Written by Bella | January 7th, 2019

Disebalik kegembiraan perkahwinan Elfira Loy dan Faris, ada juga segelintir pihak yang memberikan pelbagai komen negatif mengenai pasangan itu selain masih mengaitkan pelakon wanita itu dengan bekas tunangnya.

Turut kurang senang dan terkesan dengan isu itu adalah pengacara popular Datuk Aznil Hj Nawawi. Menurut Pak Nil, netizen yang sering melontarkan kata-kata kesat kepada pasangan Elfaris bermakna mereka tidak merestui kehendak serta perancangan Allah SWT.

Elfira juga dilihat memberikan respon terhadap kenyataan Pak Nil dengan ucapan terima kasih buatnya. Benar apa yang dikatakan oleh Pak Nil, sepatutnya kita doakan yang baik-baik sahaja buat Elfaris semoga rumah tangga yang dibina bahagia sehingga akhir hayat.

Sumber Berita : Media Hiburan

36 responses to Netizen Yang Kecam Elfira Dan Faris Bermakna Tidak Restu Kehendak Allah SWT – Pak Nil

  1. Anonymous says:

    Betul PakNil. Samala yang marah sangat ada jadi dengan Izreen Ude, Hanis n laki dia, Natasha Hudson…. artis2 yang kawin tak ikut norm yang biasa.

    2

    10
  2. Anonymous says:

    betul paknil… bakal jodoh diorg pun belum tentu kekal… yg janda2 duk membawang tu aper lah nasib… pasal mengata org kan main tak ingat hazab

    2

    6
    • Anonymous says:

      Org mengata bukan sbb jodoh elfira. tp org mengata sbb cara elfira tu yg salah. sebelum kawen kemain tayang. tetiba x jadi, memacam benda aib keluar psl sufian dr family elfira. tup2 dia kenalkan tunang baru dlm ms 2-3bln lps putus tunang. skrg siap ada video mcm mana dia leh jatuh cinta dgn laki skrg seolah-olah yg lama tu mcm xde maruah & family utk dijaga hati. terlampau menayang elfira ni. so nasiblah kalau kena kecam.

      56

      0
  3. Anonymous says:

    adakah melukakan hati seseorg juga kehendakNya. Ya mungkin betul juga kehendakNya sebab dua-dua pernah melukai hati seseorg.

    Dimana keadilan utk hati2 yg telah dilukai.

    42

    0
    • Anonymous says:

      your word totally soooo deep .. huhuhu

      2

      1
    • Sherry says:

      Habih tu kita yg mengecam kira menuntut keadilan utk yg disakiti kewww muehehehe

      8

      0
    • Dah taukn.. says:

      Jwpannya.. ko x payah harap sgt ngan manusia2 ni kalo ko x nak ht ko terluka.. tu mmg nature manusia.. penuh kekejian..

      Kalo ko x nak ht ko luka.. ko berserah sumenya.. bt sume bnda ats nama Nya..

      X pyh attach sgt pd duniawi.. sume tu pinjaman.. byk kepalsuan.. keji..
      So, ko fkr sndr..

      8

      0
    • Anonymous says:

      Don’t worry. Selagi hidup di dunia ni mmg tak akan adil. Yang adil bila di akhirat nanti. Just live.

      9

      0
  4. nyah desa pondan says:

    eh eh nyibuk plak bapok tua ni,suka ati netizen la yg kau lebih pehal fondan

    6

    8
    • WickEd says:

      si Pian pun bukan innocent sangat walaupun muka nerd…mungkin ada kekurangan dia…org yg cakap duit tak important tu hypocrite namanya…walau cinta itu perlu ada, agama ada, rupa semua org nak, kekayaan tu bonus semua nak…kalau kawin setakat cam Pian berjanji tapi tak tepati…cengeng…Bila dah kawin ce tengok siTauke jambu yg berapa tak jambu tu dah la muka fail, kocek fail, pelajaran fail…agama tak mau cakap la eh…setiap org tua nak yg terbaik…lagipun dah jodoh…kalau tak siang2 dah siEl ni kawin dengan Baim tapi pun bukan jodoh kan?

