Written by AbangNara | November 23rd, 2015

Semakin sukar untuk membuat tekaan peserta manakah yang akan tersingkir di Gegar Vaganza 2. Kesemua yang tinggal memang power-power belaka. Semalam pada konsert minggu keenam Gegar Vaganza 2, Nizam Laksamana diumumkan sebagai peserta yang terkeluar. Nizam telah menyanyikan lagu Rindu Serindu-rindunya yang pernah dipopularkan oleh kumpulan Spoon.

nizam laksamana

Secara jujur, persembahan Nizam Laksamana boleh dikatakan biasa-biasa sahaja berbanding minggu sebelumnya. Berdasarkan apa yang Abang Nara baca, Nizam Laksama tidak berapa sihat minggu ini sekaligus memberi impak kepada mutu nyanyiannya. Apa pun, Abang Nara ingin mengucapkan tahniah buat Siti Nordiana yang sekali lagi mendapat tempat teratas minggu ini. Siti Nordiana telah menyanyikan lagu Ku Tak Akan Bersuara dengan begitu baik sekali. Meremang bulu roma.

nizam laksamana

Berdasarkan persembahan semasa, Abang Nara jangkakan Siti Nordiana pasti akan masuk ke final Gegar Vaganza 2. Begitu juga dengan Nassier Wahab dan Faradhiya. Apa pun debaran Gegar Vaganza 2 semakin minggu semakin memuncak. Sama-sama kita nantikan minggu seterusnya. Apa pendapat anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

91 responses to Nizam Laksamana Tersingkir, Siti Nordiana Sekali Lagi Tempat Teratas

  1. nonnonanon says:

    aku rasa ezad pun mesti masuk final gak….suka tgk persembahan dia smlm and last week….

    0

    0
    • minah jambu says:

      huh !

      0

      0
      • Insan Biasa says:

        Tak suka nasir wahab. Gaya macam over confident. Lagu semua jenis selamat je. Memang laa boleh bawak. So boringgg !!!!!!!!!!!

        0

        0
        • Lembu Gemok says:

          aku tak sangkat siti nordiana suara power cam tu…ni sbb teknik dia ada…power2…masa tarik madah berhelah tu aku dah terkejut…mantops..tp ezad sentiasa di atas utk aku…nasir wahab harap keluar minggu depan…di ikuti azian mazuan sapuan…yg lain ok…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Semalam x best…lagu2 sendu!

          0

          0
        • Zack says:

          Siti Nordiana tu layak masuk rancangan nasyid je. Bertudong tu buat la cara bertudong… Nyanyi macam nk masok kelambu!

          0

          0
        • Pak Alim says:

          semalam aku tengok semuanya dah jadi dato vida. geli bertudung tapi buat perangai terhegeh-hegeh. mulut2 muncung. bukan muda pun. x de ciri2 muslimah langsung. jadi rancangan badut tua!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Zack, korek telinga tu dalam2 sket ya. Buta muzik sungguh

          0

          0
        • Kiah says:

          Farahdyia vokal lebih bagos drp Siti Nordiana tu. Itu terbukti.

          0

          0
        • minah jambu says:

          yg kau sakit hati ngan dato diva de vida tu dh kenape ! kalau tk suka jangan tengok la muka dia huh !

          0

          0
        • Anonymous says:

          memang betol ape yg kau cakap tu minah jambu sokong ngan kau..asal pakai tudung aje terbaik kasi puji melambung lambung huh mengarot ! kate suara tekak tu aurat tepekek telolong ! mana aurat suara Nye ?????? cakap pasal artis free hair pandai kutok2 itu la ini la tk tutop aurat la Nampak perut la huh ! bis yg bertudung tapi pakai baju t lengan pendek tu ape ??? cakap macm bagos aje huh !

          0

          0
      • Anonymous says:

        Nassier Wahab terbaik!

        0

        0
    • Anonymous says:

      Part last Cinta Melankolia, part tinggi tu gagal dibawa. Bila part tu gagal, secara automatik aku tak suka persembahan si Ezad tu semalam. Disappointing!

      0

      0
      • damai says:

        Kan Dato Ram ckp ezad sakit batuk berdarah kalau dia x sakit mungkin lagi power

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ye bro, aku dengar juga komen Tok Ram tu. Cuma lagu ni antara lagu favourite aku dan aku look forward nak dengar part tinggi tu. Bila tengok dia tak tarik pun, aku rasa disappointed

          0

          0
    • Pekerja Gomen says:

      Siti Nordiana…suara ok je. Yg terjerit2 tu mcm la suara dia taraf Shila Amzah. Porahhhh, pakai tudung je, terus jdi favourite. Padahal layak nyanyi kt kenduri opah korang jer!

