Written by serenity | October 19th, 2017

Boleh dikatakan apa jua yang dilakukan oleh personaliti media sosial dan usahawan Nur Sajat mendapat perhatian netizen. Terbaru, Nur Sajat memberitahu melalui pengikut laman sosialnya bahawa dia teruja sewaktu berada dalam perjalanan untuk bertemu ibu Coach Yin yang dikatakan sebagai ibu mertuanya.

Dalam satu siaran video melalui Instagram Live, Sajat menjawab pertanyaan pengikutnya:

Takkan nak pakai macam itu untuk berjumpa mak mertua. Mak mertua kita sporting.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Rakaman Instagram Live itu boleh ditonton di bawah:

Kenyataan Sajat disambut dan diiyakan oleh Coach Yin.

Netizen pula masih tidak memberi reaksi yang positif mengenai pertemuan itu.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan reaksi sebenar bakal ibu mertua Sajat menyambut kehadirannya, cuma Sajat menyatakan semua orang Kelantan sporting di hari terakhir mereka berada di negeri tersebut. – beautifulnara.com

91 responses to Nur Sajat Teruja Ke Kelantan Berjumpa Bakal Ibu Mertua

  1. Anonymous says:

    bakal mak mertua perlu check kerandut zakat kt bawah…hahaha

    43

    0
    • next? says:

      apasal lah org2 sibuk dgn maknyah attention seeker sekor ni? dia ni sakit otak, korang pun turut serta. x paham aku.

      65

      0
      • Dr. says:

        zakar rasanya dah dipotong sis. ataupun dikepit dicelah peha tarik natang ke belakang selit dicelah kelengkang dan bontot.

        24

        0
        • Kerang Masak Kunyit says:

          org kalu dah biasa menipu, tiap2 hari menipulah je kerjanya. dah sebati…dah mcm xde mende.

          19

          0
        • kihkihkihkihkih says:

          bagi kaum lelaki, kalau “anu” di potong, maka nyawa akn mati jugak. Tapi sajat nyer ni “anu” kecik mcm cili merah besr tapi terencat/kecut sbb x ckup baja. Sbb tu boleh kepit.

          10

          0
        • Anonymous says:

          kepit celah lohong yer?
          …lepas tu tak kepam ke natang tu?

          1

          1
      • NOTA KPD NURSAJAT says:

        X HABIS2 MENIPU.
        TAK PENAT KE HAH???

        17

        0
        • pondan terlawa di Lembah Klang says:

          nmpk tgn di hujung lengan baju kurung tu besar (saiz lelaki).dn kaki tersembul keluar, saiz lelaki.

          9

          0
        • Anonymous says:

          org kalau dah biasa menipu..dah jadi darah daging. jadi perkara biasa.

          4

          0
      • bosan says:

        jangan time nikah tertimbus sampah sudah lah Sajat… Kelantan byk sampah.. dtg pulak pondan , x ker huru hara Kelantan

        11

        0
      • Fidot says:

        Hahahah! Betul3, aku rasa dia ni ada masalah jiwa. Masalah jiwa & mental ni ada dlm mcm2 bentuk. X yah la jumpa ‘mertua’, aku takut org tua tu heart attack je bila dgr suara ko sajat oi…Tolong la, mana majlis agama islam, benda2 mcm ni ko senyap. Dia ni contoh penyebaran kaum2 pondan secara terang terangan weh. Buat bisnes tu x salah, tp cara keluarkan statement ckp pempuan, pg umrah (x tau pakai telekung or ihram) pastu ckp nk kawen. Gila ke weh, lelaki kawen dgn lelaki??? xde khunsanye ko tu sajat… GILA!

        16

        1
      • Anonymous says:

        ntah yg msk gossip retis bkn retis pun…joyah …datuk red…adik lopak….bosannn

        2

        1
    • Anonymous says:

      jangan time bersanding, ribut taufan kt kelantan…dipanah petir sudah.

      26

      0
      • t says:

        setakat nak jumpa bakal mak mertua aku tak heran. kalau betul, jumpa time hari nikah. salam mak mertua. why? thats the real thing. jumpa bakal mak mertua semua org boleh buat even mak mertua upahan… got it?

