Written by AbangNara | December 15th, 2011

Fuh ~~ Siapa sangka filem adaptasi daripada novel Ombak Rindu kini berpeluang untuk memegang takhta kutipan filem tertinggi Malaysia. Kini telah pun mengutip RM10 juta, pihak pawagam seluruh Malaysia telah pun memanjangkan waktu tayangan filem Ombak Rindu untuk seminggu lagi kerana sambutan yang sangat hangat.

kutipan filem ombak rindu

Untuk makluman, filem KL Gangster telah pun mengutip sebanyak RM11.74 juta sepanjang tempoh tayangannya. Abang Nara yakin dan pasti, filem Ombak Rindu mampu mencecah kutipan RM12 juta. Confirm hujung minggu ini ramai manusia yang akan menerjah pawagam untuk memastikan mereka tidak terlepas filem hebat ini.

filem ombak rindu

Walaupun dikritik hebat di suratkhabar dengan gelaran tragedi murahan baru-baru ini di sebuah suratkhabar, filem Ombak Rindu ternyata menunjukkan yang rakyat Malaysia masih dahagakan filem romantik yang bermutu tinggi. Adakah selepas ini akan lebih ramai produser yang akan kembali menerbitkan filem cinta? Atau adakah sebenarnya filem Ombak Rindu ini meletup kerana kepopularitian Aaron Aziz? Bagi Abang Nara, keletupan filem Ombak Rindu ini kerana wujudnya fan base (pembaca novel) yang besar. Apa pula pendapat anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

180 responses to Ombak Rindu Kutip RM10 Juta, Ada Seminggu Untuk Jatuhkan KL Gangster Daripada Takhta

  1. abg long iv says:

    masih jauh utk mengejar kutipan citer dua alam.. : )

    0

    0
    • haram bin tak halal says:

      SAY NO TO FILEM BERUNSURKAN JENAYAH …..yg merosakkan minda anak2 Melayu seperti KL Gangster !!!!

      0

      0
      • sipunggok try nk flirt si bulan tp xdpt sbb jauh sgt!! says:

        betul tu ‘abg long’! mmg still jauh ketinggalan ngn filem jutawan terkemuka dunia sape lg kalo x dr. rozmey si rambut fringe y gojes tew.. to pengarah Ombak Rindu, sila cuba lg yer..!!

        0

        0
      • kamariah says:

        haram bin tak halal….ko punye statement poyo….jgn salahkan cite..salahkan dr sendiri kalau ko x nk jd kurang ajo ko jg dr ko keluarga ko atau ank2 ko klu ade ank la jg elk2..fahammmmm poyo la ko……aku nk tnye ko byk org buang bby skrg nihhh ape kes msia ade kluarkan cite @ atau filem mcm gitu ker ko bg tau skit……….

        0

        0
        • cuit cuit says:

          cik kak..ramai bebudak kcik skang pon dah pandai sbut sialll la.dr mana la agaknyer pkataan tu yer..mgkn akak ni buta alam skitar agaknyer.kes rogol atau buang anak tu terbit dr nafsu..klu tade jln cite pon org bley buat.dah buat pastu buang la.

          0

          0
      • hahaha says:

        sgt xstuju dgn haram bin halal,habis 2 watak dlm ombak rindu yg haram jadah 2 ok ker?..xmrosakkan minda ank2 bangsa ker?………….berdose sumenye…….

        0

        0
        • kamariah says:

          cuit cuit oii……..kamu kene fhm ape yg sye katakan n ape yg sye maksudkan…ape yg kite buat semua nafsu ( bkn yg tu je dipanggil nafsu ) tau soo…..simple je aku nk bg ko fhm ckp byk x gune sb ko mybe ssh nk fhm……’JANGAN MENYALAHKAN ORG LAIN FILEM KE CITE KE UTK MENUTUP KESALAHAN KITE’ zaman skrg kite kene bijak dlm ape jua perkara n utk mbuat keputusan…ibarat pepatah bapak aku PISAU DITANGAN KAMU SUKE HATI KAMU NK HIRIS BAWANG MCM MANE…..klu senget senget lah klu lurus lurus lah……………….CHOOOWWWWWW……………….

          0

          0
    • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

      Lawaklah statement ngko…nak tercabut usus besar haku nie gelakkan ngko….

      0

      0
    • Mak Jemah says:

      abg long iv,sumpah statement ko lawak !! haha !!

      ombak rindu ke kl gangster ke,tetap aaron aziz penyumbangnye :)

      0

      0
  2. mayna says:

    of course la sbb orang ramai dah lama baca novelnya yang “malatop” tu.. dan sekarang ni keluar pulak filemnya.. mesti lah ramai peminat2 novel tu nak tengok..

    0

    0
    • maria menado says:

      OMBAK RINDU MLETOP SEBAB PEMINAT FANATIK NOVEL DIE.. JUST NK COMPARE N MENGIMBAU KENANGAN TIME BACE NOVEL DLU. SO KEPADA PENGARAH N PELAKON OMBAK RINDU.. SILE JGN PERASAN!!!

      TO PENULIS NOVEL OMBAK RINDU.. ANDA YG BERJAYE. CONGRATE!!!

      0

      0
      • laila says:

        betul tu filem ni meletup sebab pengikut cite novel tersebut kerana pengikut novel ni memanglah ramai n penulis ni memang ramai pengikutnyasalah sorangnya aku tapi cite ni pada aku hampas sebab ada maya karin.hilang selera nak tengok.filem ni kutip byk bukan sebab aaron aziz aku rasa kalau org lain berlakon pun akan meletup jugak sebab novel ni memang dah meletup lama dah kan.

        0

        0
        • zamzam says:

          really agreed….
          alaf 21 takpayah la nk buruk2 kan fauziah ashaari dgn mengatakan novel ni telah disunting 5 kali oleh penyunting kanan sebelum di terbitkan…. kejayaan sesebuah buku at least 80% mesti atas kreativiti n usaha penulis asal tu sendiri….lagipun ada jer novel alaf 21 yg aku baca sikit jer terus stop sbb memang dh x boleh nk teruskan dah..

          -kepada pengarah x payah la nak bangga sgt….awak menumpang hasil kreativiti org lain jer…kpd penerbit kalau ada telur sila bayar bayaran yg setimpal pada author at least RM500 000….or i think it should be MORE…

          0

          0
        • sarah_nina says:

          sebenarnya (pendapat aku ya).. cerita nya ok2 ajelah.. taklah.. segagah seperti mana yg di war2kan..aku nonton filem ni pun sebab novel ni.. nak tengok mcm mana ombak rindu dalam bentuk filem. tapi akhirnya aku rasa.. kalau dia tak tukar a few scene dalam filem ni.. rasanya cerita ni akan lebih dramatik.. anyway.. selera masing2 kan tak sama..:)

          0

          0
  3. ombak tak rindu says:

    xtertarik langsung dgn filem ni…. bukan idea asal pengarah pon… tapi beria bangga mcm filem tu idea asal dia… xmaluuu

    0

    0
  4. benci says:

    pengarah yg xtau malu… bukan idea asal dia pon, pastu sebok nak bangga… wekkkk

    0

    0
    • Nina says:

      wei… jgn lah main kutuk2.. pengarah ni kira berjasa jgak.. sebab dia berjaya menjayakan filem ombak rindu berdasarkan cerita dri novel tu.. klau xde pengarah, maka xde lah filem ombak rindu.. so, jgn nak main terjah kutuk2 org.. okey.. peace ^^,

      0

      0
    • laili says:

      betul pengarah ni memang x tau malu.macam cite tu dia yang hasilkan.lepas tu byr penulisnya ciput.sapa ckp sbab aaron aziz filem ni dpt kutip byk.tidak sama sekali novel ni memang dah ramai pengikutnya.kalau pelakon lain pun filem ini akan gempak juga sebab novelnya memang best.tapi ke filem hampas adengan ranjang je yang lebih.kesian penulisnya.

      0

      0
      • huhuhu says:

        KALAU PELAKONYA ROSNAH MAT ARIS sebagi IZZAH, HAMID GURKHA sebagai HARIZ,,,pengarahnya AZIZ SATAR PUN FILEM INI AKAN MELETUP2 JUGA KAN?

        0

        0
        • ........... says:

          wei x payah la nak mengutuk org lama……aziz satar berlakon cerita p ramlee sampai 10 generasi pun cerita tu still laku tau…x payah nak ukur dgn duit sgt la…tgk kualiti pun jauh panggang dari api..

          Aaron berlakon 2 Alam box office ker?

          0

          0
        • Aaron euwwwwww says:

          Aku setuju!!!!!!!!!!!!!!!!!

          Tak yah.. Ni mesti kipas susah mati Aaron euuwww

          0

          0
        • Aaron euwwwwww says:

          Ape ke tak pandai nye jawapan ko….. Sah2x la dorg tak bodoh amek hero dan heroin yg mcm ni…… Business minded la wehhh!!!

          Cerita kalau tak berkualiti, pelakon bagus tetap tak berkualit jugak cerita tu..
          Tapi kalau cerita bagus, pelakon tak berapa nak bagus TETAP orang tengok!!!
          Lagi sadis, kalau cerita tak bagus, pelakon pun tak bagus.. Mcm LBS.haha

          P/s: aku tak kata ombak rindu ni bagus atau pelakon die bagus, cerita ni popular sbb novel die popular. tu je..

          Faham?? Lain kali, bagi komen fikir ler….

          0

          0
  5. Bintang Di Langit says:

    Secara jujurnya, filem ni x best bg sy.. 2 bintang stngah jer..

    0

    0
    • sant cari says:

      Novel dia pun bukan best. Cuma popular sebab sesuai untuk fanbase ‘perempuan berangan’. bagi aku cerita ni memang tak logik langsung, tapi popular. popular macam twilight yang dianggap sampah di barat tetap kena dengan citarasa satu segmen yang besar–sebab tu novel ni laku, macam twilight jugak–sebab ia kena dengan citarasa pembaca-pembaca novel berjantina perempuan..

      masalah jalan cerita filem ini ialah gambaran yang menakutkan tentang wanita. i don’t care if izzah is 19, tapi masa aku umur 19 tahun aku tak ‘redha’ dengan perkara-perkara yang boleh dielakkan. pernah dalami apa psikologi mangsa rogol? mangsa rogol tak mungkin dapat menerima perogolnya seperti izzah menerima hariz. sebetulnya aku tak berapa ingat sama ada izzah memang kena rogol kat dalam novel, dah 9 tahun kot aku baca novel tu dulu, tapi kalau izzah hampir dirogol sekalipun, takkan dia boleh menerima lelaki yang hampir rogol dia tu macam tak ada apa2 yang berlaku? there is a difference between redha, dengan ‘bodoh’

      “i’ll accept all your sexual abuses as long as we are married’.

      simple psychology, novel ombak rindu sebenarnya sesuai untuk perempuan berangan-angan, sebab tu novel ni popular. semua fefeling nak jadi lindungan kaabah macam izzah, semua pefeeling nak kena rogol oleh alpha male macam hariz, semua pefeeling nak iadi isteri beriman yang disayangi oleh lelaki kacak dan kaya dan semua pefeeling nak mengubah binatang buas macam hariz ke jalan diredhai. and then semua orang nak live happily aver after macam hariz dan izzah.

      i take it that novel ni popular, tapi terbaik? not in a million years.

      adios.

      P/S: Pasti akan ada banyak ‘dislikes’ untuk komen ini. Nak buat macam mana, fanbase Ombak Rindu besar, dan ‘rabid, macam fanbase Twilight.

      0

      0
      • justshutup! says:

        ko ni bodoh la! dah nama pun novel. mmg la tak real. adoyaiiii…

        0

        0
        • sant cari says:

          Ko nak menangis sebab kebenaran tentang karya agung pujaan engkau tu diluahkan? Ho ho ho.

          Kebenaran memang pahit.

          Fiksyen mesti logik dalam dunianya. Dunia filem Ombak Rindu adalah bersamaan dengan dunia nyata, jadi kenapa pulak dia mesti tak logik sebab dia cerita? Lainla kalau dia cerita fasal alien dari planet Zargus. Dia cerita pasal manusia, maka manusia yang sama macam kat dunia kita, kat muka bumi ni. Nampak sangat kau cuma baca sampah seumur hidup kan?

          Kau ke yang fefeeling kena rogol dengan lelaki hensem tu?

          0

          0
        • Aaron euwwwwww says:

          Justshutup tershut-up buat selama-lamanya……………………..
          Tulah, komen tak berapa nak guna otak..

          0

          0
      • Haha! says:

        apesalah nye klau baca novel tu nak feeling2 mcm tu..tak salah pon kan..lagipon bukan nye semua perempuan nak feeling macam tu..cuma sekadar nak enjoy dengan bahan bacaan yg diorang baca…dan cerita dalam novel\movie tu hanya lah sekadar rekaan semata2.. klau ramai yg minat pelakon2 dalam movie tu pon ape salah nye kan..tak salah apa2 pon..

        0

        0
        • kucing says:

          salah…

          0

          0
        • sant cari says:

          Tak siapa yang kata fefeeling nak kena rogol dengan lelaki hensem tu salah, cuma menjijikkan. Apatah lagi bila cuba memberitahu sampah seperti novel Ombak Rindu ini yang terbaik dan terunggul.

          Nak buat macam mana jika kebanyakan perempuan yang kehidupannya mandom mengimpikan sesuatu seperti menjadi hamba seks lelaki yang kacak dan kaya. Mungkin itulah nikmat dan puncak hidup sebagai perempuan, bagi mereka. ;)

          0

          0
        • huhuhu says:

          Bukan semua org pernah baca novel ini..ada penonton filem ini yg tak baca pun novelnya..termsk saya..saya melihat adaptasinya berkualiti tp tak lah sempurna..(biasalah manusia yg buat)..penulis pun guna imajinasinya sendiri waktu menulis buku ini..ianya umpama cerita CINDERELLA..org perempuan mmg suka berfantasi yg indah2 sebenarnya..itulah realitinya..dlm berkarya kalau semua lojik dan straight foward mmg tidak specialnya kan?..kan kena ciri-ciri khusus dlm menghasilkan sesebuah karya baik novel atau pun filem..kena tgk apa tema penceritaan itu..kdg2 kita anggap tak lojik tp ada lojika sebenarnya..setiap kejadian tiada yg mustahil di dunia ini tp perlu diingat setiap kejadian ada HIKMAH yg tersirat dan tersembunyi..itulah mesej yg perlu dilihat dgn mata hati atau M.Nasir cakap ,melihat ari mata burung..buka dlm tempurung..

          Pada saya, adaptasi nya berada pd tahap yg membanggakan..adegan2 18sx tidaklah menonjol sgt atau keterlaluan..sesuai kerana filem ini pun berunsurkan cinta dan obses serta sexsual sebenarnya. Soal halal dan Haram agak subjektif utk diperkatakan kerana dunia hiburan menuntut keberanian kalau tidak jgn terjun dibidang ini..ini mmg bidang penuh cabaran..dan jgn lupa anda yg menonton pun dianggap bersubahat ..kerana kalau tiada permintaan tak kan ada penawaran..jd renung2 kanlah dan selamat beramal..

          0

          0
      • CikLie says:

        sya like komen awk…ader benar nyer…

        0

        0
      • moshimoshi2 says:

        this is the problem when u simply put ur logos (logical thinking) in the midst of fantasy. a film was never been defined as a mirror of real life.

        morality, belief, logical thinking, feeling are the main factors to be manipulated in producing a good film. more ppl believe to the story, it shows that u r a good director.

        so ‘sant cari’, shame on u that u cant understand the purpose of watching movie and entertain urself. u wanna learn and find logic in everything?? pls..go to school, not cinema! boo!!

        0

        0
        • sant cari says:

          Stephen Jones, a renowned author from the UK said, ‘fiction doesn’t make reality, it reflects reality’. I didn’t say at all that I need to find logic in EVERYTHING, but ‘LOGIC IN STORY-TELLING’. Are you that insulted by my comment that you had to twist my words into things I didn’t mean?

          You can even find the real world logic in epic fantasy such as the The Lord of the Rings trilogy, that power (symbolized by the ring) corrupts (hence the need to destroy it). How far is that from the real world and reality?

          Notice that I DIDN’T COMMENT anything about the ‘film’, nor the ‘production of the movie’, but the NOVEL written by Fauziah Ashaari. Are you so mad at the simple truth I’m pointing out that you missed all the points?

          Simply ‘expecting a storyline to not insult my intelligence’ is not wrong. I’m not ashamed that I’m not in the majority who think the novel is the ‘best ever’. It makes me want to puke. In fact, I’m proud that I don’t buy the bullshit that rape victims can conveniently fall in love with rapists or pseudo-rapists, a notion instilled/or tried to be instilled by a crappy author named Fauziah Ashaari. Sorry about that.

          0

          0
        • che irfan nazri tengku ahmad says:

          In my humble opinion, kebanyakan plot novel melayu (ombak rindu, bicara hati, adam dan hawa, kaulah segalanya dll) berkisarkan kisah suami isteri yang berkahwin bukan pada dasar cinta dan bermulalah bibik2 cinta selepas itu.

          Sy rasa, adanya karakter ‘suami isteri’ dalam novel2 melayu semata2 utk memberi ‘green light’ atas plot2 ranjang terdapat di sepanjang plot itu.

          Penulis2 novel melayu patut maju ke hadapan dengan tidak bergantung kpd plot2 ranjang begini. Contohilah karya2 ilmiah seperti faizal tehrani dan hilal asyraf.

          sekian.

          0

          0
        • nanaTheWitch says:

          when a real HUMAN being cant even try to entertain him/herself due to a problem, named logical thinking. wanna see ur perfect human life, with no entertainment?? dont go to cinema.. just walk ur everyday life cz it is real… what a boring mind and life,,,

          0

          0
      • Aaron euwwwwww says:

        Well said!!!!….
        Pastu akan ade komen-komen menyalak cakap yg ni kan novel, sah-sah la tak logik…

        Bagi ak,u bila nak logik nya kalau asyik cerita macam ni je keluar..

        Aku tahu pendapat masing-masing, tapi apa yg cik sant ni cakap betul. Apa kata yg die hard fan OR ni bagi komen yg bernas sikit!!!!!!! Baru nampak educated.

        0

        0
        • sant cari says:

          Nko lupa nak cakap, “dah beratus-ribu penulis tu dapat”, tapi ia takkan mengubah realiti yang novel dia tetap sampah. Popular tidak bererti kualiti, mereka pasti lupa. lol

          0

          0
      • CANTIKK says:

        HAHAHAH LAWAKNYA KO NI…..DALAM DUNIA REALITI ADA YANG JADI MCM2 WALAUPUN DAH KENA TP KALAU DIA UCAP PERKATAAN YANG BOLEH MERUNTUNKAN JIWA..SEDAGKAN MANUSIA YANG JAHAT SEKALIPUN BOLEH CAIR DAN TERKESAN DENGAN KATA2 SEORNG WNITA…NI KAN DALAM CERITA NOVELLLL KO NI APALAH SEDAP MULUT JAK NAK KRITIK..KO LA YG WAT FILEM KOMPOM AQ XTENGOK BAB CITER KO NTAH PAPER…BYE

        0

        0
      • betul, ombak rindu ramai peminat owh

        0

        0
  6. achik says:

    pengarah dia sedang banggakan diri ka????

    0

    0
    • MIA SARA says:

      PENGARAH JGN NK PERASAN. PENULIS NOVEL YG BYK BERJASE!!

      0

      0
      • Keadilan says:

        Apela sgt… Sama2 la berjasa dlm ombak rindu ni. Baik pengarah atau penulis novel. Klu 10 tahun yg lepas penulis dah dpt lariskan jualan novelnya, x salahkan sekarang ni pengarah pula yg box officekan cite ni. Tipula klu penulis hanya dpt ciput je. Lgpun dia kan dah kaya raya dgn royalti yg dia terima. X bersyukur lg ke. Ni lah manusia, cemburu atas kejayaan org lain. Klu nak kaya buatla filem sendiri.. Kan senang. Kesian osman ali. Wlu mcm mane pun tahniah buat pengarah dan penulis novel!!!

        0

        0
        • bunga cinta says:

          setuju tu.. semua mainkan peranan.. baik penulis, penerbit filem.. dan pelakon…sebab tu citer ni boleh dpt 10juta..

          0

          0
  7. pada saya yang buat orang tertarik dengan cerita ni sebab cerita yang diolah fauziah ashari .memang superb !.so kepada pengarah janganla lupa pengarang asal cerita ni yee bila dah untung banyak ni ye !

    0

    0
  8. Dr. Fazeley says:

    hmm best ke ombak rindu ni?? xtgk novel & filem lg… novel fan base mmg kuat menaikkan kutipan filem… apapon 10j mmg lebih power dari si Dr.Rozmei 2 alam tuh haha…

    0

    0
  9. hans says:

    lantakla org nak kate ape….apa yang penting 100 peratus made by malaysian… i’m so proud with this. Bukan senang nak puaskan hati org. Yang penting Ombak Rindu telah mencetuskan sesuatu yang baru dl perfileman negara..
    p/s: kadang2 kita sendiri yang jatuhkan filem kite sendiri…

    0

    0
    • what??? says:

      what?? cetuskan fenomena??? xd maknenyee…. org yg g tgk tu sbb publisiti murahan filem tu… kalo stakat filem cinta minte tu, bole blah la… novel dia lg best….

      0

      0
  10. suam suam kuku says:

    FILEM NI BERJAYA KERANA:
    1-PELAKON2 HEBAT, AARON, MAYA, LISA, BRONT
    2-IDEA ASAL FAUZIAH ASHAARI YG MANTOP
    3-PENGARAH YG SUPERB
    4-KAKI2 WAYANG YG SETIA

    0

    0
  11. anti fasha says:

    yang penting pengarah n penerbit dia dua2 xtau malu, ak memg mara n emosi time sume wartawan menang kan produksi filem ni drpd pnulis asal novel ni… ckap dia xtau malu la, terdesak nak duit la… ni la org melayu, lg bangga kan artis yg xd moral tu…. hey sume orang, kalo kat hollywood pnulis novel tu yg gle kentang jd kaya raya drpd pngarah, pnerbit @ plakon dia cth mcm pnulis novel filem Harry Potter (gile bapak jutawan), sbb penghargaan sbg idea asal… ni kalo kat malysia, terbalik… bongok…

    0

    0
    • zass says:

      walaupun di akhiri dgn “bongok” aku tetap rasa nak like kau….

      memang terluah semua yg terbuku dlm hati aku ni bila baca statement kau…

      0

      0
  12. […] Beautiful Nara If you enjoyed this article, please consider sharing it! Tagged with: Daripada • Gangster • Jatuhkan • juta • Kutip • Ombak • Rindu • RM10 • Seminggu • Takhta • Untuk  […]

    0

    0
  13. cik kiah says:

    sebab aaron, aaron dan aaronnnnnnnnnnnnnnnnn

    0

    0
  14. Zaza Muhammad says:

    Byk faktor2 internal & external kejayaan sesebuah filem tu… so bila dah berjaya camni, ekceli kejayaan seme pihak…
    Jgn le plak over atau taksub sesgt dgn kutipan tu atau compare ngan filem2 zaman dulu. Lagipun zaman dulu2 misalnye filem ‘Fenomena’ yg box office lebih sejuta tp tiket time tu brapa hinggit je… la ni pehh dah lebey 10 hinggit.. so do ur math…
    Gane2 pun tahniah kpd seme yg terlibat secara langsung atau tidak langsung termasuk tukang angkat wayar…

    0

    0
  15. maria sindabela says:

    whateva it is, i luv this.can’t wait to watching…tiket sold out.so frustrated

    0

    0
  16. KDC says:

    ermm tul tu bkn snang nk puaskan hat sme og….klu dh byk kutipan tu mknanya byk og tgk la..btw skang ni pengarah dia berbangga diri ke?

    0

    0
  17. tsunami rindu says:

    yup…setuju!! citer ni meletup sbb fan base (pembaca novel)…tp filem ni pon berkualiti jgak…tu psl bley jd smpai rm10 juta tu…kalo x, org pon xnk g tgk smpai berkali2…

    0

    0
  18. peminat novel says:

    filem tu berjaya sbb peminat2 setia novel OR..mereka teruja bila novel hebat tu difilemkan..tp paling mnyedihkan bila penulisnya diketepikan..pelakon2 tu adalah bonus utk mncantikkan lg filem yg diadaptasi dr novel yg terunggul..utk FA..apa pun mereka mngata anda..kami peminat penulisan anda,akan sentiasa mnyokong anda..

    0

    0
  19. kamumankokjamban says:

    bg ak org brdyun2 tngok flem ni sal novel si FA tu…nvel 2 memang superb….tp kalau nk buat skuel ombakrndu lpas ni memang susahlah…coz kalu x slah ak smbungan dia syarikat si FA ni trbitkan sndiri…hermmmmm

    0

    0
    • fasaha sondol says:

      xyah la wat sekuel bgai… yg 1st filem pon suke2 mak bapak dia ubah2 karya asal… xtau maluuu ke????

      0

      0
      • ungu lavender says:

        tkyah la wat sekuel bgai… novel yg ke-2 & ke-3 tu bukan best sgt pun. jalan cite agak lembap. walau aku tak minat ombak rindu tapi aku boleh kata novel 1st lagi bagus.

        0

        0
      • ungu lavender says:

        tkyah la wat sekuel bgai… novel yg ke-2 & ke-3 tu bukan best sgt pun. jalan cite yg agak lembap. mmg menjadi ubat utk aku lelapkan mata. asyik mengantuk jer.

        0

        0
  20. tongkat says:

    Tp tgk kutipan rasmi kat Finas baru 8.46 juta…Macam KL Gangster…Yg rasmi 11 juta..x rasmi 14 juta..

    0

    0
  21. joyah says:

    crite ni kalu x wat filem pon…novel ni mmg gempak….nk kate ape

    0

    0
    • anti fasha says:

      setujuu, org yg terbitkan filem ni nak untung atas name org lain je… xtau malu…

      0

      0
    • Aaron euwwwwww says:

      Bagi aku, novel ni tak gempak pun..
      Biasa jer, kalau nak betul-betul gempak, siler baca novel hadiah sastera kumpulan utusan.

      Banyak pengajaran dan lagi GEMPAK dari novel picisan mcm ni.

      0

      0
      • sant cari says:

        Mesti mereka tidak tahu Ahmad Patria Abdullah kerana sangap sangat dengan sampah ciptaan Fauziah Ashaari. Bagaikan langit dan bumi nak dibandingkan dua orang ini. Seperti membandingkan Neil Gaiman dengan Steph Meyer lagaknya. lol

        0

        0
        • Aaron euwwwwww says:

          Sebab dah banyak sampah.. Tu pasal tak nampakk bunga…hihiiiiiiihihi

          0

          0
        • BOBO says:

          SANT CARI, bleh bagi x apa tajuk novel Ahmad Patria Abdullah? aku nak try baca. thanks

          0

          0
        • sant cari says:

          BOBO tak ada butang reply kat komen engko so aku reply kat sini je. Cari Saga Artakusiad, tapi sant lebih berminat dengan cerpen2 tulisannya, yang selalu sant baca kat perpustakaan. Selalunya cerpen dia terselit dalam buku hadiah sastera kumpulan Utusan. Dia ni anak kepada sasterawan negara, Allahyarham Abdullah Hussain.

          0

          0
      • ungu lavender says:

        betul. tak faham apa yg best sgt novel ombak rindu. pada aku biasa2 jer kecuali bagi mereka yg terlampau gilakan watak konon romantis si hariz tu. aku lagi suka ramlee awang mursyid. novelnya misteri~

        0

        0
  22. Yva says:

    Pada aku yg dh tgk cter nie, xderla bez mane pn cter Ombak Rindu nie…Tp kalo novel, aku blom bace lagi..mgkin cter dlm novel lbey mnarik dr filem…

    0

    0
  23. Yva says:

    Ish…mane komen aku nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  24. dr.rozmey says:

    jgn lah lupakan filem 2 alam saya,sbnarnye filem itu yg mmbawa fenomena,smpai hati kamu semua mengutuk saya,saya sdih,

    0

    0
  25. sapakah saya? says:

    aku menangis bace novel,tp x bile tgk filem dye, x mndlm sgt mcm novel, x de mase kot,

    0

    0
  26. the knowledge says:

    heloooo..kamu semua yg mengomen nie bernada cemburu sangat n komen anda semua tak bersandarkan ilmu semata2………

    0

    0
  27. Rayy says:

    aku xtgk lg ombak rindu. awal2 bminat jgak wlaupn xpenah bca novel dia. tp slps smua update status psl ombak rindu, nek meluat pulak. kemudian khbarnya ada plak adegan2 ranjang. aduh. aduh. hebat filem Malaysia sekarang ya.

    cerita novel smua gini kn.. llki hnsem, kaya, baik.. perfect!

    0

    0
  28. Lembutkan hati apanya says:

    Aku baru je tgk citer ni last week, pandai astro amik slot2 menarik wat org teruju nak pg bla aku tgk x lah menyayat hati sgt lirik lagu dgn jalan citer x kena mengena langsung x sedih pun ..lembutkan hati dia? Aku tgk senang je kawin asyik berpeluk je ..hidup senang duduk kat vila mewah lainlah kalau dianiaya bru la thrill n menyayat hati terlalu lemah jalan citer cerita ni aku puas cari apa yang menyayat hati sangat nothing!!!!

    0

    0
  29. RCD says:

    novel mng penguat filem, kat barat, da lama da diorg buat, movie or drama brdasarkan novel. kita je lambat sikit. tp, x dinafikan ombak rindu blh dapat kutipan berjuta² koz novelnya mng best. apa ta lagi pelakonnya “Malik” :D

    0

    0
  30. Jogho says:

    Penonton2 filem Msia ni bodoh sombong. Bila filem melayu berjaya, kena kutuk….bila filem melayu gagal, juga kena kutuk. Apa lagi yg korang mahu? Itu tak puas hati, ini tak puas hati…..buat la filem sendiri kalau semua benda tak puas hati. Ambik jer lah penulis novel tu jadi pengarah, jadi penulis skrip, jadi pemegang watak utama Izzah! Baru puas hati kan….

