Written by serenity | April 22nd, 2016

Sebelum ini pengacara dan pelakon Neelofa pernah memberitahu akan menjalankan rampasan tudung tiruan menggunakan jenama tudungnya di Vietnam.
 photo 12930710_558272597686620_192541562_n.jpg
Ada yang mempersoalkan tindakan itu dan beranggapan ia mustahil dan hanya cakap-cakap kosong saja. Melalui Utusan Online selebriti itu mengesahkan ia akan dilakukan dalam masa terdekat.

Awal-awal lagi saya sudah men­daftar hak cipta di sana dan pro­sesnya akan selesai tidak lama lagi. Sebaik sahaja urusan pendaftaran itu selesai saya dan pasukan akan pergi ke sana untuk melakukan ram­pasan.

Pasukan kami bukan nak pergi rampas tudung itu daripada penjual tetapi akan terus ke kilang yang menghasilkan tudung tiruan Naelofar Hijab. Selagi puncanya tidak dibanteras, akan berleluasalah tudung tiruan ini nanti.

Sebelum ini, Neelofa bekerjasama dengan Kementerian Perdaga­ngan Dalam Negeri, Koperasi dan Ke­penggunaan (KPDNKK) dalam serbuan tudung tiruan jenama Naelofar Hijab, baru-baru ini.
 photo 12599286_504939193026764_504527653_n.jpg
Dia bersama KPDNKK telah me­la­kukan serbuan di sebuah butik pakaian di Gombak dan di Kajang yang dikesan turut menjual tudung tiruan jenamanya itu. Hasil serbuan juga telah berjaya merampas seba­nyak 79 helai tudung tiruan bernilai kira-kira RM7,000.
 photo 12976265_470628013127710_862743617_n.jpg
Untuk makluman, Neelofa hanya melakukan rampasan ke atas tudung yang menggunakan label atau tag palsu Naelofar sahaja. Ia satu tindakan yang berani kerana ia dilakukan di Vietnam, di mana kebanyakan pengusaha tudung menghantar tudung untuk dijahit di sana memandangkan kos pengeluaran yang lebih murah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

67 responses to Neelofa Serbu Kilang Tiruan Naelofar Di Vietnam Dalam Masa Terdekat

  1. naelofar goo says:

    go naelofar go!

    0

    0
    • kak nam says:

      tudung neeloga ni ibarat teksi dan uber. tapi tudung hang harga mahal dan tak semua menutup aurat sbb tu org buat yg patent yg lebih kurg dgn harga yg lebih murah. sbb orang pilih uber…lebih memuaskan dan murah. jgn buat2 paham. hehehehe

      0

      0
      • Zackz says:

        kpdnkk sibuk dgn neelofa sorang ni dh kenapa? bagus sangat ka dia apa sumbangan neelofa pada negara? 50 juta sales..dia buat sekolah2/madrasah2 ke pd rakyat? byk lg kat malaysia ni peniaga2 yg menipu. jgn nk poyo sgt lah pak2 lebai dlm kpdnkk tu…

        1

        0
        • Misha Ayub says:

          kalau iklhlas n jujur, sila tunjuk kilang awak tu wahai cik neelofa hoi? jangan sibuk nak serang aje. padanlah orang meniru, sebab kilang ko pun entah wujud, entah tak. entah2 kilang awak sama dgn kilang yg menciplak tu. ada kah? cinggggg.

          1

          0
        • Anonymous says:

          gudluck la sis. ingat di vietnam tu xde gangster2 huh? geng2 diaorang. lagi kejam org sana. thailand pun sama. silap2, kau bukan tinggal kat hotel..tapi menginap kat hospital kat sana. itu pun kalau hidup lah ye…

          0

          0
        • Anonymous says:

          What goes around comes around Neelofa! Karma!

          0

          0
        • R i t a says:

          karma ibarat spender…lama2 naik bau-bauan juga.

          0

          0
      • Anonymous says:

        79 helai dah kecoh minah ni. Pliz… mcm ayam berak kapur.

        0

        0
        • Anonymous says:

          kalau meniaga x ikhlas, mcm ni jadinya. mengetuk umat islam. ada je masaalah. what goes around comes around. so? think….

          0

          0
    • senyum kambeng says:

      nmpk sgt kilang tudung kaw kt sana kan? kalau kilang kaw kat sini, tkkan org2 vietnam dtg sini, pastu tu balik negara diaorang nk ciplak pelbagai.
      betul x kekawan?

      0

      0
      • go naelofar says:

        setuju banyak.

