Written by serenity | April 18th, 2018

Pelakon Sharifah Sakinah memang diketahui sebagai seorang yang kelakar dan berperangai gila-gila di media sosial.

Terbaru, pelakon itu dan pasangannya dalam drama Girlfriend Aku Dari Neraka iaitu Aiman Hakim Ridza telah melakonkan satu parodi di Instagram mengenai Neelofa.

Team #neelofa . Siapa kecam neelofa . lydia pukul nanti. @aimanhakimridza

A post shared by Sharifah Sakinah Al-Khaired (@sharifah_sakinah) on

Parodi itu ialah mengenai pemilihan Neelofa sebagai calon Anugerah MeleTOP Era 2018, pengacara dan pemenang.

Video parodi itu kini mendapat setengah juta view. Di ruangan komen, haters Neelofa mengambil kesempatan untuk menghentam beliau, tetapi ada juga yang mengatakan mereka peminat Neelofa tetapi merasakan parodi itu kelakar.

Sakinah sebelum ini pernah menggantikan Neelofa sebagai pengacara MeleTOP apabila Neelofa mempunyai komitmen lain. – beautifulnara.com

57 responses to Parodi Sharifah Sakinah ‘Menganjing’ Neelofa Menang Anugerah MeleTOP 2018 Kini Trending

  1. lalalalalala says:

    hahahahhahhahaha sumpah lawak! Sakinah ni memang masuk air betul! hahahahaha

    60

    0
    • Anonymous says:

      Kannn… Si aiman Tu pun jadi Sewell bila ngn kinah… Suke kinah!

      11

      1
      • minah jambu say NO to drugs says:

        buat ape nak buat prangai macm pompan tk baik tk senonoh..buat ape nak menganjing kan orang yg tkde salah dngan kite..tak baik kan buat macm gitu…nlofa menang anugerah meletop pon biar lah ape salah nye dh rezeki dia…helo lofa u nak kena ambek tindakan undang undang dengar segera atas sharifah sakinah menganjing kan u..ape motif sharifah sakinah berbuat n bercakap macmgitu terhadap u…u ada salah ngan sakinah ke ? u ada utang sakinah ke ? u ada rembat laki sakinah ke ? kalau ni semua tkda u kena ambek tindakan ke atas sakinah ape maksud dia yg sebenar nye…jangan suka suka menganjing kan orang ok !!

        0

        136
    • Anonymous says:

      komen aku..parodi tu mmg sharp & precise !!! good job kinah!

      9

      0
  2. anonymous says:

    Sakinah ni geng Anzalna. Neelofa tak baik dgn Anzalna. Tak heran kalo dia menganjing Neelofa.

    30

    4
  3. unknown says:

    rasanya ramai jugak artis yg menyampah dengan neelofa yg bajet2 hot tuh

    69

    2
    • Anonymous says:

      mmg punn..

      9

      1
    • Anonymous says:

      aku rasa team lofa ni tak paham. org tak heran la dia nak jd bizz women yang berjaya sekalipun. takde org dengki pon. mcm dato siti. org tak benci pon malah org suka jer sbb dato sini tu mmg popular sbb bakat. mmg suara dia power..konsert dia gah kot. tp lofa tu…part mana tah nak kagum. org tak suka dia gunakan ‘duit’ dan ‘pengaruh’ utk upkan diri sendiri. bajet2 suci…victim. walhal dia sendiri & fan bertindak sbg cyber buli .

