“Orang Yang Tinggi Agama Lagi Jahil..” – Rita Rudaini Perli Dr Maza Di IG Story

Hiburan

“Orang Yang Tinggi Agama Lagi Jahil..” – Rita Rudaini Perli Dr Maza Di IG Story

Pelakon penuh kontroversi, Rita Rudaini ada memuat beberapa siri hantaran ‘memerli’ Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin atau Dr Maza berikutan isu dos penggalak vaksin baru-baru ini.

Tulis Rita, Mufti Perlis itu seolah-olah baru ‘sedar daripada tidur’ kerana ahli keluarganya sendiri dilaporkan tidak berada dalam keadaan baik setelah disuntik vaksin dos penggalak.

Advertisement

Sehubungan itu, Dr Maza menyarankan agar pemberian dos tambahan vaksin COVID-19 itu ditangguhkan seketika dan dikaji secara menyeluruh sebelum diberikan kepada orang awam.

Bila kena kat keluarga sendiri, pandai pulak nak buka mulut hingaq (bising), selama ni koma, selama ni tuli, selama ni kempen & jilat tak sangga (bersungguh-sungguh).

IG Story RitaSumber : Instagram Rita Rudaini  

 

Tak semestinya orang yang jahil hanya orang yang kurang ilmu agamanya. Orang yang tinggi agamanya lagi jahil sejahilnya dengan izin Allah S.W.T.

Advertisement

Dalam hantaran Instagram Story yang lain, Rita turut memuat naik tangkap layar laporan berita yang memaparkan Dr Maza meminta Kementerian Kesihatan Malaysia menangguhkan pemberian dos penggalak.

Rita dalam pada itu turut menyindir kenyataan KKM yang memaklumkan terdapat kematian akibat pemberian vaksin di Penjara Kajang.

Katanya, pengambilan suntikan vaksin ini seolah-olah menjadi satu iktibar buat masyarakat, dan bukannya ikhtiar bagi menyelamatkan nyawa akibat pandemik itu.

Rita Rudaini
6 bulan lalu

Isu Dos Tambahan Vaksin, Rita Rudaini Selar Sikap Rakyat Tak 'Kenang' Jasa Khairy Jamaluddin

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

20 Comments

  1. Anonymous

    January 21, 2022 at 5:05 pm

    Aku dah lama jugak dok terbaca status kebodohan Rita ni … Sabar je aku dgn kecetekan kepala hotak dia .Peratus yg dapat kesan vaksin ni amatlah sikit, tapi yg sikit nilah jugak yg diwar-warkanorg org bodoh atau antivax.

    Tak habis disitu, geng geng cetek pemikiran pun terpedayalah dgn hujah manusia sekolah tak habis ni Kalau dah otak dalam kepala tu kecik, simpan-simpanlah kebodohan tu sama. Malu hari-hari org dok tengok kita tu tunjuk kebodohan. I think yang betulnya you need to get laid woman. Pergilah cari suami.

    • Antivax

      January 21, 2022 at 7:54 pm

      Anda psti ke bkn pemikiran anda yg cetek sebenarnya? Haha…naya2.dua2 yakin tuding kata masing2 pemikiran cetek.yg psti aku bgga jd antivax..kezzahh kan je geng2 lembu cucuk hidung.p la cucuk vaksin kt bontot skali pun…mntk tlg psni jgn meroyan jmpa geng antivax je sbb geng antivax lex2 je…

    • Queen bee

      January 21, 2022 at 9:41 pm

      Ntah la Cik antivaxx oiii … Aku baca tulisan dan ejaan kau pun, dah tau tak berapa cerdik ngahaha … Jgn marah, kena jual pun tak laku. Cakap apa pun tak guna , sebabkan pemikiran yg sempit, dia akan gunakan hujah lemah fikiran … “macam lembu kena cucuk hidung, cucuk montot “.. hujah² low level mcm tulah … So my advice is… Tak payah layan lah geng antivaxx ni, golongan lemah pemikiran je, low class, low IQ

      Mark Twain said … “Never argue with an idiot. You’ll never convince the idiot that you’re correct, and bystanders won’t be able to tell who’s who.” Get it????

    • Antivax

      January 22, 2022 at 9:32 am

      Haha cik queen bee sila la rilex.kan dah ckp jgn royan.nmpk koyak disitu.saya xdgr ckp mark twain.saya dgr ckp imam syafi’i.die kata jgn lyn org mcm cik queen bee sbb die yakin die cerdik pdhal die pandir.hahaha….sbb tu rmai antivax mls bersuara.yg riuh ni provax.apa yg skt hati sgt dgn kami2 ni nth la…i pun xphm la u.u rilex ya..jgn mrh2..xpyh berhujah pun dgn i sbb i pun xnk bg hujah knpa i antivax sbb i ikut ckp imam syafi’i.oh lagi satu i rasa u dah tertukar ni.yg low level n bodoh cetek pemikiran tu geng provax sebenarnya.sbb dr awal provax yg sibuk kaco n membodohkan antivax.antivax xpernah kaco provax pun.sbb kami semua dgr ckp imam syafi’i…hahaha…bye.

  2. Anonymous

    January 21, 2022 at 4:31 pm

    Awas dengan lisan anda muja lawa tapi…

  3. Anonymous

    January 21, 2022 at 2:03 pm

    Biasalah…. Selama ini diamje, bila kena kat ahli keluarga dia baru nak bersuara…Oh !ya, berapa ratuskah sumbangan beliau kepada mangsa banjir..

  4. Anonymous

    January 21, 2022 at 1:23 pm

    Apa bendalah zaman sekarang orang islam kutuk ulama. Dahlah tak tutup aurat, ni islam ke bukan perempuan ni? Buanglah nama islam tu tukar dengan nama lain, buat malu islam je

  5. cikfendi

    January 21, 2022 at 8:44 am

    sangatttt tenang sebab tu aku kat beautifulnara baca gossip sambil hirup teh pagi2 hahahahaha

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...