Written by Bella | April 23rd, 2019

Netizen sehingga hari ini masih lagi berang dengan tindakan PU Abu yang menceraikan isterinya ketika sedang sarat hamil. Apa yang berlaku membuatkan ramai memandang negatif terhadap pendakwah tersebut. Masyarakat juga sudah mula memandang serong terhadap golongan pendakwah. Bak kata pepatah, kerana nila setitik rosak susu sebelanga.

Isteri baru PU Abu juga dikecam teruk dan dilabel perampas oleh netizen. Malah, ada beberapa netizen yang telah melancarkan gerakan untuk memboikot produk keluaran wanita tersebut yang dikenali sebagai pengasas produk kecantikan.

Bukan itu sahaja, netizen juga menggesa orang ramai untuk memboikot segala aktiviti termasuklah ceramah agama yang melibatkan PU Abu. Mereka mahu memberi pengajaran kepada pendakwah itu atas perbuatan menganiaya bekas isterinya hanya demi kepentingan nafsu.

Terdahulu, selepas dihimpit pelbagai kecaman dan spekulasi berkaitan isu rumah tangganya bersama bekas isteri, PU Abu akhirnya tampil memohon maaf. Apa yang berlaku kini membuatkan beliau menyesal dengan perbuatan dan ketelanjuran yang sudah dilakukannya.

112 responses to Netizen Serang Kekasih PU Abu, Lancar Gerakan Boikot Produk

  1. PU bedebah says:

    Betul ke mereka udah terlanjur???

    6

    64
    • Anonymous says:

      Betul katanya. Dengar cerita lepas pantang bini dia & mangsa-mangsa lain nak bawak kes ke mahkamah. Kalau setakat putus pakwe makwe takkan nak bawak sampai mahkamah kan? Mesti dah lebih dari tu. Apa-apapun boikot tu bukan sebab dia ceraikan bini masa mengandung tp tolonglah boikot sbb dia ni penunggang agama. Pong pang nasihat orang tapi belakang perangai macam setan. Kwn ustaz Madi ni.

      49

      67
      • faraj says:

        Nampak minggu ni si Sajat begitu mulia berbanding dengan “pencetus’ yg budget alim warak padahal kemaruk celah kangkang. X pernah terpedaya pun dengan imej niqab, hijab, serban dan lebai bagai. Mak Hajjah pun dah berani gedik tarian Beyonce tanpa rasa segan silu lagi..wakakakak.

        24

        33
        • mmmm says:

          Ustaz Instagram….hiks.

          11

          24
        • Anonymous says:

          Kalau iye pun gatal nak kawin apasal tak tunggu bersalin berpantang.tgk dulu wajah anak yg baru lahir.apasal xtau bersabar? Dok ckp pang pung pang pung 1 dunia suruh sabar..apasal abu tak bole sabar?yg pompuan tu prh ngandung.xkan x tau apa emosi time preggy camne? Baru kawin 2 bulan dah nak kawin lain.hilang akal ke??? Masa nak kawin xda fikir baik2?? Islam mmg membenarkan.tapi islam suruh fikir pakai otak.bukan pakai nafsu.bile bisikan syaitan dah menguasai akal camni jadila.mana letak perikemanusian ko? yg dok sokong elok kawin gak dgn abu hana ni.baru tau apa rasa karma.

          50

          55
        • Anonymous says:

          apsal byk komen kena dislike sampai berpuluh2 ni..i mcm tak caya. ewwww… kamonlah, i know nara’s readers xde lah berhusnuzon sgt dgn perampas. kena hack ke post ni atau si abu dan bini baru beli dislike..?

          117

          222
        • nana says:

          releks la anon 3.33pm. agent hana azra la tu bg dislike. kau tak tau ke betina sundal tu dh private acc, gila jadah apa acc business g private. dh la agent semua jual ubat penegang buah dada iklan guna gambar tak senonoh. perempuan hauk je yg terpengaruh dgn produk sampah mcm tu. jantan sundal je yg hadap sgt dgn seks semata2. elok la sundal jodoh dgn sundal.

