Written by Bella | July 13th, 2018

Khabar tentang perkahwinan Nelydia Senrose bersama cinta hatinya, Hafiz sudah mula diperkatakan. Sebelum ini, Nelydia agak malu-malu untuk mengakui tentang perkara itu dan memberitahu beliau masih belum membuat sebarang keputusan untuk berkahwin.

Tapi lain pula kali ini apabila Nelydia mengakui sedang sibuk membuat persiapan perkahwinan meskipun sedang sibuk menjalani penggambaran.

Setakat ini persiapan perkahwinan berjalan dengan lancar. Bila atau tarikh nikah tu, biarlah saya umumkan kemudian. Bukan apa, buat masa ini ada beberapa perkara yang belum selesai. Sampai waktunya nanti saya akan beritahu semua secara rasmi. Saya pun tak mahu sorokkan perkara yang baik. Doakanlah yang terbaik buat saya ya!

Nelydia sedang sangat bahagia dengan kekasihnya itu, walaupun baru sahaja beberapa bulan mengenali hati budi masing-masing, pelakon jelita ini terpikat dengan sikap Hafiz yang matang dan memahami. Itu adala antara ciri-ciri lelaki idamannya.

Kami bercinta baru beberapa bulan. Kalau ikutkan, memang terlalu cepat kami mengambil keputusan untuk berkahwin. Nak tahu, bila dah kenal, terdetik di hati dialah orangnya. Apa yang membuatkan saya yakin memilih dia sebagai pasangan hidup adalah kerana ciri-ciri lelaki yang saya mahukan ada padanya. Dia seorang yang memahami, caranya membuatkan saya selesa, mempunyai ekonomi yang stabil dan sangat matang.

Semoga perancangan perkahwinan mereka berdua ini dipermudahkan dan semoga diberkati jodoh sehingga ke akhir hayat. Tidak sabar untuk melihat Nelydia dalam busana pengantin, mesti cantik kan?

Sumber Berita : URTV

37 responses to Nelydia Senrose Teruja Bakal Bergelar Isteri, Persiapan Kahwin Berjalan Lancar

  1. Kah says:

    mempunyai ekonomi yg stabil. hihihihihihi

    36

    0
  2. whatever says:

    Cakap jelah nak lelaki kaya

    20

    0
    • JantanMelayuTakGuna says:

      Mesti lah pilih kaya. Karang pilih yang miskin lagi sakit hati. So lelaki yang bangang dan miskin harap sedar diri lah ya. Korang dah lah miskin, tapi ada hati nak bini cantik. Semua tu nak duit tau! Nak cantik, nak makan sedap, nak rumah tip top! Ingat boleh main silap mata ke? Dah la mintak hantaran pun korang bising! Ingat kita pompuan ni tukang gaji ke? Korang jantan nak kawin free, bayar maskawin minimum! Hantaran mintak diskaun! Tapi nak bini cantik mcm artis, masak mcm chef, mengangkang mcm pelacur, beranak, kerja rumah, jaga makan pakai kau sampai mampus dengan percuma! Baik aku kerja, beli kereta rumah dan ambik anak angkat, lagi bahagia dari jadi tukang gaji free jantan.

      89

      0
      • Anonymous says:

        sodap tau nikah.

        0

        2
      • Joyahsport says:

        eh kl kakak2 bawang Kat luar sane dpt laki kaya tolak ke? Sbb ko dpt laki Sengkek mmg la ko kata org lain nk duit je. Lelaki sengkek ni sbb pemalas.. sorry to say la. Lelaki yg Berjaya biasanya rajin sbb tu berjaya..lps tu Lelaki sengkek up2 Kat insta konon bini Terima wlpon Sy xde duit. Baru ble la…. Lelaki sangkak ni Nk hantaran murah nk isteri cantik, pastu cari isteri yg ade kerjaya.. da mcm pisau cukur aku rasa. Bagi hantaran 15k da kata mahal. Yg kite ni nk jaga dia Mkn pki smpi Akhir Hayat ape citer Tu? Tu kl kire semua nk siapkn utk laki & anak, setakat duit hantaran tu gaji aku 2 bulan kot.

        9

        0
      • Anonymous says:

        Pemikiran kita sama. Tak semua orang teringin nak kahwin nak2 pulak yang dah rasa cukup. Sekarang pun tengah plan nak cari anak angkat. Hati tak sakit, nak keluar pergi mana2, melaram berapa lama, belanja apa pun tak kisah sebab tak ada siapa kena tunggu and perlu masuk campur. One word, bebas. Tengok banyak cerita tak best pasal kahwin ni. Perkahwinan tu mmg satu benda yg suci and murni gitu, tapi manusia tu sendiri yang buatkan ia jadi hambar teruk.

