Written by Bella | October 30th, 2018

Selalu ingin tampil dengan gaya terbaru dan berani mengetengahkan fesyen yang agak unik, selebriti popular Neelofa sering sahaja dipersenda dan dikecam oleh netizen. Namun, beliau sebenarnya tidak pernah ambil pusing dengan hentaman netizen dan memberitahu apa yang beliau lakukan itu bukan sekadar untuk suka-suka sahaja.

Saya seolah-olah menjadi bahan jenaka mereka, namun saya tidak pernah ambil serius semua itu. Jika saya meletakkan diri sama seperti mereka, saya tidak akan ke mana-mana. Saya tahu apa yang saya buat selama ini, malah sendaan itu sebenarnya menjadi ruang untuk saya memperbetulkan kelemahan yang ada.

Saya sentiasa ambil selangkah ke depan kerana jika tidak, saya sama seperti mereka yang gemar mencari perkara negatif. Dalam berfesyen, saya suka bereksperimen dan ada kalanya agak berani. Tetapi, saya sentiasa berusaha untuk melebarkan sayap dalam bidang fesyen dan kecantikan di luar negara.

Hasil beliau menggayakan fesyen menarik akhirnya membuahkan hasil. Menurut Neelofa beliau akan ke London dan Paris pada bulan hadapan untuk menandatangani kontrak dengan agensi fesyen di sana.

Sumber Berita : BH ONLINE

60 responses to Neelofa Tidak Kisah Fesyennya Dipersenda Dan Dikecam Netizen

  1. benci thought says:

    peduli apa dengan netizen lofak … baik lofak enjoy persetan dgn dorang punya kecaman, bukan boleh jadi jutawan pun dorang tu kuakuakuakua dengki memanjang mcm takde dosa sekor² ni lol

    11

    4
    • Anonymous says:

      suka betul jd penjilat nk dpt free sarung benggali tu…
      ayat2 lopak bunyi meroyan… netizens dah menyampah.. cinta2 keling guling2 bukit xmenjadi asek kene reject… malu nk balik pakistan so xyah kutuk sgt netizens msia ni.. muka tempayan abis stail lopak ni

      4

      9
      • Lala says:

        Aku tak de la minat kat neelofa ni..tp netizen membahan, mengutuk, mengeji dia ni korang dapat apa eh? Dapat medal ke mcm mn? Dpt sponser pegi paris? Or terjamin da masuk syurga? Duhh get a life la..

        18

        0
      • Stupidyou says:

        Dan ko plak spesis melayu yg mulut longkang n racist.. kutuk2 keling la.. pakistan la.. apa la..
        Tp melayu mcm ko la yg puja sgt flm2 n artis2 bollywoodkn.. pastu mjlis kahwn pun sume tema hindu(bollywood konon) siap llki prmpn menari2 lngsng xda rs malu..

        6

        0
      • Anonymous says:

        Fazura ke ko??busuk hati sngt nmpk

        0

        4
    • Chohkri Yulis. says:

      Neelofa ni bentuk badan hourglass (kot)…badan chubby brisi gtu….kbykan bju dia pkai tu dr model yg kurus kering n tinggi….dia plak x tinggi mana…pakai plak kasut mcm band Kiss mmang nmpak kelakarla….org mst bandingkn dia dgn original yg pkai….mst refer model….dia plak perasan bleh jd model yg gah….

      11

      2
      • Anonymous says:

        ssb tu dia tak tercalon dlm kategori wanita tercantik..kemetot

        3

        2
      • Anonymous says:

        Ok la dri ko mereput je kat situ x kemana

        2

        0
        • Chohkri Yulis. says:

          Ko pn x kemana gak kan….aku bkn x suke dia cuma nk bgthu benda org x suke ttap org xkn suka. Dia klu bfesyen kna pkir pndangan org…dia bhijab…kna pkir dia tu dah Hajah…sbb bfesyen ko sanggup g Paris tjuk telinga dgn subang beso? Blk kt Meletop molek plak tunjuk…kkbykkn pakaian dia pkai dr model x bhijab n diaorg mmang kna dgn gaya. Aritu astro Hlive siap buat review pasal pkaian dia pnah pkai…ko ingat semua tu ok? Org hlive yg thu fesyen pn ‘persendakn’ dia…hahahaa.Ingat bkn semua benda kita buat ni ok n org suka. Xkn sbb ko minat artis tu ko nk backup hal2 x ok? Hahaha

          6

          1
    • Anonymous says:

      SAMA LA LOFA NGAN KO MENTAL

      0

      0
    • faraj says:

      “Saya janji , kalau Neelofa masok Maharaja lawak , saya tk kecam dia lagi…”

      1

      0
  2. Gaya Gaya says:

    Neelofa Bravoo !!!

    8

    2
  3. Zakiah says:

    Org kalau dh tak suka mmg byknya komen..tapi kalau suka kentut busuk pun wangi..cer tanya org yg tgh dilamun cinta..

    10

    0
  4. wekkkkkkk says:

    “Menurut Neelofa beliau akan ke London dan Paris pada bulan hadapan untuk menandatangani kontrak dengan agensi fesyen di sana.”

    “Untuk kerjasama dengan agensi peragaan itu, ia masih dalam peringkat perbincangan dan belum ada kata putus lagi,” katanya.”.
    ..info dri media..

    ..hanya perbincangan, kihkihkih, belum pun sign the memorandum..

    5

    10
  5. Anonymous says:

    baju no 2, semeter 5 rgt, ko beli bundle-bundle banyak-byk , pas tu jenamakan neeflofa dgn harga 100 permeter.
    adilkah itu

    3

    4
  6. Anonymous says:

    lofa tetap letoppp..no.1….kalau x caya..tgk org komen..mesti byk..hehe

    11

    0
  7. Dahboringnakkutuklofa says:

    Memang fesyen dia kelakar..merepek mengarut..tapi itula kalau semua nak play safe asalkan dapat pujian netizen fake la pulak.sedangkan dia sejenis suka stail pelik2 gitu..so biarla neelofa nak pakai apa dia nak..netizen pun x payahla nak marah sangat..troll tak habis2..awal2 kelakar la..lama2 ..dah x ada idea ke ..mula2 suka je join troll2 fesyen neelofa ni..lama2 fikir..dia x kacau orang pun..yg kita nak gelak2 kan dia kutuk2 dia ..dapat apo..gitu..

    19

    0
    • Anonymous says:

      last sekali ayat “gitu”…pasti org2 kelantan

      2

      11
      • Dahboringnakkutuklofa says:

        Errr masalahnya bukan kelantan nek..orang kajang haa..lahir johor..oo baru tahu kalau tulis macam tu kelantanese..oooooooo

        13

        0
      • Anonymous says:

        geng kelantan memang mcm ni… geng diorg jual kopi clorox pun diorg angkat sbb ade jenis perangai jati bersama mati bersama…
        cer tgk yg dtg kl ni mulut ckp nk halal… tp g kedai thai makan dr botol sos xhalal tu sebatt selamba… tp jgn bagi diorg jupe botol sos xde cop halal keluaran org melayu asalkan xkelantan haaaa masa tu baru dpt tgk diorg meroyan2

        3

        6
  8. tingting says:

    ok la lofa, boleh main ting-ting dengan abang sajat. tahan kecaman kan. kental gituww.. teruskan lofa, kut temu jodoh dgn abg sajat.

    1

    2
  9. Anonymous says:

    carilah duit dibumi Allah ni, mana tahu ada Jodoh melekat di Afrika Tengah.

    4

    2
  10. NASIHAT says:

    Permainan duit mmg mcm tu. kita kebal dgn kecaman dan bahagia dgn duit . hakikatnya bukan kita ni cukup kuat tapi duit tu yang membutakan mata dan hati kita. Mmg sekarang kerana duit orang sanggup jadi apa sekalipun . tapi tak bermakna itu tiket kita utk menghina dia. kita tak tahu amalan dia pun. Jadi doakan je la yang terbaik. mana tahu dia yang kau hina , yang kau troll ni la yang bantu kau nanti. time tu nyesal tak sudah.

    8

    1
  11. Anonymous says:

    tak pernah dgrpun dia menderma atau menaja progarm..adakah dia tahi hidung masin hijau

    1

    8
    • Anonymous says:

      ko jgn… sekali buat abis wartawan sume paper dia canang.. hidup pun stail sponsor… lopak ni ade staff khas cari sponsor.. stylist tu sbb pakai baju sponsor.. hotel mewah tinggal 1mlm padahal paid review jer.. tak malu gembar gembur showoff lebih… nk launch tudung bil hotel 2bintang xmampu byr.. mampu zouk jer pastu order catering food yg teatime menu…

      6

      2
    • Stupidyou says:

      Walaupn aku x minat mana2 artis atau selebriti mlysia ni.. x sk, x jg benci.. Tp aku ada jg la terbc kat smwhere.. tp bkn dr blog gosip bt api mcm ni, bkn jg dr newspaper, bkn jg dr persatuan bawang2 mlysia.. aku bc dr legal page smthng mcm tu.. Neelofa antra selebriti yg byk menderma cm x tnjk mcm kbnyakkn org2 skng ni..
      Kena tnjk br d katakn pemurah n th agama.. tp bl d tnjk d katakn riak plak..
      Biasala mulut melayu..

