Written by AbangNara | August 26th, 2009

roslin hashim

Itulah kata-kata daripada bekas isteri Roslin Hashim, Faizah. Memang sekali tengok jumlah tuntutan Roslin nie pun leh wat tidur tak lena gak la. RM50 ribu ringgit tue. Mana nak cekau duit sebanyak tue. Tak logik dan tak munasabah langsung.

Faizah cakap wang hantaran dia pun RM15 ribu jer (mak aih banyak gak nie). Kalau nak tambah-tambah ngan kos persediaan perkahwinan paling banyak leh tuntut pun dalam RM20 ribu lebih-lebih sikit la. Nie RM50 ribu memang dah terlebih sudah.

Mungkin Roslin Hashim kira sekali kos kerugian tekanan mental dia kot. Maklumlah dah kawin tapi masih bergelar teruna. Tertekan tue beb. Mesti ramai member-member dia kutuk tak hingat. Tak jantan, tak lelaki dan tak macho. Kesian kat Roslin. Hehehe.

Pelik-pelik la manusia zaman sekarang nie. Tak jadi kawin pun saman. Dah cerai pun saman. Tengah kawin pun saman. Semua benda nak menyaman. Memang mata duitan tak hingat.

Kita tunggulah sapa yang betul dalam kes Roslin ngan Faizah nie. Malas nak komen banyak-banyak pasal rumah tangga orang. Tak baik tau. Hehehe.

332 responses to (PANAS)Tuntutan RM50,000 Roslin Tak Munasabah!

  1. tOmEii says:

    cmni pon ada ker….huhu

    0

    0
  2. tOmEii says:

    ape pny laki la…..
    wt malu kaum adam jek….
    dayus….
    aq bnci tul laki cmnie….
    uwekk….

    0

    0
  3. tOmEii says:

    dayus xhengat tul…..
    ee mls nk komen lbh2….
    lntk korgla…..huh

    0

    0
    • eclipse says:

      pegi jahanam la pondan cmni…
      mmg sebijik cam jantan pondan…
      sm cam si kastad tue…huh!!!..

      0

      0
      • tOmEii says:

        tula pslny……
        memg xmalu tul….
        ape jdahnyer nk mtk duit byk tue….
        labur cket tp nk untg byk,,,,,
        kpla hotak tul org cmni……

        0

        0
  4. tOmEii says:

    lol mne org lain….
    tiket train abis la nie……
    huahua….

    0

    0
  5. LaLuNa says:

    patotnya bini die yg saman die..huh jahat..!!

    0

    0
    • tOmEii says:

      huhu exwife daa….

      tula pslnyer pttnyer faizah tu y smn roslin ni cz menjtuhkan aib org……

      bajet duit die kc 20k tu byk sgt dh ker…..

      kecoh tul…

      0

      0
  6. puteriaquarius81 says:

    amboiii tomeii ko tinggalkan aq… huhu
    naper aq asyik xdpt tiket..

    0

    0
  7. tOmEii says:

    pelik kn ada jgk m’sia cmnie….
    tp smpi skrg xtau kn psl pe diorg ni cerai….

    0

    0
  8. puteriaquarius81 says:

    dunia sudah hmpir penghujung daaaa.
    mcm2 kes skang.. even menda bodoh skalipun org xleh pk…
    bodoh banget..

    0

    0
    • tOmEii says:

      dunia akhr zmn memg cmni….
      undg2 wt sndr…
      y pelikny ada gak mhkmah y nk amik kes2 cmni….
      wt malu tul la…..

      0

      0
      • puteriaquarius81 says:

        itula psl.. pguam yg blajar tetinggi menggunung tu pun x leh pikir.. adoiii apa la.

