Written by Bella | March 13th, 2019

Tanggal 9 Mac lalu merupakan hari jadi Rozita Che Wan yang ke 46 dan umum mengetahui beliau telah mengadakan beberapa sambutan hari jadi, pertama dengan anak yatim dan kemudiannya secara eksklusif serta mewah di hotel Mandarin Oriental.

Namun, timbul pula kontroversi baru dimana netizen menerusi media sosial membandingkan majlis Che Ta dengan sambutan hari jadi ibu Zain Saidin yang cukup sederhana di rumah.

Pelbagai spekulasi timbul termasuklah persoalan adakah hubungan mereka berdua dingin? Jarang sekali Che Ta bergambar bersama ibu mertuanya itu.

Bagaimanapun, Sasha memberitahu Che Ta dan Zain tidak dapat hadir ke majlis sambutan hari lahir ibunya kerana pasangan itu mempunyai urusan di luar negara.

Tidak bergambar bersama bukan bermakna hubungan Che Ta dan ibu mertuanya bermasalah. Mungkin untuk menjaga privasi?

39 responses to Netizen Hairan Che Ta Tidak Ambil Tahu Sambutan Hari Jadi Mertua?

  1. mama bawang says:

    nara.. ahng x takut kena saman malu ke

  2. zaza says:

    Telur suami dh digenggam si nenek tua
    Nk wat cmne…

  3. gardenia says:

    ntah ntah auntie ni yg malas nak grand, dan che ta dah aware pun

  4. wekkkkkkk says:

    baru lyn BN ni, baru je siap taip BQ..huhuhu..

    bagi kepercayaan masyarakat org cina, hari jadi boleh disambut sebelum, tetapi selepas tak boleh, itu yg mereka kata pada saya..pantang katanya..apa pntg x tahu.Apa2 pun mereka tak mahu jika dh terlepas.

    Tetapi org melayu boleh je, sebelum, on that day atau dlm seminggu itu.
    Jdi apasalahnya jika buat selepas balik uberc..ye dok. Tpi yg penting ikhlas, x ikhlas wat ape..muncung je la mulut mcm sebut 50 sen tu.

  5. kakikucinghitam says:

    kok ye pun anto lah bunge sepasu kt mok tu…

  6. kekwa says:

    Busuknya che ta.

  7. anonymous says:

    Tak tau apa-apa jangan tuduh sembarangan. Lagi pun orang dah 73 tahun, tak berapa nak celebrate birthday ni. Silap-silap Cik Ta boleh saman penulis tajuk ni.

  8. bibik_cun says:

    tau nk nmpk gah je che ta ni! gaji drive rm2k pon di tangguh nye. dh malu bru thegeh2 nk byr.. pastu sebok clbrate bday tiap2 ari bln 2. hmm tobat tobat

  9. mak jemah pemalu says:

    biasa org dah berusia ni dah tak sambut dah besday2 ni.. Che Ta je masih ghairah nak sambut besday.

  10. Che Mah Onion says:

    nek ta tak dak driver nak pi rumah mak mertua ……..driver kena fire ……

  11. mak mertua says:

    laram cik tak ni cm geli la. asyik nk nmpk glam. tp hancus sbnye. gi over c bulu bgai cm dok maxico salji tebal. hadoiiii la ta ta….

  12. Anonymous says:

    che ta ni.. bangun tido memang terus fikir nak selebrate besday kat mana ke? nak buat party apa.. baju apa nak pakai

  13. wekkkkkkk says:

    susun sandwich ikut cara omputeh british

  14. faraj says:

    kawin dgn anak ikan…takkan nk amik tahu mak ikan plak…hmmm

  15. Anonymous says:

    Dan2 pulak g obersea…sambut besday kat obersea pulak ke che taa oiiii…..klu blh sebulan tu ko nk smbt besday ko kann…kalah bdk kecik pulak…

  16. Anonymous says:

    Nek Ta di 2039 pun masih 46 thn x berubah angka.. wakaka

  17. Anonymous says:

    Mak Ikan sambut bday kt mana? London? Rome? Paris? Dubai?

  18. CHE b says:

    Dia masih blur taktau nk panggil apa. mak ka, kakak ka.. lagi blur nk pnggil sasha adik ka, kak ipaq ka..

  19. Sikit sikit dengki sikit skit bang says:

    Makin bangang plak org mlysia ni..
    Andai dia ada kat dlm mlysia pn, kalo mntua x nak celebrate gmpak nak bt cmna? Pastu korang asyk hentam dia dah knp? Knp x hentam anak llki org tu? Tu kn mak dia? Knp plak cheTa yg kena?

  20. Che ta kodiang says:

    baguih laa mak zain ni..low profile orang nyaa…cheq sukaaa…