February 7th, 2019

Sebaik sahaja pelakon Emma Maembong mengumumkan beliau sudah membuka hijab, netizen tidak sabar dan menantikan respon daripada bekas kekasihnya, Kamal Adli.

Dalam satu kenyataan Kamal berkata apa yang berlaku kepada Emma adalah satu ujian buatnya dan enggan mengulas lanjut mengenai isu itu memandangkan mereka sudah lama berpisah.

Di akaun Instagram Kamal, rata-rata netizen mendoakan agar beliau segera ‘move on’ dan jangan lagi terkenangkan kisah percintaan terdahulu dengan Emma.

Mereka harap satu hari nanti aktor itu akan dipertemukan dengan seorang wanita yang lebih baik.


28 responses to “Netizen Mahu Kamal Adli ‘Move On’, Jangan Terkenangkan Kisah Cinta Dengan Emma Maembong Lagi”

  1. aisyah says:

    Nak tanya netizen, bila balik kampung, duk rumah atuk ada pakcik, ada adik ipar, pakai tudung tak? Masa g laut dengan kawan2 perempuan, pernah buka tudung tak masa zaman muda2 remaja tu…g gunung, mandi air sungai pakai tudung tak, g kuar rumah sidai baju pakai tudung tak? tudung berfesyen singkat x? pakai stokin x? Jadi sesamalah cerminkan diri dan baiki diri-sendiri

  2. Sara says:

    Kesian emma. Netizen semua ingat kamal baik hehe takpe la kan…

  3. Huhu says:

    Sabar lah.. istikamah yg tertangguh tu..

  4. sis cuba says:

    rakyat malaysia pantang tgk salah sikit. maaf kan jelah emma and doa die berubah balik satu hari nanti. mungkin, berubah lebih baik dari zaman die bertudung. come on la.. ppl make mistake JUDGY malaysian!. janji sebab anda semua die langsung tak terbuka hati nak berubah. and i rasa, cara teguran orang2 yg lebih berilmu..tak perlu la through social media. she’s a public figure. when someone points her mistake openly.. anda blh jatuhkan air muka dia. have some heart. jemput dia elok2, bagi nasihat secara tertutup. so that netizen tak over speculate this issue. bila ada yg menegur secara terbuka… especially through social media..itu lagi “mengundang” retweet dan kata2 yang tidak baik terhadap emma. tegur cara tertutup. sajat blh pulakk jakim jmpe secara baik. itupun tak disclose intipati discussion.

    bella solat isyak x?

  5. berubah lah tv3. netflix dh khatam says:

    cuti seminggu duduk rumah tengok tv3 boleh ‘depress’ ok. tv3 dari 1900 sampai sekarang… balik2 cite cinta. ulang2 mesej yg sama. what’s the point of your existence tv3… selain AJL, berita utama (ni pun blh depress.. byk sgt papar jenayah.. 999 kan ada, slot masuk situ je takleh ke??). come on industry filem malaysia… you’re better than this. pujaan hati kanda pun merapuu.. tapi rating tinggi. papar laaa drama rasional sikit. macam NUR ke.. mesej drama tak perlu berat.. simple, logik dgn naluri manusia biase sudey. syg.. pengarah yg asal nye pelakon hebat pun gagal papar jalan cerita yang baik.. cth. sheila rusly, rosyam nor. main story line drama2 diorg masih di takuk lama. why must you feed those “unrealistic” ideas on love to young generation?? lelaki kaya, kawin perempuan biase2. datuk2, datin2.. heyy! low class ok. buat drama doktor2 pun tak logik. cinta je lebih. hurrrghh.

Loading...