    Mudahan2 ada penerbit filem filem berani mengadaptasi novel Salina karya agung A.Samad Said. Dan sekarang sy tak sabar filem Hanyut arahan Uwei Hj Shaari yg juga adaptasi drp novel.

    Cemburulah pada filem2 Indonesia seperti Ketika Cinta Bertasbih, Perempuan Berkalung Sorban, Laskar Pelangi dan Sang Pencerah yg juga adaptasi drp novel. Untuk itu, peminat2 filem melayu kenalah sokong filem Melayu ya….bukan mencari kelemahan di setiap aspek. Daripada MENGUTUK lebih baik MENGKRITIK utk membina. Sy percaya akan ada filem hebat drp Msia tidak lama lagi!. Saat itu akan tiba…..

    0

    0
    • huhuhu says:

      SIKAP ORG MELAYU MMG MCM INI BAH..ITULAH PASAL INDUSTRI FILEM MALAYSIA TAK KE MANA…BERJAYA PUN KENA TAK BERJAYA LAGILAH KENA..MCM FILEM 2 ALAM TU JUGA LAH..SIAPA YG SALAH?..PENONTON ATAU PEMBACA YG SUKA BERANGAN..TAK PUAS BACA TGK LAGI FILEMNYA…LEPAS TU SEBELAHKAN PENULISNYA…TAK DAPAT BERFIKIR SECARA MATANG..

      0

      0
    • Aaron euwwwwww says:

      Kritikan ni penting jugak sebenarnya. Kalau kita tak kritik, macam mana nak majukan filem Malaysia.

      Kalau asyik dok tayang cerita pasal gengster, bohsia, rempit, hantu, kahwin paksa…Macam mana nak maju?

      Ni bukan soal nak menjatuhkan filem sendirik, tapi malaysia ni memang dah tak kreatif ke asyik cerita mcm ni je berulang.. Yg untung , kaut juta-juta producer film. Diaorang bukan kisah kalau cerita sama je dorg hasilkan.

      Bila nak maju dan berkualiti nya kalau kritikan yg membina dianggap sebagai rasa cemburu!!!
      Weh, nak cemburu buat apa, bukan boleh dapat duit kalau tulis komen pasal ni.

      0

      0
    • luanne says:

      Filem melayu tak berjaya bukan kerana tidak mendapat sokongan, tetapi kerana jalan cerita yang buruk, idea yang klise dan berulang, penceritaan yang tak logik. Takada patriotism, favoritism dan bias dalam menilai filem/fiksyen. If it sucks, it sucks. Kalau153 jota orang sokong filem kau pun, kalau filem kau sucks, takkan ke mana filem kau tu. Setakat jaguh kampung je la.

      0

      0
      • Kakiwayang says:

        to Jogho, betul kat luanne….tapi bukan filem melayu saja (dont be prejudice)… mana2 filem pun, dapat 40 juta ke, hanya boleh dikatakan berjaya dijual or berjaya berbisnes… tak semestinya filem tu superb dan mendapat sokong…masuk tepuk tangan, keluar tepuk dahi….. contoh terbaik adalah filem Kongsi, berape juta? tapi cite macam %^&*(…

        0

        0
  31. hiss says:

    Ada yg komen semua made in malaysia..bukankah aaron tu dr

    singapore…tak payahlah bangga sangat…maya ketiak

    asam tu pun kacukkan jerman…

    0

    0
    • huhuhu says:

      SUSAH NAK CARI ORG MALAYSIA YG BTL2 ASALNYA DARI MALAYSIA KOT…MESTI ADA SIKIT2 DARAHNYA DARI MANA2 NEGARA..PERLU AMBIL BYK MASA UTK BUAT KAJIAN ASAL USUL…PADA SAYA YG PENTING PRODUK MALAYSIA..HOLLYWOOD DAN BOLLYWOOD PUN PELAKONNYA BERASAL DARI MCM2 NEGARA,,TIDAKPUN DIPERSOALKAN..KNP DI MLAYSIA BEGITU?..

      0

      0
  32. nana says:

    semalam alamanda still fully booked!!!hebat sungguh!!

    0

    0
  33. ana says:

    ombak rindu meletup sbb novel nya..bkn sbb siapa hero n heroin nye…kalau bkn sbb ombak rindu, ade ke org nk tgk lakonan maya karin n aaron aziz tu ye? 10 juta utk filem romantik malaysia, mmg mustahil la nk dpt kalau tak kerana novel tu..

    0

    0
    • huhuhu says:

      KALAU TARUH HAMID GURKHA, BADUL, ROSNAH MAT ARIS DAN MAK MAH SEBAGAI PELAKON UTAMANYA PUN STILL MELETUP-LETUP FILEM INI KAN?

      0

      0
      • .......... says:

        Kalau Aaron berlakon dlm 2 Alam pun mesti box office kan? eh..tapi bukan dia hero ker?

        0

        0
        • huhuhu says:

          time tu nama Aaaron blm cukup populat ..sele[as dia berlakon drama nora elena dan KLG.. baru ramai peminat wanita buka mata..tp btl lah siapa pun hero dan heroin sama jer kalau pengarah tak pandai tak jadi juga kan..

          0

          0
      • Aaron euwwwwww says:

        Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii….
        komen paling menyampah.

        Sah-sah la producer tak taruk orang macam ni. Mungkin ko sorang kot taruk hero n heroin macam ni.

        Kalau nak bagi analogi, biar logik sikit. Baru nampak kita pandaiiiiiiiiiii…weeeeeeeeeeeeeee

        0

        0
        • mys abby says:

          huhuhu..pelakon2 yg ko pilih tu pun boleh jd filem ni popular..anggap jela hariz dan izzah semasa tua…menjadi jugak..tak yah nak perli konon-kononnye…

          0

          0
  34. poker face says:

    aku berhenti membaca novel sejak tingkatan 4 setelah aku terbaca novel sampah(aku x igt tajuk) yg plotnya haru biru. agaknya penulisnya nyanyuk sbb apa yg dia tulis dlm plot sblmnya x relevan langsung dgn plot yg seterusnya. sejak tu la aku trauma nak bc novel. buang masa aku. so, utk novel ombak rindu ni pun aku x penah dgr wlu dikatakan cukup FOFULAR..sbb aku sgt membenci novel. dulu ms org sibuk2 bc novel budak setan tu, aku x peduli. buang ms je. mesti hampeh jg citernya. mgkn taste aku tggi sgt..(x juga sbb aku bc majalah ujang @ gila2) xde la sakit ht aku.

    anyway, aku teringin sgt nak tgk filem ni sbb dlm paper kemain lg katanya laki2 macho pun tangkap leleh. so aku yg ppuan ni nak cabar diri aku yg x penah bc novel ni utk tgk dan cuba menangis (sbb selama ni aku selalu tertipu dgn review dr wartawan @ pun org ramai yg menonton filem melayu, kononnya best sgt) cthnya KL MENJERIT. bila aku tgk, apa yg bestnya? dah la dubbing hancur. citer mengarut. tu pun aku bc ada penonton tu tgk smpi 3 kali. apa py bengong. bg aku, penulis citer novel/filem melayu ni miskin idea dan x reti nak olah citer (walau citer simple) menjadi lbh menarik di layar perak. kalau aku tgk citer ni pun x sebest yg org ckp…AKU BAKO JE PAWAGAM..HAHAHAHA

    0

    0
  35. ajuera says:

    boleh kot cecah smpai 12j..entah2 lbih..rmai x tgk lg ni..pcinta novel ombak rindu rse2 mmg rmai kot..

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      cite ombak ombak ni minah jambu kurang minat lah sori lah ye

      0

      0
    • CANTIKK says:

      SEKARANG DAH SAMPAI PUN 12.7 JUTA DAH BERITA KAT GUA.COM……TMBAH ONE WEEK TAYANGAN KOMPOM 15JUTA YAKIN BOLEH..JGNLAH NAK MENGHINA HASIL KERJA TANGAN ORANG CUBA ANDA BUAT KERJ PASTU SAYA HINA MCM MANA PERASAAN ANDA PIKIRKAN SEJENAK BELAJAR HARGAI PAA YANG ORANG BUAT SEPERTI KITA MENGHARGAI DIRI KITA SENDIRI JANAGN MEMPERBODOHKAN DIRI DENGAN MEROSAKKAN AKAL..

      0

      0
  36. Tak Sengal says:

    bagi aku, baik latyan cerita romantik dari cerita hantu yang ntah apa-apa je

    0

    0
  37. kiki lala says:

    aku x teringin pn nk tgk citer2 mcm nie..ke aku nie x de perasaan T____T..sedihnya

    0

    0
  38. kesian says:

    OMBAK RINDU sebuah novel cinta yg sgt hebat…dr penderitaan, pengorbanan, kesetiaan, kejujuran semua ada…

    novel nie bkn hnya utk khayalan semata2 tp bnyk pengajaran yg diterapkan oleh kak Fauziah dlm novel nie…

    TAHNIAH kpd KAK FAUZIAH krn dpt hasilkkan OMBAK RINDU… diangkt sbg NOVEL LAGENDA CINTA IZZAH & HARRIS

    0

    0
    • cun says:

      ye betul tu… membaca novel sebegini utk hiburan dan hobi di kala waktu lapang.. perempuan dgn novel cintanya… lelaki dgn komik kartunnya… masing2 ada hobi…

      apabila cerita novel diangkat sebagai filem.. peminat novel semestinya ingin menonton secara virtual life.. akhirnya.. kepuasan hanya terletak pada mereka masing2… penerimaan tidak sama.. ada yg suka.. ada yg kurang puas hati dan ada yg tak puas hati… terpulanglah…

      bagi sy, novel pun terbaik.. filem melayu pun bolehlah…dgn adaptasi lagu2 terbaik dari Hafiz dan adira… membuatkan filem itu semakin sedih… maybe tak smua org tidak mengalami situasi… ada bait2 kata yg dilafazkan dalam filem.. menjadikan perempuan semakin beremosi…..

      walaubgimanapun, sy anggap ianya sebagai hiburan dalam mengisi waktu rehat setelah penat bekerja seharian….

      bukan mudah pengarah filem Melayu hendak membuat cerita cinta sebegini.. spt filem Sepi…

      btw to Fauziah Ashari… awak penulis yg sy minati.. kak, kalau org da amik idea kita dan xnk byr… biarlah.. ada rezeki yg len… buat citer novel2 yg lebih baik dr OMBAK RINDU ini… masa tu kalau ada pengarah filem nk offer.. buat deal dgn lwyer dulu k… senang…

      buat pengarah filem nih… jgnlah lupa pada penulis yer.. slps habis tayangan dan segalanya… sumbanglah sedikit pada penulis… hargailah idea dia dan dia pun bukan minta byk pun… dan pengarah pun untung juga… sekurang2nya cukai LHDN u pun dpt dikurangkan hehehe.. coz byr komisen pd kak fauziah tu hehehe :-)

      0

      0
    • ungu lavender says:

      novel cinta yg sgt hebat? hebat ker? padahal ada lagi novel cinta lain yg jauh lebih hebat. aku tak dpt rasa pengajaran. khayalan je lebih. aku cuma dpt rasa pengajaran bila baca trilogi bagaikan puteri-RAM. sebab novelnya ada unsur keislaman, cintakan pada Allah, lagi buat aku insaf pada sikap diri-sendiri yg adakalanya belum cukup bagus.

