Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Netizen Dakwa Drama Sweet Dreams Tiru Jalan Cerita Drama Korea While You Were Sleeping?

drama sweet dreams

Drama terbaru berjudul Sweet Dreams lakonan Ben Amir dan Mira Filzah mendapat sambutan hangat. Siapa sahaja yang tidak “cair” melihat gandingan mereka berdua yang sangat serasi ditambah pula dengan babak manis dan romantis. Hampir setiap malam drama ini akan trending di Twitter.

ben amir mira filzah

Advertisement

Meskipun rating drama ini melonjak naik ibarat roket, ada sesetengah netizen mendakwa jalan cerita drama Sweet Dreams seakan sama dengan drama Korea , While You Were Sleeping.

drama korea while you were sleeping

Dilakonkan oleh Bae Suzy dan Lee Jong Suk, jalan ceritanya juga mengandungi elemen mimpi buruk berkaitan dengan masa depan. Namun, bezanya untuk versi Korea ialah watak heroin yang mengalami mimpi buruk.

Plot dan watak lebih kurang sama,

mimpi tentang masa depan

sweet dreams tiru drama koreadrama sweet dreamssweet dreams tiru drama koreasweet dreams while you were sleeping

Advertisement

Penjelasan penulis novel Sweet

Dreams

drama sweet dreamssweet dreams novelPenulis novel Sweet Dreams iaitu Acik Lana tampil memberikan penejelasan dan sekaligus menafikan dakwaan tersebut. Novelnya diterbitkan pada Januari 2017 manakala drama Korea tersebut ditayangkan pada September 2017. Secara logik tiada unsur plagiat.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

29 Comments

  1. umairah

    August 22, 2019 at 5:53 pm

    tak kisahlah korean ker, malaysian ker, tv buang masa. dah pi masak ??

  2. roro

    August 20, 2019 at 4:25 pm

    sbb kan mira filzah jd heroin, tak kuasa plk nak tgk.

    • Anonymous

      August 20, 2019 at 7:31 pm

      setuju

  3. faraj

    August 20, 2019 at 9:48 am

    Khinzir lah Pilem2 Melayu ni …asyik makan hasil lendir jerrr takder idea sendiri…!!!

  4. KakKiah

    August 19, 2019 at 10:12 pm

    Trending le cemana pun, am not watching. BN ni pun satu, kalau menulis tak beragak. Ramai je yang tak “cair” tengok diorang ni hokeyyyyy

  5. Anonymous

    August 19, 2019 at 6:56 pm

    X best!!

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top