Written by Bella | April 21st, 2019

Tidak pasti apa yang sudah berlaku dalam hidup pelakon Fathia Latiff sejak kebelakangan ini, dikala beliau meminta maaf dan berharap agar orang ramai memberikannya peluang kedua untuk berubah, Fathia sekali lagi seakan ‘sengaja’ membiarkan dirinya terus dihimpit kontroversi.

Terbaru, kecoh di media sosial apabila Fathia sebentar tadi menerusi akaun Instagramnya memuat naik foto tidak berhijab dan berambut pendek seperti lelaki.

Ramai yang terkejut dan tertanya mengapa Fathia tiba-tiba tampil sebegitu. Ada yang mula spekulasi mungkinkah benar beliau mengalami depresi?

Kita doakan yang baik-baik sahaja buat Fathia, tidak mustahil beliau sedang berperang dengan diri sendiri menghadapi ujian serta dugaan yang berat.

28 responses to Netizen Terkejut Fathia Latiff Muat Naik Foto Buka Tudung, Alami Depresi?

  1. minah jambu say NO to drugs says:

    takpe la biar la dia bukak tudung mungkin dia dh menyesal bertudung babtu dia bukak tudung dia….biarkn asalkn dia selesa n bahgia…kite2 nak paksa kehidupan dia nak buat happe ..biar la dia dngan kehidupan dia kasi dia ketenangan…mungkin bertudung tidak membahgia kan dia mungkin …

    • faraj says:

      btol lah..bertudung pun rezeki camtu..asyik dgr perkataan ( Bersabar jrr)..sampai bila.? sampai nk mkn pun susah nk bunuh diri berdosa..mungkin ader hikmah dia tk bertudung..pompuan yg bertudung ni buian nya baik2 kebanyakan mengata org..cam dia jr baik..’ org lain jahat….

      • Tudungister says:

        Dia bukan x dpt job sbb dia bertudung la. Dia x dpt job sbb attitude problem. Dari zaman dia x bertudung pu attitude problem. Aku ingat ada terbaca dia campak phone kat pengarah. Perangai dia ni mmg dia sendiri kena ubah. Org lain pakai tudung hidup mewah je pun.

    • Anonymous says:

      Kdg2 kesian jgk tgk fatiya latif. Sejak dia putus dgn Aiman, jadi makin teruk plk. Dia ni nk jd mcm iqram dinzly tu ke. Dgn muka sembab mcm org isap dadah. Laloq. Siyes tgk kesian. Mna la diri dia yg dlu, pndai blakon. Cantik. Syg disia sia kan mcmtu je. Hmm

      • ex fans lofa says:

        ye memang kesian tapi dia yang tinggalkan aiman sebab nak kononnye kawen dengan businessman yg ex bf elizabeth tan.. pastu die pun kene tinggal jgk.. memang kesian lah.

  2. narok says:

    neng yatimah pun dulu tak pakai tudung..

  3. Xx says:

    If anyone knows her personally,please let her see this.Thanks.

    Kak Ya,if you happen to read this comment,please take of yourself and never ever lose hope.

    InshaAllah kak Ya.You will get through this.It is just a phase and THIS TOO SHALL PASS (say this repeatedly)

    Forget about what people are talking abt you/their high expectation of you.Please put aside that for a while but your life gets on track again.Please focus on healing yourself first.

    While you are doing that, know that people are talking not because the hate you as a person but they hate your act/attitude.

    they care so much about you & want the best for your life (huge fans do this eventhough they dont know what the artist is feeling abt life)

    I dont know you personally & dont know what messages are you trying to convey on social media,but looking through your change of style & act ,I can somehow relate so dearly.

    Because this ‘phase’ of your life was what I painfully painfully went through.

    I once thought that I couldnt ever see the light again.(to show you how hopeless my life was)

    But Alhamdulillah,Allah is ever Merciful because unexpectedly, life turns out really well & gets even better after that.

    So for now please hold on tight,doa banyakk2 pada Allah untuk diberi kekuatan dan permudahkan hidup kak ya dunia akhirat.

    Remember that this is just a minor setback for a major comeback :)

  4. faraj says:

    btol lah..bertudung pun rezeki camtu..asyik dgr perkataan ( Bersabar jrr)..sampai bila.? sampai nk mkn pun susah nk bunuh diri berdosa..mungkin ader hikmah dia tk bertudung..pompuan yg bertudung ni buian nya baik2 kebanyakan mengata org..cam dia jr baik..’ org lain jahat….

