. Klu layan lembut korang x nak bg kerjasama. Jd tu makan dia.

    5

    0
  23. yeeha says:

    satu dunia ko nak pusing..dr satu ke satu.

    1

    0
  24. anonymous says:

    pelakun kayu senior muka pecah jamban

    2

    0
  25. Poo poo says:

    Wei sial la lu… Malu org kedah wei… X penah bersyukur x penah nak minta maaf… Berlagak cam hebat…. Blahlah…

    2

    0
  26. melati says:

    hahahaha ..kalau dh kaki Dadah..!!! padan muka..

    2

    0
  27. Haru says:

    DKF… Off topic nak komen sekit …. Yr acting dlm lafazkan kalimah……. Teruk sgt mcm tak dak hati nak acting … Entah lah I rasa memang tak sesuai jadi Ryan kut .

    Habismembebel.# lol

    4

    0
  28. lynn says:

    Pui la.. takkanla 11 org bantai, ko cedera ciput je?

    1

    0
  29. Anonymous says:

    Caprice tak nak komen ke? Dia kan pemantau dan tukang komen berita segenap dimensi.

    1

    0
  30. Anonymous says:

    kau pun satu bahalul bodoh punya olang

    0

    0

Leave a Comment

Optional