        0

        0
  9. eclipse says:

    dhlah jongos….nak saman2 lak…
    nak p bt gigi ape?muahahaha…
    benci aku dgn jntn yg sket2 nak saman ney..
    mak aku ckp jntn mcm ney bleh dikategorikan jantan xbtelo…huhuhu..
    kan dh kuar ayat puaka aku…

    0

    0
  10. new moon says:

    agknye mmg skg dh jd trend kot pas cerai yg laki sebok nk mnyaman??kihkih….influenza S (saman)

    0

    0
    • tOmEii says:

      diorg ni bt cmtu cz knony nk mnunjkknla kalu pompuan ni je y sllu wt slh….
      diorg tu btul sgt la gayanyer….
      hampeh…….

      0

      0
  11. badboy says:

    erm nak sngt tau pe punca dia bercerai ar…
    npe sampai nak saman bnyk2
    stahu aku perempuan jer mata duitan
    ni lelaki pun ada mata duitan ni..

    0

    0
    • puteriaquarius81 says:

      nak tau jgk.. naper la x terus terang jer.. eeeeeeeee geram tul.. eh posa.. sabar2

      0

      0
      • rienaali says:

        la x tau gie ker per sebab depa tu bercerai,,,
        si faizah tu ader bgtau roslin pas dh akad nikah yg dia x nk bersama ngan roslin pada mlm pertama,,alasan dia,,dia kata dia period,,tp xkan la period lama sgt dik non,,,paling lama pon 7 ari jer,,lau lama sangat tu bukan period,,,tu penyakit nama nyer,,,so maybe roslin bengang,,tunggu punya tggu x dapat gak nk terkam faizah tu,,tu yg dia ceraikan,,,heheheh,,pasai per faizah x nk bersama tu,,aku xtau la per sebenar nyer niat faizah tue,,,lau x nk bersama wat per kawin kan,,kawin tu ader la menghalalkan hubungan antara lelaki n pompuan…

        0

        0
        • ONCET says:

          mane le tau mmg uzur…kengkadang orang ni hormon lain2…tak pun sbb dia takut…
          yang si laki tak leh sabar ke? tak lari gunung dikejar..pepadai la goda bini tu, takkan nak terjah terus…ni tak sabar…lempang karang…

          0

          0
        • BumBLeBee says:

          kalo seorang lelaki bebetul cinta dan sayang isterinya, dier akan sanggup tunggu smpai bebetul isteri dier bersedia utk bersama….kalo si isteri bebetul sayangkan suaminyer…kenelaa sedaya upaya berusaha utk menangani ape jua masalah supaya dpt memberi kepuasan kepada suami secepat mungkin….bende ni tolak ansur. dua-dua pihak kene mainkan peranan..tak boleh bergantung pada satu pihak and menyalahkan each other….diri sndiri kene perbaiki kekurangan…

          0

          0
  12. tOmEii says:

    la mne lak peginy diorg nie….
    jd halimunan plak ker….
    aq berckp sorg rpeny…..

    0

    0
  13. new moon says:

    yeyea….bos aku kuar xblik2 dh…gmbiranye rase hati………..yahooo………………

    0

    0
  14. aries_april says:

    faizah…
    sng2x ko lari bt tk tau udah la…

    0

    0
    • eclipse says:

      ntahlah xtau sape yg slh n btl…
      tp aku ttp myalahkan si jongos ney…
      klu ko dh tau si faizah ney xelok ker pe…
      yg ko nak kawen dgn dia knp?
      xkan ade org paksa ko plak?
      ko tue laki…xde nya org nak pkse2 klu ko dh xsuke..
      mengong tol…
      pastu nak saman 2 lak…
      ko gile pe??

      0

      0
  15. asparagus says:

    1st

    0

    0
  16. aries_april says:

    u all nmpk cikgu miza x?
    mn lak dia….
    kan cuti sklh..
    yg dia ilang lak ni napa?

    0

    0
  17. hantupensil says:

    aiseyy…wat malu laki jek… :(

    0

    0
  18. tOmEii says:

    peslla diorg ni xsettlekn mslh diorg ni kt pejbt agma jek….
    mtk kaunselg,,,,
    kalu ada pe2 mslh pon cbe slsaikn dgn cr y elok ni x sj je gi heboh2 kt media…..
    sj je nk wt kntvrsi…..
    adehh xphm tull…..