      12

      0
  4. Cikdaunbawang says:

    Lofa x kesah la..kinah siap hashtag lofa lg..so xde s3bab dia nk menganjing lofa…silap2 dia dh inform lofa psl nie..husnuzon geng

    8

    8
    • Anonymous says:

      Mengapa Lopak n fans nak marah…sbb ape yg Sakinah cakap dan lakonkan tu memang betul kan…anugerah syok sendiri…

      47

      2
  5. melati says:

    “Neelofa dh memang Tahap Dewa org Nyampah..!!! ” harap2 Neelofa contohi Zizan berlakon kt Seberang , …hihihi…..tapi persoalan saya sampai sekarang ni camner Sharifah Sakirah ni boleh menang anugerah pelawak Wanita Warna..??? hmmmm entah lahhhhh

    3

    6
    • Lily says:

      Mmg kelakar kan mempersendakan org, melabel org. Sikit2 mmg kelakar tapinkalau dah keterlaluan jadi kurang ajar pulak aku rasa. Kina mesti hepi dia skrg dah jadi femes…beribu2 org komen kat ig dia. Kalau dia niat nak bergurau dgn lopa..mesti dia share parodi tu privately & bukan buat tontonan umum. Aku bukan peminat lofa & aku jugak tidak membenci dia. Cuma beringatlah kalau nak buat sesuatu, cermin diri dulu & tanya sempurna kah aku?

      3

      21
      • Jehan says:

        Setuju!
        Ini terjadi pada diri sendiri.
        Bila kite mati, kata2 cacian yg ditinggalkan.
        Malu rasa, bila org tau kite dgn benda tak elok.

        0

        1
  6. lopasukaperhatian says:

    ala…lopa lg suka la wei….
    nnt kuar crita… saya tak kisah sapa nak parody tntang diri saya..
    janji nama aku ada kt blog2 hiburan tiap2 minggu….

    18

    0
  7. Noname says:

    Astro x rasa ape2 ke..sensitiviti awam…tiap bln kutip duit ..
    Buat konsert ala2 legend..nk umumkn anugerah yg x meletop langsung..
    Masuk bakul angkat sendiri..
    Sakinah ..yg ini mmg meletop…

    13

    1
    • Only CT (In The World) says:

      Ko ingat Astro tu org islam punya. Yg melayu2 dlm Astro tu sanggup wat apa sahaja utk duit. Hina betul…

      5

      1
  8. elle says:

    ok parodi tu mmg meletop cuma tempat tu mcm surau je aku rase, takkan ko x de daya sensitivity buat parodi giler2 cmtu depan surau? walaupon ko shooting tgh2 malam takde org tapi still tempat beribadah kot, then ko buat2 jatuh mcm lopak jatuh julripin sambut. motipp buat kat surau???

    20

    7
  9. fifizafa says:

    hahahaahha. makcik/pakcik bawang dah datang!!!!!!!!!!!
    luar surau kan. sedangkan luar surau pun boleh buat sukaneka..boleh buat gotong royong..

    chill la.

    29

    0
  10. Only CT (In The World) says:

    Kalo benci sgt neelofa jgnlah perli dpn tangga masjid. Ni lah melayu kalo dorang hina agama sendiri tutup sebelah mata. Tp kalo non muslim salah ckp sikit psl agama dia bkn main meroyan. Tp mslhnya melayu sendiri x tunjuk contoh yg baik. Ini bkn nk support neelofa tp nk kondem sapelah punya idea wat parodi dpn tangga masjid ni.

    4

    22
  11. susu says:

    hahahahah..terbaik

    11

    0
  12. FATAH AMUM says:

    APA SAJA BERKAITAN DGN LOFA PASTI AKAN TRENDING, NEELOFA LUASKAN KUASAMU.

    2

    15
    • Anonymous says:

      Kuasa menjatuhkan maruah sendiri…nampak sangat kurang bijak…hahaha…

      4

      0
    • Anonymous says:

      ha elok la tu…luaskan lah ‘kuasa’ tu sejauh & sebesar jajahan takluk yg korang inginkan…lg memalukan diri adalah….ntah benda pelik apa plak nak jdi. buat la, tak sabar nak tunggu aib terbaru .ni namanya makin tua makin bodoh.

