Written by Bella | April 23rd, 2019

Netizen sehingga hari ini masih lagi berang dengan tindakan PU Abu yang menceraikan isterinya ketika sedang sarat hamil. Apa yang berlaku membuatkan ramai memandang negatif terhadap pendakwah tersebut. Masyarakat juga sudah mula memandang serong terhadap golongan pendakwah. Bak kata pepatah, kerana nila setitik rosak susu sebelanga.

Isteri baru PU Abu juga dikecam teruk dan dilabel perampas oleh netizen. Malah, ada beberapa netizen yang telah melancarkan gerakan untuk memboikot produk keluaran wanita tersebut yang dikenali sebagai pengasas produk kecantikan.

Bukan itu sahaja, netizen juga menggesa orang ramai untuk memboikot segala aktiviti termasuklah ceramah agama yang melibatkan PU Abu. Mereka mahu memberi pengajaran kepada pendakwah itu atas perbuatan menganiaya bekas isterinya hanya demi kepentingan nafsu.

Terdahulu, selepas dihimpit pelbagai kecaman dan spekulasi berkaitan isu rumah tangganya bersama bekas isteri, PU Abu akhirnya tampil memohon maaf. Apa yang berlaku kini membuatkan beliau menyesal dengan perbuatan dan ketelanjuran yang sudah dilakukannya.

112 responses to Netizen Serang Kekasih PU Abu, Lancar Gerakan Boikot Produk

  1. Anonymous says:

    USTAZ NI CUMA PAKAI NAMA JE MCM DLM JAWATAN JE MEREKA SEPERTI MANUSIA BIASA CUMA PELIK PERANGAI USTAZ NI NAFSU MEREKA MCM SYAITAN KOT-YA LA ORG ALIM BERTOPENGKAN SYAITAN BEGITU LA ZAMAN SEKARANG.

  2. Alia says:

    Zaman skrg takut nk percaya ustaz2 ni…kebanyakkan bg ceramah nk cari duit…letak bayaran tinggi….ustaz2 skrg ni kaya dan glamour…biaq aku belajaq ugama dgn tok2 guru kg memang sah yg org tua2 kg ni rujuk kutab dan al quran …janji tak la taksub mcm ustaz skrg ni…kat tv aku pilih yg mana aku rasa memang cara ceramah tu betul memgikut syariat…..tapi ustqz samsuri best …ceramah yg mudah faham

  3. Anonymous says:

    Yg hairan tu aku tgk muka si abu ni gila xencem langsung.. da la itam… idung kepek… ape bnda yg betina bodoh suka??? Korg xde kelas langsung la… memalukn kaum janda.. aku janda gak.. mmg ramai laki org pm aku kat fb.. smua aku blok sbb janda ade maruah.. ko ni dah malukn kaum janda.. sial btul ko betina

  4. ally says:

    English proverb: It takes two to tango. Peribahasa Melayu: bertepuk sebelah tangan tak berbunyi. Tak kisahlah siapa yang mulakan dulu tapi siapa yg ditujukan tu should have just walk away. Takde ler benda ni terjadi. Saya gunakan si laki sebagai contoh lah ya sebab senang nak explain sikit. Si laki suami org, bakal menimang anak sulungnya. Kalau dia yang mulakan dulu, conclusion: he is an irresponsible man. Tapi kalau bukan dia yang mulakan dulu tapi melayan, conclusion: he is a stupid man. Tapi kalau dia tak mulakan dan tak melayan, conclusion: he is a wise and responsible man. Ini boleh digunapakai untuk semua lelaki secara umum (not referring to anyone here). So fikir & renung2kanlah ada betul atau idak.

  5. aku tetap aku says:

    byk je yg munafik di sebalik niqab. senang cek in. org tak tahu tu bini ke gf.. asal niqab je org tak syak. senang wat projek.