      0

      0
      • minah jambu says:

        memang betol ape yg kau cakap tu minah jambu sokong ngan kau..asal pakai tudung aje terbaik kasi puji melambung lambung huh mengarot ! kate suara tekak tu aurat tepekek telolong ! mana aurat suara Nye ?????? cakap pasal artis free hair pandai kutok2 itu la ini la tk tutop aurat la Nampak perut la huh ! bis yg bertudung tapi pakai baju t lengan pendek tu ape ??? cakap macm bagos aje huh !

        0

        0
      • Pekerja Gomen says:

        Pekerja Gomen bangang kat atas nun bukan aku sbb aku suka Siti Nordiana… comel je… Lgpun sape yg kenal aku mmg tau aku takkan hina pmpn hanya kerana dia bertudung.

        0

        0
        • Sandrianasiska says:

          Dia cari rezki untuk sara hidup dia dan anak biarlah. Kebolehannya dalam nyanyian jadi siapalah kita nak menghukumnya. Biarlah Allah swt yang menentukan dosanya bukan kita umat biasa. Dia dari dulu pun sopan.

          0

          0
      • stalker says:

        eleh nampak sgt ko jeles

        0

        0
  2. Corse 848 says:

    Siti nordiana..awk sopan..tak gedik..mcm ni yg peminat cari sekarang ni..dah bosan dgn artis2 yg nk cari glamer je..bukan bakat

    0

    0
  3. cikikaka says:

    aku harap sangat siti nordiana, haiza, ezad masuk final.. suara mmg power.. haiza paling aku x sangka dpd genre dangdut bole nyanyi lagu genre rock dgn baik. terbaik!!

    0

    0
  4. alamanda says:

    siti nordiana bile nabil n jihan sakat dia, dia diam je n senyum.. langsung x gedik. tetiba minat dia. sopan tapi suara power

    0

    0
  5. cek mek molek says:

    kenapa bagi lagu metaliica kat farahdihiya???
    sepatutunya bagi kat nasir wahab tuuu ..
    setiap minggu lagu2 nasir sume jenis makanan dia.. tak adil!

    0

    0
    • minah jambu says:

      lagu lembek lembek semua kasi nasir wahab..lagu power power jerit2 sampai terkeluar anak tekak semua kasi ngan pada penyanyi pompan huh ! mintak2 nasir wahab kelua lah ngan siti nurdiana huh !

      0

      0
    • si comel says:

      tau xpeee..cian farahdiya kuuuu..harap2 bleh bwak..wuwuuwuww

      0

      0
      • ayah anda kulup says:

        rasanya x de masalah farahdiya nyanyi lagu enter sandman tu..sbb vokal dia besar..bkn high pitch punya lagu pun..

        lagu rock yg diorang dpt semua biasa2 jer…x mencabar langsung

        bagi la nasir wahab tu lagu wasted time – skid row.

        dangdut………bosan

        0

        0
    • Tema Camelia says:

      rasanya lagu semua penyanyi yang pilih (atas rundingan dengan produksi). sebab tu lagu nassier camgituuuu je. farahdhiya pulak memang guna GV betul2 untuk shine!

      jadi, masa segmen “ada lagu, ada lagi” tu masa lagu keluar antara diorang dah tau dah lagu siapa, kite yang menonton je yang tak tau.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Tema Camelia, source or bukti yang diorang pilih lagu sendiri? Rasa-rasa tak main ah

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku pun ada prasangka macam camelia juga. Kebarangkalian lagu tu pilihan sendiri selalu je timbul bila juri asyik cakap pilihan lagu tu penting, kalau boleh pilih lagu yang bersesuaian dengan competition lagu ni tak sesuai untuk kalalu boleh elakkan. Sekali dengar macam nasihat, tapi kalau lebih 2 3 kali memang jadi tertanya-tanya.

          0

          0
      • fifi says:

        abis tu klu lagu pilih sendiri nape amir ukays x puas hati dia terkluar sebab dia x sesuai nyanyi lagu yank tu..

        0

        0
        • Me says:

          Aku tgk hlive haritu amir ukays kata sebenarnya lagu artis sendiri pilih. Amir ukays ni stok buat salah taknak ngaku ah kiranya ni.

