Umum mengetahui mengenai kontroversi yang melanda juara Da’i musim kedua, Da’i Nik Ahmad Farhan Nik Mohamad, dimana dia didakwa berkahwin dengan seorang janda anak lapan secara senyap ketika isteri pertamanya sedang sarat hamil anak kedua mereka. Perkahwinan itu dikatakan tidak diredhai oleh isteri pertamanya.
Enggan keadaan menjadi lebih keruh dan pelbagai spekulasi liar terus timbul, isteri pertama Farhan iaitu Fatin telah memuat naik penjelasan daripada pihaknya pula bagi meredakan kemelut itu.
Semuanya berlaku sepantas kilat
“Pada mulanya saya redha dalam
paksa”


“Mohon hentikan segala tomahan
kepada saya, keluarga dan suami”
Agak sedih sebenarnya membaca luahan hati seorang isteri yang tetap ingin menjaga aib dan maruah suami meskipun jauh dilubuk hati pasti ada perasaan terluka. Namun, apa yang berlaku adalah takdir yang sudah tertulis untuk mereka. Kita doakan yang baik-baik sahaja.
Anonymous
November 29, 2019 at 8:34 am
jodoh pertemuan Di tangan Allah , jika dia boleh terima poligami why kita org luar nak sibuk2
Kawan tak baik
November 28, 2019 at 4:58 pm
Lain kali para isteri luahkan perasaan anda pd suami dan ibu bapa shj. Tak perlu dgr luahan hati kwn baik sbb itu tggung jwb suami utk dgr luahan hati isteri. Tak perlu jd pendengar yg baik utk dgr mslh kwm baik
Penunggang Agamawan
November 28, 2019 at 11:34 am
mana geng da’ie?
taknak backup ke kwn korg ni?
Anonymous
November 28, 2019 at 8:00 am
Sampai…