Written by Bella | October 8th, 2019

Aksi spontan penyanyi Neeta Manisha dan Han Byul berpelukan selepas pengumuman pemenang Big Stage 2 menjadi bualan hangat di media sosial.

neeta manisha

Rata-rata netizen kurang senang melihat aksi mereka yang disifatkan tidak sopan dan tidak sesuai dipertontonkan kepada umum apatah lagi menerusi program yang disiarkan secara langsung.

Enggan orang ramai terus salah faham, Neeta menjelaskan dia dan Han Byul bukan beragama Islam dan hubungan mereka agak rapat. Untuk pengetahuan anda, Neeta sebenarnya berdarah kacukan Cina dan India.

neeta peluk han byul

Saya ingin jelaskan kalau yang belum tahu, saya bukan Muslim sama seperti Han Byul, berpeluk itu bukan saya nak kata salah atau betul. Semasa dia peluk itu takkan saya nak tolak pula kan?

Lagipun setiap kali berjumpa kami memang akan berpeluk sebagai kawan dan tidak lebih daripada itu. Lapan minggu kami bersama, hubungan itu semakin rapat.

neeta han byulneeta big stage 2neeta peluk han byul

Saya harap tak ada yang tersinggung, mungkin orang tak tahu kami bukan Muslim dan dalam hal ini saya tak salahkan penonton.

Itulah netizen ini cepat sangat melatah tanpa mengetahui perkara sebenar. Nak tegur itu tidak salah tetapi biarlah dengan cara yang berhemah. Harapnya dengan penjelasan Neeta ini, tiada lagi pihak yang akan mengecamnya.

Sumber Berita : mStar Online

11 responses to Netizen Kurang Senang Lihat Aksi Neeta Peluk Han Byul

  1. zura says:

    agama islam dah ajar, “bersangka baik”, tapi melayu ni masih jugak suka judge orang tanpa usul periksa.

  2. Langsuir says:

    lol human.. cari la isu lain. yang MELAYU ISLAM berpeluk sakan berkemban² tak de pulak kau kecoh². Dorang berpeluk kau pulak yang stim. Padahal bukannya peluk ghairah pun. Sekian.

  3. Anonymous says:

    dua-dua pun bkn islam kottt

  4. Majulah Malaysia ku says:

    masa study dulu coursemates foreigner selalu cakap MALAYSIAN ni sensitif lebih dan tak hormat culture orang. tapi minta dihormat kemain lagi. i speechless (tanda setuju).

    Please respect each other. adab senang dipupuk dan dijaga.

  5. NANA says:

    RAMAI ORG CAKAP NEETA NI MUSLIM. MMG DIA BUKAN MUSLIM PUNNNNNNNN. BRPA KALI TAH NAK CKPPPPPPP

  6. Anonymous says:

    diorang non muslim kot apa masalah dia???

  7. aih says:

    chill la.. yang korang gelabah asal.??.. baik fokus kat luar sana, acah baik tapi memantat dan hisap batang sana sini sambil pakai tudung… get a life la netizen.. baru peluk sikit.. dah bising….

  8. Anonymous says:

    neeta peluk korang kisah, syada tu terang2 muslim, siap pakai tudung takde siapa kisah pulak?.pelik

  9. Norihan says:

    Apa nk d herankn! Zaman skrng dh x de bezanya org islam dgn bukan islam

  10. Maria Kari says:

    agree. ni masalah org melayu… semua pun dicopnya melayu dan islam. mcm Norlinda nanuwil sendu bekas AF dlu.. mentang2 nama ada Nor.. terus dicopnya melayu islam… heyyyyy buka la cikt mata kepala otak tu.

  11. meymey says:

    Hehe bukan Malaysia yang sensitive lebih ni. Melayu yang sentap lebih.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini