May 15th, 2012

Satu demi satu perkara yang terjadi di dalam rumah tangga Jimmy Shanley dan isterinya, Nursuhaila terbongkar di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam. Semalam, Jimmy memberitahu mahkamah yang Nursuhaila pernah ditampar oleh ibunya sendiri kerana tidak tahan dengan sikap dan perangai anaknya itu.

suhaila

Selepas kejadian menampar tersebut, ibu mertua Jimmy Shanley menghubungi Jimmy kerana telah lari dari rumah dan ingin tumpang tidur. Dan pada 4 Oktober 2011, Jimmy telah bertemu dengan Suhaila selepas ibu mertuanya memaklumkan yang Suhaila ingin bertemu dengannya. Kata Jimmy:-

Menurut ibu mentua, isteri nak jumpa saya untuk minta cerai dan memujuk ibunya pulang ke rumah. Pada 4 Oktober 2011, isteri datang ke rumah saya meminta maaf dan minta cerai serta tidak mahu kes ini berpanjangan.

Bagaimanapun, Jimmy berkata dia hanya mendengar saja penjelasan Nursuhaila.

Pada prosiding semalam juga, Jimmy tidak menafikan dia pernah bertunang dengan orang lain, namun pertunangan itu putus sebelum dia bertunang dengan Nursuhaila.

Jimmy juga memberitahu tiada benda milik Nursuhaila yang dia ambil dan perlu dipulangkan ketika merujuk khidmat pesanan ringkas (SMS) yang dihantar Nursuhaila kepadanya berbunyi ‘Bagi balik harta benda I dan tinggalkan I’.

“Tidak ada benda dia yang saya ambil kecuali kereta yang ibu bapa dia beri untuk pergi kerja,” katanya.

Prosiding akan bersambung pada 19 Julai nanti. Makin lama makin complicated Abang Nara tengok kes ini. Semoga segalanya dipermudahkan. Kredit info Harian Metro.


173 responses to “Nursuhaila Pernah Ditampar Ibunya Sendiri – Jimmy Shanley”

  1. Anonymous says:

    aku x rase si jimmy ni bukak aib, sbb dlm mahkamah kena cite seme, bukannye dia jaja cite kt wartawan or penulis blog psl cite dlm kain, mslhnye da dia artis, rmi la wartawan publish cite psl dia, cube makcik jiran sebelah umah korg nk bercerai n cite semua dalam kain, mane de org tau, kecuali yg dlm mahkamah jelah yg tau…

  2. KILAFIFI says:

    ape lah yg si musykil ni mengarutkan ni , sampai gitu sekali kotonya fikiran kamu!!!!!!!!! mak dia gi umah jimmy sbb sdng percaya kan jimmy & cuba ajak jimmy tolong selesaikan masalah anak dia, mase tu dia percaya ngan jimmy, tapi now tak lagi lah setelah ape yg jimmy buat kat anak dia, dia nak betulkan anak dia sbb tu la dia TAMPAR………… anak dia . itu pun susah nak paham, yg si jimmy ni pulak nak buruk2 kan isteri &keluarga isterinya sekali, betul kat mak kuntum di atas tu yg jimmy ni saiko.

    • musykil says:

      Ini bukan ngarut you.. kalau stakat pegi kejap tu.. Mungkin la kot.. Tp, sampai 3 hari… Dah tu, laki dia pi mana ? Takkan tak heran bini tak balik rumah 3 hari 3 malam.. Ni kita cakap di bumi yg nyata ni… Mana pegi bapa Suhaila ? Kenapa dia biarkan isteri dia pergi tidur kat rumah menantu, sampai 3 hari 3 malam…? Berdua saja pulak tu… Kenapa bapa dia tak pergi ‘turut’ emak dia… Yelah, kalau anak dia buat bininye merajuk sekalipun, takkan bapa si Suhaila ni biarkan je bini dia pergi tidur ke sana ? Itu mujur lepas 3 hari si Suhaila datang turut. Kalau dia tak pergi ‘turut’ langsung, pakat tak ‘balik’ rumah la mak dia… Yelah, dah laki dia (bapa si Suhaila) pun mcm tak kisah je bini dia nak tidur mana… Kot ye marah dgn anak pun, and katalah dia marah dgn laki dia sekai, apa, hotel takde ke ? Duit juta-juta… It doesn’t make sense at all on above scenario…. Got it ?

  3. musykil says:

    Musykil sungguh… sampai hari ni kepala masih musykil… Laki aku pun musykil… Apasal mak dia tampar anak, mak dia pulak yg lari dari rumah. Logiknye, anak le yg lari sbb dia yg kena tampar… Mana pegi laki mak dia ? Aik..takkan dia ‘tergamak’ membiarkan bininye lari ke rumah ‘lelaki’ yg baru menggalas ‘title’ menantu… Tak kira la dia tu menantu, tapi hakikatnye di tu ‘lelaki’,muda trang tang-tang pulak tu..masih ‘gagah’.. yg pastinye memerlukan ‘belaian batin’..Issshhh..Skrg ni ayah pun ‘balun’ anak sendiri, inikan pulak menantu…isssh tak sanggup nak membayangkan..Anak jiran I pun tinggalkan bininye yg lebih kurang sebaya umur mrk, dlm dua puluhan, kahwin dgn another perempuan yg baya2 mak si suhaila ni, pun kerjaya sama, pengusaha kosmetik dan telah mempunyai anak yg baya2 si lelaki ni (anak jiran ni)… Semua ni tak mustahil..ke diorang ingat diorang ni ala2 mcm demi moore & ashton kutcher…na’udzubillah…

  4. zizan says:

    korg ni sukahati jek nk kutuk2 jimmy xnk cerai bini die.. kalau aku jd jimmy pon aku fight hbs2 kt mahkamah..sbb kalau bini die menang anak jatuh kt bini die, tp kalau bini die sabit nushuz isteri die ilang hak penjagaan anak.. lain la kalau korg jenis lepas tangan je lg suka ex wife jaga anak

  5. mak kuntum says:

    jimmy tak nak ceraikan isterinya sbb nak gantung isterinya tak bertali,pdhal isterinya dah mintak cerai dari awal lagi, jimmy cuma nak bals dendam kat bini & keluarga bininya sehingga melibatkan mak mertuanya sekali, habis satu family dapat malu, kira jimmy ni saiko gitu, menakutkan lah jimmy ni, buatlah bertaubat jimmy banyakkan baca al quran

Loading...