Written by AbangNara | August 5th, 2019

Angin tiada ribut tiada, rupa-rupanya pelakon Nina Iskandar telah selamat berkahwin dengan penolong pengarah Azlan Adzanan atau lebih dikenali sebagai Lan Lebah pada bulan April lalu. Oleh kerana kesibukan penggambaran, mereka berdua baru sahaja sempat melangsungkan majlis resepsi pada hari Ahad, semalam, Kedua-dua pengantin nampak sama cantik dan sama padan.

nina iskandar lan lebah

Majlis yang penuh gilang-gemilang ini telah berlangsung di Forest Valley Hall, Cheras dan dihadiri oleh rakan-rakan selebriti seperti David Teo, Amyra Rosli, Ayda Jebat dan Sissy Iman.

nina iskandar lan lebah

Sebelum ini, Nina yang merupakan pelakon kelahiran Brunei dikaitkan sebagai punca keruntuhan rumahtangga penolong pengarah tersebut. Namun Nina telah menafikan dakwaan tersebut di dalam sebuah sidang media dan juga memaklumkan akan mengambil tindakan undang-undang terhadap penyebar fitnah tersebut. Untuk makluman, Lan Lebah telah pun bercerai dengan isterinya pada bulan Februari lalu selepas 9 tahun berkahwin.
nina iskandar lan lebah

Semoga perkahwinan Nina Iskandar dan Lan Lebah ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat dan diberikan zuriat yang baik dan sihat. Sama-sama kita doakan. Tahniah buat anda berdua. Selamat melayari alam rumahtangga.

66 responses to Nina Iskandar Selamat Bergelar Isteri Lan Lebah April Lalu

  1. Anonymousjugak says:

    Nina ni banyak fans…just wondering ada ke yg berani nak kutuk dia sama dgn Izreen???

    10

    57
    • Anonymous says:

      Pada 12 Mac lalu, sebuah media dalam talian telah memuat naik dan melaporkan artikel yang kononnya saya menjadi punca penolong pengarah sebuah produksi bercerai.

      “Fitnah itu dipercayai dicetuskan oleh bekas isteri penolong pengarah berkenaan dan turut disebarkan oleh individu yang bekerja sebagai jurusolek artis sebelum dilaporkan oleh media.

      “Saya ingin membersihkan nama daripada tuduhan tidak baik yang jelas merupakan satu fitnah apabila menuduh saya punca perceraian seorang penolong pengarah

      5

      54
      • Anonymous says:

        Aku caye je kalau makeup artis yg sebarkan dulu sbb dorg plg dekat dgn artis. Kalau fitnah, boleh plk ko kawen bulan 3 ritu kan. Laki tu cerai bulan 2. Wow laju giler jatuh cinta.

        30

        0
      • Anonymous says:

        eh sanggup dia tipu eh, nak saman bagai. lakon cerita isteri teraniaya rupanya dia yg aniaya isteri lain..jelake muka lebar ni!

        16

        55
    • whatDuh says:

      Pulak dah….same jela dia uolls dgn Izreen cuma satu jering satu petai sama busuk mcm takde org bujang, pucuk birat jugak dorang nak….

      12

      66
      • Anonymous says:

        sbb lelaki tu kan..ada title pengarah, walapun penolong pengarah tetap pengarah. Kalau si bini dia tu x ada berlakon dlm tu di lokasi, dia pasti dtg juga, tak kn pengarah nk halau. Org kalau dh cinta, tak kira ape. Sanggup buat ap shj.

        7

        0
    • Anonymous says:

      kes CARAS & nak dapat PR la nie…emmm

      6

      0
      • wekkkkkkk says:

        Biasanya utk information u, org yg dtg ke Malaysia utk bekerja atau melancong tidak boleh kawen sbb mereka ada tempoh duduk di sini.

        TETAPI, jika sudah ada org yg dicintai di Malaysia, maka si org luar tu perlu balik semula ke Brunei dn buatlah apa shj dokumen tntg nak proses kawen ni kt sana, ambil masa juga berbulan2, mgkn 2 atau 3 bulan settle di sana, lepas tu baru dtg ke Malaysia bawa semua dokumen tu.

        Bila sampai Malaysia, sebelum mereka bernikah, imigresen akan soal selidik dn check dulu dokumen2 si bini tu dn bakal laki mesti selesaikan urusan nikah tu mengikut tempoh yg imigresen bagi. (Dengan segera sebelum tmt temph visa yg baru masuk).(latest)

        Si bakal laki pula akan uruskan semua disini ambil borang kawen dn sbagainya.

        Skrg ni baru buka file utk 1 tahun je Imigresen bgi sbb baru kawen April. Lepas habis 1 tahun, baru boleh 2 atau 3 tahun. Imigresen skrg dgt telus dn sgt ketat nk bagi PR. Bkn Imigresn je, kena melalui PDRM cwangan dn HQ dan return the dokumen to Imigresen semula, lepas tu baru ke JPN..

