April 5th, 2019

Agak lama juga kita tidak dengar sebarang berita tentang Boy Iman sejak beliau terlibat dalam kes penipuan hartanah bernilai jutaan ringgit.

Namun, beberapa hari lalu, nama beliau kembali menjadi bualan netizen selepas memuat naik kad matrik pelajar di akaun Instagramnya dimana Boy kini sedang melanjutkan pelajaran ke peringkat ‘Masters’ dalam jurusan Pentadbiran Perniagaan.

Rata-rata netizen agak pelik dengan tindakannya itu. Bukankah sebelum ini Boy memberitahu beliau sudah ada ijazah Doktor Falsafah (PhD), kenapa sekarang baru hendak sambung belajar ‘Masters’ pula?

Difahamkan, Boy sebenarnya mengambil Executive Master dimana program ini menawarkan mana-mana individu yang sudah bekerja untuk meyambung pelajaran hanya menggunakan kelayakan SPM.  Bagaimanapun, ia tidak boleh digunakan sekiranya mereka mahu menyambung pelajaran ke peringkat PhD.


23 responses to “Netizen Pelik, Sudah Ada PhD Tapi Kini Boy Iman Mahu Sambung Belajar Ke Peringkat Master”

  1. Anonymous says:

    dey..rumah dah siap belum?

  2. haha says:

    bia la dia,dia dah join BERSATU,suci dah beliau,tgk mana ada dah kes tipu tu keluar,

  3. DrAnonymous says:

    Nak menuntut ilmu sampai ke peringkat tertinggi ni bukan semua orang dapat peluang dan mampu untuk lunaskan. Hanya yang betul2 gigih saja boleh sampai ke peringkat ni. Tu pun ramai yang kecundang. Nasihat percuma saya, jangan sewenang-wenang nak menggunakan term “PhD” atau “Master”..sebab dalam dunia akademik semua terpaksa berkorban macam2 demi nak dptkan tu semua. Bukan semudah yang diceritakan. Tapi kalau betul tgh buat Master skrg ni..nnti dah sem akhir tunjuklah thesis buat tajuk apa? At least boleh share dgn masyakat ttg kajian yang dibuat..barulah semua orang boleh percaya..tapi tu pun belum tentu genuine sbb ramai jek yang copy paste thesis..

  4. Anonymous says:

    soalnya sekarang..knapa dia masih lepas bebas???? ak boleh ambil tindakanke

  5. Anonymous says:

    1 juta patah dia cakap, semua tak boleh pakai. Kaki penipu…

Loading...