    0

    0
    • yula says:

      emmm….dah ramai kat sini cpat tol..ape pnye laki xmalu ke mnta gnti rugi.ko g ltak muke ko dlm almari la roslin nyampah aku tngk

      0

      0
    • aries_april says:

      smua orng yg pemes ni gna media ja…
      kita orng biasa ja msuk pjbt agma snyp2x.
      :-)

      0

      0
      • tOmEii says:

        tula pslny….
        kalu kte ni la kna mcm tu pnyla nk cover2 je msk pjbt agma tu cz malu pny psl tp diorg ni ciap leh senyum2 tue..
        bermslh ntul arts2 m’sia nie….

        0

        0
  19. lilo says:

    dasar…… huh, meloya ah!

    0

    0
  20. syamiza says:

    hehehehe… hai….i’m back… wakakakaka….

    0

    0
  21. syamiza says:

    sorry arrr td tertido kat page srk…. ekkeekek… memang tertinggal apa benda yg korang citer…….

    0

    0
  22. ~ Lulu Don ~ says:

    ~ haiiisshhh ape jadah laa dy ni.. dy yg tertibe cam nak cerai pastu nak mintak2 duit.. tak malu.. ~

    0

    0
  23. aries_april says:

    miza…xda…
    aries dh ulang nengok…xda la.

    0

    0
  24. violet says:

    ptt nyer hal rmhtngga xpyh la msk mahkamah…
    walapn bkn artis tp org knl per kt dye ni…
    ble dh jd tjk paper kan dh malu…tw kat pale htk wet jer..
    male xpk ker???
    penindasan lelki…

    0

    0
  25. aries_april says:

    prt aries dh mula nk mnja2x la…
    apa yg aries bt?
    ni bln pose lak tu…
    :-)

    0

    0
  26. syamiza says:

    k miza bg sekali lagi k…
    1. http:// musafirmalam.blogdrive.com
    2. http:// rayuan-nurani.blogdrive.com
    3. http:// kasihhoney.blogdrive.com
    4. http:// cintadearhaniey.wordpress.com
    5. http:// damaikasih.blogspot

    0

    0
  27. eclipse says:

    sape la pas ney yg nak kat ko roslin oii…
    dhlah pngai xsemenggah…huhuhu…
    bpenyakit lak tue…
    mmg sot ini olang…hahahah…

    0

    0
  28. eclipse says:

    ngok ngek pnya org…
    saman3….
    faizah pas dia saman ko…
    ko p saman malu lak kat dia…
    ini olang xde akai…huhu…
    nsb dh cerai…
    klu x inilah laki yg suke makan nyawa bini…

    0

    0
  29. Yuhuuuuuu says:

    Kita mana tahu hal dalam kain rumahtangga diorang. Hanya mereka berdua je yang tahu. Kita xde hak untuk bersuara baik diam jer.

    0

    0
  30. ctzen says:

    dah2 le encik roslin. halalkan je lah.. tu lebih afdhal.
    bawak2 mengenang untung kat dunia ngan untung kat akhirat nnti.
    sian kat bekas bini awak tuh. awak tu lain le…ada kerjaya, ada duit. insyaAllah tak putus rezeki awak tu.
    tapi faizah tu nak pegang rm50 ribu pun tak merasa lagi agaknya.
    tak jantan le cam nih encik
    raja azmi, please jangan jadi tukang cucuk haaa…

    0

    0
  31. goval says:

    roslin tu.. kote dia mampus la,, itu pasai dia takut orang tau dia tu kote mampus..

    0

    0
  32. aries_april says:

    BORING AR…
    XSDP LNSG MATA MMNDANG LAKI NI.

    0

    0
  33. eclipse says:

    weh p page sblh..

    0

    0
  34. new moon says:

    laaa cite ni lg kee……..aku ugt dh de cite len…..

    0

    0