November 27th, 2019

Umum mengetahui mengenai kontroversi yang melanda juara Da’i musim kedua, Da’i Nik Ahmad Farhan Nik Mohamad, dimana dia didakwa berkahwin dengan seorang janda anak lapan secara senyap ketika isteri pertamanya sedang sarat hamil anak kedua mereka. Perkahwinan itu dikatakan tidak diredhai oleh isteri pertamanya.

dai farhan janda

Selepas teruk dikecam netizen, Farhan tampil menjelaskan dirinya telah difitnah oleh individu yang merupakan seorang perunding kewangan kerana tidak mengizinkan isterinya untuk membeli rumah dengan wanita tersebut.

isteri pertama dai farhan

Enggan keadaan menjadi lebih keruh dan pelbagai spekulasi liar terus timbul, isteri pertama Farhan iaitu Fatin telah memuat naik penjelasan daripada pihaknya pula bagi meredakan kemelut itu.

Semuanya berlaku sepantas kilat

isteri pertama dai farhanisteri pertama dai farhanluahan hati isteri pertama dai farhan

“Pada mulanya saya redha dalam

paksa”

dai farhan kahwin jandadai farhan“Mohon hentikan segala tomahan

kepada saya, keluarga dan suami”

isteri dai farhan

Agak sedih sebenarnya membaca luahan hati seorang isteri yang tetap ingin menjaga aib dan maruah suami meskipun jauh dilubuk hati pasti ada perasaan terluka.  Namun, apa yang berlaku adalah takdir yang sudah tertulis untuk mereka. Kita doakan yang baik-baik sahaja.

Sumber Berita : Fnama Fatin


39 responses to “Pada Mulanya Saya Redha Dalam Paksa – Luahan Hati Isteri Pertama Da’i Farhan”

 1. Anonymous says:

  jodoh pertemuan Di tangan Allah , jika dia boleh terima poligami why kita org luar nak sibuk2

 2. Kawan tak baik says:

  Lain kali para isteri luahkan perasaan anda pd suami dan ibu bapa shj. Tak perlu dgr luahan hati kwn baik sbb itu tggung jwb suami utk dgr luahan hati isteri. Tak perlu jd pendengar yg baik utk dgr mslh kwm baik

 3. Penunggang Agamawan says:

  mana geng da’ie?
  taknak backup ke kwn korg ni?

 4. Anonymous says:

  Sampai…

Loading...