          Sebab dia kata artis kena bagi 3 lagu cthnya, then GV pilih satu. So amir salahkan GV sebab pilih yank tu

          0

          0
      • anon says:

        camellia tu lagu rock kan?

        0

        0
      • mak c kina says:

        tema produksi yg bagi..lagu penyanyi & produksi yg list down..pilih salah 1..so mmg salah pemilihan lagu la..dorg dah tau setiap lagu yg kluar tu utk sape..saje je buat tekejut…

        0

        0
      • Anonymous says:

        betul… lagu tu diorg pilih sendiri. secara automatik diorg tau samada diorg terkeluar atau x. cuma diorg sendiri je tau. rakan diorang xtau pun.. kalau dgr klip before diorg mnyanyi ada yang mention ” saya memilih lagu ini”

        0

        0
  6. zue says:

    Aku heran bila ramai yg kata siti nodiana tu bagus….bagi aku suara dia biasa…normal je pun…lg pun aku tak suka dia berlakon baik fan minta simpati dgn kisah bekas suami dia yg meninggal dan bekas boyfriend dia yg juga dah tak ada….hanya orang yg tak kenal menilai permata dengan kaca je yg kata dia bagus….benci aku tgk org hipokrit mcm minah ni

    0

    0
    • cek mek molek says:

      klau dia hipokrit punnn..dah name pun retiissss… ape nak kisahhh
      at least dia nyanyi sedap, suara lunak merdu.. plg penting dia sopan..
      ko hadoooo??

      0

      0
    • Tak Busuk Hati Macam Kau says:

      Untuk pengetahuan kau wartawan sendiri yang tanya soalan pasal arwah ex dia tu. Kalau dia nak jaja simpati orang dah lama dah dia buat cerita jaja kisah hidup sementara nak laris lagu baru dia contoh lagu dengan Aliff tu, tapi kenapa tak? Dia ramai peminat sekarang bukan sebab peminat simpati kisah dia, tapi memang range umur peminat 20-30an sekarang ni sezaman dengan lagu dia cuma tak sangka dia boleh bawak lagu lain versatile.

      Sekarang ni nombor satu dalam hidup dia anak tunggal dia, family, sahabat dan peminat dia.

      Bagi aku kalau dia tak menang pun gv ni, tapi dia dah menang dihati peminat. Semoga rezeki dia dimurahkan untuk masa depan anak2 dan parents dia.

      0

      0
    • Anti Busuk Hati says:

      Pergh Zue, hati kau busuk macam tong sampah. Takde kaitan ya minta simpati dengan mutu nyanyian, untuk pengetahuan kau. Otak kau tu yang dah kabur dengan kebusukan. Ptuihhhh

      0

      0
    • minah jambu says:

      ni mesti kes kesian punye pasal ngan si siti nurdiana ni huh !

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko dengki eh???ko nyanyi sedap ke???

      0

      0
    • happy says:

      aku rasa zue ni mental… klo dia hipocrit pun… ko knapa meroyan? haha

      0

      0
    • bella says:

      Kalau tak suka, diam je la. Tak perlu nk kutuk nana ni hipokrit ke ape. Suka hati je nk cakap org.

      0

      0
  7. fiona says:

    aku pun perasan nassir wahab asyik dpt lagu selamat je.. xpenah pulak dpt lagu rock.. yg mmg rock bole pulak dpt lagu dangdut.. x adil..

    0

    0
  8. kaki kentut says:

    i like Siti Nordiana..mmg power! hope she will succes.. meremang semua bulu. Orang nya pun sopan santun

    0

    0
    • Goodluck kak nana says:

      Antara satu sebab sy minat kak nana – ada dalam satu episod shoutul quran tu ustazah khasif ada tegur &betulkan kesalahan masa kat nana ngaji taranum. Kak Nana tanpa segan silu jawab – sy takde basic ustazah, pastu terus dia taranum dengan bersungguh. Haishh tersentuh hati sy. Sy yang ada basic taranum ni pun malu nak ngaji depan orang takut salah, dia tu yg takde basic tapi bersungguh nak belajar-program tv pulak tu.

      1

      0
  9. Tudung Biru says:

    Minggu ni aku menyampah dengan Datuk Kat. Asyik-asyik dia sorang yang nak bercakap, asyik-asyik dia nak mengomen. Siap nak tayang suara nyanyi Happy Birthday lagi?