        Utk status PR tu tunggulah 15 tahun..atau 20 tahun…kalau ikut jln yg BETULLAH, atau x dpt lgsung.

        Ingat sng ke..ha..ha..ha..sbb tu tlah senyap kawen.

        7

        0
        • wekkkkkkk says:

          sikit lupa taip, tpi bekas laki bercerai pada Feb dn nikah April, adakah FEb itu sudah dpt sijil cerai dri Jab Agama sini.

          Adakah masa nikah itu hri sudah ada sijil cerai…itu je yg musykil..sbb 1 bulan je tempoh menduda, bulan Mac siap sijil cerai ye, wah pantas Jab Agama buat kerja..good jobs…..musykil..jgn maree..ini just penyiasatan persendirian je..hehehehhee

          12

          0
        • Anonymous says:

          patut la tetiba lam kat brunei..
          kata lps accident hari tu trauma la bagai..rupa2nya…emmm

          7

          0
    • Anonymous says:

      perasan tak? perampas semua ada 1 attitude.
      mesti nak feeling2 princess kan.
      tgk gaun ctdk , nina, izreen tu sampai 2 gown dia,..

      43

      74
  2. wallaeiiii says:

    sorang lagi geng ctdk… bole dh ade kelab caras laki org khas retis sahajerr….
    cerai february…. kawin baru bulan april… husnuzon laaa korang bercinta bulan march kan…

    34

    87
  3. Anonymous says:

    kawin pun bagus badan mak org dah. klau acting selalu watak kena buli tapi kenyataan dot dot dot jugak padan muka korang yg minat kat dia……

    17

    0
    • NenekKebayan says:

      “kedua-dua pengantin nampak sama cantik dan sama padan”, nara buat lawak….hahaha. mcm shrek & princess leona selepas jadi hijau….baju 70an

      28

      0
  4. NujumPakBelalang says:

    “Pada 12 Mac lalu, sebuah media dalam talian telah memuat naik dan melaporkan artikel yang kononnya saya menjadi punca penolong pengarah sebuah produksi bercerai.

    “Fitnah itu dipercayai dicetuskan oleh bekas isteri penolong pengarah berkenaan dan turut disebarkan oleh individu yang bekerja sebagai jurusolek artis sebelum dilaporkan oleh media.

    “Saya ingin membersihkan nama daripada tuduhan tidak baik yang jelas merupakan satu fitnah apabila menuduh saya punca perceraian seorang penolong pengarah.

    “Fitnah tersebut sudah tersebar luas menerusi media sosial yang kononnya memetik sumber terdekat.

    “Bagi saya berita berkenaan jelas berniat jahat bagi memburukkan nama dan menjejaskan kerjaya saya,” katanya.

    Tambah Nina, dia telah mengarahkan peguamnya untuk mengambil tindakan sewajarnya terhadap tuduhan tidak berasas itu.

    0

    56
  5. anonymous says:

    nina byak isi banyak air ni sedap ni fap fap fapp

    1

    4
  6. Sergei says:

    Yes banyak air

    1

    3
  7. Sergei says:

    Yes.. bnyk air

    1

    1
  8. Anonymous says:

    Mna lh perginya Baju kurung pgntin Dan baju mlyu pengntin di saat ini. Sedikit demi sedikit terhapus symbol kemelayuan.

    16

    0
    • LowCarb says:

      kan? takde seri dah..pasal badan dia gemuk pendek, betis besau buncit tak lawa kot pakai baju melayu.gown kan kembang gitew

      7

      1
  9. Aida says:

    Baru kawin badan dah macam tu .. hmmm jaga sikit nina oii .. 9 tahun pun ditinggalkan, ini kan pula kau. Tak boleh la aku dengan geng caras. Jangan ada yang cuba nak sekolahkan aku konon jodoh ok!

    114

    156
  10. Anonymous says:

    Its A bullshit cerai bulan Feb after that kahwin bulan April. Nampak sesangat PEMBOHONG BENOR nina ni.ni mesti dh bertahun bercinta.

    27

    0
  11. Ros says:

    Sebab dia duda dia bijak. Pilih yg berisi. Kering kedempeng muka jawa kemek nk watpe. Tu idaman bujang2 yg zero experience, tau2 lepas 5 thn menyesal.

    8

    9
    • PeningMknPanadolDol says:

      ye ke kakRos kira kakRos jenis yg gemok2 pendek gitew la..lepas beranak kembang setangkai..org lelaki cari yg tinggi kaki panjang body guitar..ni gemok kak 10thn jalan kaki saki2 kau rasa!

      10

      0
  12. gayah libas says:

    wut ever it is aku lega sebab sorg lagi pelakor dh sah jd milik orang .. selamat laki aku

    5

    55
  13. SHERRY says:

    Nara sila tukar nama kepada IKLANNARA. Semak laaaaa banyak sangat iklan.

    22

    0
  14. Rin says:

    Tak hensem dan lawa pengantin, baju pengantin kekunoan

    13

    0
  15. Anonymous says:

    nina is one of my favourite artis-she is pettier cantik compare to any Malaysian artis-well done gil-lakunan dia pon mantap-she should be given reward pelakon terbaik juga.all the best nina-u make Bruneian proud of u-lau nina ni slim sikit u r most beautiful even u berisi now-u stil cantik(jangan tah di ingaukan bisdia ani bekurapak saja durang tahu,jodoh mti dan ajal di tangan tuhan bukn dari tangan bisdia ani ,apap apapon all the best

    0

    75
  16. Anonymous says:

    Perampas jugak rupanya

    7

    56
  17. Anonymous says:

    laki laki walaupon bini dia badan cantik ka apa lau dia dah gatal and gila perempuan memang dia tinggalkan bini dia juga ta kira dia gemuk ka kurus ka its all crept-hanya satu jaga makan minum laki tu yg penting kalau dia gemuk dia jaga semua makan minum laki yg penting laki laki ni tu perut dia mesti di beri makan tu da cukup lau bini asyik be make up je pemalas and messy kat rumah memang kena tinggalkan.

    5

    3
    • CiK piNgu says:

      cukup jaga bab perut mkn sesedap mana ikut tekak suami pun, kalau dia dh gatal nk cari lain, tetap cari lain. nt ade plk yg ckp, kena jaga barang bawah bg ketat melekap baru suami x gatal nk nikah lagi.

      eh hello? lelaki ni kalau kita hambakan diri sanggup kurus langsing jaga body, melawa, jaga mkn pakai, bg anak (kalau mandul bg alasan xde anak nk kawin lain?), jaga barang bawah ketat 24 jam hinggakan ambik produk timbang kilo risikokan diri semata2 krna suami, tak berbaloi jgk sb KALAU DIA DH GATAL NAK KAWIN LAIN, TETAP CARI LAIN!

      31

      60
      • Aida Musa says:

        Yep true, so just live our life as women. Kalau jantan nak buat hal, pergi mampos dia la. Benci aku jantan macam ni

        9

        54
    • Anonymous says:

      Haish member aku tu gemok cam badak, masak tak tau, kemas tak tau, pekik2 kat laki pun laki dia tu tinggalkan bini lama yg lawa untuk sibadak tu..so kau nak bilang makan? masak? teori tak boleh pakai la

      15

      0
  18. Anonymous says:

    Nama apa yg jantan tu ? Lan Lebah ? Tak lama lagi dapat madu lah nina ni dah Lan Lebah hadiahkan madu…hahahah

    13

    55
  19. ain suzana says:

    style rambut so outdated. mcm makcik2

    11

    0
    • Anonymous says:

      mmglah perkahwenan mereka tiada dlm perancangan yg lama sbb ikut tempoh imigresn utk si bini. 2 Bulan je imigresn bagi utk menikah.

      0

      14
  20. Anonymous says:

    nanti bende sama akan jadi dekat dia jugak percayalah ckp aku, dah la badan macam tong drum cam perempuan dah beranak lima hahaha buruk bebenor

    3

    52
  21. Anonymous says:

    bitch kan

    4

    51
  22. alakkk says:

    kalo x der angin pokok x kan bergoyong. see akhirnya diorg kawin jugak kann.. bukti da ade ape lg kita serangggggggggggggggg.

    3

    52
  23. Anonymous says:

    sanggup dia mintak public apology cheebye punya pompuan

    2

    51
  24. Anonymous says:

    si badak muka lebar ni janda ke? anak dara takde badan camni weyh, lengan besar cam peha gajah

    2

    0
    • Anonymous says:

      jgn ngta byk, dia ni kalau stress, terus cari makanan. Sbb dia pnh kata, kalau tension, makananlah yg mendiamkan dia.

      2

      0
  25. anak sulong says:

    Bila tgk gaya pengantin Nina Iskandar, teringat gambar kawin mommy. Mcm sama jer style. So 90s..

    4

    0
  26. Anonymous says:

    wah peminat dia banyak backup atas sampai down 50t seh……hahaha takut…..eh dia pun tak kenal korang dasar kaki sondol……hahahaha

    6

    55
  27. kelantit says:

    tak lawa. lawa lagi resepsi kawin dato ct.

    5

    0
  28. Anonymous says:

    Macam ada anak 10.

    4

    0
  29. Anonymous says:

    Gila badan si nina aa..macam anak banyak sudah bah usul nya aa..banyak cucuk usul nya. sudah nda dpt jd menantu tiri cT, nahh dapat lg yaa bakas lki urg.untung kah musnah kn rumah tangga urg.

    1

    51
    • Mami says:

      Yatahkn. Kir aku sorg ja notice ya gamuk kai baju gaun atu. Nda ya mau kawin sama org brunei. Nda mbagi kedia pames. Sama bakas laki org jua kn d maunya

      0

      13
  30. nino says:

    perampas kerr

    0

    0

Leave a Comment

Optional