April 23rd, 2019

Netizen sehingga hari ini masih lagi berang dengan tindakan PU Abu yang menceraikan isterinya ketika sedang sarat hamil. Apa yang berlaku membuatkan ramai memandang negatif terhadap pendakwah tersebut. Masyarakat juga sudah mula memandang serong terhadap golongan pendakwah. Bak kata pepatah, kerana nila setitik rosak susu sebelanga.

Isteri baru PU Abu juga dikecam teruk dan dilabel perampas oleh netizen. Malah, ada beberapa netizen yang telah melancarkan gerakan untuk memboikot produk keluaran wanita tersebut yang dikenali sebagai pengasas produk kecantikan.

Bukan itu sahaja, netizen juga menggesa orang ramai untuk memboikot segala aktiviti termasuklah ceramah agama yang melibatkan PU Abu. Mereka mahu memberi pengajaran kepada pendakwah itu atas perbuatan menganiaya bekas isterinya hanya demi kepentingan nafsu.

Terdahulu, selepas dihimpit pelbagai kecaman dan spekulasi berkaitan isu rumah tangganya bersama bekas isteri, PU Abu akhirnya tampil memohon maaf. Apa yang berlaku kini membuatkan beliau menyesal dengan perbuatan dan ketelanjuran yang sudah dilakukannya.


112 responses to “Netizen Serang Kekasih PU Abu, Lancar Gerakan Boikot Produk”

  1. shhh says:

    kalo dh jadi janda..jdilah janda yg mahal..aku paham.kenap org bujang lbh ska kan janda dri anak dara…sbb zaman skrg ni lelaki byk bicara pasal.seks…pasal tubuh badan wanita..ko tk caya..ko try satu janda..ko bicara pasal.seks dgn dia..confirm dia akan layan…org lelaki kn ska..mereka rsa diri mereka disyg oleh janda2 ni..kalo dgn anak dara..dorg tk da pengalaman..anak dara ni malu2..sbb tu lelaki skrg cpt bosan…melainkan kalo anak dara tu penah da hbg seks..aku pun anak dara..tk pernah terlanjur..penh lah ringan2..tapi takat tu je…sekali je penab bt..msa tu naif lagi..skrg tk berani nk bt..lelaki yg kenal dgn aku..ckp aku nk membosankan..kalo bicara pasal seks..aku segan…aku mengelak..aku pernah rasa nk cuba tpi aku fikirkan maruah aku..mostly lelaki zman skrg nj mmg ska bicra pasal.seks..

    • Anonymous says:

      anak dara blnja mhl
      janda.???

    • Anonymous says:

      janda cheap sale.
      ko cuma perlu buntingkan pastu teros dpt nikah free. mcm kes abuhana ni la. lahanat! dua2 penunggang agama

    • Anonymous says:

      – 1sept kawin dgn ain
      – nov camtu.. lepas 2bulan nikah… pu abu mintak izin nak nikah janda tu tp ain tak izin kan
      – dua ekor abu & hana tu duk selalu bercuti smpi pregnant & gugurkan anak
      – dua bulan lepas dah nikah dgn hana baru abu mintak izin kt hana… sbb xizinkan abu ceraikan si ain tgh mengandung… buta hati turutkan nafsu dgn janda tu..

    • Anonymous says:

      ini baru betul summary…setelah blur2 summary yg lepas.

    • Joyah Pok Pek says:

      Persoalan mahal murah jgk di bandingkan..hello kampung I janda pn hantran RM10k okay..yg penting sebagai wanita Islam jaga maruah diri, tingkah laku adab sopan, hormat org tua, rajin ringan tulang..jgn tau make up melaram nak instafamous je…nak murah sale bagai2 g kawin SAJAT lah, nak yang Free kawin SAFIEY

  2. pelik aku says:

    dah tau diri tu penyondol, pandai2 la cover line..takyah teruja sgt up gamba bahagia…dlm hati langsung takde rasa kesian kat kaum sejenis…konon jual produk kecantikan tp hati sendiri hitam

  3. Anonymous says:

    SEMOGA MENDAPAT HIDAYAH….

  4. boikot produk sampah says:

    produk pun sampah…serupa tuan gak…skli tgk aku ingat si joy refva…

  5. PU bedebah says:

    Betul ke mereka udah terlanjur???

    • Anonymous says:

      Betul katanya. Dengar cerita lepas pantang bini dia & mangsa-mangsa lain nak bawak kes ke mahkamah. Kalau setakat putus pakwe makwe takkan nak bawak sampai mahkamah kan? Mesti dah lebih dari tu. Apa-apapun boikot tu bukan sebab dia ceraikan bini masa mengandung tp tolonglah boikot sbb dia ni penunggang agama. Pong pang nasihat orang tapi belakang perangai macam setan. Kwn ustaz Madi ni.

    • faraj says:

      Nampak minggu ni si Sajat begitu mulia berbanding dengan “pencetus’ yg budget alim warak padahal kemaruk celah kangkang. X pernah terpedaya pun dengan imej niqab, hijab, serban dan lebai bagai. Mak Hajjah pun dah berani gedik tarian Beyonce tanpa rasa segan silu lagi..wakakakak.

    • mmmm says:

      Ustaz Instagram….hiks.

    • Anonymous says:

      Kalau iye pun gatal nak kawin apasal tak tunggu bersalin berpantang.tgk dulu wajah anak yg baru lahir.apasal xtau bersabar? Dok ckp pang pung pang pung 1 dunia suruh sabar..apasal abu tak bole sabar?yg pompuan tu prh ngandung.xkan x tau apa emosi time preggy camne? Baru kawin 2 bulan dah nak kawin lain.hilang akal ke??? Masa nak kawin xda fikir baik2?? Islam mmg membenarkan.tapi islam suruh fikir pakai otak.bukan pakai nafsu.bile bisikan syaitan dah menguasai akal camni jadila.mana letak perikemanusian ko? yg dok sokong elok kawin gak dgn abu hana ni.baru tau apa rasa karma.

    • Anonymous says:

      apsal byk komen kena dislike sampai berpuluh2 ni..i mcm tak caya. ewwww… kamonlah, i know nara’s readers xde lah berhusnuzon sgt dgn perampas. kena hack ke post ni atau si abu dan bini baru beli dislike..?

    • nana says:

      releks la anon 3.33pm. agent hana azra la tu bg dislike. kau tak tau ke betina sundal tu dh private acc, gila jadah apa acc business g private. dh la agent semua jual ubat penegang buah dada iklan guna gambar tak senonoh. perempuan hauk je yg terpengaruh dgn produk sampah mcm tu. jantan sundal je yg hadap sgt dgn seks semata2. elok la sundal jodoh dgn sundal.

    • Anonymous says:

      nak juga cakap lgbt lebih mulia.. bodohnya kau.. kalau dah nk lawan ketentuan Tuhan tu apa yang mulianya.. sama je

    • amoi says:

      hanaazraa__
      I am not fat. Im just carrying six month baby in my tummy ??? #syukur #alhamdulilah

      dia dah ngandung ke wei??aiyoooooooooooooooo

    • Chuck Chicken says:

      Banyaknya dislike. Hahahaha. Pu abu dan hanaazra was here. Trust me.

    • Kok Pon says:

      Tak berjaya menutup nafsu.
      Takziah Niqab.

    • Anonymous says:

      tengok pun tau ke. niqab pun berjurai-jurai mcm curtain umah opah aku je. ni sume fesyen acah2 warak padahal..merenyam kt dalam.

    • Anonymous says:

      boleh x sape2 tlg explainkan kat aku diorg baru bernikah 2 bulan tapi aku tgk 1 posting hana ni cakap dah preggy 7 months, sedangkan 1st wife skrg ni pon tgh sarat pregnant. persoalannye diorg berkawen selang x lama or kantoi dgn bini baru 2 bln or bru kawen 2 bulan???

    • Anonymous says:

      masa baru kawin 2 bulan abuja dah mintak poligami tp bini dia taknak, skrg dah 7 bulan pregnant bercerai pulak. gituuu

    • Anonymous says:

      jika hana dn abu bernikah dlm 2 bulan yg lepas dn kamu kata ada lihat posting mngatakan dh preggy 7 bulan si hana tu..jawapanya..”lantaklah, nnti dlm surat beranak JPN akan tulis, nama bapa adalah tidak diketahui…tidak diketahui..walaupun dah ada surat nikah skrg…anak mereka tu ..anda tahu jawapan.

      tetapi jika nikah dh lama baru kantoi 2 bulan, maka mudahlah hana & abu membuat urusan.

      utk si Ain pula..ada yg kata nikah sep 2018 tetapi abu mengaweniya pada Nov 2018..maka mudah juga urusan.
      tetapi jika nikah Nov..entahlah..skrg dh 7 bulan juga.

      pening…hanya mereka ada jwpn tersendiri dn rahsia.