      0

      0
  39. Reena says:

    Hmmm…taste memasing lain..ceta ni walaupun pelakon2 dia hebat (org kata..) tp stil tak berjaya merangsang minda bawah sedar aku utk g menonton setelah aku terjebak & tertipu menonton ceta melayu berjudul ngankung yg wat aku rasa cam nak pelangkung penjual kangkung… hampeh & tak kelakar mana pun..nasib lah org belanja…sbb nak jaga hati punya pasal..so ceta ombak rindu ni aku tunggu jer lah masa raya nanti..silap2 tgk sampai muntah pasal astro kan rajin mengulang tayang.

    0

    0
  40. Tokki says:

    banyak filem adaptasi novel lepas ni

    0

    0
  41. Arjuna says:

    Apela sgt… Bg aku pengarah adelah penting… Klu nak diikutkan novel ‘LAGENDA BUDAK SETAN’ lg HOT ape… Tp kenapa filem dia x sampai 10juta pun.. Jd.. plot cite dan pengarah adelah penting. Aku bangga dgn osman ali… Dia telah berjaya. Bg penulis novel ombak rindu jgnla bersedey.., nanti adelah xtra bonus yg akan dia dpt. Peace!!!

    0

    0
    • salmah says:

      bukan kerana plot cerita..tetapi pemilihan pelakon Lelaki yg sesuai utk filem ni..aku tgk pun sbb Aaron aziz…huhuh…

      0

      0
      • ungu lavender says:

        bosannya asyik aaorn aziz. takde ke muka lain. carilah muka fresh sikit. tu adi putra pun berlakon best dari aazron. nasib bicara hati letak sharnaaz dgn cristina suzanne. sedap mata nk tgk muka baru. muka lama pun bosan jgk kalau asyik masuk tv.

        0

        0
  42. tiada nama says:

    10juta dh wei,de smggu lg silap2 dpt lg belas2 juta,ckp byk pn xgune cni,cna pengarah dpt untung juta2 dh,

    0

    0
  43. ms. keciwa says:

    oh, ade scene kabur, byk blackout, pelakon kayu pon 10 juta…nampaknya rakyat malaysia mmg suka tgk wayang..hahahahahaha..

    0

    0
  44. vanilacoklat says:

    bagus2…ape pun org ckp o kritik..pasti org tu jeles..tp yg aku xley bla ,kritik2 pun ade tgk gak… yg penting aku suke cite ni

    0

    0
    • Aaron euwwwwww says:

      Logik la tu, kalau tengok pastu ada orang yg tak suke..
      Bukan semua org suka cerita ni.

      Masing-masing punya pandangan.

      Takkan tak boleh kritik kalau dah tengok?

      0

      0
  45. lolok says:

    cita bollywood dapat rating juta2 pun tak bising macam hangpa ni.at least dorang sokong local film dorang oi.kita ada?? bangga la sikit film ombak rindu ni dapat lepas 10 juta.ini tak macam2 korang kutuk.

    0

    0
    • ungu lavender says:

      citer bollywood tu sekarang ni kan olahan citer dia byk kreatif, kelakar. mcm fashion, om shanti om, gomaal & lain2 tu. cinta ada tapi olahannya menarik. mcm filem kita tak habis2 dgn bohsia, rempit, drift, kahwin paksa, hantu. tu jer yang diulang2 dari dulu. tak berkualiti langsung. dah muak tengok. tolonglah pengarah, penerbit, penulis skrip. be kreatif & inovatif.

      0

      0
  46. amnr says:

    aku tgok filem ni sbb nk cmpre nga nvel asal…
    2 jelah sbb mnsbabnye…
    coz aku ni pcnta novel…

    0

    0
  47. Ayin says:

    mainly yg tgk filem ombak rindu adalah pembaca novel 2. mase announce akn ad filem ni mmg rmai yg da excited nk tgk. xkshla sape plakonnye. klu bkn aeron, maya n lisa b’lakon pn org still akn tgk.

    hasilnya ad yg suke n ad yg xsuke. yg suke ckp maya b’jaya bwk wtk pompuan naif/innocent. yg xsuke plk ckp maya n lisa xsesuai bw wtk 2 sbb dlm sinopsis kate izzah lepasan spm. wlau innocent cmne skalipn maya ttp nmpk matured. lisa plk lakonan nmpk plastik smpai ad penonton yg t’gelak time tgk kt wayang especially part marah2. Aeron plk no komen, nothing special.

    0

    0
    • huhuhu says:

      PENULIS NYA DAH KOMEN FILEM TERSEBUT TIDAK MEMUASKAN HATINYA..TAPI PEMINAT DAN PEMBACA TEGAR NOVEL TERSEBUT PI JUGA TGK FILEM INI..KNP TAK SOKONG FAUZIAH YG TULIS NOVEL TERSEBUT?..IAITU MEMOIKOT FILEMNYA TP MEMBACA TERUS NOVELNYA SAHAJA KERANA LEBIH MEMUASKAN..

      0

      0
      • kalian harus ingat filem dan novel ialah 2 medium berbeza. bukan hanya di malaysia , malah di amerika juga filem yang dikatakan berjaya juga banyak mengubah teks asal novelnya untuk diselarikan dengan gaya filem yang cuma 2 jam durasinya. ambil contoh filem The Shinning karya Stephen King yang diarahkan oleh Stanley Kubrick yang banyak mengubah teks asalnya, visualnya, tetapi jika filem ini kita tak anggap sebuah filem adaptasi novel, ianya filem yang berjaya. jangan terlalu bergantung pada novel asal, kelak anda akan kecewa. apabila seseorang pengarah mengambil sesuatu novel untuk dijadikan filem , bermakna pengarah tersebut telah menghasilkan karya sendiri yang mengasingkannya dari teks asal.

        filem Uwei Shaari yang sedang dibikin sekarang iaitu Hanyut lakonan Sofea Jean dan Diana Danielle diadaptasi dari sebuah novel Inggeris tapi sudah pastinya banyak yang diubah untuk disesuaikan dengan visual dan bahasa melayunya selain format filem itu sendiri.

        0

        0
  48. haikalraihan says:

    cerita ong bak lagi best dari ombak ni..

    0

    0
  49. farra says:

    Apahal la korang sume ni nak betekak kat sini. Pada yang x suka tu, x perlu la nk kutuk2 bagai. Kau bikin 1 filem tgk… Hancuss!!! Lagi korang kutuk, lagi murah rezeki pada pembikin ini filem! Mesti orang yg suka bagi komen negatif ni orang yg xde LIFE! Hati busuk, hasad dengki, x ley tengok org maju n berjaya. Orang2 yg ske menjatuhkan orang lain menunjukkan dia x pernah achieve apa2 pn dlm hidup. Bila tgk org lain berjaya je mula la cemburu, dengki, busuk hati! Eiii apa punya perangai la. Tumpang gembira dah la. Da rezeki Tuhan nk bagi. Yang KORANG semua tu nk pertikaikan kenapa? =P

    0

    0
    • Kakiwayang says:

      hee…so, kalau suka je sila puji melambung? kalau tak suka, jangan bagi any feedback here?…itukah yang anda suggest?..memang xkemana la kalau sekadar nak dengar pujian je…..kita kene dengar feedback yg negatif juga…cuma mungkin cara bagi feedback tu kene hati2 sikit la…=)

      0

      0
  50. kepalehangen says:

    citer nie besh klw kiter x pk bkn2.. aksi RANJANG tym maya bekemban yg jd KONTROVERSI sgt tu, bkn aper pown klw ikut jln citernyer… sbb kn dorg tu SUAMI ISTERI, jd x salah la… tp klw d alam yg realiti (bkn dlm citer) pelakon aaron aziz n maya tu mmg ader telebey sket la… tp, dorg kn professional, jd klw director kater kne aksi ranjang bekemban, aper ley bwat yer tak? dh nme pown PELAKON…

    0

    0
    • eeaa says:

      Ha aa.. memang profesional. Tapi malaikat yang mencatit amalan tu laaagii profesional

      0

      0
      • mys abby says:

        ermmm…aksi ranjang yg kita tgk tu mmg la tak berapa nak ranjang pun…tp takyah ditonjolkan pun rasanya tak mencacatkan perjalanan cerita dia….sekadar hint utk kearah “tu” pun dah cukup..org yg menengok ni bukan tak faham…takyah smpai ke katil b’peluk-peluk…..

        0

        0
  51. rilek aje says:

    yg kutuk kaw2 ni mesti geng2 author ni….
    adat la dunia… ada yg suka ada yg tak…

    0

    0
  52. choki choki says:

    MOVIE INI LARIS HANYA KERANA AARON AZIZ BEGITU JUGA DENGAN KL GANGSTER…NOVEL ITU TIDAK MENARIK PUN…PEMIAT AARON,LISA DIKUMPULKAN DAPATLAH BERJUTA -JUTA

    0

    0
    • mys abby says:

      betul ke ko dah baca novel ombak rindu ni?

      0

      0
    • huhuhu says:

      FILEM DATIN GHAIRAH AKAN MUNCUL DI PAWAGAM LEPAS NI…LAKONAN AARON AZIZ..TGK LAH SEJAUH MANA BENARNYA AARON AZIZ MENJADI PELARIS FILEM..LISA SURIHANI DLM FILEM SEKALI LAGI TAK MEMBANTU FILEM TERSBUT JD FENOMENA PUN.

      0

      0
  53. yatt says:

    bagi la SEJUTA kepada kak fauziah selaku penulis novel :D

    0

    0
    • huhuhu says:

      KALAU AKU PENULISNYA AKU TAK KAN BAGI SESEN PUN KERANA PERNAH MELUAHKAN RASA TIDAK PUAS HATI TENTANG ADAPTASI OSMAN ALI…DIA MERASAKAN TULISAN LEBIH BEST BANDING FILEM TAPI PEMINAT NOVEL INI SNEDIRI TAK KISAHPUN DGN KETIDAK PUASAN HATI PENULIS PUJAAN MEREKA..MAKNAYA BUKAN SEMUA YG MENONTON FILEM INI ADALAH PEMINAT NOVEL TERSBUT..

      0

      0
  54. sang cerdas says:

    Erm…x faham mengapa u guys bertekak..haha2..Ombak rindu tu de pro & kontra. Mana yg baik tu ambil jadi pedoman, mane yg khilaf tu jadikan iktibar. Kan senang…

    0

    0
  55. MINAHsombong says:

    erm akak minah SOMBONG rasa kan, cter ombak rindu ni xder la best sngt…biasa jer..skrip pn x gagah..kak minah rada tanya kawan kak minah..dia ckap cter ombak rindu ni x best..kawan kak minah tu pandai2 bnda2 ni..so, kak minah x cmpur sngt la..tpi untuk lawan kl gangster tu, X MUNGKIN laaa..hahahahahahaaaaaaa……

    0

    0
  56. kajakaj says:

    nilah org malaysia suka tgo film yg melemahkan otak..x kualiti dan mundur

    0

    0
  57. poker face says:

    aku tgk gak filem2 melayu ni tp bukan di pawagam ye..aku tgk kat tv je setelah bertahun ditayangkan kat pawagam. bila aku tgk filem2 ni, aku perhatikan kelemahan paling ketara bila pengarah masih guna sistem dubbing (mgkn byk filem skrg terus record suara masa shooting). bila dubbing, mood sbnr pelakon masa shooting dh lain. pastu wat dubbing pun main2..mulut dh katup tp suara masih ada. kdg2 tu bila menonton, aku sibuk tgk mulut dia selari @ x dgn suara. so benda ni dah menjejaskan tumpuan. pastu yg kelakonye lg, bila ada babak yg xde skrip, terdgr la suara2 ‘eh, ah, uh, oh, emm, errr’ dr pelakon yg wat dubbing tu. latar suara pun senyap je.. mmg kelako. kalau x cy, tgk la blk filem2 terdahulu spt filem prof razak, filem badul ke, filem yusof haslam yg dolu2 tu. dan lg satu masalah problem yg paling kelako bila pelakon2 tmbhn @ extra sgt x profesional. berbeza dgn filem hollywood, extra diorg pun profesional wlupun wataknya cuma berlanggar dgn pelakon utama. filem malaysia ni, para extranya sgt melucukan. rasanya ni pun mslh berpunca dr pengarah gak. cthnya bila adegan bergaduh di khalayak ramai. extra yg jd pak pacak/yg lalu lalang seolah2 x nmpk adegan gaduh tu..lalu je. sdgkan realitinya bila kita nmpk ada org gaduh mesti kita toleh @ berhenti tgk kan? so, aku harap para penggiat filem, ubah la cara bagaimana kita menghasilkan filem. malu la dgn negara indon dan thailand yg blh wat filem yg lbh bagus dr kita yg agak maju ke depan dr segi pembangunan. aku bertmbh malu bila aku pnh tgk filem vietnam pun cukup bagus dan x perlu pun dubbing2 tu semua. aku penah terfikir kenapa pengarah filem kat malaysia ni x kreatif dan mengerah seluruh tenaga dan ideanya utk filem. jwpnnya mgkn rakyat negara kita ni dah merasa terlalu selesa dan x perlu kerja keras sgt utk bersaing, berbanding rakyat indon dan thailand. kesusahan yg mereka alami telah menjadikan mereka manusia yg lebih kreatif utk bersaing kerana persaingan sgt sengit. mereka berusaha utk menjadi yg terbaik dlm klgn yg terbaik. kat malaysia..mereka menjadi PEMALAS!!!!

    0

    0
    • CANTIKKK says:

      SALAM, WALAU APAPUN FILEM MELAYU YANG PALING TERBAIK SEKARANG INI CUBA TENGOK FILEM LUAR MCM TRANFOMER AWAK FIKIR BAGUS KA..MEMNG CITER MENRAIK TAPI SEBENARNYA DIA BANYAK MAIN TIPU…CTH MCM ROBOT KECIK2 MULA-MULA DUDUK ATAS SOFA BILA DIA NAK BERDIRI TU TETIBA PLAK BERDIRI KAT ATAS MEJA..NI KREATIVITI UNSUR PENIPUAN…FILEM APAPUN SAMA JUGA CUMA PENONTON YANG MENILAINYA FILEM BARAT KEKADANG MANGARUT SEHINGGA KITA PUN RASA APA BENDER CITER NIE KAN……ANYWAY MELAYU THE BEST MOVIE LAU X XKAN DAPAT SAMPAI MILLION …GO MALAYSIAN MOVIE OK…NI CUMA PENDAPAT..

      0

      0
  58. jaja... says:

    Kita komen kat cni pun dh kira cam kutuk gak… Diorg dpt duit juta2…
    Kita kat cni dapt ape?????
    Tmbh dosa kering ade la….
    Sori semua… Peace no war…

    0

    0
  59. huhuhu says:

    APA PUN KOMEN DAN KONTROVERSI YG MELANDA FILEM INI TERUS MENGGANAS DI PAWAGAM..SENTIASA FULL HOUSE..HAK MASING2 BAGI KOMEN TAPI YG PASTI OMBAK RINDU YG TIDAK MEMUASKAN HATI PENULIS DAN PEMBACA TEGARNYA TELAH MENJADI FILEM PALING LARIS PADA 2011..SETAKAT INI TELAH MENCECAH 14 JUTA….

    0

    0
  60. review ombak rindu dr kaca mata sy sebagai pembaca novel yg dh khatam 2x

    http://nihalpelangi.blogspot.com/2011/12/review-ombak-rindu-novel-vs-filem.html

    0

    0
  61. miss wawa says:

    sudah2 la abg nara!! jgn nak melaga laga kan filem kl gangster sama ombak rindu!! tak habis2 asyik nak kata ombak rindu boleh jatuhkan tahta kl gangster!! ini semua rezeki masing2,agaknye abg nara da takde modal nak cerita kot?? NAIK MENYAMPAH PULAKKKK!!!!

    0

    0
  62. gigi says:

    filem malaysia takyah nak bangga sangat la.sekejap naik sekejap turun..Bukan tak nak support seni negara sendiri tapi penggiat2 filem asyik buat cerita yg sama and lebih kurang jek.Penonton pon da bole agak jalan cerita. bagi aku cerita cinta2 ni tengok drama kat tv je..Sama je kualiti. Even ada yg lagi bagus. Kat Malaysia ni bersepah2 lulusan seni kenapa tak diketengahkan orang2 muda yg punya idea berkuaiti?..byk kot bajet gov bagi tiap2 tahun untuk industri seni tapi same je hasilnye. Sekarang ni aku rasa kalau nak tengok idea2 bernas baru just bole harap pada teater2 and short film budak2 blaja seni je la. Banyak juga yg kreatif. Tapi disebabkan tak ada publisiti dan duit banyak kreativiti dorang hilang macam tu je. Aku cadangkan, buatla pertandingan mcm realiti tv..BUAT FILM/TLIS SKRIP dan seangkatan dengannya..Jangan fikir untung sendiri jek.

    0

    0
  63. m.k says:

    well,to me this is anotha crap movie..maaf..tapi sy sgt menilai filem dari pelbagai aspek,as sy sgt meminati filem2 sehingga almost semua movie di pawagam pasti akan ditonton…,sy cuba melayan crita ini buat jam pertama,tp akibat terlalu meleret dan jalan crita yg sgt lemah sy mula muak…sy sgt menghargai filem yg dihasilkan,so sebolehnya sy akan stay utk melayan je crita walaupun seburuk mana,tp utk crita ni..terlampau bosan dan merugikan masa untuk 2jam+ dalam pawagam..diikutkan hati mahu saja keluar pawagam,but maya karin didepan sy ketika itu bersama rakan artis lain..so tahankan,xnak merka terasa in any ways.jalan crita,skrip,cinematografi yg sgt lemah…apa yg perlu dibanggakan tentang crita ini?ya lakonan aaron aziz yg tipikal,n lakonan maya karin yg berkesan..betul.tapi bukan sebab utama…cuba tanya kepada pengkritik filem sebenar,anda akan tahu apa yg sy maksudkan.filem ini atas nama besar seperti aaron aziz dan lisa surihani sahaja dan disebabkan ketagihan warga malaysia utk melayan filem cinta selepas lagenda budak setan..apa kelebihan crita ini…?.sy boleh melayan crita melayu2 lain,ttp knp tidak ini?…knp nak diangkat tinggi crita seperti ini?…lihatlah kualiti sesuatu filem sebelum diangkat,jikalau filem ini menjadi filem kita yg mendapat kutipan tertinggi di pawagam,apa yg saya dapat katakan kita kehilangan hala tuju sbenar kita utk mengangkat filem kita ke tahap lebih tinggi.mungkin tahap penilaian dan mentaliti kita berbeza dan sukar diubah..ya diakui.akhir kata,saya tarafkan filem ini antara filem melayu terburuk.maaf pada yg terasa..hanya pendapat persendirian.tq.

