Written by Bella | April 23rd, 2019

Netizen sehingga hari ini masih lagi berang dengan tindakan PU Abu yang menceraikan isterinya ketika sedang sarat hamil. Apa yang berlaku membuatkan ramai memandang negatif terhadap pendakwah tersebut. Masyarakat juga sudah mula memandang serong terhadap golongan pendakwah. Bak kata pepatah, kerana nila setitik rosak susu sebelanga.

Isteri baru PU Abu juga dikecam teruk dan dilabel perampas oleh netizen. Malah, ada beberapa netizen yang telah melancarkan gerakan untuk memboikot produk keluaran wanita tersebut yang dikenali sebagai pengasas produk kecantikan.

Bukan itu sahaja, netizen juga menggesa orang ramai untuk memboikot segala aktiviti termasuklah ceramah agama yang melibatkan PU Abu. Mereka mahu memberi pengajaran kepada pendakwah itu atas perbuatan menganiaya bekas isterinya hanya demi kepentingan nafsu.

Terdahulu, selepas dihimpit pelbagai kecaman dan spekulasi berkaitan isu rumah tangganya bersama bekas isteri, PU Abu akhirnya tampil memohon maaf. Apa yang berlaku kini membuatkan beliau menyesal dengan perbuatan dan ketelanjuran yang sudah dilakukannya.

112 responses to Netizen Serang Kekasih PU Abu, Lancar Gerakan Boikot Produk

  1. Zain says:

    Lelaki sebelum nak kahwin, kau kena fikir masak-masak, perempuan tu untuk selamanya ke atau kau tak pasti…
    Perempuan sebelum kahwin, kau kena bincang siap-siap bab poligami, jika lelaki tu akan poligami atau tidak selepas berkahwin/ sepanjang perkahwinan…
    Kalau lepas kahwin, lelaki nak berpoligami juga dan isteri tak setuju, bercerailah. Nak gaduh seumur hidup ke? Tak berbaloi. Move on, sebab kita ada harga diri, buat apa nak rendahkan diri, paksa pasangan berada dalam perkahwinan bila hati dia sudah tidak mahukan. Pilih yang lebih baik. Jangan mencintai makhluk melebihi penciptaNya…Viral dan aibkan bukan pengakhiran yang baik. Dosa pun dapat. Settle di mahkamah syariah dan pejabat agama je.

  2. aku perati je.. says:

    bila tgk komen netizen2 yg lain.. first time tgk post nara bukan main ramai lagi dislikenya.. do not know who u are (yg dislike) but this man is totally tak layak digelar ustaz.. betul la dia pu abu.. pencetus kemarahan ummah.. n c isteri baru itu lah antara penyebab org memandang serong kt janda yg ada kt malaysia ne.. asal pgg title janda je nak sebat laki org.. totally unacceptable apa yg abu dn hana ne buat.. n kawan dia daie wan tu tolong lah betulkan statement ttg harus cerai masa mengandung tu.. mungkin tafsiran ko ne wan lain, tp kami yg jahil agama still faham ko kata harus ceraikan org mngandung.. ha.. ne mesti ada dislike jugak ne.. haha..

  3. aku perati je.. says:

    first time tgk post nara ne banyak dislike.. pelik tp aseny mostly tk stuju dgn statement tgkahlaku abu dn hana ini yg tdk boleh diterima umum.. yg boleh dikatakan.. mmg tindakan abu tidak boleh diterima.. ceraikan isteri sewaktu isteri mngandung 2 bulan hanya tk dbenarkan poligami.. tindakan hana menerima abu pulak sptny mengiyekan statement janda mmg suka sebat laki org.. sahabatnya wan pulak wat statement harus ceraikan isteri mengandung.. apakah? mlampau korang ne yg diangkat media sbgai role model seorang muslim yg baik.. if alif aziz tu ye lah.. ini yg ada ilmu agama tinggi la jugak dr kami netizen ne ha buat mcm tu.. peh, mau bape dislike la dpt ne.. hahaha

