Tergamam admin seketika membaca screenshot perbualan Facebook di antara Engku Tun Khatijah dengan seorang lelaki dan tunangnya tiba-tiba menyerang dia hanya kerana tunang lelaki itu cemburu.
“Dia add, aku approve. Kemudian suruh aku jelaskan pada tunang dia, bila dia add. Malah dia minta aku layan tunang dia baik-baik.
“Aku rasa aku tak ada pun maki ke, apa ke. Sudahlah tak bagi salam, nama tak melambangkan sikap. Dia add aku semata-mata nak maki dan nak cakap aku murtad,” tulis Engku di Facebooknya 27 April lalu.
“Saya Princess Honda, tunang Putera Islam, saya nak tanya bila dia request friend kat awak ye?” soalan pertama dari tunang lelaki itu tanpa sebarang pembuka kata.
“Kau jangan kurang ajar sangat!”
“Ingat muka kau tu lawa sangat ke? Buat skandal banyak kot?”
“Kalau aku tahu macam ini, takdelah aku nak request friend. Aku nak add ke, apa ke, yang kau gatal nak approve kenapa?
Sementara itu, netizen menganggap lelaki berkenaan kurang cerdik dan mencari penyakit yang tiada.
“Bodoh orang macam ni. Dah tahu ada tunang. Yang gatal-gatal add perempuan lain buat apa?”
Bagaimanapun, tidak kurang juga yang berpendapat mungkin ada individu yang tidak bertanggungjawab telah menyalahgunakan gambar lelaki itu.
hanya tuhan yang tahu
May 5, 2017 at 10:19 am
Sebenarnya saya kenal putera islam tu. Dlu die prnah merosakkan seorg perempuan yang mana masa tu adalah tunang dia. Setelah tunang dia mengandung & bersalin.. Keluarga lelaki menolak perempuan trsebut. Tidak diterima menjadi menantu…katanya perempuan tu Perempuan jahat. Perempuan tu org johor. Apa nasib perempuan tu saya xpasti. Mungkin ini salah satu balasan tuhan nak tunjuk perangai sebenar putera islam dan keluarganya. Jgn sangka org yg selalu berkopiah tu baik.
Manusia2
May 5, 2017 at 10:15 am
Laghaaaa…
IpMan
May 4, 2017 at 8:05 pm
Wtf……..
Anonymous
May 4, 2017 at 1:30 pm
aku x boleh hadam….