        30

        0
    • Mrobvious says:

      Ala standard marketing. Nanti announce break up. Lepas tu announce kapel baru bila nak launch product. Lepas tu break up balik. Pfft bosan

      13

      0
    • Anonymous says:

      kerandut mana ada dah.. penis dah lempar dalam longkang. ada lubang tapi kena jolok selalu kalo tak jadi mcm lubang subang nanti terkambus. pegi la tengok cara2 operet from penis to vagina. ngeriiii

      2

      0
    • Anonymous says:

      Biarlah nursajat dan dunia khayalannya..begitu jugak dgn dato vida

      1

      0
    • OrangKayaSakitMental says:

      Google images Ambiguous genitalia. Maybe dia ni jenis ni kot…hmmm

      1

      0
  2. wekkkkkkk..confuse says:

    suatu hari nnti nk dgr citer sajat kawen. Harap pej agama kuarkan kenyataan nikah ni boleh lulus ke x. Harp jgn senyap jugak. Dan test darah sajat, ada hiv ke x, sbb org nk kwen kena ada ujian darah kan. Harap kena umumkan pada umum, drh tu lelaki ke pompuan. Kami nk tau. Kalau pompuan, maka bertuah lah Coach Yin. Kalau sebaliknya, jgn mati katak lak masa mlm pengantin.

    Tapi coach yin ni agama apa…kalau bkn islam kena masuk islam sbb nk kawen sajat.

    28

    0
    • Mimi says:

      You ni busybody sangat. Yes, buat ujian darah tu wajib. Tapi tak perlu kot sampai nak announce dengan kita semua yang takde kaitan ni. Tambah dosa kita je nanti.

      1

      21
      • wekkkkkkk..confuse says:

        mesti bagi tau, sbb nanti kalau x bagi tau pada umum, gologan LGBT akan buat pesta meriah dn golongan ni akan bertmbah ramai, sbb skrg dh sakit, selalu ada ceramah kt TV tntg golongan ni di siarkan, kalau x di bendung dn di kawal, maka nanti Malaysia ni sebebas2 mengalahkan negara bukan islam.
        Kena buka minda, bukan busybody ya “mimi”.

        43

        0
      • kita umat akhir zaman says:

        Sebab dlm KES SAJAT ni ada keraguan samada dia tu lelaki atau perempuan..kalau lah dia tu lelaki dan pihak agama tidak masuk campur, itu memberi mesej tidak bagus pd rakyat malaysia spesifik orang yang beragama islam apa lagi dkt negara luar. Adakah Malaysia yang rata-rata beragama islam menyokong kes begini. Alhamdulillah kalau sajat ni perempuan tapi kalau sebaliknya bagaimana.

        19

        0
      • Anonymous says:

        Dalam borang ujian darah tu mestila ada bahagian jantina dengan nombor ic. Haaa boleh tau dah ni lelaki ke perempuan nanti hihiiiii walaupun dah terang lagi bersuluh kannnn

        14

        0
        • hempok says:

          itulah ada jugak yg x fhm kan, atau gologan tersebut yg mengiyakan itu adalah gologn LGBT jugak ke. Sbb tu mereka sokong Sajat.

          9

          1
        • pilih yang mana?teruna atau duda? says:

          dalam mykad nur sajat, digit paling akhir tu nombor genap (even) ke nombor ganjil (odd)??

          6

          0
        • no ganjil lah.. says:

          x kn dia mau tunjuk kot…nnti bila Pej. Agama hebohkan baru tau masa Sajat isi borang. Manaboleh lari nyer.
          Harap P.Agama jgn quiet.

          4

          0
      • Anonymous says:

        betul lah dier ni super busybody dah macam melati daaaa

        2

        0
        • wekkkkkkk says:

          yes Master, i Super Comment, not Super Busybody…okey.
          Melati Super Kutuk..
          U mesti tau bezakan super comment, super busybody dn super kutuk mana sama.
          No timelh buat org mcm u, mana super commentssss anda yg mavelous tu.
          Tagline palsu….nyorok.

