February 15th, 2018

Sejak kebelakangan ini, semakin ramai doktor perubatan tampil di media sosial menegur selebriti yang menjual atau menjadi duta kepada produk suplemen melibatkan kanak-kanak. terbaru, Netizen di Forum Cari mempersoalkan Hanis Zalikha, kerana memberi anaknya makan suplemen kolagen yang dijualnya.

Dalam beberapa siri video, Yusuf Iskandar dilihat makan sesuatu dari paket, dipercayai produk suplemen kolagen yang dijual sendiri oleh Hanis.

Advertisement

Netizen menyuarakan kebimbangan kerana usia Yusuf masih terlalu muda untuk makan suplemen tersebut, teutamanya kesan jangka panjang yang tidak diketahui.


Sebelum ini, Dr Rafidah Abdullah, pakar buah pinggang melalui Twitter telah menegur artis agar lebih bertanggungjawab dan tidak melibatkan kanak-kanak dalam penjualan suplemen.

Sebelum ini juga beberapa orang pengamal perubatan telah menegur Neelofa dan pelakon baru Intan Najuwa kerana mempromosikan suplemen untuk kanak-kanak. – beautifulnara.com

Sumber: Forum Cari

Advertisement

47 responses to “Netizen Persoal Hanis Zalikha Beri Anak Makan Suplemen Kolagen”

  1. Xxxx says:

    Dulu beria2 hanis tunjuk yusuf minum susu karihome, lepas dpt endorsement anmum terus cakap yusuf dh tukar susu, dh x minum karihome, tapi mcm x logic je tiba2 tukar, demi duit sanggup gunakan anak

  2. Gorges says:

    Realiti prog nk tunjuk comei nya anak retis. Padahal ramai lagi anak non artis yg lebih comei AND ada talent!! Lepas ni ada next program realiti anak retis tu pulak!! Tak kan tak boleh teka? Wasted airtime!!

  3. Tk says:

    Trending … ASTRO offer sorang demi sorang retis buat program realiti anak. Come on ASTRO. I think we have had enough retis nk tayang kecomelan anak. ASTRO to work harder buat realiti prog anak retis dan bukan retis yg ada UNIQUE TALENT!!! .

  4. Nak tahu says:

    Hanis zalika ni siapa dalam industri ni???? Laki dia tu pon siapa dalam industri ni???

  5. Anonymous says:

    Emm..patut muka anak dia dh tk hensemmm..makan kolagen rupanya..

Loading...