July 11th, 2019

Kemelut rumah tangga pelakon Fizo Omar dan Mawar Karim bertemu titik noktah apabila mereka sah bercerai talak satu selepas enam tahun melayari bahtera perkahwinan.

Tidak dinafikan, ramai juga yang terkejut dan sedih dengan berita tersebut kerana pasangan ini difahamkan tidak bergaduh besar serta masih lagi menyayangi antara satu sama lain.

Paling sayu dan menyedihkan apabila Mawar berkata, dia sanggup mengorbankan cinta dan kasih sayangnya demi kebahagiaan keluarga Fizo.

Menerusi laman sosial ada netizen tampil memberikan pandangan mereka berhubung isukeretakan rumah tangga pasangan berkenaan. Perkongsian tersebut mendapat perhatian ramai dan sudah viral.

Pertama kali lihat pasangan artis penyayang dan

serasi berpisah

Kenyataan Mawar dan dia bersetuju dengan

komen salah seorang pengikut di IG tentang

campur tangan keluarga

Ibu bapa dan keluarga janganlah campur tangan

urusan rumahtangga anak menantu

Tiada siapa yang mengimpikan perceraian, namun apa yang berlaku adalah ketentuan takdir. Setiap yang berlaku ada hikmnya dan semoga  Fizo dan Mawar diberikan kesabaran dan kekuatan menempuhi dugaan ini.

Sumber Berita : Facebook


121 responses to “Pandangan Netizen Ini Tentang Isu Keretakan Rumah Tangga Fizo Omar Dapat Perhatian Ramai”

  1. Get real says:

    To all ladies, jangan duduk serumah dgn mertua. Whatever the reason is, pls duduk rumah sendiri. Bukan semua mertua jahat atau menantu jahat tapi setan tu mmg suka buat laki bini gaduh. Benda kecik yg kita ingat boleh tolerate lama2 jadi rimas. Sy pun ada mertua yg sgt byk menyakitkan hati dari yg baik. Sblum kawin aku tak pernah nk tayang muka kat rumah diorg. 6 bulan kenal terus kawin. So first time pegi, mak mertua buat2 sibuk tknk sambut aku. Bukannya aku mintak red carpet pun. Then dah kawin dia compete nak attention laki aku selagi boleh. Nak beli makan pun suh laki aku tapau padahal kita duk jauh bukan sebelah rumah. Adik ipar lagi ngada2, belajar kat itm s.alam je pun nak surh antar ambik kacau plan weekend kita. Diorg nak gi holiday siap ordetmr je suh book flight laki aku bayar. Kalau aku jadi kaya mcm mawa ni, aku blah cari laki baik and diorg can go to hell. Sekian

  2. eno says:

    yang korang tau cite mak fizo bagai ni korang jiran sbelah umah die keeee

  3. Aku yang teraniaya says:

    Erm..kita memahami sebab kisah mawar fizo ni hampir sama. Mentua jenis yang suka memuji dan membandingkan ipar dan ank2. Sedih… kita jaga dia tp ttp dia ckp kita ni xbagus. Lagi sedih, bila part nk balik rumah mak kita waktu itulah dia nk mlawat ank2 dia walhal ank2 dia jrg2 mlawat mentua. Mentua kita pun selalu cmburu dgn kita. Padahl apa shj suami beli utk kita..suami belikn jg utk mntua.. Tapi tidak mngapa, Allah tu maha adil. Semoga ujian ini menguatkn kita. Aamin.

  4. Mohd azwan b khairuddin says:

    Mak fizo ni mmg ngade2…nak 24jam berkepit…puas hati die ank cerai?? Puas kan..tp wa salute dgn fizo sbb mmg anak yg soleh…tp bodohnye kerana tk reti manage ..bukanye fizo tu tgal mak die tbiar ke ape ke…benda tjaga semua..tp pesen makin tua makin ngade

  5. Anonymous says:

    mak fizo ni takde rumah sendiri ke

    • Anonymous says:

      umah kt kelantan… malu laa tu kene jinjing beg pindah kg semula.. sblm ni tinggal banglo kene duduk umah bishe2 pulekk.. mak panas nak!!

Loading...