    0

    0
  64. PineappleSays says:

    yup for me is becoz of the pembaca novel. tpi baca novel lagi bagos drpd tgk cerita ni… sbb kebanyakkan nya x memuas kan hati…plot babak… everything….

    0

    0
  65. CANTIKLAH... says:

    SALAM, FILEM OMBAK RINDU MELETUP SEKARANG DAH KUTIP 12.7 JUTA GOOD BYE KL GANGTSER WALAUAPAPUN KEDUA FILEM INI MEMANG TERBAIK DARI YANG TERBAIK…BELUM LAGI CAMPUR TAYANGAN DI SINGAPURA KAN..HEHEHEH WALAU APA JUA TOHMAAN YANG DILEMPARKAN OMBAK RINDU THE BEST XDILAYAN SAPA YANG DUK MENGATA2….

    0

    0
  66. setakat hari ni, 2 filem melayu dh sy tgk sbb maklum balas positif drpd org ramai yg dh tgk dan kutipan pecah panggung… hasilnye, 2 filem tersebut iaitu kongsi dan hantu kak limah balik rumah agak mengecewakan sy… kalo kongsi sy bg 3/5 manakala hantu kak limah sy bg 2/5… sejak tu, sy krg nk lyn filem melayu…. sy melihat filem berdasarkn kesesuaian filem tu utk ditonton dlm jngka mase 40-50 akn dtg… hmpir sumer filem2 melayu lngsung x menepati ciri2 boleh tonton pd mase akn dtg… lg 1, kebanyakan tajuk2 filem melayu agk meloyakn… kalo kite nk tonton filem, pertame skali yg kite adalah tajuk filem tersebut… kalo tajuk menarik, mungkin jalan cerite filem menarik… kalo tajuk filem ‘sampah’, berkemungkinan besar jalan cerite filem tersebut ‘sampah'(x semuanye)…. pengarah dan penerbit filem kt malaysia ni buat filem atas dasar boleh buat keuntungan besar dan memenuhi selera penonton melayu(majoriti) kt panggung… mcmane dgn sy seorg peminat filem minoriti dan bkn kaki wayang??? sepatutnye pengarah2 kat malaysia ni diwajibkn sekurang-kurangnye menonton 500 filem (minimum,pelbagai bahasa), barulah boleh menghasilkan karya2 berkualiti, bermutu dan bervariasi… 100 filem tu pulak adalah trdiri drpd filem2 terhebat sepanjang zaman… sebagai contoh :The Shawshank Redemption, The Godfather, The Godfather: Part II, The Good, the Bad and the Ugly, Pulp Fiction, 12 Angry Men, Schindler’s List, One Flew Over the Cuckoo’s Nest, The Dark Knight, The Lord of the Rings: The Return of the King(sekadar menyebut 10 filem teratas jer)… sy sendiri pun dh tgk hmpir 1200 filem pelbagai bahasa seluruh dunia… kite sebagai penonton filem x semestinye skdr tertumpu kpd 1 genre atau 1 bahasa jer… ambil contoh filem terbaru iran : A Separation… filem ni mndpt kritikan positif drpd pengkritik filem seluruh dunia… walaupun iran sebuah negara yg mementingkn nilai2 Islam yg tinggi(perempuan diwajibkan memakai tudung ketika keluar rumah), filem mereka berjaya merubah mereka sbg sebuah negara yg mampu menghasilkn filem2 yg berkualiti utk tontonan seluruh dunia… pengarah2 kt malaysia juge sepatutnye mencube genre2 yg agk baru seperti dokumentari(cube korang tgk filem Thrive dan Zeitgeist: Moving Forward) atau pun filem biografi… walaupun filem2 bergenre mcm ni agk sukar utk mendpt sambutan di malaysia tetapi kalo kene carenye filem2 mcm ni pasti berjaya…

    0

    0
    • Lols says:

      Ader yg cuba hasilkan filem yg bagus kat Mesia ni, tapi penonton kat Mesia kurang bagi perhatian and yg tak suka pon ader. Not their taste kut… sadly, jenis wayang yg ditonton boleh menggambarkan kematangan sesuatu masyarakat. Hmm majojriti rakyat Mesia kurang matang lagi kut.

      0

      0
  67. Lols says:

    baru gi tgk movie ni semalam :)

    Pelakon yg mmg power adalah Lisa Surihani! I love all her scenes! in the end, aku lak simpati ngan watak dia yg terlalu mencintai si aaron. OMG comel giler mulut kecil mungil muncung Lisa tu hihihihii

    Maya Karin – kengkadang kaku, tapi mungkin sebb kehendak watak.. tapi aku rasa Maya tak sesuai watak ni. Hmm saper yg ngam yek? Aku terbayang Tiz Zaqyah, pengaruh Nur Kasih kut hehehehe

    paling hensem – of course aaron aziz, pergh cair aku

    paling macho – bront palarae, especially masa first time tgk rambut terurai kat stesen keretapi tu hihihi

    paling gedik – Datin itew… knp body mesti goyang bila bercakap? oh puhleez.. but mungkin ini adalah gaya sebenar org kaya gedik?!? ntah ler.. alhamdulillah aku tak penah jumpa

    TAPI, aku takleh bagi full thumbs-up kpd Ombak Rindu! knp?
    Watak Izzah yg lemah krn meniyakan semua penindasan ke atasnya. Aku takleh trima watak pompuan yg dilemahkan. Izzah ni org kuat agama.. Tolonglah jgn memberi imej ‘kuat agama = lemah lembut = lemah”. Hanya kerana Izzah asal dari kg, tak semestinya dia jadi bodoh dungu lembik takleh lawan bila ditinggal di kelab malam sorang2. Bila Aaron beli dia, ditinggal sorang2 kat rumah, takkan takder akal nak cari jalan melarikan diri? Bukannya dier kena kunci pon.. pi la lari cari balai polis or minta bantuan org kampung. Apadaaaa! Pasrah jer duduk dalam rumah tu.. pastu siap boleh layan bagi air bukak kasut semer.. apehal?!
    Pastu bila dah kawin.. hanya kerana Aaron tu suami dia, tak bermakna seorg isteri takleh lawan. Isteri kena bijak, biar tegas tapi masih hormat! Aku belum baca novel tu, so takleh nak determine samada itu adalah ‘kesilapan’ penulis novel atau org yg mengadaptasi novel tu.
    NOTA: Sila mencontohi Nur Aminah dalam Nur Kasih, jgn mencontohi Nur Izzah dalam Ombak Rindu!

    C aaron pulak.. aku boleh trima ko kawen terpaksa.. aku paling takleh trima ko have sex ngan isteri-terpaksa ko tu! BODOH aper!? Mmg silap penulis dalam hal ni… tetttt!

    Babak yg pelik:
    1. Babak aaron-izzah atas bot lepas adegan di sebalik batu dimana Aaron declare dia cintakan Izzah dan ingin menjadi suami yang sebenar-benarnya. Babak ni macam babak tempelan yg lansung takder makna.. aku rasa tak smpai la kalau tujuan babak tu utk tunjukkan dorang bahagia dan buat byk benda bersama. Babak tu pendek sgt dan takder kesinambungan dengan babak sebelum dan selepas.

    2. Babak izzah tgk TV masa interview Lisa ttg bakal suaminyer. Babak tu mmg sesuai ada, tp apesal la ekspresi muka Izzah tak sesuai ngan butir-butir interview tu. Awal2 lagi muka Izzah dah cuak, padahal dia tak kenal pon saper Lisa dan saper bakal suami Lisa. Tak cayer? Korang gi tgk lagi dan dgr betul2 bibit2 interview tuh.

    SO, kesimpulan – Sinematografi lawa, lagu pon OK, crita ada yg OK ader yg tidak … aku boleh bagi 6/10 jek. Peace!

    0

    0
  68. QYTY says:

    Kalau Ombak Rindu boleh kutip 40 Juta ( ala – ala filem 2 alam)…. sekalipun itu tidak ada apa – apa yang luar biasa…Zaman sekarang ini dah tak pelik kalau filem Melayu boleh ‘ Box – Office ‘ kutip berjuta – juta ringgit..Bukan setakat RM 12 Juta je…..Sekarang ni..semua berpaksikan ‘hiburan’….Maka tidak hairan orang sudah tidak kisah untuk keluarkan duit dan meluangkan masa berhibur ….Ingat………….inilah salah satu tanda – tanda akhir zaman….Hiburan menjadi satu fenomena luar biasa. dikalangan umat islam….

    0

    0
    • huhuhu says:

      YER KER? HABIS KALAU DIMAINKAN FILEM TU KAT TV BAGAIMANA PULAK? TV DAN ASTRO KENA BAYAR JUGA KAN?

      0

      0
  69. huhuhu says:

    Sertai komuniti myMetro
    login|daftar

    Layari
    Ahad, 18 Disember 2011

    Versi MobileRSS1klassifiedsiMetroAkhbar DigitalTeam Metro
    UTAMABERITAMETROPLUSSELEBRITIGIGSSIHATIEVARIASITANYA PAKARBIMBINGANKOLUMNISARKIB SEMINGGUVIDEO
    myMetro Kolumnis Karpet Merah
    Lihat juga sisi positif
    Oleh Roslen Fadzil
    [email protected]

    SAYA pernah berkata dalam ruangan Karpet Merah ini dua minggu lalu bahawa Ombak Rindu bukanlah filem yang sempurna. Alasan itu tersangatlah mudah. Ini kerana ia hasil buah fikiran dan kerja tangan manusia. Manusia yang saya maksudkan itu adalah Osman Ali yang dibantu sekumpulan lagi manusia lain yang kreatif.

    Namun janganlah kita lupa dengan seorang lagi manusia yang penting dalam melahirkan idea dan cerita asal Ombak Rindu. Beliau tentulah novelis Fauziah Ashari yang saya hormati.

    Setakat ini kita sudah lihat bagaimana hebatnya badai Ombak Rindu menghempas panggung. Sambutannya sungguh luar biasa. Kecil besar, tua muda, ramai sungguh yang keluar berbaris membeli tiket dan menonton filem yang mencetuskan fenomena ini.

