Written by Bella | November 3rd, 2016

Tentu anda semua masih ingat kenyataan Fara Fauzana dimana Fattah Amin bukan “taste” Neelofa. Dasyat juga Fafau kena kecam.

Terbaru, Fattah menerusi rancangan MeleTOP telah membuatkan ramai gadis diluar sana kecewa dan gigit jari apabila Fattah menatap mata Neelofa dan mengeluarkan kata-kata “ Lofa sebenarnya memang “taste” saya.”

Sehingga hari ini, video pengakuan Fattah itu mendapat hits dan menjadi perbualan netizen. Malah,  ia mendapat jumlah tontonan lebih 85,000 di saluran YouTube MeleTOP.

Berikut video pengakuan “sweet” Fattah :-

Daripada gaya Fattah, jelas sekali mereka ini cukup rapat dan mesra bukan? Iyalah, kalau hendak kata gimik drama takkanlah Fattah sanggup mengaku sehingga begitu sekali. Erm, kalau betul pun apa salahnya, masing-masing “single and available”, seorang boleh tahan kacak dan seorang lagi cantik. Memang sepadan!

71 responses to Neelofa Sebenarnya Memang Taste Saya – Fattah Amin

  1. lol says:

    yes!!!first skali..hahahaha

    7

    5
    • Anonymous says:

      gossip basi…next?

      13

      1
      • Kiah says:

        akak pun kurang mempercayai kesahihannya. tapi yg nyata.. akak suka kumis si fattah. geli merinding bulu kalu terkena leher…

        7

        6
        • Anonymous says:

          fattah nampak matured bermisai camtu. elok..sesuai la jadi pilot muda. kalau x mcm budak2 lepasan spm je.

          8

          1
        • lily says:

          aku sgt memahami blog beautifulnara ni mmg peminat tegar neelofa. that’s why semua cerita ttg neelofa akan di update kt dlm blog ni..tp, x kan la setiap ayat yg keluar dr mulut neelofa dan fattah hendak dijadikan bahan berita.. honestly, sekali dua tu ok la.. tp ni dh masuk kali ke 7 dh cerita ttg bdk 2 org ni.. muak la.. and this gossip sgt childish..

          63

          2
      • Anonymous says:

        sorry fatah..ko bukan taste lopa.
        boleh je buat pengakuan cmtu..tp tlg lah simpan malu..lopa nak ko pun..

        btw, bella pun sama mcm netizen laen nk jodoh2kan org..cmtu g bukak agensi carik jodoh!

        7

        2
    • Mama says:

      gossip che ta mengamuk di instagram lagi sensasi. ni gossip dah sendu wehh. lagipun publisiti murahan. org bengap je yg percaya.

      21

      1
    • minah jambu say no to DRUG says:

      nlofa memang taste semua lelaki bukan fatah aje…fatah pon memang taste nlofa jugak pasal fatah dia kan hensem tk kaaaaaaaaaaaan la nlofa tknak kaaaan..!!

      20

      2
      • Anonymous says:

        kan..neelofa ni nympho…mcm gatal sikit. gedik over.

        13

        3
        • minah jambu - safety first says:

          biasa laaaaaa kite jadi pompan mesti nak gedik2 sikit…gedik sikit aje bukan nye gedik banyak …pengacara pompan tudung mujik mujik pon gatal suka cuit cuit pegang2 dia laaaaagi gedik ! bertudung tapiiiii ish tak tau la ape minah jambu nak cakap lagi..

          10

          0
    • Kinah says:

      malas dah nak melayan dua2 ekor ni. x habis2 publisiti murahan. korang pergi lah belajar asah mutu lakonan korang.. lagi bagus. kayu cendana dan kayu jati lah korang berdua nih. eee..rimas!

      27

      3
    • Honey says:

      knp xde sape ckp pasal lofa punye seluar? koyak2 mcm x sesuai je dgn bertudung

      10

      0
      • unknown says:

        ha ni salah satu perangai syaitan lah ni duk hasut orang cari salah orang. congrats la sis. elok naw perangai. melambangkan ciri ciri wanita islam juga ni

        1

        2
    • Anonymous says:

      yessss!!!!! FIRST KENA HENJUT. KESIAN lol @ 5.27pm

      2

      1
  2. Anonymous says:

    sudah la korang..bosan lah.

