Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Netizen Persoal Sajat Tunai Umrah Sebagai Jemaah Wanita?

sajat umrah

Sebelum ini usahawan kosmetik penuh kontroversi, Nur Sajat sudah beberapa kali menyatakan hasratnya untuk menunaikan ibadah umrah. Setelah sekian lama, akhirnya impiannya itu tercapai dan dia baru-baru ini berpeluang untuk menjadi tetamu Allah SWT menjejakkan kaki ke Tanah Suci bagi mengerjakan umrah bersama keluarga dan rakan-rakannya.

sajat umrah perempuan

Advertisement

Sajat seolah-olah cuba mendedahkan identiti sebenarnya biar pun tidak dijelaskan secara terperinci tetapi dia mengakui dirinya antara wanita bertuah. Jiwanya adalah seorang wanita.

sajat umrah perempuan sajat umrah

Menerusi akaun Instagram, Sajat meluahkan rasa syukur ke hadrat Ilahi segala urusan ibadahnya dan keluarga di Tanah Suci berjalan lancar serta dipermudahkan. Betapa dirinya merasa terharu dan menyedari keindahan agama Islam.

Namun, apa yang menjadi persoalan netizen adalah penampilan Sajat semasa menunaikan umrah, sebagai seorang wanita lengkap dengan telekung dan bukannya dalam ihram.

Advertisement

sajat umrah

Malah, ramai juga yang keliru apabila dua lagi rakan Sajat yang dipercayai ‘Mak Nyah’ turut menjalani ibadah dalam kalangan jemaah wanita. Tindakan mereka itu seakan mempersendakan agama.

 

Macam mana boleh lepas masuk Makkah?

sajat umrah perempuan

Mempersendakan agama

sajat umrah sajat umrah sajat umrah

Semoga mendapat hidayah

Advertisement

sajat umrah sajat umrah sajat umrah perempuan

Siapalah kita untuk menilai niat seseorang melakukan ibadah, biarlah itu antara mereka dengan Allah SWT apatah lagi sehingga hari ini status jantina Sajat masih lagi menjadi teka-teki. Doakan yang baik-baik sahaja dan semoga satu hari nanti pintu hati mereka terbuka untuk berubah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

6 Comments

  1. Anonymous

    February 3, 2020 at 3:44 pm

    Dgr cerita kat airport dia pkai jubah lelaki..penampilan mcm lelaki tp sampai je mekah terus berubah jd wanita…aku hrp Allah byr cash kat dia kat mekah nti…kne sambar api…sbb dl kt slalu dgr org y byk buat dosa g mekah dpt balasan on the spot…hrp sajat ni pun kene..peringatan bg pondan2 kat malaysia jgk..

  2. Anon

    February 2, 2020 at 11:46 pm

    Aurat wanita lain macam mana? Patut mutawif yg bawak dorang ni lapor pada polis mekah tangkap terus masuk jel sana..

  3. Ruby

    February 2, 2020 at 10:16 pm

    Manusia apabila merasakan kuasa wang boleh membeli segalanya…really hope tindakan tegas diambil ke atas golongan sebegini…ternyata ilmu hanya milik Allah SWT…Money can’t buy hidayah…semoga sempat taubat nasuha …Reminder to us all…nauzubillah…

  4. Khairul nisa bt Mohamad Noor

    February 2, 2020 at 9:55 pm

    Saudara admin beautifulnara benar siapalah kita untuk mempertikaikan ibadah orang lain.Isunya sekarang tindakannya yang dianggap menghina agama.Dia telah menganiaya hak wanita lain yang menutup aurat disana.Sangat -sangat tidak bertanggungjawab.

  5. Pondan oh pondan

    February 2, 2020 at 8:00 pm

    Wow ..hebat sungguh dia ni Jabatan Agama Islam pun tak dapat stop dia …

    Hebat sungguh pondan ni

Loading...
To Top