July 9th, 2020

Agak lama tidak dihimpit kontroversi, jutawan kosmetik Safiey Illias baru-baru ini telah menerima soalan daripada netizen yang nampaknya musykil dengan fungsi kemaluan yang terdapat pada lelaki yang telah melakukan pembedahan menukar jantina.

Safiey walau bagaimanapun telah memberi respons yang baik dan tidak menunjukkan perasaan marah apabila diajukan soalan sedemikian rupa. Menurutnya, kemaluan yang ada pada sesiapa yang menukar jantina ini berfungsi seperti biasa, kecuali untuk perkara seperti hamil dan datang haid.

Dia yang menerima soalan itu daripada peminat di ruangan mesej peribadi laman Instagram miliknya turut memuat naik tangkap layar perbualan terbabit di entri terbarunya.

View this post on Instagram

Kali ini RATU SEMESTA ALAM mendedahkan tentang penyesalan sye melakukan rawatan kecantikan di klinik/doktor yang tidak bertauliah. . . Nasihat saya, pastikan rawatan yang dilakukan oleh anda adalah dengan Doktor Bertauliah yang mempunyai sijil LCP (Letter of Credential and Privilege) yang sah. Safiey Illias menentang sekeras-kerasnya rawatan yang dilakukan oleh individu seperti beautician, Medical Assistant (MA) mahupun nurse. Safiey Illias juga menyatakan Doktor Kesihatan biasa TIDAK BOLEH melakukan sebarang prosedur estetik pada pesakit. Pastikan Doktor yang melakukan sebarang prosedur estetik mempunyai sijil LCP yang sah dan klinik berkenaan dipantau oleh KKM mengikut spesifikasi rawatan klinik estetik yang sah. . . Untuk info/pertanyaan lanjut berkenaan sebarang rawatan estetik, laser, tanam rambut dan kecantikan oleh @drshaharom , boleh hubungi maklumat dibawah:- . . ?? 095164777 (Kuantan) @thalia_clinic IG : https://instagram.com/thalia_clinic?igshid=18nmrplq5wqpa . . ?? 0356332333 (Subang) @drshahhairclinic IG : https://instagram.com/drshahhairclinic?igshid=1avake6poragu . . IG Dr Shaharom @drshaharom : https://instagram.com/drshaharom?igshid=tclvgzn02ib0 . . AWAS TAK KOSONG ! Video penuh di YOUTUBE TV SYINTA GILA . . . #Sofeaestetik #syintagila #tvsyintagila #lurvesister #glasskinz #takkosongyee #awastakkosong

A post shared by RATU SEMESTA ALAM (@safieyillias94) on

Netizen yang mengikuti posting tersebut telah memberikan reaksi yang berbeza. Rata-ratanya menganggap itu sebagai jawapan kepada persoalan yang menjadi kemusykilan ramai orang di luar sana.

Dia yang baru-baru ini mendedahkan telah menjalani rawatan atas wajahnya selepas pipinya didakwa kelihatan pelik oleh netizen.


5 responses to “Netizen Soal Fungsi ‘Kemaluan’ Individu Yang Tukar Jantina, Ini Respons Safiey Illias”

  1. Anonymous says:

    Safiey dah potong lama dah tu sebab jiwa kacau sekejap laki sekejap prmpuan,tak kuat semangat wanita dia ni,dia sesuai jdi girl sebab saiz petite,

  2. Anonymous says:

    Kata dah bertaubat …memonadan balik …

    Bila nak bunuh diri ..aman sekit dunia

  3. Zu says:

    Taubat lah selagi bernyawa. Pintu taubat masih terbuka.

  4. Junji Ito says:

    Luculah kamurang ni… Benda2 mcm tukan blh cari kat Google atau Youtube je.. Bukan nak backup dialah.. Soalan bonus yg bukan rumit pun nak dtnya.. Pastu nitizen plak acah2 konon innocent.. Sdngkan klo search2 bnda lucah tau plak smpai d ingat website2 ike ike..

  5. SIAPA SURUH TUKAR JANTINA.. DAH ELOK-ELOK LELAKI TIBA-TIBA TUKAR JADI PEREMPUAN..

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Loading...