          1

          0
  3. sejagat says:

    kaki & tgn nmpk sgt jantan la bang sajat oiii .. pape pon klu betol pompuan cpt2 la nikah wt anak .. kate kaya mampu xkn nikah xmampu kotttttttt baru fuhhhhh original perempuan

    10

    0
  4. Anonymous says:

    aku rasa dia ni lah satunya maknyah di msia yg terlajak over nk jdi perempuan.
    kalau tutup lampu.. dengar suara semi garau dia…seram weyyy.

    19

    0
  5. Anonymous says:

    Biar la dia dgn kehidupan dia.. adoi laaa.. dia susah dulu hampa takdak kesah pon.

    1

    22
    • Anonymous says:

      ko ni bodoh ke? nk malaysia di timpa malapetaka klu kte xmenegur sesama islam? membiarkan org spt sajat lg rmi bertambah umt sptnye…dilaknat Allah ko tau x…bkn die sorg je, tp semua umt islam pun akn kene…bodoh xbertempat…

      16

      1
      • Anonymous says:

        Ok gak malaysia ditimpa malapetaka supaya org mcm ko ni lenyap.. nak menegur konon.. puihh… dia susah dulu ada ko kesah? Tetiba skrg meroyan bila org tu nk kawin. Kalo betul nk kesah tu pegi bendung gejala buang anak yg berleluasa tu.. org mcm ko byk yg spesies ni kot.

        2

        10
        • Anonymous says:

          jadi mksdnya kita tdk perlu tegur kalau org tu pernah susah?aduiii..memanglah ada lagi kes lagi teruk TAPI si sajat ni dikenali ramai..kalau lah anak muda buat sajat ni jadi idola, spesifik dalam isu “tukar jantina” apalah jadi nanti? tiada pun si anon tu hina dia kaya ka miskin..dia cuma tegur pasal jantina

          4

          0
    • Anonymous says:

      Sebab mentality mcm ni la si sajat ni makin berani. Bukan main ramai yg duk support die, puji die. Bile org tegur di katanya dengki sbb biz die maju, bile kate nnt tuhan turun bala kat semua, di katanya pulak kejam nya tuhan turun bala kat semua org.

      17

      0
  6. Indon says:

    mamat kelantan pertama bakal berkawin dgn pasangan sejenis. wauuu, malaysia boleh.

    24

    0
  7. anonymous says:

    dia dok hanyut dalam lamunan tu …biaq pi la kat dia nanti dah terpeleot baru dia sedaq sema ni hanya kepalsuan …

    5

    0
  8. Anonymous says:

    percaya lah cakap dia ni. mana boleh kawin…kad pengenalan…LELAKI.

    12

    0
  9. sakit mata says:

    Haa…elok la Nara ko promote la lagi citer pondan ni…jantan tu siam kut..tu yang ok je hahaha..dunia akhir zaman..kat kelantan pulak tu…

    6

    0
  10. Linda says:

    Stop lying, bitch!
    You are a MAN!

    9

    1
  11. diva says:

    kaum macam ni orang bagi sokongan, jangan malaysia ditimpa bahala

    9

    1
  12. aish says:

    correct me if im wrong..dulu ustaz i ada cakap kot ye pun khunsa..tapi khunsa tak boleh kahwin..ye ke??tapi kenapa khunsa sekarang boleh kahwen..sesiapa yang ada ilmu bole tolong terang kan tak??

    8

    0
    • sajat mental says:

      mana ada wikipedia tentang kunsha, x ada. Yg ada pun hanya part2 human body dlm manusia nyer punya fizikal. Mana ada zakar dn ovari sekali dlm info tu duduk sama-sama di celah kangkang. Sajat je buat citer. Otak mental.

      Siapa ada DR yg profesional dlm ni Blog Nara ni, kalau ada tolong explain dn penah jumpa ke zakar dn vagina bercantum sekali di celah2 kangkang.

      4

      1
      • Anonymous says:

        Ada la zakar cantum sekali dgn faraj.. tu la tak baca hadith.. bende ni dah ada sejak zaman saidina Ali r.a.. ulama panggil khunsa musykil.. khunsa musykil memang boleh pilih jantina ikut suka diorg. Lain kali nak keluar statement kaji la dulu

        0

        0
    • ustaz jadian tak de kredibiliti? says:

      tanya ustaz tu mana sumber yang dia rujuk bila dia berani cakap khunsa tak boleh kahwin..

      1

      2
      • XYZ says:

        kunsa mmg TAK ADA DAN TAK WUJUD.

        1

        1
        • Anonymous says:

          Khunsa memang ada sejak zaman rasulullah.. malah saidina Ali r.a penah berhadapan kes khunsa musykil ni.. khunsa musykil memang ada dua jantina lelaki dan wanita dan dua2 berfungsi dgn baik

          0

          0
  13. aku says:

    up la lg citer sajat nie. tak sabar aku nak tgk majlis akad nikah dia tu. ke nikah kat overseas? alih2 up gambar2 tepi beach dgn baju pengantin jer?? ada beran ke LIVE kan majlis NIKAH tu??

    4

    0
  14. anon says:

    aik ..lelaki asal dari kota serambi mekah pun bleh terperangkap dgn dunia pondan sajatt ni ???
    mohon JABATAN AGAMA MALAYISA AMBIK TINDAKAN LAH
    DAH BANYAK KAT KL TU KUNYIT2 DENGAN BANGGA NYA MEMPAMERKAN BUDAYA SONGSANG MEREKA!

    6

    2
    • Anonymous says:

      kelantan lah ramai gay….kau x tahu lagi ker ???

      8

      0
    • Anonymous says:

      Kalau kota serambi Mekah apasal kelantan banyak sampah sarap tepi jalan ye?Pembersih tu benda basic seorang muslim kot.Kalau orang Arab dari Mekah datang Kelantan nak tengok kota serambi Mekah konon tu beristifar panjang dia atau pengsan terus.

      4

      0
      • dh serik.. says:

        dh ckp byk kali, mls nk kutuk negeri kelantan, tapi nk kutuk kelantan yg serumah dgn kita dulu….pemalas nk mampos, muka cantik, tapi bilik sepah, dapur berkarat, kita yg baru masuk ni dri negeri lain, terpaksa bersihkn dapur..bilik dia..x kn kita nk buat kot.
        Sampah, sepatutnya tong sampah letak di luar dapur, bkn di tempat pintu masuk utama, ulat mengeletis kuar-kuar.
        Kalau leh x nk lagi serumah.

        5

        0
  15. kakikucinghitam says:

    bila pihak agama islam nk ambil tindakan terhadap dia. die dahlaa maknyah secara terang2. dan die menjatuhkan maruah wanita dgn status2 dan gambar period dia kononya.. omg what a shame. pls laa jabatan agama sampai bila nak biar je

    8

    1
  16. anonymous says:

    rilek la korang aku rasa dia pun tau dia sapa, saja jer nak sakitkan ati korang nak kasi jeles kan seblum ni ada jugak mat sado sekor tu dok ikut buntut si sajat ni ,sekali eksiden terus dia belah takut la tu kena bala lagik .. LOL

    7

    0
  17. Anonymous says:

    Dia lelaki tp dh buat opràte jd prempuan…tanya saja duit smua jd…aku knal sajat ne….dari kecik aku tau sapa dia…mmg sah lelaki….ada duit pergi luar ngara terus jd perempuan

    10

    0
  18. Anonymous says:

    Sajat ko bgambar bogel mcm alica amin…mok tgok bawah tu….hahahaha

    2

    0
  19. nur sajat perempuan tulen says:

    Muhammad Sajjad bin Kamaruzzaman (lelaki tulen, mempunyai zakar sahaja) confirm disahkan abang kandung kepada Nur Sajat binti Kamaruzzaman (wanita tulen bukan khunsa), mempunyai faraj sahaja).. dua tubuh badan manusia yang berbeza.. maka dengan ini terlerailah segala keraguan orang awam mengenai identiti Nur Sajat..