    Tok Ram dengan Pak Ngah dapat cakap sikit-sikit aje kalau dibandingkan dengan makcik tu? Sudah-sudahlah tu Tok Kat oiii…….dah la yang teruk pun awak puji.

    Cuba tengok Pak Ngah, komen straight to the point dan membina. Tolong biar Pak Ngah berganding dengan Tok Ram minggu depan. Tok Kat out!!

    0

    0
    • minah jambu says:

      mana boleh tok kat out ! dia sorang juri yg profsional dia mesti nk bercakap la pasal dia sorang je juri pompan yg dua lagi tu belalai…lov u tok kattt meawww…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ha kalau bab belalai memang kau laju, minah jambu. Orang2 kat sini pun semua dah menyampah nak layan kau dan komen bangang kau. Kau gi main jauh2 kat sana

        0

        0
    • Tema Camelia says:

      alah dengan orang tua pun ko nak berkira, biarlah dia. sorry if you can’t handle her classy-ness.

      0

      0
  10. tudia says:

    nmpk mak zul ariffin dgn gayatri di gegar vaganza.. akrab bkn main lg… xnk sapa ke highlight story tu… syg benar mak zul kt gaya tu… tgk semlm sweet ja…

    0

    0
    • minah jambu says:

      oh ye ke ! itu mak jul ! cian mak dia nk dapatkn menantu macm gaya dapat pulak menantu yg macm mat salleh tk salleh ni ..lov u mak cikkk jaga kesehatan mak cik ok..

      0

      0
  11. bravoo_girl says:

    Secara jujurnya.. Siti Nordiana nyanyi x de dengar sumbang, mmg suara dia power.. Samada Siti Nordiana @ Farahdiya je yg layak jadi juara… Haiza mula2 ok, tp persembahan semlm prestasi dia nmpk menurun..

    0

    0
  12. try komen says:

    try komen: kenapa mau salahkan nassier wahab ???? sedangkan semua lagu di berikan oleh pihak astro … patutnya di salahkan pihak astro bukan artis yg bertanding dlm GV 2 itu…. apa2 pun semua peserta mmg harus cuba lagu yg di berikan bukan bnyk songeh atau mengeluh… daa nama nya pertandingan … klu ada yg rasa tdk adil… dr segi lagu atau lain2 … hubungi pihak GV 2 … hahahahaha sebenarnya bnyk yg tdk okay cuma di cover2 oleh juri klu ikut betul bnyk yg sumbang dan teruk… aku mmg minat nassier wahab dia punya suara maintain dan tidak LEMBEK okay bkn sesetengah artis GV 2 yg lain menyanyi mcm menjerit ???? see????

    0

    0
    • Anonymous says:

      Memang maintain la suara kalau tiap2 minggu dapat lagu balada yang senang. Btw, eja “lembik” pun kau tak reti?

      Sesetengah artis GV menyanyi macam menjerit? Siapa?

      Kalau tak suka dengan pilihan lagu, hubungi pihak GV2? Memang dah lama orang tulis kat Facebook diorang, tapi diorang buat pekak aje.

      See? Kau nak see apa? Kau ni menulis ke laut la woiiiii

      0

      0
    • minah jambu says:

      ye la ye la minah jambu kasi kau menang lah..

      0

      0
  13. Anonymous says:

    Siti Nordiana penyanyi kampong!!!!!

    0

    0
    • nana says:

      kampung pun.. so? apa orang kampung tak layak menang? tak payah nak bajet bandar sangat la..

      0

      0
    • Lempangn nak says:

      Penyanyi kampung pun sekarang ada class kau ado?? Elehhh balik Raya pun ke kampung juga lain la kalau kau sambut kat hutan!!

      0

      0
  14. AEMA says:

    farahdiya sore jantan ok ape cmtu..go nana go nana

    0

    0
    • RilekLa says:

      Ko tak sedar ke ko mengata ni ko mengata kat Pencipta ko sendiri? Suara tu dia ada pergi operate ke apa?
      Nana dgn farah kawan baik je ko ni buat malu fan nana je lah. Ciskek betul

      0

      0
  15. bunga says:

    bro nara please tanya zul aripin kenapa emak dia duduk sebelah gayatri kat gv mlm tadi. ;D

    0

    0
  16. Anonymous says:

    rasanya salah lirik sbb siapa yg baru menghafal lagu ni mungkin keliru lirik yg mana dulu antara rindu,pilu,malu dan mahu.Bila satu dah salah,yg lirik seterusnya pasti akan salah juga.