    13

    3
  3. joshua says:

    Mmglah taste ko, sb dua2 mmg gedik and minah ni mmg gatal gelenya pun.. Dua2 attention seekers… Kawen jelah ko berdua..

    15

    1
  4. anon says:

    Anis al idrus seribu kali lagi lawa drp minah miang ni. Tapi taste kau memang perempuan gatal kan…

    1

    28
    • Pekerja Gomen says:

      kot tak suka neelofa pun, taip sesuatu yang logik sikit.
      Anis Al Idrus? Oh come on!

      29

      0
    • Anonymous says:

      Neelofa pmpn gatal, aku setuju sbb dia mmg nmpk gedik merenyam bila dgn laki. Tapi Anis al idrus lagi lawa dr neelofa? Ko buta ke apa?

      7

      4
    • Anonymous says:

      Kot ya pun tak suka Neelofa… Ambillah contoh lain. Anis tu filter saja lebih. Bagilah contoh Fazura… Itu memang lawa tanpa filter.

      5

      0
  5. Anonymous says:

    hero muka berjerawat…kuat makan belacan fattah ni.

    5

    2
  6. Anonymous says:

    boring…next?

    8

    3
  7. Pattah Kelamin says:

    Dia taste saya tapi saya bukan taste dia rasa mcm nak nangis!!!!huhuhu!!!!!!!!!!

    5

    4
  8. Dastar says:

    too bad pelakon kayu, ko pulak bukan taste neelofa hahaha~

    4

    6
  9. Anonymous says:

    Cpt2 lh kawen spy x timbulkn fitnah ya. Lantak komelah nk taste mcm mn pn. Yg hidup berpisah nnti semua korg yg nanggungnya. We alls xeffek apa2

    2

    2
  10. Sally says:

    Bukan fafau ckp bg pihak lopak ke yg fattah tu bukan taste beliau ? Grrrr

    6

    1
  11. Lola says:

    Kalau krg realise kan, si lofa nie mcm tergedik2 abeh asek adjust seating die dekat dgn si fattah, abeh nnt si fattah nie adjust mcm kasi jauh siket jarak drg nye seat. Krg tgk video nie betol2

    14

    1
    • Wadah Adjust says:

      Hahahhaha. Gigih teropong macam tu sekali . Umur kau berapa? 12? Sama la yg “baper” di ig surihati mr pilot. Like, get a life people. Dia rang tak bercinta. Tak padan pun. Lofa nampak lagi berumur and u can see the chemistry is not really there. Sorry fans. They were just acting. Diarang tidak bercinta . Fattah agak hot till aku baca Ig dia and he called himself Fattah. Dude, that’s not cool, u are not 9. Tapi cerita tu layan la though banyak loopholes. Better than all the annoying actors of abang bomba. Tapi aku paling takut peminat2 Wardah n Ejaz ni. Dah tak boleh beza realiti atau fantasi aku tengok. Gila ke takde life aku pun tak tau la.

      19

      3
      • myself says:

        maaf, but it’s up to a person to call him/herself by his/her name. membahasakan diri sebagai ‘aku’ pun bukannya sopan sgt, yet ramai je yang menggunakan kata ganti nama ‘aku’. kira jangan nak judge orang lain macam kita ni dah betul sangat. be humble. ok.

        6

        1
      • Anonymous says:

        Mende ko guna bahasa wicet ni?Pening aku nk baca ayat ko.

        1

        2
    • Dah menyampah says:

      Kan..aku slse ritu lg da prsn..pstu ms nk soh bc q-card utk promo tu si lopa bajet sweet nk share kad ngn fattah,knon soh bc yg kt tgn die tp fattah tgk q-card yg die pgg sndri pstu bru bc..gosip len plsss..budak wicet je lyn gosip 2org nih!

      10

      1
  12. Anonymous says:

    percintaan yg paling meloyakkan oleh pelakon2 kayu …okbai.

    11

    3
  13. Anonymous says:

    Yawn zzzzz.

    7

    1
  14. Anonymous says:

    pompuan bertudung yg gatal. go away…boring.

    14

    3
  15. Anonymous says:

    Eurghhh..wasting time gosip ni!

    4

    1
  16. Nekelehhhh says:

    Ada juga yg bodoh percaya mereka ni bercinta? Please…nampak pon buat2!!

