Written by Bella | July 18th, 2019

Hari ini pelakon dan pengacara, Neelofa membuat pengumuman dia menarik diri daripada menyertai Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) selama dua tahun.

Keputusan tersebut dibuat kerana dia ingin memberikan tumpuan kepada bidang perniagaan. Biarpun tidak bertanding pada penganjuran kali ini, dia tetap akan memberikan sepenuh sokongan dan mendoakan agar penganjuran ABPBH akan terus maju.

Neelofa juga berkata, dia tidak mungkin akan melupakan segala kenangan indah sepanjang bersama ABPBH.

Sebelum ini, Neelofa pernah dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular, ABPBH 29 dan mempertahankan anugerah serta gelaran Pengacara TV Popular sebanyak lima kali.

Sumber Berita : mStar Online

29 responses to Neelofa Umum Tarik Diri Dari Anugerah Bintang Popular

  1. Kobes Bunga says:

    klu bisnes da makin maju, teruskan lah bisnes. bg peluang pada rtis lain pulak

    18

    0
    • Wekkkkkk says:

      Baguslah… tanpa Meletop ko akan terkambus dlm industri. Pergilah kejar fashion show satu dunia padahal bakat… zero!

      17

      7
      • wekkkkkkk says:

        hai..apa khabar saudara ku..

        0

        3
      • unknown says:

        Lofa ada bakat menjadi pengacara but masalah utamanya ialah Lofa ego & pilih “bulu”.. cara bercakap dan pembawakan nampak sgt dia ego & acah diva.. kalau artis level up2 dia layan ok but kl kalau artis tu so2 jer atas bawah atas bawah je dia pandang.. cakap pon nak xnak je.. d worst part Lofa x study background artis jemputan.. bila kena tegur ngan Nabil @ artis tu sendiri buat la muka ala2 innocent ala2 kengkonon cute tuh.. my 2 cents

        **ak suka pulak dengan gelak besar Lofa tuh

        19

        0
        • Anonymous says:

          Lofa jadi pengacara banyak gunakan bahasa Inggeris which is no good bab Meletop rancangan bahasa Malaysia. Ramai Mokcik Mokcik Pokcik Pokcik yg tak faham aper yg Lopak cakap……….. kesian.

          7

          0
        • Aku says:

          Betul. Paling bengang bila tak study and buat homework berkenaan artis jemputan. Pengacara menda macam tu kalau semua taktau dan nak disuap. Come on Lofa kau dah jadi host Meletop dah lama kot. Takde improvement. Buka mata dan lapangkan dada ambil tahu industri seni tempatan.

          10

          0
    • Anonymous says:

      elok bersara pun okay. berlakon setahun sekali. huhu

      11

      1
  2. Hai Guys says:

    Tarik diri la untuk PENGACARA Popular :-/ , Aku nak si Sherry Alhadad memang ketegori Pengacara Popular :)

    48

    0
  3. Kentot a go go says:

    Sebab da tak popular la,kang kalo kalah malu pulak die

    23

    1
  4. Anonymous says:

    so ???
    org lain tarik diri xmeroyan tulis panjang2… relax jer
    level retis jgn nk acah2 artis erkkk… g buat cheap publicity jauh2 sana shuu shuu

    11

    7
  5. Anonymous says:

    Ade ke org nk bc karangan panjang dia tu??tls je laa tarik diri..ni bkn exam nk karang pnjg2…

    11

    2
  6. Jjay says:

    So???

    8

    1
  7. aih says:

    yeay!!.. kalau x peminat buta asyik vote dia jer..

    8

    1
  8. Anonymous says:

    Selgi bujg selgi tu ptut bersaing. Klah mng lain citer..awal2 dh surrender. Tak tabah langsung..tkut ke klh di tgn org lain.
    Biasanya klau dh kwen baru surrender..ini tak. Ini menunjukkn kmu bknlh bgus dlm semua benda yg ko ceburi.

    3

    2
  9. Anonymous says:

    Eh panjang nye karangan mcm tarik dari Oscar… padahal? Nan hadooo!

    14

    0
  10. faraj says:

    dia sibuk gan kucing tu…maklum lah sekarang dhckp gan kucing sorang2..anak dara tua…

    3

    2
  11. KakKiah says:

    Hakakkk ingat. Doluu2 dia bertanding dia kalah memanjang. Ada satu tahun tu dia berhijab terus dia menang hihihihi. Hakakk rasa xpyh dah la bertanding dah la lepas2 ni.

    10

    0
  12. nanas puaka says:

    abg nara tak nak up citer adik shah shanaaz ahmad (betul ke aku eja ni.nanti aku pulak kena maki)..dia celaka dan bahalol kan org..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    dah senduuuuuuuuu

    5

    0
  14. Ummuweizs says:

    Alhamdulillah Lofa, satu keputusan yang matang. Semoga terus mengharumkan nama wanita Islam berhijab yang berjaya di mata dunia… dan bertemu jodoh yang sama2 mengimpikan Jannah…

    6

    1
  15. Anonymous says:

    Bagus lah bakat tak ada.. Berlakon macam kayu

    6

    0
  16. saiful says:

    alhamdulillah rezeki melimpah ruah neelofa

    2

    1
  17. Anonymous says:

    hina loh jgn tak hina korek aja lah ceta dolo2 kala ungkit ungkit selagi Allah bagi korang bernafas selagi tak tutup usia korang.semoga keturunan korang yang dah kawin berzuriat toh tak mendapat aib suatu masa nanti apabila kamu kamu jadi penghuni Tanah nanti.MUAHAHAHA..

    1

    0
    • Ummuweisz says:

      Ya betul… bergembira dan bergelak besar lah untuk setiap perkataan celaan yg dilemparkan kpd orang lain… Teruskan menambah saksi2 dan bukti2 di dalam sosial media, buat bekalan, apabila semua anggota badan kita dikunci drpd membela diri kelak…

      0

      0

Leave a Comment

Optional