Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Orang Penat Study Kau Suruh Mati, Patutlah Tak Mengandung – Fynn Jamal Disindir Netizen

Beberapa hari lalu, jawapan pedas Fynn Jamal ketika menjawab soalan daripada peminat menerusi ruagan Ask Me Question di Instagram mengundang rasa amarah dan tidak puas hati netizen apabila memberikan jawapan yang dikatakan ‘kurang ajar’ dan tidak munasabah.

Advertisement

Terdahulu, seorang individu bertanyakan kepada beliau apakah langkah yang sepatutnya dilakukan jika seseorang itu sudah penat belajar. Fynn memberikan saranan yang agak mengejutkan agar individu tersebut mati.

Apa yang dikatakan Fynn itu mengundang kecaman netizen yang menganggap beliau mengalakkan orang lain untuk bunuh diri.

Malah, ada juga netizen yang meyindir sikap Fynn yang lancang itu sebagai salah satu punca beliau sehingga kini tidak boleh mendapatkan zuriat sendiri.

Tidak dinafikan pendapat Fynn tentang isu penat belajar boleh pergi mati itu memang salah dan agak kasar bunyinya. Sebagai seorang yang berpengaruh dan mempunyai ramai peminat majoritinya terdiri daripada golongan remaja yang masih belum boleh berfikir dengan lebih matang, Fynn seharusnya menjawab soalan tersebut dengan cara yang lebih berhemah.  Apa pula pendapat korang?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

54 Comments

  1. Sha

    August 24, 2018 at 2:00 am

    Tak padan dengan juling… dah la mandul, mulut mcm gitu pulak tu? Sesape ade kenal rapat dgn Fynn Jamal ni tolong tanye mak die ajar mcm ni ke dulu??

  2. Tim

    August 21, 2018 at 1:08 pm

    Just bagi die peluang dan ruang..x sume org niqab perfect..die tgh usaha nk betulkn diri die..x prlu doakn x baik utk die..kifarah Allah tu ada..nnti trkene diri sndiri..jgn sesuka hati bash org..x sume org maksum..n stop ftnh org niqab ..evn die cmtu..at least die diberi kekuatan utk mnutup aurat dgn smpurna..bkn mcm sestgh org..acah baik..aurat kelaut..hdup membash org n hati x tenang dipenuhi dosa

  3. Che Ketumbar

    August 20, 2018 at 11:54 pm

    MATILAHNAK… Itu kalau aku yg jawab. Awat sentap sangat ngan jawapan FJ tu? Dia cuma type “MATI”. Dia tak type “PERGI MATI” atau “SILA MENINGGAL”. Sesuka hati manusia nak buat andaian. Aku yang tak belajar tinggi pon boleh faham apa yg nak disampaikan FJ. Jangan terus menghukum kalau tak faham apa maksud dia. Cer luaskan minda tu… Insyaallah tak jadi nak membawang merah atau putih.

  4. Anonymous

    August 20, 2018 at 10:39 pm

    Bosan. Next

  5. Anonymous

    August 20, 2018 at 3:54 pm

    ada org tu pakai niqap, tapi baju jubah ketat

    • Anonymous

      August 20, 2018 at 3:55 pm

      tak sama niqap arabian kan..longgar, dn ini niqap sebenarnya.

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top