Written by Bella | November 22nd, 2017

Busana Farah Nabilah yang sama warna dan kelihatan lebih cantik  ketika menjadi pengapit di hari pernikahan Izara Aishah baru-baru ini mendapat perhatian netizen . Mereka mendakwa Farah sengaja ingin “overshadow” Izara sebagai pengantin.

Walaubagaimanapun, Farah menjelaskan ia adalah kehendak Izara sendiri untuk pengapit mengikut warna tema majlis tersebut.

Bukan saya yang minta atau sengaja nak warna baju sama dengan pengantin. Tapi ia adalah kehendak Izara sendiri. Dia nak nampak cantik, semua warna sama. Malah, bukan saya seorang sahaja pakai putih. Pengapit lelaki pun sama. Kalau lihat pelamin dan hiasan juga putih. Jadi, tidak ada istilah saya nak ‘overshadow’ pengantin.

Harapnya dengan penjelasan Farah ini tiada lagi pihak yang mengecam beliau. Sebagai teman rapat Izara tidak mugkin Farah sengaja ingin “berlawan” dengan pengantin untuk meraih publisiti.

Sumber Berita : mStar Online

36 responses to Pakai Baju Mengalahkan Pengantin : Farah Nabilah Nafi Sengaja “Overshadow” Izara Aishah

  1. adatlh says:

    Tiada isunya nabila..tau dh mesti tuan bdn yg request..biasalh you x overshadow pun org yg x suka x kn diam..ada2 je lh

    23

    0
    • Anonymous says:

      Selalunya kita sebagai pengapit baju biasa2 je. Tak perlu nk berlumba-lumba sama pengantin. Itu big day dia. It is called courtesy. Rizalman pun satu..campak roti kertas atas kepala Izara pehal??

      9

      4
      • cekkkuuu says:

        Tula, cuba campak pulak roti tu atas kepala ke kat lengan si farah nabilah ni ke, kompem orang tak cakap overshadow.
        SEMUA SALAH ROTI ATAS KEPALA! hahaha

        3

        2
    • JOYAH NAK KASIH SYG says:

      ELEH, RETIS BARU SEBULAN BAJET CUN GILER SATU MLAY. FEMES INSTANT NI TAK LAMA PUNYA,, BERGANTI BULAN, FEMES PON AKN HILANG. TENGOKLA SI ZARA ZYA TU CTHNYE,, MASA ‘I LOVE U MR ARROGANT ‘ MELETOP, DIA PON MELETOP2 JGK, SEMUA ORG PUJI MELAMBUNG, MCM DIA JE YG PALING CNTIK KT DUNIA, PDHAL TAK CANTIK PON. DH TAK FEMES, KENA KECAM JGK SNA SNI, BHAHAHHAHA.
      TAKPELA IZARA, SEMUA ORG TAU, U LG CANTIK CLASSY, N BERBAKAT BESAR DR SI INSTANT NABILAH NI. N YG PENTING U JGA LAKI U YG KAYA RAYA NI TAU. KWN JAMAN SKRG NI, MNA BOLEH RAPAT2 SGT, SILAP HARI BULAN, KWN U NI JGK LA YG AKN ‘OVERSHADOW’ LAKI U. BHAHAHHAHA. BAIK LA U NI BERKAWN NGN KILLA FAIRY TU, KILLA NI EVEN JENIS GILA2 N SEXY, TP I CAN SEE N FEEL, SHE IS A GOOD PEOPLE, N MMG LEBIH NMPK IKHLAS KWN NGN U.

      1

      8
  2. Anonymous says:

    biasa lah nabilaaa..haters gonna hate..

    4

    2
  3. Anonymous says:

    baju tu zahirah mcwilson pernah pakai as model rizman ruzaini. patutla baju tu nampak mcm bukan size fawaa. bahagian lengan nampak agak besar dan panjang untuk fawaa. tapi kenapa baju tu bukan baju lain? hahahaha..aku saja nak buat isu. kih3

    4

    0
  4. kakta says:

    korang rasa si farah nabila ni overshadow izara sebab baju izara nampak teruk.farah nabilla ni classy orgnya.kalau dah cantik.pakai pun elegan gitu mmgla nampak terserlah dr si pegantin.izara mcm tenggelam gitu tapi makeup izara lawa.

