Netizen Persoal Hanis Zalikha Beri Anak Makan Suplemen Kolagen

Netizen Persoal Hanis Zalikha Beri Anak Makan Suplemen Kolagen

Sejak kebelakangan ini, semakin ramai doktor perubatan tampil di media sosial menegur selebriti yang menjual atau menjadi duta kepada produk suplemen melibatkan kanak-kanak. terbaru, Netizen di Forum Cari mempersoalkan Hanis Zalikha, kerana memberi anaknya makan suplemen kolagen yang dijualnya.

Advertisement

Dalam beberapa siri video, Yusuf Iskandar dilihat makan sesuatu dari paket, dipercayai produk suplemen kolagen yang dijual sendiri oleh Hanis.

Netizen menyuarakan kebimbangan kerana usia Yusuf masih terlalu muda untuk makan suplemen tersebut, teutamanya kesan jangka panjang yang tidak diketahui.


Sebelum ini, Dr Rafidah Abdullah, pakar buah pinggang melalui Twitter telah menegur artis agar lebih bertanggungjawab dan tidak melibatkan kanak-kanak dalam penjualan suplemen.

Sebelum ini juga beberapa orang pengamal perubatan telah menegur Neelofa dan pelakon baru Intan Najuwa kerana mempromosikan suplemen untuk kanak-kanak. – beautifulnara.com

Sumber: Forum Cari

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

47 Comments

  1. Kakfake

    February 15, 2018 at 9:59 pm

    Memey n Norman pun selalu bagi anak makan kolagen epphyra siap utk breakfast Lagi.

    • Ken

      February 15, 2018 at 10:39 pm

      Kakfake bagi la anak kakfake makan ….ikut golongan bijak pandai retisretis ni ….

  2. Miss AA

    February 15, 2018 at 9:58 pm

    Well, dari zaman blogger lagi, nampak yg dia memang jenis suka attention & exposure lifestyle di social media. Dia lah hebat dari segala segi.. Marketing juga tu, buat duit dgn dapatkan opportunity endorsement iklan-iklan & etc. Example, program Yusuf & Bujibu The Cat?

    • Anonymous

      February 16, 2018 at 6:38 am

      Mak dia pun sama.

  3. Anonymous

    February 15, 2018 at 8:46 pm

    dia pun x berani nak bagi mkn mcm tu kat budak umur setahun.. saja promote makan apa tu! takut ada org bodoh je beli bagi kat anak kecik konon bagi peloles..

  4. Tk

    February 15, 2018 at 7:44 pm

    Kiu ler aku dapat offer buat iklan aku tak kan guna lutut. aku guna otak untuk Pikir abis2. jangan selfish pikir duit saja. Mudah jer klu supplement tu selamat. Ask yourself this simple question. Would you let your loved ones gulp the supplement down their throat? Take note telan Ubat dan supplement yg recommended by doctors. Doctors kna periksa kesihatan dulu dan prescribe recommended dosage. Jangan main rembat sembaranga mkn ubat atas recomend kawan dan stokis. Klu silap kita yang suffer. .

  5. Bujibol

    February 15, 2018 at 7:39 pm

    Dia nak anak dia jadi mcm sajat kot , amik supplement esp collagen ni boleh menggangu hormone . Doctor memang tak bagi adult amik ni pulak budak ! Lain la mcm vit c , habatusauda ..