      3

      12
      • bawang says:

        OHH PLSSS baim tu yg rejected dia ..muahkakakaka
        pian ni dia nya alasan sebab TAK HAFAL SURAH !
        jadi netizen bukan bengap sangat pun
        netizen pun tahu hukum hakam
        tapi bila alasan dia tu yg buat netizen membezakan antara
        JODOH DGN BODOH nya perangai
        sbb tu memanjang kena kecam……….MUAHAKAKAKAK

        32

        0
        • WickEd says:

          Dia yg tolak Baim la ngok…Mana kau tau sebab tak hafal dia putus…jgn iri nanti muka tal cantik…terpancar kebusukan hatimu di wajah…like lah diri sendiri bukan org tak tau…org jenis cam kau ni jenis like comment sendiri…wahkahkah

          0

          12
        • bawang says:

          kesian n sedih n simpati tengok ko ni
          mungkin kau spesis bawang murah kot
          di media sosial net ni masing2 punya padangan dan cara sendiri
          so rasanya kau perlu didik hati dan minda untuk menerima
          haha psstt mohon ” bercakap depan cermin “!
          maksudnya sebelum mengata org lain psyco lihat diri sendiri dulu di cermin…
          ahhh sedihhhhhhh TEPOK !!! muahkakakakaka
          kesian
          kesian
          kesian

          0

          0
      • bawang says:

        eh eh sampai org like comen sendiri pun nak kau kecam ..alah lahh sian kau ni …suka hati lah komen aku ..aku nak like yg ko macam mengkarung panas bontot kenapa ? luak ke line internet kau bila AKU LIKE KOMEN SENDIRI ….sedehhhhh ko ni ..muhalkakakakakakakakakakakka

        0

        0
        • WickEd says:

          Sedih manusia yg like comment sendiri…sad sad masuk bakul angkat sendiri…dari segi psychology “selfish” kira macam org sakit la…kesian kwang kwang sicko! Banyak mkn bawang otak banyak masuk angin…bluek!

          0

          1
    • Anonymous says:

      bapok pun ade anak…. ade duit kasi anak pelajaran…. itu pendapat dia so itu hak dia.. pendapat dia pun melalui ig dia bukan ko punye doh. Nara yg nak post sini… so nara punye pasal… kooooo yg nyebok nak jgk baca & komen
      ko jgn ikut si keturunan temenggong tu…. ppl nowdays looking at them like wealth & money doesn’t serve them education…

      2

      1
  5. Ruz says:

    Isu yg membabitkn soal hati, hanya yg beriman saja yg redha ketentuanNya, tapi mereka hanya manusia biasa yg dpt meluahkn perasaan melalui ruangan gosip2 yg disajikn,fikir2lh sendiri.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    peduli lah dia kawin dengan siapa …….. retis kerja nya cerai kawin juga

    4

    0
  7. Unknown says:

    Sebelum Kita mengata org baik Kita tgk diri sendiri dulu. Jodoh Tu ditangan tuhan. Kita doa2kan yg baik aje. Adakah Kita suka org mendoakan yg tdk baik utk Kita?

    5

    3
  8. Sekian TK. says:

    Tak kata tak restu … Kebanyakan meluat dan ratu perkahwinan ini ada ura ura pisau cukur cap kepala mak n bapa boya .

    16

    0
  9. Stupidyou says:

    Biasala tu.. kbnyakkn deirg ni jns ht busuk.. dengki.. mlt jahat.. almaklum perangai N culture org mlyu mmg mcm tu kn..
    Konon menyampah tgk deorg, benci, ckp psau cukur bagai.. mcm deirg tahu 100% psal org tu..
    Pdhal sgala tdhan tu based on apa yg wartawan batu api tls je pun.. plus penghasut2 yg konon kenalan rapat pd seseorg..
    Jns org x tkt dosa, x tkt mati ni ssh nak nasihat.. biarla deorg bt apa ja deorg sk.. Akhirat nant pndai2 la deorg sume ni.. kebal sgt kn..

    1

    9
  10. damai says:

    untung El dan Faris dapat pahala free dari org2 yg mengutuk2, manusia ini kalau belah prmp minta putus, mcm2 mrk kata, tapi kalau sebelah minta putus prm juga nanti persalahkan. dah kata JODOH, as faris ckp dia mmg berkenan El dari 5 tahun lalu, so if bukan JODOH, mmg x menjadi mrk suami isteri, cukup2 lah nak mengutuk2 El dan Faris, bukan mrk bertemu semasa El jadi tunangan Pian, tetapi selepas putus dgn Pian, apa dah.

    3

    13
  11. wekkkkkkk says:

    AWAK JGN HENTAM NETIZEN PAK NIL..JAP LAGI RATU2/KING2 DAN OTAI2 NETIZEN AKAN SERANG..PASTI BYK JAP LAGI..WEKK BELUM ADA IDEA NI..SIBUK KEJA..

    12

    0
  12. bagi pendapat je says:

    cmni je la paknil..kami ni siapa yg nk bg restu si EL ni kawen dgn siapa dye berkenan..kami netizen cuma menyampah ngn si EL sbb ape yg kami tgk dari luaran..kisah dalaman dye kami xtau..bg kami mmg nmpk yg si EL dn mak dye lebih mementingkan harta dari yg lain..sbb xde la dgar menantu dye kena hafal surah mcm2..tp xtau la plak kalau ada syarat cmtu diletakkan ..tp x heboh2 psl hal tu…

    sebab tu kami sbg netizen rasa ini x adil untuk bekas tunang si EL wlupun tuan punya bdn pun x komen ape2 psl hal ni..

    kami tau nama pun jodoh..tp rasanya kejam la..kenapa la dulu pegi bagi si EL ni tunang ngn si pian tu..kan elok jgn bg tunang..hampa perasaan org lain bila di putuskan..

    itu yg buat kami ni jugde EL ngn mak dye mata duitan..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Kalau bukan emak bapa el banyak ulas dlm. Socmed x lah nitezen menyampah dgn keluarga mereka. Hina anak org bukan tolong sufian tapi perkatan2 emakbapa el bukan sebagai org tua yg menyelesaikan masalah. Ibubapa pian dan keluarganya x ada ulas apa2 dlm socmed… itu buat org menyampah cakap tak serupa bikin emakbapa el ni.. anak lagi banyak masalah

    30

    0
  14. Ayoi says:

    Bg aku ensem lg si faris ni berbndg dgn si pian nobita tu….karma tuk pian…camne dia lukakan hati ex gf dia…main2 kan perasaan perempuan…siap x ngaku lg penah bercinta sblm dgn el….haa…amik ko…lps tu buat2 muke innocent si pian tu….meluat aku tgk….y netizen ni pulak x abis2 nk kaitkan dgn pian…dah2 laa tu….sibuk jg kehidupan org…kehidupan sndri pn tunggang langgang….bape rmai y kat luar tu cinta dgn org lain,tunang dgn org lain kawen dgn org lain?????sbb diorg artis tu y kne kecam…y bkn artis pn aku tgk lg teruk……laki org pn nk sondol…asalkan kaya…x pyh nk kecam sgt artis…korg pn perangai 2×5 je dgn artis…bezanye korg x dikenali dan x dikecam oleh netizen…tu je…

    0

    0
  15. fisha sunda says:

    Satu je aku nk ckp. Hensem nauu nau faris compared to pian. Rawrrrrr Jaga baik2 na takut kne caras zasss

    1

    2
  16. bukan peminat EL says:

    https://www.youtube.com/watch?v=Xga3NT5qIoc

    sorry laah, mungkin this is karma for Sufian ?
    Who knows kan?
    Janganlah disebabkan El da moved on and dapat laki upgraded selepas sufian, korang nak kecam2.. its either korang jeles atau mmg korang tak ley tgok org bahagia.. sudah2 laa..
    Let her be , let her chose what she wants..
    biarlah Hanya Tuhan yang Maha Esa je tahu isi hati seseorang tu..

    0

    0
  17. ciK piNgu says:

    poknil tua. org bukan x terima jodoh dia atau tak terima ketentuan Illahi. Kami x bodoh utk jd mcm tu.

    Cuma kami kecam sb dia gunakan agama bagai, terang2 mata duitan. PakNil susah sgt paham atau tiber2 je nak jd penyelamat ElFarisBukanFattah ni dh kenapa? Nk nmpk hero dimata pasangan Wedding of The Year?

    12

    0
  18. kak jemah says:

    orang bukn kecam sb jodoh..tapi sebab meluat dgn elfira dgn mak die..by the way bukn wartawan atau blogger yg kuarkan statement tapi mak die sendiri melalui social media..so klu org dh menyampah nk salahkan sape…sebab sifat pisau cukur depa tu amatlah terserlah.

    11

    0
  19. Anonymous says:

    Tak habis2 lagi mengutuk itu ini.Harap2 lepas ni dengar Elfira bunting pelamin pula.???

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Tak habis2 lagi mengutuk itu ini.Harap2 lepas ni dengar Elfira bunting pelamin pula.???

    0

    0
  21. korang ni..... says:

    sudah lah tu..g ambik air sembahyang…jodoh orang bukan kat tangan kita.Baik buruk hanya depa yg jalani..doalah yg terbaik untuk pasangan dan Pian jumpa yg lebih baik.Itu lebih bagus …

    0

    0

Leave a Comment

Optional