    1

    15
    • Pekerja Gomen says:

      Ko cakap mcm la farah ni lawa beno dan izara tu tak cantik.. oh please laaaa…
      ok kalau iya pun ko pakai baju putih atas permintaan pengantin, perlu ke baju bridesmaid ko se over tu?

      14

      2
      • lea weiss says:

        Sy lihat Farah Nabila ni cantik apa..org di m’sia pun ramai yg cantik2 jgk..yelh cantik tu subjektif..
        p/s:sy keliru sikit betul ke x boleh pakai baju putih bila attend majlis nikah.. adat melayu @ islam

        8

        2
    • el says:

      kalau tengok gambar, tak make up, nampak biasa saja, kalau pakai make up, kejap nampak cantek, kejap nampak tua, itu pendapat aku saje, nak tahu muka die yang sebenarnya, tengok langsung lah depan mata

      8

      1
      • Anonymous says:

        sma pla ye pndpt kita,aku pn tgk farah nabila ne xda la lawa mn pn..biasa2 je….

        9

        1
        • Anonymous says:

          Hey..ni bkn citer cantik ke x cantik si Farah..x cantik tu kejadian Allah dan yg komen dia overshadow suami izara bagai tu kau tau isihati org ke?? Jgn jadi batu api..nmpk sgtlh kau org ni dengki dan hati busuk..

          6

          1
    • aku komen je says:

      uwekkkk classy la sgt. Nmpak sgt bodoh si farah ni. tu si kila pun pengapit gak, knape pakai color nude? simple, sebab kila pandai dan tahu white is a no2 except for the bride n groom. Nyampah lak aku, bikin malu je buat2 innosen sgt sedangkan haus perhatian, izara i think u should stay away from your so called bff ni..somethin is fishy bout this bitch!

      0

      4
      • Anonymous says:

        Kila bkn pengapit dia nyanyi kt majlis tu..Farah cantik sopan ok je kita org n tetamu pun x de yg ckp apa..aku ada kt majlis tu la..kecoh

        6

        0
        • hakilashaf says:

          ya kan.same as me la.asal korang ni yg dok bash farah ni? korang dah kenapa? izara tu bff dia sejak dulu lg. sebab mulut dan K.W mcm korangla kdg2 ada hubungan yg baik berantakan. dpt dosa lg adela guys. ingat beb, satu ni je. apa yang korang taip ni mengambarkan isi hati korang ya. xkirala korang kalau kat lua baik mcmna pun dlm ni ckp pelik2 mengata org yg korang xkenal.tula sifat korang yg sebenarnya.

          1

          0
  5. Anonymous says:

    Next time ko tau la etiket dressing gi attend wedding. NO WHITES!!! Klu ko suka jugak nk pakai white to attend event. Ko simpan la dulu. Ko pakai bila ko gi ziarah otrang meninggal. Baju putih dan tudung. Manis jerr

    5

    9
    • Random says:

      1st of all dia bukan attend wedding saje2..dia jadi pengapit tau..2nd of all…dia pakai atas permintaan pengantin..like..hello..baca habis ke idok kome ni..anyway, one thing for sure..she’s very pretty actually and ade aura sampai org boleh komen pasal dia jugak pakai cantik..nampak x?

      11

      2
    • Anonymous says:

      Adat siapa x blh pki putih ? Mengarut… klu permintaan pengantin buat saja lah lagi pun pengantin sdh basi tiada seri dara sebab dah kena pegang sana sini…. itulah x lawa

      4

      0
      • biarbetik says:

        Jujurnya dia tak lawa biasa, dengan make up Nyah pun nampak seri…kalau boleh pakai baju putih sekalipun jagala diri ambik gambar sebelah pengantin lelaki duduk bawah kan boleh. Apa saja. Yang puji kau cantik bagai tak jujur…

        4

        2
  6. fawafah says:

    fawa ni mmg la lawa…
    tp apesal aku tgk pic kt ig dia nmpk mcm tua….

    1

    1
  7. Anonymous says:

    1) lets repphrase it. On a wedding day the only people to wear white are the brides. Yg lain samada ko tetamu ke, Pengapit ke, usherers ke tak usahle pakei white. Kecuali or chef n pekerja catering.
    2) Izara suruh pakei white? Suruh or no suruh or ko tunjuk la your foto baik mesra dg Izara Izara, i Still does not make it right! The fact of the matter is your wearing white at wedding is a Faux pas.