    • wekkkkkkk says:

      bagi pertanyaan Anon , date 23 Apr..time 1.48pm,

      “Malah terdapat salinan perbualan yang tersebar di media sosial mengenai rancangan Abu Sufyan untuk bernikah dengan Hana Azraa di Madinah”

      ..ini wekk copy paste dri cerita yg lepas pada 21/4 di blog Nara, ..dn ada gmbar Hana di Sepang pada 12/4, nk pergi Mekah.

      maksudnya belom bernikahlah..sbb ada ayat ..”mahu merancang”

    • Anonymous says:

      a*u dia x boleh duduk diam.,

    • Anonymous says:

      tulah masalahnye hana ade post cakap yg die bukan buncit tapi 7 months pregnant, n ex wife die pon lebih kurang pregnant 6 ke 7 bulan cmtu, so skrg diorg ni kawen selang seminggu ke canner ni?

    • wekkkkkkk says:

      cuba buka kisah yg lepas di blog nara 21/4, masa tu Hana ada tunjuk gambar di Sepang pada 12/4..katanya nk pergi ke Mekah. (Doakan saya selamat pergi dan balik ..InsyALLAH”..kata Hana.

      Dn dlm citer 21/4 tu ada mengatakan yg ini di bawah sekali article (ayat ini):-

      “Malah terdapat salinan perbualan yang tersebar di media sosial mengenai rancangan Abu Sufyan untuk bernikah dengan Hana Azraa di Madinah. – beautifulnara.com”.

      maknenya mereka nk nikah di sana..

    • Nak clarify says:

      ain probably karin nov maybe early, so if bunting paladin mmg akan jadi 7 bulan termasuk bulan april.. rasenye jadi pk part ni taut jadi fitnah kan..but inshallah tariknye tu betul la..

      hana pulak x pregnant, gambar ya post die pregnant tu diambil dari account yang betul @hanaazraa and account @hanazraa_ ni fake. Hana post gambar tu 2016, so fake account tu baru post.. saya pon terkena..

    • Anonymous says:

      ooo..mcm tu, ke

    • minah jambu say says:

      ustaz madi tu sape? leh tau tak ? tuhan tu adil jangan permainkn orang yg jujur setia dn hormat ngan laki…sape janda tu ape produk yg dia jual ? sape dia leh tau ?

    • Anonymous says:

      engko ni, cerita nur tu laa. azhan rani tu

    • Anonymous says:

      produk dato vida pun org dah boikot. penunggang2 agama mmg patut diboikot pun kiah. lagi dibiarkan lagi menjadi-jadi….

    • PU Lembut says:

      Islam yang jauh dari landasan…patutlah makin byk buang tudung. Sekarang org tengok kelakuan bukan pakaian. Sembang syurga/neraka…nampak Kak Jan terus stim…

    • syessshhhhh says:

      omg….hahahahah

    • Party with cupcakes says:

      Hajjah boleh tonggeng tonggeng …PU pun boleh la scandal ….kanine …

    • senyum kambeng says:

      kalau dah tersuka dan terstim serban pun jatuh nombor dua le sis.
      btg pelir dulu yang harus dipuaskan. :(((

    • Anonymous says:

      lepas tu termasuk..terbunting..

    • Anonymous says:

      melayu byk guna alasan poligami, padahal…. sex addict.
      cuma ngaku dan x ngaku je.

    • Anonymous says:

      dia jual produk apa?

    • Anonymous says:

      tak kisah la apa jual, janji boikot.

    • Anonymous says:

      Hana skincare

    • mami jarum says:

      kalau dah awal 20-an dh jd founder, produk sampah AKA timbang kilo je. xde lain dh.

    • Anonymous says:

      luaran botol je nmpk cntik..

    • Anonymous says:

      habaq mai sat insta & product dia…mami nak cabai pompuan ni ataih bawah.
      gatai sgt kan!

    • Anonymous says:

      hanaskincare

    • Anonymous says:

      tqvm!

    • Anonymous says:

      hoi hana! hang gigih dok dislike pasai apa??? dah hang hati hitam , sbb tu hang sanggup buat bini org tu mcm tu. ni dok dislike, takkan hati tisu plak dah.

    • Anonymous says:

      aku pun perasan…. si janda perampas gigih masuk sini dislikes komen

    • Anonymous says:

      Guys i just noticed actually BN pnya page ni auto dislike n like. Sbb i pelik bila masa i dislike komen2 sni. Pdhal slama ni just silent reader. Cba korang check if the dislike button turn red.

Loading...