        8

        0
    • Layola says:

      Orang gaji indon pun ada gaji tau! Bayar puluh2 ribu dekat agensi. Tp jantan melayu nak bini free boleh kerja mcm orang gaji dengan khidmat extra atas katil lagi! Sedar diri la sikit jantan2 miskin tak de cita2 memajukan diri tu ya. Hahahaha!

      23

      0
      • wekkkkkkk says:

        lepas tu bila preggy, cmpak bayi dri atas flat mcm yg terjadi bebaru ni.
        Sian bayi tu…meninggal pulak..nk sgt extra atas katil..tapi siapakah empunya benih tu..melayu ke sapa..x dinyatakan. Tapi si ibu dri Indon.
        hahahahhaa

        2

        0
  3. Anonymous says:

    ciri-ciri lelaki yg saya mahukan..sudah semestinya kaya..muka rabak x apelah.

    18

    0
  4. Anonymous says:

    Bagus lah nely.. ntk masa akan datang. Pedulikn yg nak membawang. #fashasandha renung2 kan lah.

    6

    0
  5. whitelily says:

    logically thinking.. tipulah kalau tak nak kawin dengan lelaki yang ekonomi stabil. sekarang apa2 pon pakai duit weh especially bila dah ada anak. tolongla jangan komen ala2 suci murni tak pandang harta.

    38

    0
    • wekkkkkkk says:

      lelaki yg kaya dn berduitpun bukan “buta”..mereka pun cari yg lawa-lawa kan, keturunan, perangai dn pelajaran belakang kira.

      Org lawa, mmg bertuah, lebih2 lagi cukup pakej.

      21

      0
    • Bob Barli says:

      Setuju. Budak wechat yang belum kenal erti donia je yang kata duit tak penting. Chenta lah segala2nya. Pffttt..

      7

      0
      • Anonymous says:

        budak wechat ni sblm kawin sanggup mkn pasir… lepas kawin baru cari nasi… lepas tu salahkan govt beras mahal… sangap atas katil lupa beras… turun katil tgk dapur kosong mula meroyan govt tak bantu… bahalol aku tgk budak muda tak stabil ade nafsu katil tinggi tp nafsu rajin keje rendah..

        9

        0
        • Anonymous says:

          lagi parah…bila ibubapanya ada di bdr, minta bantu belanja dapur tanpa bini tahu…

          2

          0
  6. kakikucinghitam says:

    mstlahh carik yg stabil… kalau x stabil nnt mst problem rumah tangga… jadi yg x stabil tu, stabilkan diri dlu.. keje kuat2 kumpul duit..

    12

    0
    • wekkkkkkk says:

      7 sifat wanita yg harus dipinang cepat2:-

      1. Mesti pndai menyimpan…
      (pakwe nk beli hadiah, pompuan tu kta jgn, simpan duit)

      2. Tak pe kalau kita mkn kedai biasa2 je.
      (Pakwe ajak mkn di buffey di Hotel, mcd, secret receipe..katanya x pyh..mmbazir)

      3. Tak kisah naik kereta 2nd, 3rd hand.
      .( pakwe nak beli honda, kata pompuan tu, jgn, simpan $, beli rmh dulu)

      4. Tak minta hadiah mahal2
      .(pakwe nk hadiahkn beg bonia, dia kata x perlu..dlm Aoen ada je offer RM100 hingit pun dh lawa).

      5. Nak buat kenduri kawen biasa2 je.
      ( tak nk buat buat wedding mcm wedding of the year)

      6. Tak mahu pergi bercuti selagi belum sah jdi laki bini.
      ( Ini bagus, takut zina..)

      7.Tak kisah kalau gaji rendah, walaupun gaji pompuan tu tinggi.
      ( Ini mmg byk..sbb pompuan byk degree skrg).

      0

      0
  7. wekkkkkkk says:

    7 sifat wanita yg harus dipinang cepat2:-

    1. Mesti pndai menyimpan…
    (pakwe nk beli hadiah, pompuan tu kta jgn, simpan duit)

    2. Tak pe kalau kita mkn kedai biasa2 je.
    (Pakwe ajak mkn di buffey di Hotel, mcd, secret receipe..katanya x pyh..mmbazir)

    3. Tak kisah naik kereta 2nd, 3rd hand.
    .( pakwe nak beli honda, kata pompuan tu, jgn, simpan $, beli rmh dulu)

    4. Tak minta hadiah mahal2
    .(pakwe nk hadiahkn beg bonia, dia kata x perlu..dlm Aoen ada je offer RM100 hingit pun dh lawa).