    0

    4
  20. kite perhatikan jew says:

    wei, tara darah bekam pun dia kata darah period..
    takkan yang ni hampa percaya, yang coach yin nak bawak p jumpa mak dia?
    Kemon laa.
    jangan termakan dengan kencing dia.

    1

    1
  21. sian kamu says:

    maaf kata ya Coach Yin, aku minta maaf kalau kata2 ni tersinggung, tapi utk kebaikan kamu gak, kesiankn kamu, kalau kamu x kisah x apalah. Aku tanya je, bkn fitnah.

    ” Ädakah kamu sudah lihat dn rasa”..
    Tanya saja, bkn tuduh, sbb kamu begitu yakin
    atau kamu di upah je “belakon”..

    …aku tanya je, bkn fitnah..tpi dh tau jawapan, sbb aku psikik

    3

    2
  22. elle says:

    Sanggup pulak mak mertua dgr suare garau sajat tu..erghhhh

    4

    0
  23. jate kelate says:

    sorry la tp lelaki kelantan ni siapa2 depan mata pun dia sapu asalkan ada duit.. mcm coach yin and anak ikan DSV..asalkan dpt hidup senang..hok tino cari duit..mata duitan jantan2 kelantan ni..pondan ke..janda ke..warga emas ke semua tolak tepi janji masyukkkk..

    8

    0
  24. Pelepok ko sajat says:

    kalau dulu Sajat ni nmpk sgt pondan nye, skrg kurang sikit, sbb dh terlebih cucuk mcm2 kosmetik ke atau apa., ada kisah Sajat berkaroke pakai suar sendat, tapi nmpak kotek terlipat ke sisi tepi, dn nmpk teteknya nipis, dn nmpk mukanya keras, masih lagi nk ngaku dtg bulan. Boleh pulak dia kata, dlm seluar yg ada bejolan dn pjg ke tepi tu, adalah lipatan kain.

    pelepok ko Sajat.

    1

    0
  25. merah itu jingga says:

    agak-agak nanti diaorg bersetubuh ikut lubang dubur ke macam mana yer….

    3

    1
  26. cik yatt says:

    aku rasa coach ni sbnarnya perempuan.. sbb tu confident je drg nak kahwin..

    3

    0
    • abe sado bela jambang says:

      coach yin ada misai dan jambang.. confirm ler coach yin lelaki.. lainlah kalau dia clean-shaven itu haruslah musykil sebentar..

      1

      0
  27. narapondan says:

    nara ouiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii can u stop publishing all these mental cases……tak payah lah bagi publisiti kat pondan ni..unless hang yang nak kahwin ngan pondan tu!!!!!!! nara ouiiiiiiiiiiii hang pi repair gigi the u married this pondan..ok wat!! meriah gitu

    7

    0
  28. melayu says:

    dah dah la tu nara buat berita pasal sajat dan aliff syukri ni. merek bukan artis, dan langsung tidak menyumbangkan apa apa pada industri seni.

    tolong lah. jijik dan muak.

    8

    0
  29. miss_oppppssssss says:

    Kesian.. Mesti bakal mertua dia tuh jenis yang bukan social media punya orang…. Bila anak [email protected] gmbr bakal menantu dia, mesti dia kata “hamboi lawa sungguh bakal menantu aku”.. tunggu laaa dgr suara dia ye, mak boipren sajat…. time tuh jgn makcik pengsan pula…

    2

    0
  30. yana says:

    geli siot aku tgk laki ni x abez2 nk tayang bicep dia.. org yg slalu tayang bicep ni gay

    2

    1
  31. coach yin says:

    attention seeker : sajat, alif sukri telajak dan dato vida….semua ni market product tahap murahan, publisiti murahan

    3

    0
  32. Ugly Nara says:

    Tak dapat nak bayang kan bila sajat beromen … suara garau mak oiiii … macam main ngan jantan (eh mmg pun jantan kan) .. hahaha

    2

    0
  33. Anonymous says:

    elok lah..
    bakal suami pun gay.
    gay dan maknyah…pecah rekod kawin.