      1

      0
  13. Zouk landers says:

    Lawak lawak ….. Dah anugerah syok sendiri …. or neeletop and kat sini neenara

    12

    1
  14. Hajjah Nepolah Zouk says:

    Check out ..ig Dephne Iking …that is exactly how you should wear zouk turban ….. (Pakai turban with shorts ) n feeling good about it …thats is Islamic sgt …

    7

    1
    • sape2 says:

      yupp….aku perasan. emcee kat zouk pon dah pakai turban tapi pakai shortpants. neelopak bagi free ke turban tu……….is that we called it trendsetter spt fans dia cakap. pakaian tak melambangkan makna perbuatan dan akhlak.

      #tanyaje

      3

      0
      • lynn says:

        tu yg mufti kata normalisasi tu. ni yg kita bayangkan bilamana lopa buat pelancaran tudung di zouk. takat ni hanya turban pakai ngan shortpants. aku tak kisah sgt sbb turban tu bukan ttup aurat pun. tp tak mustahil pasni orgpakai tudung ngan miniskirt g zouk. hahaha

        1

        0
        • Anonymous says:

          kalau dh pakai tudung dgn miniskirt tu…jgn salahkan lopa plak..salahkan diri sndiri la…..bangang x bertempat…kita hidup ikut AL-Quran dan Sunnah..bkn ikut org…bingai x abis2..

          0

          0
  15. ibu says:

    kenapa tajuk mesti guna perkataan “menganjing” bukan ke ada perkataan yg lebih sesuai

    4

    0
  16. johnny bravo says:

    I’ve never liked sh sakinah, tapi dis time l salute her….

    17

    0
  17. Anonymous says:

    Satu hari nnti org akn mengaibkn sakinah..baru tau btg idung..giler2 dia kekadang geli den..

    1

    12
    • kinono says:

      Babe…sakinah ni xpernah kisah pon.
      tak yah kata org nak aibkan dia….dia sendiri pernah aibkan diri dia.
      chill la babe…..

      3

      3
  18. cikedis says:

    hati..sedeeeehhhhhh, hati,..pedehhhhhhhh..hahahahha
    chill la lofateam…gurau kasar sikit je tu

    14

    0
  19. Anonymous says:

    Seorang ramai peminat yang mengundi sebab tu dia menang.
    Yang tak suka tu kenapa tak undi artis artis yang masing masing minat.
    Takdalah buat dosa kering.

    Fikirkan yang baik baik, nanti kita pun jadi baik.
    Senyum selalu.

    2

    5
  20. Tk says:

    Nara ko pilihlah perkataan yg lebih baik nk buat tajuk ya. why on rarth use the word “menganjingkan”. Tak sopan langsung! j

    5

    0
  21. Gorges says:

    Aku tak minat Kinah ni ….

    4

    1
  22. Tk says:

    Maaf … Ralat …. Why on EARTH ….

    4

    0
  23. Anonymous says:

    memang lawak… lopak belum sedar diri tu kifarah balik kt dia… dulu mulut lancang sgt sbb kalah kt tasha shila tuduh undi diri sendiri…. haaa skrg tiap thun muka lopak jer dah rupa muka tebal tempayan tak reti malu undi diri sendiri jgk.. tuk menang

    24

    0
    • Anonymous says:

      sori sikit ye…peminat lopa 5.4 juta…so xde isu lopa undi diri sendiri…agak2 la kalo nak kate lopa undi diri sendiri….idola u alllsss ade ke peminat 5.4juta???????simpan sikit bangang tu utk anak cucu ye….

      0

      1
  24. Ichiboom says:

    Teruskan2….korang bg dia pahala free.makin korang kutuk,makin murah rezeki dia.

    0

    2
    • Anonymous says:

      Dapat pahala ke Lopak yg sampai ditegur “ulamak” tu. Imam pun nasihat Lopak carilah rezeki yg berkat.

      2

      0
    • lofak air says:

      @ichiboom.rezki lofa yg ko jilat tu lantak la rezki die.yg ko penat2 jilat dpt ape???hahhahahhaha.da idola ko dari dlu tu mmg pretend play victim.klo tye separuh dr rakyat ni majority meluat dgn die.die dgn adik die same sakai.euwwww

      3

      0

Leave a Comment

Optional