  4. Anonymous says:

    byk dislikes.. lain dr kebiasaan
    aku sempat baca iium confession dari bekas isteri abu tu si ain… sblm story kene delete

    hana ni jenis janda keparat.. mak abu sendiri ade tegur jgn ganggu rumahtangga abu&ain… janda ni xpeduli.. tabur duit kt abu, tabur hadiah, sponsor percutian dgn abu, sponsor body sekali
    … masa abu g umrah pun menipu ain.. sambung bertawaduq 2minggu lagi konon.. xkasi ain amik kt airport walhal balik kl si janda tu jemput bwk g bercuti.. 2minggu lepas nafsu lain mcm syok abu ni dpt berzina dgn mak janda… hana azraa tu smpi terrrrr MENGANDUNG…
    abu bagitau ain antara sbb nk kawin hana gara2 dah terlanjur & janda tu dah gugurkan baby.. ala2 nk bertanggungjawab gitu…
    seriously lah.. kalo hana azraaa si janda ni xberduit.. ingat abu ni pandang ker.. abu tu mata duitan tau x !!!

  5. Nadia says:

    Perlukan urutan batin untuk laki lebih aummmm. Boleh call no ini untuk bt appointment +60 19-344 5426 – Nadia Kamal

  6. aku tetap aku says:

    byk je yg munafik di sebalik niqab. senang cek in. org tak tahu tu bini ke gf.. asal niqab je org tak syak. senang wat projek.

  7. ally says:

    English proverb: It takes two to tango. Peribahasa Melayu: bertepuk sebelah tangan tak berbunyi. Tak kisahlah siapa yang mulakan dulu tapi siapa yg ditujukan tu should have just walk away. Takde ler benda ni terjadi. Saya gunakan si laki sebagai contoh lah ya sebab senang nak explain sikit. Si laki suami org, bakal menimang anak sulungnya. Kalau dia yang mulakan dulu, conclusion: he is an irresponsible man. Tapi kalau bukan dia yang mulakan dulu tapi melayan, conclusion: he is a stupid man. Tapi kalau dia tak mulakan dan tak melayan, conclusion: he is a wise and responsible man. Ini boleh digunapakai untuk semua lelaki secara umum (not referring to anyone here). So fikir & renung2kanlah ada betul atau idak.

  8. Anonymous says:

    Yg hairan tu aku tgk muka si abu ni gila xencem langsung.. da la itam… idung kepek… ape bnda yg betina bodoh suka??? Korg xde kelas langsung la… memalukn kaum janda.. aku janda gak.. mmg ramai laki org pm aku kat fb.. smua aku blok sbb janda ade maruah.. ko ni dah malukn kaum janda.. sial btul ko betina

  9. Alia says:

    Zaman skrg takut nk percaya ustaz2 ni…kebanyakkan bg ceramah nk cari duit…letak bayaran tinggi….ustaz2 skrg ni kaya dan glamour…biaq aku belajaq ugama dgn tok2 guru kg memang sah yg org tua2 kg ni rujuk kutab dan al quran …janji tak la taksub mcm ustaz skrg ni…kat tv aku pilih yg mana aku rasa memang cara ceramah tu betul memgikut syariat…..tapi ustqz samsuri best …ceramah yg mudah faham

  10. Anonymous says:

    USTAZ NI CUMA PAKAI NAMA JE MCM DLM JAWATAN JE MEREKA SEPERTI MANUSIA BIASA CUMA PELIK PERANGAI USTAZ NI NAFSU MEREKA MCM SYAITAN KOT-YA LA ORG ALIM BERTOPENGKAN SYAITAN BEGITU LA ZAMAN SEKARANG.

  11. Kakak onion says:

    https://m.facebook.com/story/graphql_permalink/?graphql_id=UzpfSTI1MzYwMDE1ODg2Njg3NjoyOTM3ODUyNjE1MTUwMzI%3D

    Bagi siapa yang tak sempat baca luahan hati ain boleh tgk link fb ni. Sebak aku baca

  12. Hana says:

    Ini suratan takdir, jodoh di tangan tuhan. Saya di takdirkan tuhan kahwin dgn abu. Ain di takdirkan Menjanda. Jangan salahkan saya dan abu yeah….

Leave a Reply to Zain Cancel reply