        0

        0
        • Mizzmuzzy says:

          Apa ke bodoh yg amat tino ni. Nak serbu siap buat announcement tu. Lawak tul… Agak2 polis sebelum nk serbu pelacur/pengedar dadah etc ni depa buat announcement ka seblum nk serbu?
          Otak singkat mcm sluar adik ko gak. Ppppuuuiiihhhhhhh!!!!!

          Rugi rm7k.. Meroyan sbb bulan lepas tak lepas nk beli kasut circus louboutin dia tu.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Kannn…..kalau tak….takkan nak register trademark kat sana je…

        0

        0
      • Anonymous says:

        ya ya…make sense. dan mana kilang ko ni? sebelum serbu… tunjuk la kilang2 ko. baru pengguna rasa tk tertipu. ado berani? huhuhu

        0

        0
    • pilu dlm hati says:

      Allah SWT dah tentukan rezeki masing2. Kalau serang dan serbu la mcm mana pon, kalau udah tertulis sebegitu…itulah rezeki yg dikurnia kepada kau. Tak guna jual tudung 100 juta tapi.. berkatnya belum tentu. Kau sendiri pun ciplak orang punya design. Pleaseeeee….

      0

      0
    • LOL says:

      Poyo lagi mengarot. KPDNKK tu kuasa taraf CIA dan Interpol erk? Senang2 nak masuk negara orang serbu segala?

      Entah2 pergi kilang tu berbincang dengan owner kilang supaya jangan pattern/design pada orang lain. Propa je… baca boleh percaya sama sekali tidak.

      0

      0
    • Kak Yuzz says:

      hak “cipta”…hahahahah…lawak.
      ye ker ko cipta/design tudung ko? atau jahit lebel jer?
      whopps.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Buang masa buang duit je neolopak oii ko g sana.. Hakikatnya rmai x kisah pun pkai yg tiruan ke apa.. Ko je beriya.. Asalkan murah jlnnn je..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    orang kata kifarah. Kenapa nak marah orang tiru tudung anda? bukan anda suka tiru design tudung orang lain ke? haaaa Allah bayar cash nelopa oiiii

    0

    0
  4. Sila bersara says:

    Dik non over nya ngkauuuu.!
    Mcm kau tak penah ciplak org punya pulak.
    Ada rezeki ada lah..
    LV, prada segala sana sini worldwide org ciplak takde pun over melatah cam ngkau ni.

    0

    0
  5. melati says:

    Boleh lew Serbu…!!!! pasal Mat Jenin ikut sekali…..berlagak btol lew Neelofa ni.., mentang2 lew Mat Jenin Back up dia……[email protected][email protected]#$%&&8

    0

    0
  6. jija says:

    tak mikir keselamatan diri sendiri. nak main2 serbu negara orang

    0

    0
  7. kutu says:

    hahahahahaha…gelak dulu la.
    orang nk buat serbuan senyap2..mane ade kecoh 1 malaya…
    hahahaahahah..sambung ketawa.

    0

    0
  8. Sbb dia retis ke? says:

    Dh mhal..org cr yg murah.pastu ko ngn staff ko jual mhal..kerek!!mntang2 ade org backup ko..yg kmnterian tu bab ni dan2 bukak mta ye.sy complain mcm2 ckit pn korang x pndang.pgi lh psar borong tu tgk cr PATI jual brang bsah,x ltak hrga,pnipu

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kihkihkih…join ketawa

      0

      0
    • Haruslah says:

      Same je.. majlis pbandaran pun camtu jgk. Tepon berpuluh2 kali buat aduan psl anjing liar tp mslh x setel2. Lain la klu retis diorg cpt2 la wat kje takut nti kne viral plk. Puuiiii

      0

      0
  9. nona says:

    alahaiii bg aq xvouge lgsg shawl ko dh la kosong cmtu cme tmbh bunge yg low class kt tepi tu jea..material mst la akn sme sbb tu je jenis kaen yg wujud..kalo ko nak claim design ko baek ko design sdri corak2 n creative la skt jgn nk simple tp xselari ngn harga tudung ko tu…zaman skrg ni xmustahil la kls jht pn dh byk stakat jahit tdg smple cmni kt rmh pn boleh wat…puihhh

    0

    0
  10. izat says:

    ini baru betul!