    12

    1
  17. Sam says:

    Fattah ni… nampak too budak budak utk neelopak…. i will be surprised if neelopak betul betul nak pon kat pattah ni…

    2

    2
  18. tension says:

    alamak patah sayap malam ni. lopak air ni saper yg xminat kat dia. gedik ke apa ke jantan2 mesti tutup mata punya sbb diakan bisness women yg berjaya dari kalangan family business juga. so mana2 jantan yg dpt lopak air ni just sediakan badan n ayat manis jer. yg lain dah ada dpn mata. xgitu patah sayap mlm. lainlah mcm janda ko dulu. Bila dia dah berhijrah n job pun tarak ko tinggalkan sbb ko pikir ko kena support dia pak nntkan. dasar jantan ambil kesempatan.

    2

    2
  19. ending drama too cliche….all that unnecessary fighting…..pffftttt……

    6

    1
  20. Mama says:

    dulu tak minat lofa sgt sbb seksi..lpas dah insaf,btudung ckp pon dah ok tak mninggi diri cm dulu slow2 aku jd suka..dia pun bgus dlm bizns bley jd pendorong pd ank2 muda yg lain..yalah bnde elokkn mesti la suka..tp bru jer kjap blk mekah dia dah mula dah buat perangai..semuanya gara2 drama mengarut tu la..jujur aku terkejut lofa..why..allah pilih awk yg masih muda utk ke sana..knapa awk sia2 kn dgn jd mcm nie blk..serius sy tak tgok lgsung drama awk ..tp d insta penuh dgn adegan2 dr drama tu..pastu dgn gimik2 manja2 sentuh2 awk dgn fattah tu mmg sgt mlampau..!

    25

    1
  21. mala says:

    Padan sangat

    3

    2
  22. Dhia says:

    Takut fans cite2 drama ni backup artis kesygn..yg betul dikata salah..yg salah dikata sweet. Minat sgt kat lofa dulu lagi2 minat bila dia gi haji umur muda…sgt inspired. But drama ni buat aku tekejut jugakla…lofa pasni blakon tak mau touch2 eh atau duduk rapat2 walaupun berlapik still tak dibolehkan.

    5

    1
  23. Yyyyyyyy says:

    Fattah nmpk soft spoken, relax aje.. lofa ni Yg nmpk gedik, mengada2, a.k.a queen control… Mmg x sesuai la.

    13

    1
  24. Affansyah says:

    disebabkn komen netizen yg byk kt laman sosial ttg surihatipilot, trgerak hati kita nk tgk drama neelofattah ni. Then, kita download dari ep1. Good works, its around one star..but, betul kata netizen, since neelofa bawa title hajah dan bawa watak yang korang label ‘gedik’ & bertudung..cerita tu jadi seperti tak natural dan nmpak fake, cliche’. Nmpak dibuat² wlupun tak kaku. Actually, theme & mesej drama ni pun x jelas but 80% mempersembahkn tentang kehidupan yg selesa, simpang siur & kederhakaan neelofa. Tak ada plot suspen, tgk dari awal cerita, dah boleh jangka plot yg seterusnya dgn ending sekali. But ni la drama kita..maybe drama ni lebih natural sedikit kalau someone else spt Zara zya, umi nazeera, tiz yg menjiwai watak warda..Anyway, well done Neelofa..

    3

    1
  25. BungaCinta says:

    Puiiii test sangat… muka pun playboy forever. buang ke laut jer laki mcm nie. xda standard n class langsung.

    3

    1
  26. huhuhu says:

    zzz… of course la neelofa tu taste kau! mana taknya, kalau aku laki aku pun suka lah sebab lawa pun lawa, kaya pun kaya, ada kelas pun ada kelas.. aku faham. tapi geli aku bila kau cakap lofa taste dia.. kau bajet kau taste lofa??? lofa pun of course la nak cari sekufu dengan dia. memang mungkin lofa tak pandang harta ke apa ke.. tapi takat perangai lelaki (bukan sahaja fattah tapi lain2) aku x rasa dia nak.. dia pun ada business and busy.. so mesti dia nak seseorang yang matured, faham keadaan dia, mesti dia pun nak seseorang yang ada kelas dia juga. aku bukan peminat neelofa sangat. cuma nak bagi si fattah tu faham. jgn bajet ayat manis… hahaha! mcm cari publisiti jer wehhh

    4

    2
  27. Hamba Allah says:

    semua yg comment negative nie……….. jelouslah lewwtewwwwww……….. doa yg baik2 lg2 kita sesama islam….. jgn ada hasad dengki…….peace no war

    3

    4
  28. aa says:

    drama ni mesti rating sangat low tu sebab asik up marketing je. dok canang cerita dua merpati tak sejoli ni. thank god drama ni dah habis! so akan berakhirlah cerita cinta buat2 ni.