    Ada yang datang dengan nenek, ada yang membawa ayah ibu dan ramai sekali yang ajak kawan-kawan. Bukan saja mereka yang jiwang-jiwang malah saya dengar ramai Abang Motor, Abang Askar dan Mat Rempit pun tewas dengan filem yang melankolia ini.

    Sana sini orang bercakap mengenai Maya Karin, Aaron Aziz, Bront Palarae dan Lisa Surihani. Tidak kurang juga yang menyampah dengan jalan gedik Datin Sufiah lakonan Azizah Mahzan.

    Namun dalam ramai yang sukakan filem ini, ada juga pihak yang kurang senang di luar sana. Macam-macam komen dilemparkan termasuklah ia filem yang mencemarkan kesucian Islam melalui jalan cerita, perlakuan watak-wataknya. Teruk sangatkah Ombak Rindu?

    Bukan saja pengkritik filem, saya lihat ada kelompok orang seni sendiri dengan lancang menghentam filem ini di laman sembang sosial dan mengeluarkan bermacam hujah dan khutbah. Aduh, dah macam ustaz dan ustazah!

    Mereka mempersoalkan watak ‘ustazah’ Izzah walhal dia sebenarnya mengikut kata Osman Ali, hanyalah gadis kampung yang ada sedikit pengetahuan untuk mengajar kanak-kanak membaca mukaddam.

    Perkara ini biasanya berlaku di kampung. Dengan erti Izzah bukanlah ustazah yang macam di sekolah atau yang beriya-iya memasuki program realiti TV Ustazah Pilihan.

    Dari sisi jalan cerita filem Ombak Rindu, Izzah adalah mangsa keadaan atau lebih tepat lagi mangsa lacur ayah saudaranya sendiri. Ia sesuatu yang tidak mustahil berlaku dalam masyarakat kita kerana dugaan hidup buat diri manusia tidak kenal pangkat atau darjat.

    Sudah banyak cerita menggemparkan yang kita dengar selama ini berlaku kepada golongan celik agama selain golongan suka bertopengkan Islam untuk kepentingan diri sendiri.

    Kita pernah mendengar kisah panas seperti ustaz yang bermain kayu tiga dan penyanyi nasyid yang dikatakan menggoda isteri orang. Ini semua membuktikan kita semua hanyalah manusia yang tidak sempurna. Ia boleh berlaku kepada sesiapa saja – doktor, guru, mekanik, tukang masak, nelayan dan juga wartawan.

    Melihat dari sudut cerita Ombak Rindu, Izzah dalam keadaan yang tertekan, akhirnya berjaya juga melembutkan hati Hariz yang hidup bertuankan nafsu agar bernikah dengannya. Semua ini terjadi selepas Hariz melihat Izzah sebenarnya seorang wanita yang mulia dan suci. Ia satu niat dan tindakan Izzah yang amat positif.

    Di samping itu, Ombak Rindu juga menonjolkan bahana fitnah dan tamak haloba boleh memporakperandakan kehidupan manusia. Watak hitam ini diserahkan kepada Azizah Mahzan yang dia nyata berjaya memikul tugas itu dan membuatkan penonton jadi meluat.

    Saya merasakan Ombak Rindu adalah filem cinta yang berasaskan sebuah novel cinta yang popular. Ia bukanlah filem dakwah yang berat seperti Di Bawah Lindungan Kaabah, kalau pun hendak diberi misalan.

    Watak Izzah adalah watak yang biasa kita lihat di kampung dan wanita bertudung hari ini wujud di mana jua, baik di dalam Parlimen mahupun di pasar borong.

    Ombak Rindu bagi saya hanyalah satu cebisan kisah yang dijadikan filem dan ditokok tambah dengan drama, muzik dan dan segala mainan yang mengusik jiwa. Ada masanya kita terasa macam tengok filem Hindustan pula.

    Kalau hendak didebatkan dari segi lakonan tanpa pegang-pegang antara lelaki dan wanita, kita bukannya tidak pernah menghasilkan filem seperti itu. Masih ingat filem Syurga Cinta lakonan Awal Ashaari dan Heliza AF? Kenapakah filem itu tidak mengundang debat atau pujian di laman sosial? Sebab ia tidak box-office macam Ombak Rindu?

    Apapun, saya harap, janganlah pihak yang berkenaan itu sangka semua penonton Ombak Rindu itu buta hati dan pendek akal. Ramai sekali golongan terpelajar keluar menonton filem itu dan masing-masing boleh menilai sendiri ia hanyalah sebuah filem untuk berhibur dan mendapat beberapa pengajaran daripada kisahnya. Kelemahan yang ada tentu kita akan cuba baiki dalam karya seterusnya
    [email protected]

    0

    0
  70. misdamena says:

    ombak rindu….ombak rindu….ombak rindu….ombak rindu….ombak rindu….ombak rindu….ombak rindu….ombak rindu….ombak rindu….ombak rindu…. dah 11 juta….ko ade???to all haters………kesian korang….

    0

    0
  71. wizza says:

    rata2 yg pergi ke panggong adalah peminat novel ombak rindu…. + peminat arron & maya. faktor utama yg membawa saya ke panggong adalah kerana novel nyee… filem tak sehebat novel d sebabkan ia d filem kan so jln & watak ada yg d hilangkan…. camne nak wat sambungan 2 lg novel…. tp tak de lee mengecewakan sgt filem dio…. yg pasti ombak rindu mmg best arr…

    0

    0
  72. fami says:

    jangan harap filem sampah camni nak lawan cte kl gangster

    0

    0
  73. ombak tak rindu says:

    skang org yg kate aaron n lisa pnyumbang berjayanyee filem ni telan la blik ludah korg ke???? hahahahahaha, pdan muka…..

    1. Aaron Aziz ada berlakon dalam filem Datin Ghairah ap ntah tu… da la xd publisiti, ak rs ribu2 je dpat, ntah2 ratus2… yg ak plik ttbe kuar kat astro first, ak dok pkir “haaaa??? filem ap ni?? xpernah dgar pon… ” hahahahaha, kelakar nak mampossss…

    2. Lisa Surihani dalam filem Papa I Love U…. Aku rs cite ni cam best, filem keluarga yg ringan… tapi xdpat sambutan hangat pon… 600 ribu dlam 5 hari… very bad, hahahahahahahaha

    Kepada pminat2 Aaron n Lisa, telan blik ye ludah korg… pdan mukeee….

    p/s: ak yakin 100%… kalo filem ombak rindu ni pelakonnye rosyam nor n rita rudaini pon org akan g tgk n meletop2 sbb org g tgk sbb nk tgk realiti novel Ombak Rindu di filem jee, bukan sbb pelakon… hahahaha~

    0

    0
  74. Helene Lolli says:

    This may not be the best place to inquire about this, but I’m looking for a pest control business inside the pittsburgh area and have no way to find out who’s the best. I located this business that is definitely close to me and wanted to see if anyone has any critiques on them. Priority Pest Control, 524 Ross St, Pittsburgh, PA 15219 – (412) 346-6413

    0

    0
  75. This might not be the most beneficial place to inquire about this, but I’m looking for a pest control provider within the pittsburgh area and have no way to find out who’s the very best. I located this business that is actually close to me and wanted to see if any individual has any testimonials on them. Priority Pest Control, 524 Ross St, Pittsburgh, PA 15219 – (412) 346-6413

    0

    0
  76. Heya. I am questioning if spam comments frustrate authors like they anger me? I whole-heartedly hope this listing is without spam indefinitely. Interesting time. I appreciate your opinion.

    0

    0
  77. This might not be the most beneficial place to inquire about this, but I am searching for a pest control provider in the pittsburgh area and have no way to find out who’s the best. I discovered this business that’s truly close to me and wished to see if any person has any reviews on them. Beaver Pest Control Pros, 323 College Ave, Beaver, PA 15009 – (724) 506-8486

    0

    0
  78. This may not be the most beneficial place to ask this, but I am looking for a pest management provider within the pittsburgh area and have no method to find out who’s the most effective. I uncovered this business which is definitely close to me and wished to see if any one has any assessments on them. Priority Pest Control, 524 Ross St, Pittsburgh, PA 15219 – (412) 346-6413

    0

    0
  79. SuamiBosan says:

    Rata rata yang puji filem ni perempuan…rasanya betullah yg perempuan ni lebih banyak berangan dan imiginasi walaupun sebenarnya cerita ni menjjatuhkan maruah seorang perempuan. Yang menjijikan, ada isteri yang umur dah nak setengah abad (isteri aku la tu), terlentang baca novel ni sampai tgh malam, penuh perasaan, yg biasanya jam 10 dah tergolek, tapi sebab imiginasi berlebihan, laki letak tepi, 1230 pun sanggup berjaga lagi. Percayalah, kalau ada isteri kita yang gilakan kisah ini, ia seperti bom jangka yang akan meletup bila bila masa. Kalau datang lah seorang jantan yang memang sukakan cerita ini dan memulakan bunga bunga menggoda, aku pasti, isteri isteri orang ni akan tewas, kerana apa? kerana imiginasi dan berkongsi cerita dan perasaan yang sama… aku mungkin kolot, org mungkin kata kalau kita bagus apa nak takut? Lihatlah diluar sana, berapa ramai suami2 yang bagus akhirnya kehilangan isteri samada terang2an atau dalam senyap (cinta senyap, makan senyap2), semuanya kerana imiginasi wanita yg mahukan isteri sempurna, hensem, lembut kata dan sebagainya… dan si penggoda memang terrer, dia tahu taste wanita berimiginasi ini…terlalu mudah untuk digoda…

    0

    0
  80. LILY says:

    KITORANG NAK TENGOK OMBAK RINDU SEBAB KITORANG NI FOLLOWER NOVEL FAUZIAH ASHARI, SAYA PERNAH BACA OMBAK RINDU MASA UMUR 13TAHUN BUT NOW DAH UMUR 20TAHUN DAH, PLUS LAKONAN AERON AZIZ & MAYA KARIN MEMANG LEBIH MENARIK PERHATIAN KOT.

    0

    0
  81. nue says:

    Voir le site :…

    Axel photo art est un super photographe réputé pour ses iamges de nu artistique féminin !…

    0

    0
  82. GEORGE says:

    The whole look of your web site is fantastic, let well as the content material! Obrigado

    0

    0