    0

    0
  11. melati says:

    Gila lew Neelofa ni….Maner ader nya tudung ciptaan ko……lain lew kalau ko ader Kilang ker!!! setakat ckp RM50 juta , Adik ko yg cacat otak pun boleh cakap….Neelofa , Babi kalau boleh bercakap dh lamer dia ludah kat muka ko,,, ckp poyos jer, Babi lagi Mulia dr ko adik beradik tahu tk..!!!…YaAllah ko cepat kan lah perkahwinan Neelofa & Adik nya dgn Kambing Gurun supaya dia sedor diri…….kikikikiki…

    0

    0
  12. next?? says:

    P O Y O !!!

    0

    0
  13. yuna says:

    kalo tudung ko kene ciplak kt usa ko berani x buat rampasan?kalo jela..hkikatnye xmungkin la kt usa kuikui or negare yg maju n besar

    0

    0
  14. Cakap biar ada otak says:

    Hahhahahahahhahhaa. Nak pergi serang kilang vietnam dengan Kpdnkk ke? Hahahahah. Alang alang pangil Interpol sekali

    0

    0
  15. mak jemmsssss says:

    eh… tah pape lah… mane bleh sesuka hati p serbu negara orang… klo malaysia kot le bleh nk serbu2.. ni negara lain kot…
    Klo x dah lama dah nike, coach, adidas dll p serbu thailand and china yg kluarkan produk tiruan…

    0

    0
  16. Anonymous says:

    good luck..harap selamat pulang msia dgn selamat… x kena kerat 7 bahagian. :(

    0

    0
  17. Anonymous says:

    79 helai tudung bernilai RM7000???mahalnya tudung ko lopa..betul UAI cakap..orang melayu kalu berniaga pikir nak unnntunnnnggg je..buat masjid pun boleh berkira2 payment..kalu cina disuruh buat masjid amik payment cincai je takut tuhan marah..sedihhh

    0

    0
    • Anonymous says:

      79 unit lahhh….

      0

      0
      • Anonymous says:

        betulla 79 helai..tu yang dilaporkan dalam suratkhabar..ko jangan ikut si bella tu..sebelum ni memang si bella tu tulis 79 unit..macam tak faham bella punya penulisan..tak mustahil pun 79 helai..1 helai jatuh +-RM89..mahal la bagi aku yang pakai tudung RM15 je

        0

        0
        • Apa kejadah tudung mahal2 oiii.. says:

          Aku lagilah pakai tudung takat RM3.90 je yg paling murah yg Bnyk berlambak jual kat Jln tar sana..apa nk mahal2..Bukan orang Tahu dn nk tengok2 tudung kau bila kau pakai kat kepala tu pun kn..pakai Murah pun melirik mata ada yg memandang dgn senyuman siap ada yg main2 Mata lgi Si abg2 dgn aku yg tahap biasa2 ni kat luar sana tu tau…tpi aku tetap buat Muka sederhana dn merendah diri je…yg penting tudung tu selesa sudah..lagi murah lagi jimat duit..kn..kn..kn…:))))

          0

          0
  18. lopak says:

    lopak ni perokok kan? LEpas berhijrah dan pakai tudung ni, roko dia tinggalkan x?
    tgk bibir lebam jer..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    sebelum serbu tolong ambik selfie please…kahkah …

    0

    0
  20. Anonymous says:

    kecoh siot…buat dulu baru sembang.

    0

    0
  21. Kurangkan Over kau lopa oooi says:

    Menyampah aku dengan lopa ni..makin lama makin over..aku bkn dengki dengan perniagaan tudung dia ke apa..tapi tah laa naik meluat bila dengar nama lopa..over semacam je..

    0

    0
  22. who's that chick says:

    Lopak please xyah nk.menegakkan benang yg basah..kau tu ciplak sastrahijab..pastu menumpang hashtag org..pakai tudung tp hati bu*uk gak

    0

    0
  23. Anonymous says:

    dia ni mcm che ta. makin lama makin nyampah. over gila…attention seeker.

    0

    0
  24. loyalmalaysian says:

    tudung style dah la mcm org tua…senget benget berlilit2 bagai…fesyen konon….jual mahal2…itu pon ade org beli…kakaka

    0

    0
  25. Anonymous says:

    loser…79 helai je pon…ingat kat 79,000

    0

    0
  26. anonymous says:

    Baik beli tdg anzalna scarf… Ctk jg..harga pn bbaloi ngn kualiti….

    0

    0
    • Anonymous says:

      baik beli owlbynd yg printed. yang kosong biasa je tapi yg printed lawa. kain pun sgt berkualiti. tapi nampak mcm ariani sikit2.