      5

      0
      • Anonymous says:

        somewhere newpaper tu dulu time dpt hidayah pakai tudung konon nk buat sekolah tahfiz… dia punye canang abis wartawan kelantan dia cari kasi putar konon byk derma… konon jer lah… skrg sekolah tu tinggal kabar jer si wartawan yg di byr pun dah lenyap

        1

        0
    • Anonymous says:

      Kesian ko nie..x kan nk wat kje amal nk tayang kat org..x kan nk smbut birthday kat rumah pengasih baru nmpk bagus??pastu malam terkinja2x dgn lgbt..huhuhu

      0

      0
  12. Anonymous says:

    “Bagilah Harta Kemewahan Sekali Pun, Mesti Nak Ada Laki dan Zuriat”

    1

    3
    • Stupidyou says:

      Laki tu baik x pyah kalo tgk perangai llki mlyu muslim skang.. tp zuriat tu ya.. kalo x dpt ank sndr, anak angkt pun ok jg.. ank sdra sndr ke..
      Kan ramai mlyu yg sk zina pastu buang ank sk ht mcm tu..
      Lbh baik pelihara ank2 ni.. dpt jg pahala..
      Jgn pelihara biawak hdp aka llki mlyu, binasa hidup..

      1

      1
      • Dohh says:

        Kesian life you…mesti dpt lelaki melayu yg jenis mcm biawak hidup ek.kesian u kena bela lelaki mcm ni ek.xpun kesian u sbb xde org nk prmpn mulut puaka mcm u…ur life too dull darling.pls jgn bunuh diri

        2

        1
      • Anonymous says:

        lelaki melayu yg nk dia, adalah sbb wang.

        0

        2
    • Anonymous says:

      x ada anak atau zuriat ok gakla sbb lofa x kawen lg…idola ko si patjura tu dh kawen lama x beranak2 lg ape citer????

      0

      5
      • Anonymous says:

        hahaha..penjilat lopak byk meroyan, aku anon 11.15am..aku tujukan bukan pada Lopak..hanya ayat shj utk semua org yg berkenaan.

        0

        0
  13. Fifi says:

    Pesal tetiba naik blk cite lofake ni?xde ribut xde guruh tetiba.dh xde modal sgt ke?semua org tau ko mmg jenis tahan kutukan,cercaan,hinaan,kejian n makian.kalau org nasihat jenis mantul blk.wanita besi kekdahnya.jadah la.followers ig sejuta lbh pun fake.ko beli followers ke?euwwwwww…hadap sgt doniawi.aku mmg anti prmpn fake.sape pernah jd kuli family ko je tau perangai cam mane.well money cannot buy class lofake.full stop

    5

    3
  14. Anonymous says:

    aku boring sgt, lalu aku mendengar lagu dendangan Omar Borkan AL – Gala, aduh merecik..aduh..aduh..sakit hati x dpt mendampingi..masALLAH..

    0

    1
  15. Anonymous says:

    Haters lopak dh mereng ok panas mcm kena panah buntut bawang..ehh mak kau ijo..

    1

    2
  16. Anonymous says:

    aq bru persaan aq fikir btul2 beg kat kpla dia mcm tular kat mana2..rupanya topi leather ada jual toh kat luar negeri prnah thinking nak beli pkai musim hujan or snow..tpi klu time hujan tak bole lh..y topi besar toh pun like topi Thailand.. Vietnam..
    so bagi aq mana ganjilnya fesyen dia…mna y tak kenanya…ishhh ishh

    2

    0
  17. Anonymous says:

    humm..kalau si lofa ni macam fesyen Victoria B dalam ig terkenkang dalam shopping beg maunya komen sampai 1k-5k

    0

    1
  18. I says:

    Kenapa nk benci kutuk sgt ngan lofa..dia tak kacau pun laki n idup kau org..tak suka fesyen dia jgn ikutlh..takyah nk tambah dosa Kita..simple

    1

    0
    • Anonymous says:

      selama ni pun lopak hidup in industry bukan sbb bakat.. dia cari nama melalui sikap & fesyen hodoh2… nk kacau pakaian muslimah jgn jd retis diam2 buat pusing kelantan jer sane sudeh…
      mcm tak biasa pulak selama ni lopak sanggup jer dikutuk asalkan nk nama… jgn kacau program meletop majority hak pembayar astro minta dia blah k

      2

      0
  19. alfie says:

    Sebenar nya si Lopak ni tak popular sangat dan dari kutukan dia terima memang dia tak ada banyak peminat pun. Dalam satu keratan dari World of Buzz,pakar IT kata Satu juta followers dia ada lah FAKE macam si Pahlawan Bugis Najib tu!!!

    0

    1
  20. Prff says:

    free jer la Lofa lagi cantik. Boleh ko berfesyen mcm2 stail.

    0

    0
  21. Prff says:

    free hair jerla Lofa lagi cantik. Boleh ko berfesyen mcm2 stail.

    0

    0

Leave a Comment

Optional