Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Panama Dance: Kalau Selebriti Yang Buat, Senang Saja Netizen Nerakakan – Jasmin Hamid

Panama Dance telah menular di negara ini dan nampaknya ia menarik minat ramai pihak, antaranya penjawat awam beberapa agensi  untuk membuat rakaman Panama Dance dan menularkannya di media sosial.

Advertisement

Namun begitu, Panama Dance telah diisytiharkan haram oleh Mufti Negeri Sembilan, Datuk Mohd. Yusof Ahmad. kerana membabitkan percampuran lelaki dan perempuan bukan mahram. Ini mendorong pelakon Jasmin Hamid menulis mengenai double standards yang berlaku, kerana apabila ia dilakukan selebriti, ia pasti begitu mudah menerima kecaman Netizen.

f93fb404-2d22-40a8-84fb-151596a89b9f

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.



65a1394a-cb2e-4204-889d-76cac988f2ef

Advertisement


Jasmin dipercayai merujuk kepada kesilapan yang dibuat oleh Neelofa dan syarikatnya melancarkan koleksi tudung dalam sebuah kelab malam minggu lepas. Keputusan Neeloifa itu menerima kecaman hebat Netizen sehinggakan beberapa orang Mufti telah memberikan pandangan.

Bagi Jasmin ini satu petunjuk bahawa semua orang membuat kesilapan, oleh sebab itu, tidak perlu berlebihan dalam mencaci selebriti apabila mereka melakukan kesalahan.

Mungkin juga ada betulnya apa yang dikatakan Jasmin. Semua orang berbuat silap, jadi ada baiknya merujuk kepada mereka yang pakar sebelum menularkan sesuatu. Penjawat awam merupakan contoh kepada rakyat biasa, jadi rakyat mudah terpengaruh dan tambah menularkan sesuatu yang tidak pasti hukumnya dalam agama. – beautifulnara.com

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

53 Comments

  1. fishball

    March 13, 2018 at 9:12 pm

    apa je yang tak haram kan??????

  2. Hijab tutup aurat

    March 13, 2018 at 6:51 pm

    Helo pak mufti bukan ini je haram..apa tak tegur artis2 berlakon peluk2 sama jantan betina tu dulu. Majlis2 maksiat hiburan bodoh acara2 award melayu yg x laku tu termasuk la yahanana cult ppl tu…semua haram ok. Oh itu tak masuk lagi bab gst, arak jual merata, rumah pelacur karaoke byr income tax semua x boleh pak mufti oii

  3. Serasi

    March 13, 2018 at 5:23 pm

    joget panama sesama jantina. Kalau nak joget dalam dua-dua jantina kena ada statement yg anda khunsa seperti nursajat

    • Anonymous

      March 13, 2018 at 5:30 pm

      sajat bkn khunsa…dia jantan..

  4. 2CENT

    March 13, 2018 at 5:12 pm

    tarian tu tak haram, boleh je nak menari di rumah dengan anak2 atau family asalkan x bercampur gaul dengan bukan muhrim..Yang jadi haram bila tarian tu ditarikan bercampur gaul dengan lelaki bukan muhrim, dengan lenggok2 menggoda dan pakaian yang tak berapa nak tutup aurat, tu yang jadikannya haram..wallahualam..

  5. Anonymous

    March 13, 2018 at 4:37 pm

    Kpd mereka yg pakar tolong jangan lepaskan manusia kat atas yg hina Islam ni.

    • Anonymous

      March 13, 2018 at 4:43 pm

      mudah je nk ambil tindakan..logo dia tu ada email betul

Loading...
To Top