      0

      0
  27. kucing says:

    ingat senang2 ke nk bawa KPDNKK buat serbuan kat luar negara.
    banyak SOP kene buat..lagi2 melibatkan agensi kerajaan..
    dlm ekonomi merudum ni sape nk byr kos bwk diorg g sane..lain la nelopa yg taja.
    gomen pon byk cut cost dah la ni..

    0

    0
    • tarabas says:

      sblm KPDNKK g vietnam…pastikan diorg buat serbuan dlm negara dulu…
      petaling street tu da berpuluh tahun..ko serbu hangat2 taik ayam jer..

      0

      0
  28. orgtua says:

    Jaga-jaga Nguyen Viet Cong….

    0

    0
  29. Netizen Terpelajar says:

    Best gila pakai pakai tudung vietnam tu. Jahitan kemas dan kualiti bagus!
    Oops.

    0

    0
  30. krik krik krik says:

    Aku tengok tudung dia ni sama je dgn tudung yg harga RM15 RM20 kat pasar malam tu. Dia cuma tampal stiker Nealofar tu je yg buatkan dia mcm exclusive sikit. Cuba kalau kopek sticker tu…jadi mcm tudung tundung lain yg biasa jual kat pasar malam je pun. Propa je Nealofa ni lebih….dia yg beli byk dari pengilang kat Vietnam lepas tu jual balik dgn lekat stiker dia kat situ boleh pulak dia cakap org ciplak design dia. Sengal Bengal pun pompuan… Kalau dia ada kilang tudung sendiri takpelah kalau dia cakap org ciplak rekaan dia.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Dia kan kalo nak serbu kan xyah kecoh2 kan??.. pegi je serbu kan.. baru betul kan???

    0

    0
  32. Anonymous says:

    serbu jubur hang dulu la…ko pun pernah buat taik ciplak tudung org….. pirah.

    0

    0
  33. Yawn says:

    abang2 kpdnkk tu nk publisiti murahan je.
    byk lagi brg2 x ori dlm msia. buat la kerja…
    oh plizzz

    0

    0
  34. jemah jomblo says:

    aku sorang je ke prasan kening dia kat gambar no 2 tu smpai terkeluar dr tudung? mcm edit hahahah

    0

    0
  35. Yekeni says:

    ‘Pasukan’…….. He he he…….

    0

    0
  36. Cempaka Nur Ella says:

    Aku bukan fan Neelofar but to me she is protecting her rights. Syabas Neelofar . Yg dengki je tak senang tengok dia berjaya.jangan dengar yg mengarut ni semua. Kalau dia jahit kat Vietnam pun susah Apa org lain? These moronic critics perhaps have never heard of patents or copyright. Ni bangsa kat uni copy paste ayat buku / internet buat essays. Kalau belajar setinggi tulah. Dari gaya bahasa macam setakat lepas PMR aja.

    0

    0
  37. DewiRemajaJahat says:

    Jgn condem lbih2x.. Kng SKMM ketuk pntu rmh plak.. Anda akn dpnjrkan ats kslhan ngtuk neelofa.. Smua kmentrian dia yg pgg..

    0

    0
  38. ct says:

    orang kampung je ni yg komen lebih2..tak beli tapi komplen…pastu dengar ckp org…haihhh…cmana nak maju kalo tkleh tengok org Islam sendiri berjaya

    0

    0
  39. zeel says:

    Naelofarhijab tengah buat sale kaw2…Harga asal rm73/pc, now rm106 utk 3pcs!!

    Murah and berkualiti!!

    0

    0
  40. Sarah says:

    You can ciplak her tudung design, but if you tag it under neelofar label, she has the right to act.tiru design neelofar.. dia tak serbu, only the one yang use nama dia yg diserbu..make sense whatt..

    0

    0
  41. jemah says:

    lopa lopa..org vietnam tu nega tudung sblm ko pakai tudung lagi..bwk2 halal laa..

    0

    0
  42. noi unni says:

    2 harga berbeza…tudung yang sama ..kenapa bayar lebih…pergila ke vietnam.

    0

    0
  43. eja says:

    sebab tue org melayu malaysia x pernah maju sbb kita sibuk2 menjatuhkan org sendiri…cer tengok org Cina..diaorang membantu sesama sendiri sbb tue maju ! bila laa kita org Islam kat malaysia nie nak ‘bertaubat’? hang semua kutuk dia, semua dosa dia hang tanggung..kutuk..kutuk ler lagi !…takpe Neelofa, biar saya sorang saja yg doakan semoga business you maju. Kita ni bukan Malaikat tapi berusaha nak jadi yg terbaik di mata Allah swt…kalu org lain x suka nasib lerrrr…

    0

    0