Written by Bella | April 5th, 2019

Agak lama juga kita tidak dengar sebarang berita tentang Boy Iman sejak beliau terlibat dalam kes penipuan hartanah bernilai jutaan ringgit.

Namun, beberapa hari lalu, nama beliau kembali menjadi bualan netizen selepas memuat naik kad matrik pelajar di akaun Instagramnya dimana Boy kini sedang melanjutkan pelajaran ke peringkat ‘Masters’ dalam jurusan Pentadbiran Perniagaan.

Rata-rata netizen agak pelik dengan tindakannya itu. Bukankah sebelum ini Boy memberitahu beliau sudah ada ijazah Doktor Falsafah (PhD), kenapa sekarang baru hendak sambung belajar ‘Masters’ pula?

Difahamkan, Boy sebenarnya mengambil Executive Master dimana program ini menawarkan mana-mana individu yang sudah bekerja untuk meyambung pelajaran hanya menggunakan kelayakan SPM.  Bagaimanapun, ia tidak boleh digunakan sekiranya mereka mahu menyambung pelajaran ke peringkat PhD.

23 responses to Netizen Pelik, Sudah Ada PhD Tapi Kini Boy Iman Mahu Sambung Belajar Ke Peringkat Master

  1. Ustaz Texas Chicken says:

    No moral value at all…and yet they shout to everyone that they are islam

    • Huhuhaha says:

      This comment remind me of child sexual abuse by Catholic priests. So much of a priest!

    • Ulamak dlm BN says:

      Sebagai muslim saya setuju dgn awak ….pemikiran org melayu sekarang ..asal kan melayu ,merompak membohong pencuri semua tak pa …kerana you do it in the name of being a MELAYU Islam .

      basically you can get away with anything and everything as along as you pandai tunggang agama and play the racist card .

    • Bodoh tu simpan sekit says:

      Melayu senang nak tipu melayu sbb bangsa lain susah tertipu

    • Anonymous says:

      aku suka texas chicken..sedap gak tpi x leh mkn selalu

  2. Anonymous says:

    Mana taknya dia ambik master kemudian sebab hari tu PhD dia tak qualify. Terang terang ada kenyataan rasmi dari UM bagitau takde penama Boy Iman dlm senarai calon PhD mereka. Terpaksalah dia reversed balik ambik master dulu kali ni. Dah lemau mamat ni tapi masih nak cari populariti. Terpaksa guna cara murahan gini

    • siti says:

      nk berlakon dh tak laku, takde org amik berlakon… kene lah up cerita gini bg org nampak dia masih wujud…
      tapi naper lah nk menipu kan

  3. Jamessok says:

    Anavar Gaining Weight
    Along the way of seeking a commercial real estate property property, it is very important request your agent any queries you might have. If you don’t, you could potentially wind up agreeing to something that you are not satisfied with or losing on something that you were actually definitely trying to find.
    Tren 75 Dosage
    Stress and anxiety is normally based upon exterior, as an alternative to internal, elements. As a result,it is essential to pinpoint the sources of pressure, and anxiety. When these trouble spots happen to be positioned, it can be easy to make an attempt to take them out through your existence. When you are unable to remove them totally, you can, probably, minimize them.
    Sustanon 250 Gel
    To maintain pimples at bay, you need to avoid possessing perspiration collect onto the skin and stay there for extended periods of time. Clean sweating away from regularly while in exercise or on very hot time. Wash your face at the earliest opportunity. The high temperature, bacteria, and sea salt, all work towards you trying to clear your epidermis.
    Tren 75 Steroid Side Effects

  4. bro cuba says:

    kenapa matrix card tu kena tulis Dato? pastu mcm bold je tulisan Dato tu. pelik tp benar…

  5. bijaksanasini says:

    Kan tulis kat student card tu, executive masters. Sesape bole amek, xde exam pun. Cuma completekan hours je kalau tak silap. Tapi still 2tahun rasanya.

  6. faraj says:

    Boy Iman ni , kalo masok Maharaja Lawak 2019..mesti terleluar awal..!!! sebab lawak nk kincing (Menipu)..saya ni nk gelak ker nk Ngangis pun tak tahu laj\h…..

  7. biarbetik says:

    Yg comment Masters of the Universe tu klakar hahahaha…kira dia ni Skeletor ke He-Man…hahahaha mcm2

  8. fifi says:

    Aku x pernah lg jumpa kad pelajar ltk pangkat Dato’, Datin bagai..gila dia ni..haha

  9. Anonymous says:

    Universiti mana ni? yg study online ke? lepas grad, berdiri luar pagar universiti tangkap gambar buat kenang-kenangan ke?

  10. esah jendul says:

    haram bongok cukur rambut cmtu…ko rasa ko muda hensem ke buat cmtu…

  11. Anonymous says:

    1 juta patah dia cakap, semua tak boleh pakai. Kaki penipu…

  12. Anonymous says:

    soalnya sekarang..knapa dia masih lepas bebas???? ak boleh ambil tindakanke

  13. DrAnonymous says:

    Nak menuntut ilmu sampai ke peringkat tertinggi ni bukan semua orang dapat peluang dan mampu untuk lunaskan. Hanya yang betul2 gigih saja boleh sampai ke peringkat ni. Tu pun ramai yang kecundang. Nasihat percuma saya, jangan sewenang-wenang nak menggunakan term “PhD” atau “Master”..sebab dalam dunia akademik semua terpaksa berkorban macam2 demi nak dptkan tu semua. Bukan semudah yang diceritakan. Tapi kalau betul tgh buat Master skrg ni..nnti dah sem akhir tunjuklah thesis buat tajuk apa? At least boleh share dgn masyakat ttg kajian yang dibuat..barulah semua orang boleh percaya..tapi tu pun belum tentu genuine sbb ramai jek yang copy paste thesis..

  14. haha says:

    bia la dia,dia dah join BERSATU,suci dah beliau,tgk mana ada dah kes tipu tu keluar,

  15. Anonymous says:

    dey..rumah dah siap belum?