          30

          41
        • Anonymous says:

          nak juga cakap lgbt lebih mulia.. bodohnya kau.. kalau dah nk lawan ketentuan Tuhan tu apa yang mulianya.. sama je

          17

          0
        • amoi says:

          hanaazraa__
          I am not fat. Im just carrying six month baby in my tummy ??? #syukur #alhamdulilah

          dia dah ngandung ke wei??aiyoooooooooooooooo

          2

          12
        • Chuck Chicken says:

          Banyaknya dislike. Hahahaha. Pu abu dan hanaazra was here. Trust me.

          3

          0
      • Kok Pon says:

        Tak berjaya menutup nafsu.
        Takziah Niqab.

        43

        44
        • Anonymous says:

          tengok pun tau ke. niqab pun berjurai-jurai mcm curtain umah opah aku je. ni sume fesyen acah2 warak padahal..merenyam kt dalam.

          50

          54
      • Anonymous says:

        boleh x sape2 tlg explainkan kat aku diorg baru bernikah 2 bulan tapi aku tgk 1 posting hana ni cakap dah preggy 7 months, sedangkan 1st wife skrg ni pon tgh sarat pregnant. persoalannye diorg berkawen selang x lama or kantoi dgn bini baru 2 bln or bru kawen 2 bulan???

        29

        0
        • Anonymous says:

          masa baru kawin 2 bulan abuja dah mintak poligami tp bini dia taknak, skrg dah 7 bulan pregnant bercerai pulak. gituuu

          23

          32
        • Anonymous says:

          jika hana dn abu bernikah dlm 2 bulan yg lepas dn kamu kata ada lihat posting mngatakan dh preggy 7 bulan si hana tu..jawapanya..”lantaklah, nnti dlm surat beranak JPN akan tulis, nama bapa adalah tidak diketahui…tidak diketahui..walaupun dah ada surat nikah skrg…anak mereka tu ..anda tahu jawapan.

          tetapi jika nikah dh lama baru kantoi 2 bulan, maka mudahlah hana & abu membuat urusan.

          utk si Ain pula..ada yg kata nikah sep 2018 tetapi abu mengaweniya pada Nov 2018..maka mudah juga urusan.
          tetapi jika nikah Nov..entahlah..skrg dh 7 bulan juga.

          pening…hanya mereka ada jwpn tersendiri dn rahsia.

          13

          1
        • wekkkkkkk says:

          bagi pertanyaan Anon , date 23 Apr..time 1.48pm,

          “Malah terdapat salinan perbualan yang tersebar di media sosial mengenai rancangan Abu Sufyan untuk bernikah dengan Hana Azraa di Madinah”

          ..ini wekk copy paste dri cerita yg lepas pada 21/4 di blog Nara, ..dn ada gmbar Hana di Sepang pada 12/4, nk pergi Mekah.

          maksudnya belom bernikahlah..sbb ada ayat ..”mahu merancang”

          4

          0
        • Anonymous says:

          a*u dia x boleh duduk diam.,

          6

          21
        • Anonymous says:

          tulah masalahnye hana ade post cakap yg die bukan buncit tapi 7 months pregnant, n ex wife die pon lebih kurang pregnant 6 ke 7 bulan cmtu, so skrg diorg ni kawen selang seminggu ke canner ni?

          5

          23
        • wekkkkkkk says:

          cuba buka kisah yg lepas di blog nara 21/4, masa tu Hana ada tunjuk gambar di Sepang pada 12/4..katanya nk pergi ke Mekah. (Doakan saya selamat pergi dan balik ..InsyALLAH”..kata Hana.

          Dn dlm citer 21/4 tu ada mengatakan yg ini di bawah sekali article (ayat ini):-

          “Malah terdapat salinan perbualan yang tersebar di media sosial mengenai rancangan Abu Sufyan untuk bernikah dengan Hana Azraa di Madinah. – beautifulnara.com”.

          maknenya mereka nk nikah di sana..

          3

          0
        • Nak clarify says:

          ain probably karin nov maybe early, so if bunting paladin mmg akan jadi 7 bulan termasuk bulan april.. rasenye jadi pk part ni taut jadi fitnah kan..but inshallah tariknye tu betul la..

          hana pulak x pregnant, gambar ya post die pregnant tu diambil dari account yang betul @hanaazraa and account @hanazraa_ ni fake. Hana post gambar tu 2016, so fake account tu baru post.. saya pon terkena..

          5

          0
        • Anonymous says:

          ooo..mcm tu, ke

          2

          0
      • minah jambu say says:

        ustaz madi tu sape? leh tau tak ? tuhan tu adil jangan permainkn orang yg jujur setia dn hormat ngan laki…sape janda tu ape produk yg dia jual ? sape dia leh tau ?

        4

        22
    • Anonymous says:

      produk dato vida pun org dah boikot. penunggang2 agama mmg patut diboikot pun kiah. lagi dibiarkan lagi menjadi-jadi….

      12

      23
    • PU Lembut says:

      Islam yang jauh dari landasan…patutlah makin byk buang tudung. Sekarang org tengok kelakuan bukan pakaian. Sembang syurga/neraka…nampak Kak Jan terus stim…

      11

      30
    • senyum kambeng says:

      kalau dah tersuka dan terstim serban pun jatuh nombor dua le sis.
      btg pelir dulu yang harus dipuaskan. :(((

      9

      21
    • Anonymous says:

      dia jual produk apa?

      4

      24
    • Anonymous says:

      habaq mai sat insta & product dia…mami nak cabai pompuan ni ataih bawah.
      gatai sgt kan!

      17

      25
  2. boikot produk sampah says:

    produk pun sampah…serupa tuan gak…skli tgk aku ingat si joy refva…

    23

    31
  3. Anonymous says:

    SEMOGA MENDAPAT HIDAYAH….

    18

    2
  4. pelik aku says:

    dah tau diri tu penyondol, pandai2 la cover line..takyah teruja sgt up gamba bahagia…dlm hati langsung takde rasa kesian kat kaum sejenis…konon jual produk kecantikan tp hati sendiri hitam

    23

    32
  5. shhh says:

    kalo dh jadi janda..jdilah janda yg mahal..aku paham.kenap org bujang lbh ska kan janda dri anak dara…sbb zaman skrg ni lelaki byk bicara pasal.seks…pasal tubuh badan wanita..ko tk caya..ko try satu janda..ko bicara pasal.seks dgn dia..confirm dia akan layan…org lelaki kn ska..mereka rsa diri mereka disyg oleh janda2 ni..kalo dgn anak dara..dorg tk da pengalaman..anak dara ni malu2..sbb tu lelaki skrg cpt bosan…melainkan kalo anak dara tu penah da hbg seks..aku pun anak dara..tk pernah terlanjur..penh lah ringan2..tapi takat tu je…sekali je penab bt..msa tu naif lagi..skrg tk berani nk bt..lelaki yg kenal dgn aku..ckp aku nk membosankan..kalo bicara pasal seks..aku segan…aku mengelak..aku pernah rasa nk cuba tpi aku fikirkan maruah aku..mostly lelaki zman skrg nj mmg ska bicra pasal.seks..

    17

    37
    • Anonymous says:

      anak dara blnja mhl
      janda.???

      7

      20
      • Anonymous says:

        janda cheap sale.
        ko cuma perlu buntingkan pastu teros dpt nikah free. mcm kes abuhana ni la. lahanat! dua2 penunggang agama

        16

        31
        • Anonymous says:

          – 1sept kawin dgn ain
          – nov camtu.. lepas 2bulan nikah… pu abu mintak izin nak nikah janda tu tp ain tak izin kan
          – dua ekor abu & hana tu duk selalu bercuti smpi pregnant & gugurkan anak
          – dua bulan lepas dah nikah dgn hana baru abu mintak izin kt hana… sbb xizinkan abu ceraikan si ain tgh mengandung… buta hati turutkan nafsu dgn janda tu..

          14

          24
        • Anonymous says:

          ini baru betul summary…setelah blur2 summary yg lepas.

          4

          21
      • Joyah Pok Pek says:

        Persoalan mahal murah jgk di bandingkan..hello kampung I janda pn hantran RM10k okay..yg penting sebagai wanita Islam jaga maruah diri, tingkah laku adab sopan, hormat org tua, rajin ringan tulang..jgn tau make up melaram nak instafamous je…nak murah sale bagai2 g kawin SAJAT lah, nak yang Free kawin SAFIEY

        6

        0
  6. Anonymous says:

    Sampainya hati….membina kebahagian diatas air mata kaum sendiri…Mintak simpang Malaikat 44

    19

    31
  7. Anonymous says:

    Setuju BOIKOT laki bini ini…

    28

    40
    • BaikotAje says:

      Kenal pun tpak sebelum ni ….nak baikot pun susah ..sbb mereka tak famous ….
      Famous pun sbb membuntingkan mak janda sedang isteri sendiri tengah mengandung …..cilikau

      12

      0
  8. She says:

    Jap, acaner korang rasa boleh nak tersuka dgn ustaz ustaz instagram ni?

    8

    26
  9. Anonymous says:

    Buang je lah serban dan kopiah tu..buat malu je.

    15

    30
    • Anonymous says:

      patut astro ken abuat pengumuman rasmi tarik balik/ halang abu tu guna gelaran PU. gelaran tu untuk maksud baik2, tp kalau individu tu ah mencemarkan , patut kena gugurkan penggilan PU tu (wpon dia tak menang). astro kena bertegas dlm hal ni.

      8

      20
  10. Islam Itu Nafsu? says:

    Ustaz Media Socmed mmg banyak sekarang…
    Ustazah2 jadian pun ramai. Hahahhahaaha

    12

    25
  11. Anonymous says:

    aku x caya org pakai niqap dan kopiah tak tanggal…byk yg berselindung dri pakai niqap tu.
    ada org tu .. tu, kerja rumah semua mak buat, dri mask, kemas rmh, time mak mask dh siap, baru nmpk turun dri bilik utk makan…alasan konon jaga mak dpt berkat..tpi mak jdi settle semuanya kerja rmh..ini salah sapa asuhan…cuba reply komen aku ni.
    puihhhhh…

    14

    30
  12. Anonymous says:

    gila seks la..tu je yg aku nampak semua ni.
    x cukup satu.

    10

    25
  13. Anonymous says:

    jangan terpedaya dengan pencetus2 ni. yg sorang kaki serang pondan…yang ni kemaruk celah kangkang. adoii….letih!

    8

    21
  14. Anonymous says:

    bella astillah = ecah sup bunjut
    pu abu = ust hamadi
    nampak x in real life sebenarnya mmg wujud watak2 ni sume

    8

    26
  15. Ms cupcake says:

    Jom report akaun insta dia.

    9

    24
  16. Anonymous says:

    apa instagram pompuan ni?

    4

    20
  17. Adman says:

    Apa nama instagram dia ni..

    3

    24
  18. Anonymous says:

    Yang dislike comment2 netizen di atas semua ni mesti geng2 hana azraa penyondol kan. Hahahaha kesiannnn. Dah buat dosa busuk hati lg takde rasa bersalah langsung

    26

    55
  19. Anonymous says:

    wowowowow 1st time aku tgk dlm posting nara begitu byk dislike nye, suspicious sungguh ni aku sape laa yg rajin benor gi dislike semua komen2 diatas, adalah hana azraa ataupon pu abu??

    19

    34
  20. Anonymous says:

    Aku confius…kate first wife kawen br 2 bln lps tu dh preggy 7 bln…wtf…ke anak luar nikah…dgr kawen nov 2018 skrg dh preggy 7 bln….3-3 ni gilo…hahaha…

    3

    1
    • Anonymous says:

      sekarang yg menjadi tanda tanya 2 bulan tu merujuk kepada apa hahaha aku pon confuse lantak lah masalah orang, kite ni amek aje lah jadikan iktibar n pengajaran supaya x jadi kat keturunan kita.

      6

      0
      • Anonymous says:

        – 1sept kawin dgn ain
        – nov camtu.. lepas 2bulan nikah… pu abu mintak izin nak nikah janda tu tp ain tak izin kan
        – dua ekor abu & hana tu duk selalu bercuti smpi pregnant & gugurkan anak
        – dua bulan lepas dah nikah dgn hana baru abu mintak izin kt hana… sbb xizinkan abu ceraikan si ain tgh mengandung… buta hati turutkan nafsu dgn janda tu..

        5

        24
        • Anonymous says:

          mane ko tau die da pregnant before kawen n gugurkan anak lg, tak baik cakap kalau x selidik dulu nnt jatuh fitnah wehhhh

          3

          2
        • sos says:

          anom 9.40am… kalo komen ni bole attach picture… aku attach story ain kt iium confession fb tu lah ngok…
          ko nak tau info janda & abu tu takat baca komen nara…. diam2 baca sudeh…. ramai dah baca story ain tu sblm kene delete.. gara2 tuk menjaga nama si ustaz yg duk berzina dgn janda hana azraa tu smpi gugurkan anak.. abu balik umrah si janda tu jemput kt airport g bercuti 2minggu aksi2 sondol zina stail patuh syariah pak abu… 2minggu si hana azraa tu kene jolok aper tak nyer smpi ter mengandung…

          internet ade rugi nmpk bodoh xreti guna ngok betul… baca komen kt fb pun ade org share keratan story ain…

          3

          23
    • Anonymous says:

      baca dulu kisah di permulaan tarikh 21/4

      4

      25
    • adoi says:

      x la… die karin 2 bulan si abu tu dah mintak nak poligami… skrg dh 7 bulan dah die pregnant.. maknenye 5 bulan ledas la.. adoi.. bende senang pon jadi susar..

      6

      25
      • Anonymous says:

        Betul. Serious tak faham kenapa ramai sgt orang confuse pasal isu 2 bulan/7 bulan tu. Bukan susah sgt nk faham pon. Adoi

        2

        17
  21. unknown says:

    y dislike bnyk sgt nih.. mcm x logik.. 21 & 51.. virus ke nara

    12

    26
  22. Anonymous says:

    Hahahaha sakai perangai bawak geng rmai2 suruh dislike. Kelakar nak menidakkan salah yang nyata ke???

    9

    27
  23. Anonymous says:

    Bawak geng rmai2 dislike sebab tak tahan kena kecam kerrr wakakakakaka!!!!! dislike lah banyak2 bukan boleh ubah apa pun kalau dah MUKA PERANGAI DAN HATI BUSUK!!!

    7

    26
  24. ihetchu says:

    hahaahhahahahahhha kelakor wei.. dia la tu yg dislike banyak2.. kejadah.. boooooooooOOOOOOOOOOOOO..

    7

    28
  25. H says:

    HAHA eee aku mmg dah lama jijik dengan ustaz/ustazah instant ni semua. Pakaian dah bagus, tu tak dinafikan. Tp berapa kali je eh nasihat dorang tu semua berbentuk nasihat yg caring drpd nasihat sarcastic mcm kau sesuci debu?

    Kalau nak tau keindahan islam tak payah dgr dorang2 ni ceramah. Dh la merepek, ckp tak supa bikin, sarcastic, kuat condemn etc. Dgr je mufti menk, nouman ali khan, ustaz danial zainal abidin. Diorang2 ni educated, ckp pun amik kira semua aspek, bkn tau nak condemn cakap org ahli neraka. Bosan!

    13

    26
  26. Anonymous says:

    Tekan dislike banyak2 tak mampu nak menutup segala kesalahan dan memperlihatkan imej alim pada kalian berdua. Toksah dok gigih sangat aih

    15

    31
  27. AIN SUZANA says:

    banyaknya dislike…. lol

    12

    25
  28. Anonymous says:

    Wow….senangnya menghukum membuat andaian sendiri. Mati, rezeki dan jodoh adalah rahsia Allah. Siapa kita nak judge dia ‘perampas’ ke tak. Yang penting kita doa yang baik2 je buat mereka. Takut membaca komen kalian. Semua orang tak sempurna…dan kita yang bagi komen nie pun bukan ler Muslim yang sempurna. Jadi beringat sebelum mengomen, jgn sampai komen itu sebagai 1 fitnah…dosa yang kita dapat.

    2

    22
    • Anonymous says:

      hana ker mak hana ni gigih backup ni….
      masa pak abu mulut celupar ceramah pasal org lain xnak plak tegur…. cermin diri sendiri sblm nk cerita org doh… jenis manusia aper yg si janda hana kawin ni dulu

      puji2 pak abu nmpk maklumlaaa lepas sedap main smpi dpt anak luar nikah…

      10

      22
    • taubat la wei says:

      LA HAI BENGONG, kenapa takut baca komen? sebab tak ada doa baik2? nak doa baik2 jaga la MARUAH, jangan la perangai macam sundal. keluar kehulu kehilir dgn suami orang. pentingkan nafsu dari bela anak. g holiday tu tido bilik asing2 ke? kalau betul nak doa baik2 buat cara baik. jgn ckp esok2 kena kt batang hidung tukang tegur. ni ALLAH tegur halus je ni. mujur Allah tak tarik nyawa masa berzina, masa berjimak, masa berkhalwat. tu lg malu. insaf la wei, jgn di sokong benda maksiat. ingat kalau kita beli cinta dgn duit, esok allah uji bagi miskin, business lingkup baru ada akal. ni baru uji sikit kifarah buat maksiat, ni baru sikit tau. bawak2 la insaf.

      2

      21
  29. Anonymous says:

    – 1sept kawin dgn ain
    – nov camtu.. lepas 2bulan nikah… pu abu mintak izin nak nikah janda tu tp ain tak izin kan
    – dua ekor abu & hana tu duk selalu bercuti smpi pregnant & gugurkan anak
    – dua bulan lepas dah nikah dgn hana baru abu mintak izin kt hana… sbb xizinkan abu ceraikan si ain tgh mengandung… buta hati turutkan nafsu si janda tu..

    6

    24
  30. Anonymous says:

    baca kt iium confessions…. storyline dah delete dah skrg… sape penah baca tahu ape aku tulis ni
    * masa kt mekah buat umrah dah menipu bini si ain… kene sambung 2minggu lagi… pastu tak kasi ain jemput kt airport… padahal si jana hana tu yg jemput..
    * 2 minggu tu abu & si mak janda ni g bercuti smpi mengandung anak luar nikah
    * abu sendiri mengaku kt ain yg si mak janda tu gugurkan baby.. sbb alasan nak kawin si janda gatal pepet tu…
    * si janda tu start menggatal abu ni sejak abu&ain kawin.. mula2 ucap tahniah… pastu tabur hadiah2 mahal kt abu…
    * ain tegur… si mak mertua pun dah tegur si janda ni jgn ganggu rumahtangga abu… hana ni jenis janda2 keparat.. g serah body pulak kt abu terlanjur berzina… tu yg mengandung pastu gugurkan anak…

    5

    21
  31. Zain says:

    Lelaki sebelum nak kahwin, kau kena fikir masak-masak, perempuan tu untuk selamanya ke atau kau tak pasti…
    Perempuan sebelum kahwin, kau kena bincang siap-siap bab poligami, jika lelaki tu akan poligami atau tidak selepas berkahwin/ sepanjang perkahwinan…
    Kalau lepas kahwin, lelaki nak berpoligami juga dan isteri tak setuju, bercerailah. Nak gaduh seumur hidup ke? Tak berbaloi. Move on, sebab kita ada harga diri, buat apa nak rendahkan diri, paksa pasangan berada dalam perkahwinan bila hati dia sudah tidak mahukan. Pilih yang lebih baik. Jangan mencintai makhluk melebihi penciptaNya…Viral dan aibkan bukan pengakhiran yang baik. Dosa pun dapat. Settle di mahkamah syariah dan pejabat agama je.

    5

    0
  32. aku perati je.. says:

    bila tgk komen netizen2 yg lain.. first time tgk post nara bukan main ramai lagi dislikenya.. do not know who u are (yg dislike) but this man is totally tak layak digelar ustaz.. betul la dia pu abu.. pencetus kemarahan ummah.. n c isteri baru itu lah antara penyebab org memandang serong kt janda yg ada kt malaysia ne.. asal pgg title janda je nak sebat laki org.. totally unacceptable apa yg abu dn hana ne buat.. n kawan dia daie wan tu tolong lah betulkan statement ttg harus cerai masa mengandung tu.. mungkin tafsiran ko ne wan lain, tp kami yg jahil agama still faham ko kata harus ceraikan org mngandung.. ha.. ne mesti ada dislike jugak ne.. haha..

    10

    36
  33. aku perati je.. says:

    first time tgk post nara ne banyak dislike.. pelik tp aseny mostly tk stuju dgn statement tgkahlaku abu dn hana ini yg tdk boleh diterima umum.. yg boleh dikatakan.. mmg tindakan abu tidak boleh diterima.. ceraikan isteri sewaktu isteri mngandung 2 bulan hanya tk dbenarkan poligami.. tindakan hana menerima abu pulak sptny mengiyekan statement janda mmg suka sebat laki org.. sahabatnya wan pulak wat statement harus ceraikan isteri mengandung.. apakah? mlampau korang ne yg diangkat media sbgai role model seorang muslim yg baik.. if alif aziz tu ye lah.. ini yg ada ilmu agama tinggi la jugak dr kami netizen ne ha buat mcm tu.. peh, mau bape dislike la dpt ne.. hahaha

    7

    33
  34. Anonymous says:

    byk dislikes.. lain dr kebiasaan
    aku sempat baca iium confession dari bekas isteri abu tu si ain… sblm story kene delete

    hana ni jenis janda keparat.. mak abu sendiri ade tegur jgn ganggu rumahtangga abu&ain… janda ni xpeduli.. tabur duit kt abu, tabur hadiah, sponsor percutian dgn abu, sponsor body sekali
    … masa abu g umrah pun menipu ain.. sambung bertawaduq 2minggu lagi konon.. xkasi ain amik kt airport walhal balik kl si janda tu jemput bwk g bercuti.. 2minggu lepas nafsu lain mcm syok abu ni dpt berzina dgn mak janda… hana azraa tu smpi terrrrr MENGANDUNG…
    abu bagitau ain antara sbb nk kawin hana gara2 dah terlanjur & janda tu dah gugurkan baby.. ala2 nk bertanggungjawab gitu…
    seriously lah.. kalo hana azraaa si janda ni xberduit.. ingat abu ni pandang ker.. abu tu mata duitan tau x !!!

    3

    22
  35. Nadia says:

    Perlukan urutan batin untuk laki lebih aummmm. Boleh call no ini untuk bt appointment +60 19-344 5426 – Nadia Kamal

    0

    22
  36. aku tetap aku says:

    byk je yg munafik di sebalik niqab. senang cek in. org tak tahu tu bini ke gf.. asal niqab je org tak syak. senang wat projek.

    4

    21
  37. ally says:

    English proverb: It takes two to tango. Peribahasa Melayu: bertepuk sebelah tangan tak berbunyi. Tak kisahlah siapa yang mulakan dulu tapi siapa yg ditujukan tu should have just walk away. Takde ler benda ni terjadi. Saya gunakan si laki sebagai contoh lah ya sebab senang nak explain sikit. Si laki suami org, bakal menimang anak sulungnya. Kalau dia yang mulakan dulu, conclusion: he is an irresponsible man. Tapi kalau bukan dia yang mulakan dulu tapi melayan, conclusion: he is a stupid man. Tapi kalau dia tak mulakan dan tak melayan, conclusion: he is a wise and responsible man. Ini boleh digunapakai untuk semua lelaki secara umum (not referring to anyone here). So fikir & renung2kanlah ada betul atau idak.

    4

    22
  38. Anonymous says:

    Yg hairan tu aku tgk muka si abu ni gila xencem langsung.. da la itam… idung kepek… ape bnda yg betina bodoh suka??? Korg xde kelas langsung la… memalukn kaum janda.. aku janda gak.. mmg ramai laki org pm aku kat fb.. smua aku blok sbb janda ade maruah.. ko ni dah malukn kaum janda.. sial btul ko betina

    6

    21
  39. Alia says:

    Zaman skrg takut nk percaya ustaz2 ni…kebanyakkan bg ceramah nk cari duit…letak bayaran tinggi….ustaz2 skrg ni kaya dan glamour…biaq aku belajaq ugama dgn tok2 guru kg memang sah yg org tua2 kg ni rujuk kutab dan al quran …janji tak la taksub mcm ustaz skrg ni…kat tv aku pilih yg mana aku rasa memang cara ceramah tu betul memgikut syariat…..tapi ustqz samsuri best …ceramah yg mudah faham

    0

    23
  40. Anonymous says:

    USTAZ NI CUMA PAKAI NAMA JE MCM DLM JAWATAN JE MEREKA SEPERTI MANUSIA BIASA CUMA PELIK PERANGAI USTAZ NI NAFSU MEREKA MCM SYAITAN KOT-YA LA ORG ALIM BERTOPENGKAN SYAITAN BEGITU LA ZAMAN SEKARANG.

    2

    23
  41. Kakak onion says:

    https://m.facebook.com/story/graphql_permalink/?graphql_id=UzpfSTI1MzYwMDE1ODg2Njg3NjoyOTM3ODUyNjE1MTUwMzI%3D

    Bagi siapa yang tak sempat baca luahan hati ain boleh tgk link fb ni. Sebak aku baca

    0

    1
  42. Hana says:

    Ini suratan takdir, jodoh di tangan tuhan. Saya di takdirkan tuhan kahwin dgn abu. Ain di takdirkan Menjanda. Jangan salahkan saya dan abu yeah….

    4

    1

Tinggalkan Komen Anda Di Sini