Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Netizen Bengang Persatuan Seniman ‘Demand’ Pelbagai Dana Khas Dari Kerajaan & Bantuan Wang RM3000 Untuk Artis

persatuan seniman minta rm3000

Kecoh di media sosial sejak minggu lalu apabila ada beberapa artis menyuarakan bahawa golongan selebriti juga sewajarnya mendapat bantuan khusus daripada kerajaan kerana “tiada job” ekoran lanjutan tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

netizen bengang artis minta bantuan kerajaan

Advertisement

Susulan itu, baru-baru ini Persatuan Seniman Malaysia (SENIMAN) telah menyenaraikan beberapa bantuan secara ‘one off’ yang ingin diminta daripada pihak kerajaan buat penggiat seni.

netizen bengang artis minta bantuan kerajaan netizen bengang artis minta bantuan kerajaan

Agak mengejutkan apabila mereka meminta pelbagai dana khas dan bantuan bernilai sehingga RM3000.

“Apa keistimewaan artis? Pentingkan diri”

netizen bengang artis minta bantuan kerajaan netizen bengang artis minta bantuan kerajaan

Advertisement

Rata-rata netizen menyifatkan permintaan itu tidak masuk akal sedangkan sebelum ini mereka sering tayang kehidupan mewah tetapi sekarang meminta pula bantuan dan agak ‘demand’.

“Frontliner dan staf KKM yang berkorban, pertaruhkan nyawa tak ada demand”

artis minta bantuan rm3000 artis minta bantuan kerajaan rm3000 artis minta bantuan kerajaan persatuan seniman artis minta bantuan kerajaan

“Artis negara lain beri sumbangan, artis Malaysia sibuk minta derma”

netizen bengang artis minta bantuan kerajaan

persatuan seniman artis minta bantuan kerajaan

Ada juga netizen membandingkan selebriti Malaysia dengan artis daripada negara luar dimana mereka memberikan pelbagai sumbangan bagi membantu mangsa COVID-19. Namun, artis tempatan pula meminta daripada kerajaan.

Mereka berharap pihak kerajaan memberikan fokus kepada mereka yang lebih memerlukan berbanding golongan selebriti.

Dengan gaya hidup artis tanah air yang serba mewah, sudah pasti ada yang mempertikaikan kenapa mereka perlu menerima insentif kerajaan. Apa-apa pun, kalau hendak minta bantuan pun, biarlah berpada.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

23 Comments

  1. Anonymous

    March 31, 2020 at 10:57 am

    Bodoh punya artis ko diman lebih2 knapa mcmlah korang yg bjuang d barisan hdapan untk negara korang x layak pun sbnarnya untuk dapat bntuan harta yg ada tu gunaknlah dmasa2 pkp ni buat apa nk mlatah lbih2

  2. Anonymous

    March 31, 2020 at 3:18 am

    Alahai.. Berjasa nya artis malaysia, pertaruhkn nyawa demi menghiburkan penonton.. Woi… Ko bkn buat saja2 la wei.. Menimbun ko dpt… Nak tamak lg?? Cukup2 la dgn apa yg rakyat lain dpt.. Blh makan cukup la..

  3. Anonymous

    March 31, 2020 at 12:07 am

    Ramai2 je boikot..

  4. Anonymous

    March 30, 2020 at 11:54 pm

    Memalukan!!
    Apa sumbangan anda semua dalam pengekangan covid-19 nie??
    Cuma duduk rumah ja. Tak berbaloi langsung nak minta itu ini sedangkan para front liner bermati-matian MEMBANTU NEGARA.!??

  5. Anonymous

    March 30, 2020 at 7:10 pm

    Bullshitt all artis malaysia.. yg minta bantuan..

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama