Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Pakai Baju Seksi Dan Jarang, Sengaja Undang Fitnah – Scha Al Yahya Dikritik Netizen

Hidup sebagai seorang selebriti terutamanya untuk artis wanita, mereka harus berani mencuba dan tampil dengan pelbagai fesyen yang membuatkan mereka nampak menarik, unik dan ‘hot’. Iyalah, itu adalah salah satu cara untuk meraih perhatian ramai.

Advertisement

Namun, ada kalanya gaya mereka itu tidak bersesuai dengan diri mereka. Kali ini, Scha Al Yahya pula menjadi mangsa kritikan dan kecaman netizen kerana memuat naik foto memakai pakaian jarang dan agak seksi.

Meskipun sudah memakai ‘inner’ berwarna kulit, netizen berpendapat cara pemakaian Scha itu masih kelihatan kurang sopan dan mengundang fitnah.

Ada juga yang menasihati Scha untuk lebih berhati-hati dalam pemilihan pakaiannya demi kebaikan sendiri. Janganlah nanti bila kena kecam salahkan netizen pula. Apa-apa pun, harapnya Scha tidaklah cepat melatah dengan isu ini ya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

28 Comments

  1. whateverrr

    October 16, 2018 at 8:59 pm

    korang jgn nak mcm2 marah si scha ni.. sat lagi laki dia dtg siap la korang semua kena marah…diaorg laki bini ni x leh kena jentik sikit… terus mcm cacing kepanasan menjawab… esok lusa bila masuk bertanding kategori plg popular, mula la terhegeh2 mnta undian peminat

  2. Akak Kantin 2.0

    October 16, 2018 at 6:03 pm

    Lagi 1..ada artis yang bertudung pakai pakaian jenis macam ni..salah satu dari nya ialah Mira Filzah..Aku tak faham konsep yang bertudung tapi mengeletis nak pakai pakaian jenis camtu…Bila kritik..marah pulak..Lepastu jawab..ini kehendak pereka fesyen ataupun kehendak penerbit…Tapi engkau sebagai hamba allah..Kenapa tak ikut perintah Allah sebagai umat islam…

  3. lalalalalalala

    October 16, 2018 at 5:54 pm

    Guys, rilex lah, memang dari dulu lagi kot Scha ni seksi kan, memang lah haram dosa tu, tapi rilex sudah, dia mesti tau benda tu dosa kot. Plus scha ni even tak banyak berlakon, dia banyak buat modelling kot, and modelling semua brand brand yang high class, memang masyuk lah, Lara pun bukan ada job dah sangat pun kalau nak cakap dia ambik duit anak dia.

    • Entahla

      October 16, 2018 at 7:28 pm

      Sexy??? OMG!!! badan mcm runway n plywood sexy??? Bukan jeles tapi bab mana yg sexy kt dia ni??? X- factor pn kurengzz.

    • Anonymous

      October 17, 2018 at 9:16 am

      xpayah la body shaming org. kalau kat malaysia ni org gemuk je ke boleh sensitif bila kena body shaming kata mcm badak air,tong drum bagai, org kurus xde perasaan ke bila org ckp runway, plywood?oh,your malaysian third class mentality!

    • Anonymous

      October 16, 2018 at 9:08 pm

      Alah modelling grade C…bkn taraf2 Nasha Aziz etc…usia dh lanjut ler..brp sgt byar…, berlakon pun sendu…biznez butik pun ala2 cukup mkn je..x laku sgt pun…tp acah2 mcm level Fazura dan Neelofa…so pathetic minah ni.

    • Anonymous

      October 17, 2018 at 8:38 am

      Bkn c..z lh.

  4. APaApaan

    October 16, 2018 at 5:21 pm

    Apa motif pakaian mcm tu klau tak untuk peragakan a see thru’ blouse. Tats why a skin color inner is needed. A layman term of telling netizen – you tidak peka untuk memilih fashion yg baik tuk jaga nama you n your hubby.. NOT a smart move afterall .. tsk tsk tsk…sad. I wonder if you dpt accept klau your doter berpakaian mcm tu bila dewasa nanti.. just for imaginary sake. hhmm..

    • Anonymous

      October 17, 2018 at 8:30 am

      X da kaler lain meh? X wujud dah ke merah, biru, kuning?
      As a muslim, x ckp pasal yg lain2 la… i will not allow my doter utk terlibat dgn menda2 subahah mcm ni. Byk pesyen lain leh nak pakai nak peraga.
      As a muslim, kita x perlu menjawab kat netizen or sape2 pun, yg penting jawapan kat sana nanti….

  5. Sampah mykt

    October 16, 2018 at 5:16 pm

    Uuuuui huhu …tak lama lagi meroyan la si laki syok sendiri tu …..
    Laki bini menyampah ….

Loading...
To Top