    0

    0
  17. tutiperuti says:

    oo pellis la kluarkn nasir wahab tu..xde ape yg dia boleh buktikan stakat ni..suma lagu lembek ja dpt..mak mah pon boleh nyanyi kalo stakat tu..bg la rock ka dangdut ka metal ka skali tgk bdarah x tekak…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Rasa biasa2 je persembahan Siti Nordianana, yg terbaik adalah Faradiya n Ezad …

    0

    0
  19. yeyeye says:

    Aku harap betul yg nasir wahab dapat lagu metallica..last2 farahdhiya lakk..come on la!!bagi la nasir wahab tu lagu yg mencabar sket..ni semua lagu makanan dia..bosan!!and aku rasa nizam baru semalam dia ada mistake skit dgn nyayian dia..mungkin dr segi pemilihan lagu tak sesuai,ttpi konsert2 sblum tu power kot vokal dia..dah takde rezeki..semalam kalau si azian mazwan tu out pun ok jugak kot..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Siti Nordiana…suara ok je. Yg terjerit2 tu mcm la suara dia taraf Shila Amzah. Porahhhh, pakai tudung je, terus jdi favourite. Padahal layak nyanyi kt kenduri opah korang jer!

    0

    0
  21. Orang bandar says:

    Baguslah dia kontrol ayu..sesuai dgn penampilan dia. Ke ko suka yg gedik2 je?

    0

    0
  22. Moi says:

    Farahdhiya, Siti Nordiana, Acong, Ezad. Memang power! Yang lain bosan weh. Paling bosan Nassier Wahab.

    0

    0
  23. Linzy Longkang says:

    alah siti nordiana masuk final takper asal jgn mng, faradhiya menang baru betul adil sb dia power, siti nordiana org akan undi kesian pastu pulak sb pakai tudung

    0

    0
  24. pening says:

    nana ni baye aku…tp dulu aku x leh blh ngn lagu die.specially lagu duet ngn achik…sbb rase die control2 n suare x best…lagu lak jiwang karat sgt…myb zaman dulu dok dgr hitz fm je…tp bile tgk die kt gegar rasedie mmg talented…myb tone die bese tp technic die power…suare tggi ok suare rendah ok qasidah ok…mmg habat…tp klu lebihkan attitude mcm faradhiya or haiza lg ok…n nana lg cantik n mude pki tudung…dulu die pnah nk cube2 sexy tp haukkkkk sgt…all the best sume…this week yg klua acong or azian mazwan sapuan….

    0

    0
  25. nil says:

    sya setuju dgn sesetngah drpda [email protected] suara wanita itu adalah aurat..
    tidak elok jika dipekikkan…
    tetapi kita tdak bolh mnindakkn..hiburan itu indah tetapi jgn smpai melalai dan melekakn…yg mmbuatkn kita trleka, inilah akibatnya..kita mngutuk dan kita jugalh dpt dosa dgn percuma. ramai lgi artis yg dhulunya free hair dan skrg telah berttup ttapi masih lagi mnyanyi dan berlakon…
    oklah..lets say knpa siti nurhaliza itu anda sanjung…sebesar kuman pun payah utk baca dia dikutuk dicaci…sebb apa?…cuba jelaskn.
    sya tdak akn kutuk nyanyian nana…sesiapa pun sya tdak kutuk…mereka mnyanyi kerana mereka dipilih…bukn sprti nk masuk AF tu budak2 hingusan beratur dari pagi smpai ke ptg..ptg bwa ke pagi…kemudian keliling msia cari bakat…
    sya tdak kutuk nana…sebb dia tahu mengaji..itu sya akui,..siti nurhaliza, mereka [email protected] mngaji quran..
    sya..tdak pandai mngaji,..itu antara mreka dgn Tuhan…
    rmai lagi sumber pndpatan artis hasil drpda nyanyian dan lakonan…rmai pergi buat umrah & haji dgn duit tersebut…jdi siapa kita hndak pertikaikan….
    nana ada susahkan [email protected] semua,kah….?pernah tak nampak slepas arwah suaminya meninggal, dia terkinja-kinja atas pentas,…sya tgok dia di tv9 dlm rancangan SHOUTUL QURAN…bersama sharifah khasif.
    please lar you all…

    0

    0
  26. stalker says:

    minah jambu ade di mana2 sahaja!

    0

    0