    10

    4
  8. Anonymous says:

    Dalam hidup ni ada undang undang, ada peraturan. Ada etiket yg kita perlu tahu. Klu tak mau ikut tak pe. Ko gi kenduri selimut gebor jer la.

    3

    0
  9. Yayang says:

    Jom follow saya

    0

    0
  10. garuda says:

    Biar je ler…tu kan gmbr kawin diaorg ..Diaorg yg ngadap hari2..
    yg tak puas hati sgt tu..korg nk tgk hari2 ke..(rajin pulak hahaha)

    0

    0
  11. fara x izara says:

    laaa sian farah ni.. aq tgok cantik je dia..sampai kata bitch la apa la.. kan diorg bestfriend for almost 10years .. aduhaii apala korang ni.. aq yg tak minat dia dgn si zul tu je , dady shark la mamy shark la buat malu je gimik atas pentas masa tu , zul plak berlagak mcm macho la sgt dah menambahkan bengang je kat farah , farah pun satu dia kena act as professional la klau dah management suruh buat ko tak yah la buat and you can say ‘NO’ its your choice haih benda dah jadi nak buat mcmne ??

    Tp apa2 pun dia ni berlakon natural je .. pandai bawa watak .. dan aq rasa dia seorang yg baik and polos orangnya ..kalau tak masakan ada BFF dekat 10thun weyhh , Izara tu padahal ramai lg rakan artis dia kenapa pilih Farah ?? sbb izara tau la kawan dia yg paling baik tu sapa .. tak baik la sampai suruh pisah dengan kawan sndri , kutuk dia tua , adoii muka korang lawa sgt ke ?? aq yg 20-an ni pun beza jauh benar dgn muka dia .. dia ada pakej boleh berlakon dan cantik sbb tu dia jd artis …engko ??????

    Orang ni kalau tak suka artis dua sebab je :
    1. sebab ko jeles dia cantik dan dia berlakon pulak disamping artis lelaki pujaan ko
    2. sebab ko bukan artis tu

    Fahamm ke fahamm!!

    p/s secara jujur aq bukan peminat dia , tp aq tak boleh hadam kenapa orang hina dan kutuk dia.. pelikk ?? pelikk ??

    2

    0
  12. ep says:

    aku tak faham lerr..pasal baju pengapit pun nak gaduh ke?? Majlis dah Langsung pun..ramai lak mulut xde insurans kat sini…tak pasal2 tambah dose kering je ngutuk n fitnah kawan tu…hishh

    3

    0
  13. Biskut says:

    Ntah pape ntah netizen nk sibok sgt dgn si farah ni. Aku rasa dia pakai baju ni pun d atas persetujuan n permintaan izara sndiri. nama pun dh besfren. aku yakin farah dh show kat izara dulu baju tu sblum majlis. tak pnah2 aku dgr ada peraturan kate org lain takleh pakai putih selain pengntin sndiri d hari pernikahan.

    2

    1
  14. Anonymous says:

    Ko kna belajar etiket. Google la. Anw lantak la ko.

    0

    1
    • jambul kau says:

      Mmg lh itu etika..tapi kau boleh tolak ke kalau itu permintaan izara sendiri..tu majlis dia tau..nk komen pi ask izara nape tukang apit dia dua2 pakai baju putih..salahkn lh izara yg x tau etika nikah kahwin yg kau ckp tu..

      3

      0
  15. Anonymous says:

    Ha ha You are saying both Izara and Nabila tak tau etiket dressing when attending wedding.

    0

    0
  16. kapala bana says:

    amboi netizen ni pon kalau mengutuk orang mcm tak pandang cermin. korang pon kalau pegi majlis kawin orang pon mesti nak pakai cantik-cantik kan?kalau bole nak lebih cantik dr pengantin. so,takyah nak perasan bagus sgt kutuk2 org,korang pun sama 2×5.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Banana. Of course semua boleh pakai cantik gi wedding Tapi yang nk pakai cantik mengalah lebih lebih dari pengantin dan tak paham paham etiket tu ko. Kah kah

    0

    0

Leave a Comment

Optional