Nora Danis Nafi Dakwaan Sambut Krismas

Hiburan

Nora Danis Nafi Dakwaan Sambut Krismas

Gara-gara memuat naik foto ketika perayaan Krismas beberapa hari lalu, pelakon Nora Danish dikritik teruk oleh netizen tanpa sebarang usul periksa.

Advertisement

Ada yang mempersoalkan mengapa Nora sebagai seorang Muslim harus menyambut Krismas dan seakan mengagung-agungkan tradisi agama Kristian.

Tidak mudah melatah, Nora membalas kritikan tersebut dengan tenang. Jelas Nora, beliau hanya sekadar menjemput kawan-kawannya untuk jamuan makan malam dan sambutan hari jadi.

Itulah, jangan mudah membuat tuduhan tanpa sebarang usul periksa nanti diri sendiri yang malu. Sebelum kita hendak mempersoalkan seseorang, adakah diri kita ini sudah cukup alim dan sempurna? Kita tidak berhak untuk menentukan dosa serta pahala orang lain.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

70 Comments

  1. Turut Bersimpati

    December 27, 2018 at 5:20 pm

    Byknya Islam hati dah hitam. Iman tercicir teruk.

  2. Siti

    December 27, 2018 at 5:17 pm

    These people are so fake! Eurghhh.

  3. Astafirullahhhh!!!!!

    December 27, 2018 at 5:10 pm

    melayu dan islam didlm beautifulnara ni byk yg akidah sudah lari tanpa menyesali dan menyedari. yg retis pun sama.. semua pakat2 sesat dlm kegelapan. mohon taubat..

    • Anonymous

      December 27, 2018 at 5:12 pm

      kannn!!!

    • Anonymous

      December 27, 2018 at 5:17 pm

      sbb byk melayu menjadi kuli kepada org kafir, sbb tulah ikut shj. Kalau x, nnti bos x mau naik gji atau bonus lebih.

      Biasanya org kaya seperti Nora dn lki tu adalah urusan perniagaan..masakan x mau dtg..duit punya pasal lah.

  4. Anonymous

    December 27, 2018 at 5:02 pm

    ii.Penyertaan atau menyambut perayaan tersebut merupakan satu daripada tanda kita menyukai dan cinta kepada mereka. Allah SWT berfirman, maksudnya:

    “Wahai orang-orang Yang beriman! janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai teman rapat, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka teman rapatnya, maka Sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu mereka itu. Sesungguhnya Allah tidak memberikan petunjuk kepada kaum Yang berlaku zalim.” (Surah al-Maidah : ayat 51)

    • Anonymous

      December 27, 2018 at 5:09 pm

      dn yg paling penting, sebagai umat islam, jgn sesekali masuk ke gereja di waktu perayaan ini disambut, walaupun ada kawan memanggil utk makan shj. Disebalik tu byk perkara yg tak di sangka akan terjadi.

      ok.

    • meetomato

      December 28, 2018 at 12:53 am

      WHAT THE HELL! aku tak paham la korang ni……who the hell ajak a muslim to mkn2 di gereja masa christmas? muslim tu terdesak sgt ke nak mkn? kalau betul pun ade event makan2 kat gereja & muslim tu nak makan, makan la. kalau korang nak tau, especially yg bkn dari missionary or co-ed school, masa christmas, org gi gereja to pray & before christmas, buat carolling & charity. up to anyone nak pray, nak join the carolling group or spare some time & money to do charity kalau nak. like you ppl yg narrow minded about other religion, dh tau agama rasmi malaysia is islam, masih rasa tergugat lagi ke? and we built church bkn pakai duit government ok! ko fikir senang ke nak minta fund buat church from the government, mmg tak penah dapat sesen pun! buat charity pun kami tak pilih bulu unlike you ppl…bcos we donate, we help & treat any races any religion like a family when it comes charity!

  5. Anonymous

    December 27, 2018 at 5:00 pm

    Tengok la waktu sebelum kawin dulu.. tak terkejut pun dua2 ekor laki bini ni. Aurat bini, jgn ckp lah!

Loading...