Written by serenity | April 10th, 2018

Anugerah MeleTOP Era 2018 sudah berlangsung tetapi ia masih diperkatakan ramai pihak. Ada yang menggelarnya malam anugerah Neeletop (kerana Neelofa menerima anugerah mengalahkan Zul Ariffin dan Syafiq Kyle), ada yang gembira dan tidak puas hati dengan mutu pengacaraan dan majlis, namun antara yang diperkatakan ialah Neelofa hampir terjatuh di atas pentas tetapi diselamatkan pelakon kacak lagi sasa, Zul Ariffin.

Tidak dapat dipastikan sama ada ia satu gimik atau satu kebetulan, ia bagaimanapun berjaya menarik perhatian ramai.


Zul Ariffin dan Neelofa melakonkan sketsa sweet di pentas AME Ahad lepas. Keduanya ialah gandingan yang hangat diperkatakan kerana drama Ti Amo, Sweetheart 100 Hari arahan Michael Ang yang bakal ditayangkan di Astro sekitar Ogos ini.

Gandingan itu begitu diperkatakan sehingga ada yang meminta agar mereka berdua berkahwin. – beautifulnara.com

97 responses to Neelofa Terjatuh Berpaut Pada Zul Ariffin, Ramai Netizen Teruja

  1. courts mammoth says:

    Kaki sailang memang macam tu..try hard angat..lols

    56

    1
    • Anonymous says:

      G E D I K

      37

      0
    • Anonymous says:

      Jgn salahkan pmpn je bab2 sailang menyailang ni. Kalau si lelaki pun ter’sailang, laki tu pun sama gedik. Dalam kes ni, kalau si Zul tu tersailang, Zahirah patut lepaskan je. Laki mudah tersailang ni xde kualiti.

      35

      0
    • Anonymous says:

      Nampak Zul punya update kat IG pasal kerja dia busy, pastu adela dia mention “Sorry Lofa termiss rehearsal AME dgn Lofa”… pastu dia sambungla balik citer dia punya busy kerja tu panjang lebar.. tetiba Lofa reply comment: “No worries!! Thank you sambut tang nak jatuh tu”.. Punyala excited padehal Zul bukan nak mention sangat pasal ko Lofa… Lepas berjam2 fan Lofa terpaksa mention Zul, bagitau Lofa ada komen tu say thank you…
      LOL sangat.. sekali Zul cuma reply emoticon jari (OK)… kahkahkah desperatenya Lofa… Nak jugak menghubungkaitkan diri dia dgn Zul… Zul tu professional weh.. Takde maknanya dia nak sangkut kat ko.. syok sendiri.. ciannnnnn

      118

      0
    • Anonymous says:

      Tiba2 pula tak.pandai jln dgn kasut tinggi…. nak cari alasan pegang Jul Ripin jak pun…. nak berlakun agak2 lah hjh loopak zouk

      29

      0
    • Kkkk says:

      Aku nampak muka tak puas hati zahirah time tu.. Huhu

      26

      0
      • Elle says:

        Haha aku pon time tu kamera fokus ke zahirah,muke die mcm annoying giler dgn drama kayu lofa atas stage amek mase nak cakap tu booooo lofa pastu nak jatuh laa ape laa

        14

        0
    • Anonymous says:

      dah la tuka topik la nara.. menyampah la tengok lofa ni.. asyik berita pasal die je.. takde artis lain ke dlm industri malaysia ni

      10

      0
  2. asrul says:

    aku tak heran bab tu sbb dah biasa kot neelofa dan drama

    yang aku kesah-apsal lofa pakai pembalut hamper kat kepala tu

    110

    0
  3. Anonymous says:

    Lopak ni ada hati dgn Zul..cuma malu2 meow , kalau kt luar dh tentu terus pelok zul..
    ini pentas malu lah.
    hahahaha

    18

    1
  4. Anonymous says:

    mike ang mmg pandai buat drama soh melayu melekat kat tv berfantasi tinggi langit – pastu mula la yg tukang tgk berangan nak laki camtu, nak laki camni.. hahahaha.. good job mike!

    18

    0
  5. Leez says:

    Peminat2 lopak jangan galak sangat ship zulofa tu. Kang kalau tak jadi habis dicacimaki zul pulak.

    19

    0
  6. Anonymous says:

    auwww so sweettt hehe.

    tp tak sesuai la lofa dgn zul.
    lofa kena cari laki yg hebat2 sama mcm lofa ;)

    kena cari yg sekufu :)
    baru mudah masuk dlm family masing2

    32

    4
    • Anonymous says:

      Berubah …fesyen meletop la … Menang anugerah fesyen meletop … Hips sgt …. Wow so cantik …terbayang akak akak makchik makchik pi pasar pakai turban lopak .

      1

      0
  7. Anonymous says:

    dh ku agak mesti terpijak kain tuh..kembang payung mana senang nk jalan. Sepatutnyer kain pjg meleret di belakang sahaja rekaan tu dn di depan biar nampakan kasut supaya senang nk melangkah..siapalah designer..

    5

    0
    • Anonymous says:

      kain kat bahagian depan tu pendek kot.camne leh nak terpijak kain plak.haha.tgk je pun da tau dia planned herself utk buat gimik.so that attention will always go back to her againnn

      12

      0
    • Yekeni says:

      Kembang payung senang jalan sebab circumference kain tu jauh dari kaki. Nak nak kain keras kejung gitu dan bahagian depan pun pendek.

      Yg susah jalan, dress yg melekat pada badan dan kaki… tersimpul di kaki bila jalan. Nak nak yg panjang ke lantai.

      Yg dah biasa pakai akan tau lah. Yg tak biasa pakai, buat2 jatuhlah..

      2

      1
  8. kannn says:

    nampak buatan je…nak promote drama le teww…sbb lofa relax jer..

    4

    1
  9. melati says:

    “Saya tgk Gambor & Baca apa yg Nara tulis, terguris hati saya” Zul Ariffin Nara kater Handsome ?? yg buat hati saya Terguris sgt .. Rupa & Gaya Neelofa dgn Zul Ariffin , memang sama (Neelofa) tukang masak Tomyam sedang Bercuti gi Lepak KLCC tgh tunggu Pak We (Zul Ariffin) pegawai RELA ..tak Percaya gi lah KLCC kat air pancut byk Pompuan2 yg sebiji Dressing & Rupa cam Neelofa & yg saya tahu kebanyakan yg Lepak kt KLCC tu , tukang Masak Tom Yam sedang bercuti…!!! tu jer nk Citer….

    4

    2
  10. Jjay says:

    Mengadaaa…………

    2

    0
  11. Anonymous says:

    bila cakap anugerah syok sendiri tak bleh terima.. hahaha

    8

    0
  12. kucing terbang says:

    ngantuk.. next plis

    3

    0
  13. melati says:

    “Lagi Satu , saper org Kelantan bukan semua maaf kan saya ” ..byk gk Org Kelantan yg baik2 ..selepas Famili Neelofa , Sabri Yunus otai pelawak yg respect selama ni..semalam saya Dgr Berita Sabri Yunus guna Peguam untuk Pertahan kan nama Con Cor De ( Konon Concorde Hotel) .. dh ler Ko memperbodohkan diri sendiri Con Cor de takkan ko tk tahu? pastu ko perasan plak takut org Guna sebutan Con cor de bodoh ko tu..!!! org tgk Video ko Sabri Yunus sebab ko Otai jer , pastu org Komen dlm Hati jer camgini ” Bukan nya spontan Con Cor de tu pun..menggong pun ader tapi sebab Sabri Yunus ni Otai org diam jer lah…..!!! Fikir sendiri lah lain2 tu…hmmmm

    7

    1
  14. pengotor says:

    buat zul ariffin..kalau brdrama je dgn lopak aku x kisah.
    Tapi kalau ada cinta kt dalam tu, fikir masak2, org KEL ni nmpk je luaran molek tapi sbenarnya yg aku jumpa..pemalas dn pengotor.
    Aku ksian dg ko nnti kalau ko jadikan Lopak ni org rmh.
    Biarlah Lopak cri Kel jugak.

    Itu hari mkn di kedai Kel di lembh kelang, nmpk sedap je smbal2 yg mereka msk tu..bila mkn manis..ikan pulak sisik x habis kikis.

    Fikirkn lah.

    31

    4
  15. nok gebuzzz says:

    mggu ni cite pasal AME n lopa jer la….korang pon tau dia ni skrang nak perhatian lebih,dia nak bagitau 1 dunia yg dia masih relevant dlm industri…lol!!

    Anugerah kroni2 yg undi nak bangga giler kew????Eeuuuwwww!!!!!

    9

    1
  16. Anonymous says:

    Biasalh kejadian ni boleh berlaku..dipentas prestij Grammy award dulu pun berlaku gitu jgk di Indonesia masa anugerah ratu dangdut 2017..dress labuh kasut terpijak kain..tu pun kesah sgt..sb lofa kannn..tu je motif sgt..
    Dh x suka byk lh bunyi..samalh kes..cer tanya ude pasal intan ckup mekuatkn dia..dh x de cinta..lol

    1

    5
  17. Bosan la nara ni says:

    PLs la..mrayu ni stop la citer psal kki disco ni.sdah2 LA.dia nk jtuh ke,trtonggeng ke,bogel ke lntak la.wtf

    6

    1
  18. Qing says:

    Cheap gimik . Xde yg lebih mcabar ke boleh buat ? Boring . Nexttt

    2

    0
  19. Anonymous says:

    lopa ni jatuh berpaut mcm tu pun nampak fake

    4

    1
  20. Jenahh says:

    lopa jatuh berpaut mcm tu pun nampak fake

    3

    1
  21. Bob Barli says:

    Sempat lagi camera zoom kt Zahirah masa ‘drama’ dorg ni. Zahirah tunduk je main fon. Seriously aku geli tgk muka Zul mlm tu. Muka gatal + tak mandi. Laki yang dah peluk ramai artis perempuan ni ke yang menjadi ramai pujaan perempun malaya?

    27

    0
  22. hawau says:

    netizen mana yg teruja? tajuk nak gempak je, sdgkn netizen biasa2 je.. yg teruja tu si lopak tu la kot dapat pgg bf zahirah..

    7

    1
  23. Anonymous says:

    Sudah2lah Nara.. Article tak habis2 menggalakkan kecaman netizen. Up lah berita yg dpt memajukan bangsa….. Kalau tgk berita Admin hari2 mcm dlm dunia ni hanya ada Lofa, Fattah n Fazura.. Udah2 le..

    5

    0
  24. Anonymous says:

    FANs fakejura gelupur terokkkk fakejura x menang. Kahkah

    Menyemakkk je dekat sini. Dah xde berita fakejur ke?dah sendu? Hahaah

    Sana sini org up neelofa. Memang la dia top. Korang yg naikkan dia.

    Yg bodoh kedekut tak undi kenapa, pastu melalak artis dia tak memang. Kalau artis ko menang pon ko syok sendiri jugak. Kehkeh.

    Artis ko kalah ko melalakkk. Boooo kertu dah senduuu. Pergi buat anak laa. 4 tahun lg dah 40 tahun laaaa. Wakakka

    2

    51
    • anonymous says:

      Wakakakaka…. you sound so stupid and silly.

      14

      0
    • Huhh says:

      Neelofa pun nak masuk 30 oiii.. Nak sama level je. Hahahahaha

      17

      0
    • Anonymous says:

      dek non 12.24…kesian ko yek….nur fazura x pernah kalah sebab dia x pernah compete dgn sesiapa…idola ko yg dah masuk zon ANDALUSIA tu je yg yg syok sendiri…rasa dirinya disaingi…walhal xde artis lain pun yg heran nak jd saingan neelofa ko tu…neelofa sendiri letak diri dia di tempat paling bawah dek…low classs beb!!! itu je la anugerah yg layak utk org seperti neelofa

      22

      2
    • Anonymous says:

      Ni mesti Sama jenis dgn sundalofa knzz..hhhaha

      2

      1
    • rayyan says:

      careful, silap2 neelofa ni sampai 40 tahun pun tak kawen lagi nanti. takut laki nak masuk meminang. family menakutkan. hahaha

      1

      0
    • elyn says:

      ape yg hang merepek ni labu? adoiyai

      0

      0
  25. Anonymous says:

    Apa yg hitam bawah dagu neelofa tu??? Janggut ke????

    HARI DEMI HARi fesyen hang makin hanco! Eh.. bukan dr dlu ke mmg fesyen ko dh hanco??

    7

    0
  26. TERUJI says:

    TAK TERUJA PUNNNNNNNNN

    2

    1
  27. bunga lalang says:

    dia buat2 jatuh la…supaya org angkat dia…bikin gempak la sikit…nanti merudum makcik2 bawang gak hepi

    2

    0
  28. Anonymous says:

    KALAU aku jadi lopak ” aku kacau je Zul tu”..lelaki ni kena goda sikit…dripada ko x kawen2..rugi x kawen…lagi2 mcm Zul ni..auw..auw..auw…
    “kaki ko dh mengelecetkan sbb jatuh, ko rasakan gelencet yg lain..
    x kn ku lepaskn..dh la tinggi, kacak …itu kalau aku lah..
    apakn daya ..hanya “KALAU”..
    sbb ko ada pakej /kaya la Lopak. Cinta boleh di beli zmn skrg ni.

    1

    1
  29. Mokcik lada benggala says:

    Sapa x cair tengok zul ariffin tu…mokcik pun bergetar usus besar kalau zul panggil mokcik sayang…kehkehkeh…apa2 pun…mokcik suka kalau zul ngan zahira mc wilson tu…mokcik berkenan hak depa berdua…mokcik rasa serasi seirama…mokcik kenan kat zahira tu lepas tgk drama mencintaimu apa tah kat astro tuuu….kenan mokcik kat dia.

    3

    0
  30. kakinakkaki says:

    muka lopak nmpk gatal sgt dgn jul. aku tgk pun malu. hajah konon. pui

    5

    0
  31. neelofake says:

    tengok gaya tu bukan nya boleh jatuh berguling dari pentas… pegamg hujung jari je pun boleh selamat.. x yah smpai letak kepala kt badan jul ripin…lagipun bukan nya baru jalan pakai high heels…kesimpulannya, lopak is DESPERATE AND CHEAP

    11

    0
  32. Yekeni says:

    Kalau tak ‘ter’jatuh, nanti takdelah apa2 nak diperbualkan orang kan, melainkan bualkan pasal anugerah syok sendiri, dll… tapi pasal orang label anugerah syok sendiri tu, itu belum pasti jadi perbualan kan… tapi kalau ‘ter’jatuh, terpegang, tersambut tu dah gerenti jadi perbualan kan…. maka jadilah ke’ter’jatuhan itu…..

    When people are trying so hard, it can be seen from miles away…..

    4

    0
  33. Anonymous says:

    Euu..over sangat kontrol ayuu dia ni…

    1

    0
  34. Anonymous says:

    Alahaiii mcm lah kita x tau..drama kau buat tak mnjdi lah.nmpk sundal plak!!!

    3

    1
  35. kk says:

    Alaa zul nye pon ngade jugak, dlu time award present dgn fara nabilah, FN suruh cakap ayat dlm watak husband die tu mati2 ZA xnak. Kesian aku tgk muke FN awkward moment disitu. Tp bile dgn lofa kemain bersayang2. Pdhal zahirah ade kot kat bawah muke annoying giler tgk dua ekor tu.

    5

    0
  36. Anonymous says:

    Sekurang2 klu nak gatalzzz sangat tu x usah lah pegang..ini bkn terjatuh ni,ini TERGATAL..

    2

    1
  37. Anonymous says:

    bosan lah… terharu cara bodoh
    nextttt…

    2

    0
  38. Gg says:

    cb tgk time dia nk terjatuh..mic dr tgn knn dtransfer k tgn kiri sbb tgn knn tu nk guna paut kt zul.pas jtuh tu bru dtrasnfer smula k tgn kn..nmpk sgt zouk sngaja jtuh.cri publisity.

    5

    0
  39. Anonymous says:

    tak kisah la apa pun. yang penting aku dah tahu fattah dah berjangkit penyakit tak profesional dengan fazura. Dua2 memang tak profesional! hahaha.

    2

    10
  40. NEELOPAK says:

    neelopak sila berambus dari industri seni..sbb ko mmg xrelevan…cheap publicity memanjang & peminat neelopak yang BUTA HATI dan MATA…taksub melampau..kang ada la back up…wat eva…

    2

    1
    • Anonymous says:

      ok. fattzura saja la yg relevan. fan fattzura yg taksub melampau tak sedar diri ke. boooooo

      0

      10
      • Anonymous says:

        Ngokk kauu ni..ada dia komen tentang fattzura ke?? Ke kau buta mata..ke kau bodoh..hhhaha..ksiian kn

        2

        1
      • mrs says:

        wei.kau ingt yg benci lofa ni fan fattah fazura je ke.eh.aku fan zul ni pon meluat kot tengok perangai lofa.tak payah semak la dengan nama fattah fazura.org kutuk lofa ok.neelofa kesayangan kau tu

        1

        1
      • Anonymous says:

        boleh blaa la fan fattzura! Korang tak perlu la nak berlakon konon2 bukan fan fattzura yang kutuk lofa. aku dah masak dengan perangai korang! kalau dalam ig tu korang kutuk2 lofa, pastu cakap bukan fan fattzura pun, padahal dekat picture lain bukan main lagi puji melambung fattzura. phuiiii! dasar pencacai fattzura! bila mengutuk lofa, tak mengaku fan fattzura, pastu acah2 konon dia fan jannanick la, syafiq kyle la! boleh blaaaa

        1

        0
  41. Anonymous says:

    hajah zouk ni ade standby penjilat kt Nara ni.. perangai like bitch pon gigih backup.. retis lain pon pakat2 kutuk kecuali geng kelantan.. dh hajah perangai sundal bila kene kmen jer tuduh fans itu ini..
    aku duk perhati jer.. harap2 artis2 industri hiburan dikenali kerana bakat not a bitch bringing bitches family desperate for famous

    2

    2
  42. anon says:

    teruja kedaukk hang lahhh

    0

    0
  43. bawang says:

    Zahirah please lah tnggalkan zul ripun ni! Cari sorang yang macam Hazran (Syafiq Kyle) hahahah ni sis setuju #takadacintasepertimu

    5

    0
  44. Anonymous says:

    Anugerah Meletop… anugerah yg berasaskan undi peminat semata-mata. Langsung tiada kualiti dari pengamal seni sebenar. Tapi kita kena ingat… artis ni pengemis simpati yg paling besar sebab tanpa simpati peminat artis will go nothing. Sebab tu artis2 ni jgn poyo sgt nak berlagak… tanpa peminat yg minat kamu lagi, kamu akan tidak lebih dari org biasa.

    2

    0
  45. Miyuki says:

    Abang nara, lofa?! Boring la , serious! apa kata cover and up story pasal zahirah mcwilson n syafiq kyle yang click gila berlakon dalam tiada cinta sepertimu. So sweet i tak move on uu…they look soo goood together.zahirah tu dah la cantik, professional berlakon memang real gila..syafiq pulak haih, memang best sangat..real.chemistry memang terbaik, siap berbalas balas masej di instagram…lakonan yang sangat mantap dari zahirah and syafiq.i really hope suhan movie boleh buat tiada cinta sepertimu 2, dan raya episode.Looking foward to watcj them both acting together again…

    #new fan
    #bukan sejenis tengok drama melayu
    # this time is soo real
    #so good
    # lots of moral value
    #athea hazran yang punya
    #cik meow mr kerek
    #syafiq kyle ? zahirah
    #love love love love
    # up story please please

    1

    0
  46. pipah says:

    masa nabil ckp “mcm berdosa je aktiviti tu” kamera nak focus kat zahirah ke?? aku nk sgt tgk reaction dia! semak tol minah sanggul tinggi sebelah dia ishhhhh

    1

    0
  47. Anonymous says:

    benda macam ni pun nak teruja ke?? dunia duniaa

    0

    0
  48. Anonymous says:

    bodoh betul fans. tu pun nak teruja..

    0

    0
  49. Hambali bi rosman says:

    I suka neelofa hi hi

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Hi i nak awak

    0

    0
  51. Hambali bi rosman says:

    Hi awak

    0

    0
  52. pakcik bawang says:

    Hatters atas ni semua kebanyakan dari Fattzura fans dan orang yang dongki.

    Sakit hati ke acik /pakcik bawang tengok Zul Ariffin ngan Neelofa kat AME2018….kesian makcik/pakcik meroyan dan melalak tengok nama dorang berdua sekarang mencanak naik padahal drama pun belum kuar lagi…

    Get a life lah makcik/pakcik..hati busuk banyak makan bawang.

    0

    0

Leave a Comment

Optional