    5. Nak buat kenduri kawen biasa2 je.
    ( tak nk buat buat wedding mcm wedding of the year)

    6. Tak mahu pergi bercuti selagi belum sah jdi laki bini.
    ( Ini bagus, takut zina..)

    7.Tak kisah kalau gaji rendah, walaupun gaji pompuan tu tinggi.
    ( Ini mmg byk..sbb pompuan byk degree skrg).

    0

    0
  8. aninonimus says:

    Qi Razali dulu ekonomi x stabil ke??

    3

    0
  9. wekkkkkkk says:

    7 sifat wanita yg harus dipinang cepat2:-

    1. Mesti pndai menyimpan…
    (pakwe nk beli hadiah, pompuan tu kta jgn, simpan duit)

    2. Tak pe kalau kita mkn kedai biasa2 je.
    (Pakwe ajak mkn di buffey di Hotel, mcd, secret receipe..katanya x pyh..mmbazir)

    3. Tak kisah naik kereta 2nd, 3rd hand.
    .( pakwe nak beli honda, kata pompuan tu, jgn, simpan $, beli rmh dulu)

    4. Tak minta hadiah mahal2
    .(pakwe nk hadiahkn beg bonia, dia kata x perlu..dlm Aoen ada je offer RM100 hingit pun dh lawa).

    5. Nak buat kenduri kawen biasa2 je.
    ( tak nk buat buat wedding mcm wedding of the year)

    6. Tak mahu pergi bercuti selagi belum sah jdi laki bini.
    ( Ini bagus, takut zina..)

    7.Tak kisah kalau gaji rendah, walaupun gaji pompuan tu tinggi.
    ( Ini mmg byk..sbb pompuan byk degree skrg).

    ..jadi dia ni ada sifat mcm ni tak..kalau ada…pasti lelaki tu bertuah dpt cntik dn bijak.

    0

    0
  10. watever says:

    jgn ckp je mcm kakak ko si uqasha tu..konon tgh biat persiapan nk bertunang la bagai.last last sampai sekarang tk de cite pun..senyap mcm tu je..huhuhu…si uqasha tu pun aku tgk bdn dh mcm org beranak ramai ngan tetek dh mengelebeh..aishhhh..blm kawen dh mcm tu..muhur si nely ni tk de pape kontroversi

    9

    0
  11. Anonymous says:

    kaya mestilah di tangkap cepat2….. nanti terlepas… tapi mesti kuat, nanti macam laki nora dulu masa pregnant cerai sebab nak retis juga

    4

    0
  12. Jerk says:

    NMpk kya je,trus trbuka ati nk kwin.haha!!spesis nk snang smpi bla2,klu blh nk lki msakkan..mcm nora dnish,blikn jm mhal mcm eina.,msuk umh lap kki je

    4

    1
  13. Aku says:

    Eeee dah banyak kali kena sentuh. Bagus la nak kahwin. Lepas kahwin jangan ada watak peluk peluk lagi ye.

    4

    0
    • Jgn hitamkn Hati says:

      Jgn buat fitnah awak… mulut kite ni kl nk berckp kene was pada..dosa memfitnah ni lagi besar Kak. Kang Nti Payah plk Kat sana. Sy Ingat kan je..

      2

      0
  14. Anonymous says:

    jodoh dia… ramai pulak yg jeles… tp kang jupa laki kaya skit korang yg meroyan teruk ajak kawin… sudah2 ler kutuk jodoh dia… jodoh memasing

    2

    0
  15. Anonymous says:

    langkah bendul lah ye..kakak ko minta ape ye..serba berdiri ke.

    0

    1
  16. farah mateen says:

    orang cantik sepadanla lelaki kaya.so lelaki lelaki yang tak berapa kaya atau boleh dikatekan dah kahwin nak bini kerje sambil tumpang harta bini tak payah berangan nak bini cantik.ni nak bini cantik tapi perangai macam sampah muke dahla memang out.siap rasa tak bersalah pakai duit bini.bila bini mengamok meroyan semua sebab perangai laki ngalahkan babi jantan sondol eh pegi menggatal dengan betina lain lak.
    muke dahla hodoh hidup bini tanggung tapi ade hati nak miang?
    ye ini pengalaman aku sendiri bersuamikan jantan malay.
    mostly jantan malay ni loser.i said mostly.yang tak tergolong mostly tu tahniahla untuk anda

    0

    0

Leave a Comment

Optional