  5. Ulamak dlm BN says:

    Core of the problem … Fathia masih jauh lagi perjalananan sebagai pelakon …tetapi ..belum sampai di kemuncak ….dah dengar nasihat makchik makchik bawang n akak akak hard core tudung ….fathia pakai tudung cantik …pakai tudung wajib ….pakai tudung rezeki tak kurang ….dsb….

    Malangnya Fathia dengar tanpa ada niat … Mayb fesyen mb trend ….tapi tak betul betul niat nakk berhijrah …

    Lalu job kurang ….no money ….nothing to fall back on ….. Jadi mcm ni ….

    So tolong la you ladies are pelakon ….berlakon pakai tudung dlm bilik tidoq nampak tak real sgt …. Kalau tak ready ….tak yah nak pakai tudung …

    Bila pakai tudung tu ..elok tinggal aje bidang ni …tak sesuai sgt pakai tudung dlm bidang seni ….

    Last sekali terima kasih kat ustazah ustazah keyboard yg jadikan fathia mcm ni …. Anda telah berjaya melakukan apa yg anda ingin buat ….
    Ustazah jadian
    ..fikir dulu sebelum bagi nasihat …

    • Tudungister says:

      Dia bukan x dpt job sbb dia bertudung la. Dia x dpt job sbb attitude problem. Dari zaman dia x bertudung pu attitude problem. Aku ingat ada terbaca dia campak phone kat pengarah. Perangai dia ni mmg dia sendiri kena ubah. Org lain pakai tudung hidup mewah je pun.

  6. Syaf says:

    Depress x mnjadikan anda bodoh. Jelas fathia ada mslh kecelaruan jiwa

  7. Anna says:

    Yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

  8. aninonimus says:

    ATTENTION SEEKER

  9. esah jendul says:

    Allahu terkejut tgk…rasa mmg dia tgh depressi ni…ni la akibat salah pilih kawan…dulu sikit punya cun lawa…la ni cm minah stim gam…fmly dia please la tolong dia…sian tgk

  10. mirabirah says:

    fatiya, please get a treatment

  11. takdenama says:

    depresi atau D****?

  12. kakikucinghtam says:

    famili dia semua org bagus2 doktor pun ada… jd hrp dpt tlg dia. get her busy with sumthing. Charity maybe…

  13. eton says:

    kesian dia ni, she needs helps lah. dulu awal2 berlakon, cantik je, suka tengok.

  14. pokcik perati aje says:

    yang ni para PU xnk kasi surat terbuka ka? hahaahha

  15. Orang Kampung says:

    Sejak dengar cerita yang Aiman dah nak tunang dgn Zahirah, terus dia jadi mcm gini. Moga2 dia dpt pertolongan cepat. Kita doakan yang terbaik unuk Fatiya. Sayang betul, ada rupa, pandai berlakon tapi attitude ke laut.

  16. Sesuci says:

    Semoga diberi hidayah..

  17. babe says:

    cuba teka fathia ambik pic dkt mna?
    sheba shisha subang…

  18. nip says:

    Sedih tengok .. Terkadang tersalah pilih kawan boleh merosakkan diri. Semoga Allah mengurniakan kesihatan dan kebahagiaan seperti dahulu. Berusahalah untuk memperbaiki diri dan rapatkan diri kepada Allah. Semoga Allah memberikan hidayah.. Aamiin.

  19. aku says:

    bila melihat orang yg pernah cinta dah sayang dia sudah bahagia..
    dulu orang tu pernah nak baiki dah cuba untuk menjalni perhubungan balik tapi KAU TOLAK ..
    kini ..kau sendiri yg merana kerana kesilapan dan kealpaan ,,
    moga kau dpt perbaiki diri dan cepat tersedar ..
    kerana ” SAKIT ” yg kau alami ini adalah atas kelakuan kau sendiri ..

  20. Tk says:

    If you are depressed cos of Aiman tu. let me tell you. Allah lebih mengetahui what’s best for you. Aku doakan Allah akan bagi jodoh yang terbaik for you. You nak orang terima you seadanya. So you need to be strong and present yourself well in socmed. Dont give the idea that you are sangat bercelaru. Move on, mohon kekuatan dan ketabahan pada Allah. You will be alright. Inshaa Allah.

  21. Tk says:

    Brooding over your ex? What a waste of time. Dont ruin your life. There are better guys out there gal! Get yourself together. Gather your guts and hv more positive vibes within you. You will be alright gal!