March 2nd, 2018

Isu pelancaran tudung Neelofa di kelab malam Zouk sepanjang minggu ini menjadi topik hangat dikalangan rakyat Malaysia. Banyak pihak yang tampil memberikan komen termasuklah mereka yang menggunakan kesempatan itu untuk mempromosikan perniagaan mereka.

Terbaru, Datuk Afdlin Shauki juga ada memuat naik video parodi Neelofa dan pada masa yang sama mempromosikan tudung keluarannya yang diberi nama Telekung Miasara. Dalam video tersebut, Afdlin dan beberapa lelaki membawa watak sebagai model bertudung.

Pelancaran Telekung Miasara aka ‘tudung transformer’ by @_bobbyafdlinshauki_ di @afdlinscomedyplanet sebab sewa hallnya murah tapi hari ini mak saya tak ikut sebab nak layan drama pukul 7.. tudung ini sangat fleksibel, boleh digayakan semahunya & ditransform menjadi telekung untuk bersolat.. abaikan 3 model tu sebab budget burst kat sewa hall..yela aku nk jual tudung bukan orang.. tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang jual tudung.

Walaubagaimanapun, idea Afdlin yang ingin melancarkan tudungnya dengan menggunakan kontroversi Neelofa yang tular mendapat kecaman netizen. Mereka mempertikaikan hukum seorang lelaki memakai tudung dan tidak seharusnya beliau sebagai seorang yang senior dalam industri hiburan menyindir rakan artis.

Tidak salah untuk berniaga asalkan ia tidak mempersendakan agama ataupun membuatkan orang lain sakit hati. Apa-apa pun, video Afdlin ini tidaklah seteruk yang disangka, cuma pandangan setiap orang itu berbeza.


69 responses to “Parodi Pelancaran Tudung Afdlin Shauki Dikecam, Netizen Anggap Permainkan Agama”

  1. Anonymous says:

    Next time bila nak buat kronterversi kena hati2 la sikit..Org xmengata kalau benda tu sedap mata memandang. Isu tentang agama ni sensitif skit. Janganla salahkan netizen kalau memberi komen negatif. Untuk menyatakan sesuatu kebenaran itu memang selalunya pahit untuk ditelan.

  2. i am me says:

    afdlin tunjuk cr pakai tudung transformer tu pun korang dh kecoh.. bkn dia pakai tudung 24 jam.. yang lelaki jual tudung kt jln tar.,yg tunjuk tutorial pakai tudung sampai masuk dlm Fb knp xda lak korang nak kecam mamat2 tu.. ke sbb mamat2 tu nobody bkn afdlin shauki?

    #sedihhhhhh

  3. damai says:

    dah tengok sampai habis, x ada pun dia mepermainkan agama. dia promosi mcm mana cara nak pakai hijab tu, mcm kat kedai2 jual, kan abang2 yg jual pakai tudung2 tu untuk demo kan bgm cara pakai tudung2 yg dijual. pergilah kat bazaar2 dan pasar malam gerai yg jual tudung, akan ada mcm tu, faham ehk

Loading...