    1

    0
  34. Anonymous says:

    Kite tgk je nanti time nak kawen, ade ke ayah atau abang die nak jadi wali. Kalau dorang nak jadi wali, sahla sajat ni [email protected], klu kawen wali pun ntah ke mane, phm2 le..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    X tau nak ckp apa….yg pondan tu dah tentu2 jahil klu x dia x jadi pondan…tp yg jantan tu…mmg x tau malu ke??? Mmg dah x takot dilaknat allah????

    1

    1
  36. Anonymous says:

    Jabatan agama sibuk tgkap psgan blum brkahwin pkul 3 4 pagi. Yg terang lg bersuluh buat benda lgha ni xde pulak tindakan. Jika xnk aibkan psgan songsang gile glamer ni…jbtan agama sila lh minta dorg lapor diri utk beri nasihat.

    0

    0
  37. lalalal says:

    ala..orang kelantan.. janji ko kaya, ko akan disanjung…
    ce kalu ko xde pape n bukan sape2….:>
    so kalu orang layan ko baik, mebi sbb poket tebai je la kot :P

    1

    0
  38. Gym bou says:

    Jabatan Islam tak nak buat apa2 tundakan ker dengan Sahat ni. Lelaki tapi terang2 pakai baju perempuan. Lebih teruk lagi ada teman lelaki. Ini kah publisiti yang kita mahu pada masyarakat?

    0

    0
  39. Anonymous says:

    hebat… malaysia skrg da terbuka soal hubungan songsang mcm ni kan… media pun dengan rasa bertanggungjawap terus melaporkan berita mcm ni… akhirnya apa yg di perjuangkan oleh LGBT tercapai di Malaysia, kaum dia org makin di terima di Malaysia… Tahniah Malaysia!!!

    0

    0
  40. I hate LGBT says:

    aku tggu je nk komen bnde ni..aduh abg sajat..bawak2 la insaf..kau igt msuk lubang kubur kena que ke..ntah2 time kau dok gedik tiba2 mati..ksian la tok iman nk mndikan kau..jgn sbb kau dan geng kunyit sekalian Malaysia kena bencana Murka Allah Taala..pegi kau berambus jgn dok Malaysia..meluat aku ngb org xsedar diri ni..bawak bala je..insaffffff lahhhhhhh mangkukkkkkk

    0

    0
  41. Orang Kampung says:

    sah ke nikah Sajat nanti. Kesian nanti Kadi and Saksi menaggung dosa Sajat and Coach Yin.

    Susah sangat kawin ala2 mat salleh sudah …….I Do….

    0

    0
  42. nursajat tak kisah dibanned tv says:

    netizen pulak terlebih excited mengikuti perkembangan nur sajat dan coach yin..haha.. yang pasti melodi tak buat liputan pasal nur sajat.. stesen tv rtm dan media prima ban nur sajat agaknya.. tapi astro ada pulak mention pasal nur sajat.. korang perasan tak nur sajat ni dibanned oleh media arus perdana?? tapi timeline socmed tiap-tiap hari mesti trending ada hashtag nursajat.. tak dilupakan juga dalam whatsapp group juga gigih update info pasal nur sajat.. nampak betapa significant nyer nur sajat kepada segelintir netizen malaysia walaupun dihalang oleh stesen tv malaysia.. hehe

    0

    0
  43. bbx says:

    sorang orang kelantan. habis satu kelantan kena kutuk.

    orang senegeri sajat & kingcoco & lain2 xkena pulak kutuk.

    so disini memang niat nak kutuk kelantan lah ye…. so xde makna kalau gitu. nak bawa nama kelantan sekali buat apa. sajat tu negeri mana erkk. maih sikit aku nak kutuk negeri dia tu -_-

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Sebenarnye sajat memang pempuan.. korang tak tgk i.c dia.. siapa yg fitnah dia pondan, jawab la kat akhirat nnt.. ingat dosa fitnah ni lagi besar dari membunuh.. sedap je tuduh pondan, kalau org tuduh mak korang pondan korang bengang tak

    0

    0

Leave a Comment

Optional