November 15th, 2019

Satu demi satu kontroversi menghimpit diri penyanyi dan pelakon Aliff Aziz, daripada isu curang sehinggalah yang terbaru dimana dia ditangkap polis Singapura kerana bergaduh serta mengganggu ketenteraman di tempat awam ketika dalam keadaan mabuk.

aliff aziz

Tidak dinafikan apa yang berlaku membuatkan Aliff dikecam teruk netizen dan ada yang berkata sikapnya itu tidak pernah akan berubah.

Sering dilemparkan dengan kata-kata negatif, Aliff menerusi Insta Story di  akaun Instagramnya berkongsi kata-kata mengenai sikap orang yang suka mengumpat dan mengata. Muat naik itu berkait rapat dengan isu yang sedang berlegar dalam kehidupannya kini.

aliff azizTerdahulu, tersebar rakaman video menunjukkan Aliff bergelut dengan pegawai polis ketika ditangkap. Menerusi laporan portal Berita Mediacorp, Pasukan Polis Singapura (SPF) mengesahkan penangkapan terbabit selepas Aliff didapati bergaduh dengan seorang lelaki kira-kira jam 6.40 pagi di kawasan Orchard Road pada Ahad lalu. Ketika diarahkan untuk bertenang, dia enggan memberikan kerjasama dan terus mencetuskan kekecohan dalam keadaan mabuk.


35 responses to “Pahala Dari Orang Yang Mengumpat – Dikecam Teruk, Aliff Aziz Muat Naik Kata-Kata ‘Deep’”

 1. cacaro caca says:

  perghhh…
  bercerita tentang syurga neraka. puiiii

 2. alifaziziloveyou says:

  Bila DAJAL bercerita tentang agama……..

  Duk diam diam dengan masalah mental kau dan arak murahan kau

 3. Anonymous says:

  Upload sekali ye kata kata mengenai minum arak.

 4. kak kiah pelampung says:

  Dah buat macam2 benda sosial, bila kena kecam tetiba nak acah2 alim.. nak berubah, jalan pandang ke depan, bukan ulang balik perangai lama.. moga kau diberi hidayah memperbaiki hidup dan menjadi contoh yang baik untuk anak kelak

 5. Senangnya Pahala says:

  Carry on minum arak dan berpoya. Biar ramai mengata, so senangla dapat pahala free. Takyah susah-susah nak control nafsu. Nah, ini consider pahala free aku bagi kat engko,

Loading...