    3

    1
  29. abm sado says:

    ala ramai nya ahli nujum buat ramalan hubungan “lofattah”!!!

    aiyo…depa nk bercinta ka? main2 ka..biaq p la…jodoh maut ditangan NYA.. redho aje
    moved on plissssss!!!

    x leh tgk dah aksi2 mcm ni..hrp2 drama melalaikan ni dikurang kan
    kesian tgk budak2 sek, gadis2 mak2 budak terkinca jerit2 bak dirasuk…

    hrp2 lepas ni banyak kan drama2 ilmiah yg boleh bg pengajaran tuk budak2 sekolah yg dunia ni x sesweet”loffatah” … leh gak bg pengajaran kat gadis2 yg teringin kan laki2 kayo” bak kata pepatah..nk dapat laki kayo layan drama tv kul 7 & 10…

    gua peminat drama…tp rasa cam dh muak ngn cintan cintun alaf baru ni….lepas ni ” awak nakal sangat” adoiiii what a life!!

    7

    1
  30. Ninakkasitau says:

    Lopa….Lopa
    kat mecca pakaian sopan santun…
    dah balek…
    penyakit nak nampak seksi maseh boleh padam ke…
    ada banyak seluar yg molek2…..
    yg “jins koyak2” mcm tu jugak..
    yg LOPA minat…
    aduh….du…du…du…du!!!

    6

    1
  31. Mek Ti says:

    Makin melimpah lah rezeki lofa sbb korg kutuk2 dia.. dia seorg yg berjaya dlm karier dia.. korg??? mereput tak de kemajuan duk komen negatif je. shame of u guys. Booo

    2

    5
  32. hana says:

    Sudahlah ko Fattah, mentang-mentang dia kaya terus taste ko eh, ni semua nk menumpang senang la kan…ceh!!

    4

    2
  33. orchid says:

    memang padan pun fattah and loffa ni……ok ape….

    7

    0
  34. entahlah says:

    duit banyak, pandai, cantik, bijak, keturunan yang baik.

    cuba cerita mana orang yang taknak. dah tentu nak buat baka baik ni.
    tapi jodoh orang, sape boleh kata pun kan.

    2

    2
  35. Anonymous says:

    baik kou lopa atau fatah,kau berdua bukan taste aku..ada aku kisah.

    2

    1
  36. Anonymous says:

    Ohh kau taste lopa…so what??? pengakuan kau nie blh bwt harga minyak jatuh ke?

    2

    1
  37. Anonymous says:

    Ohh lopa taste kau…so what?? pengakuan kau nie blh buat harga minyak jatuh ke?

    0

    1
  38. Anonymous says:

    Sorang kayu and sorang lagi x boleh ditegur and suka menyerbu. Sesuai Sgt.

    1

    1
  39. dina says:

    attraction tu of course lah ada.
    dah berlakon jadi suami isteri.
    lepas tu back to normal lah.
    fans pulak lebih2…

    2

    0
  40. Kim K says:

    serious aku tak faham dgn apa yang korang nak canang sangat? Title hajjah tu membezakan kita ke? at the end of the day, kita semua sama kan? habis, kalau orang yang tak ada title hajjah tu boleh act all the way she wants to act ke? lol this is funny. Ni semua setakat modal nak cari benda negatif kan?

    this drama memang kalau nak compare dgn patahnya sebelah sayap, of course the other story lebih banyak pengajaran bla bla tapi even in drama pun ada different genre and its up to kau nak tengok yang mana.Tak ada siapa paksa kau pun. Astro ada beratus chanel,kau pilih je yang mana kau nak. Nak sangat tengok program islamik? pergi astro oasis or al hijrah. Takpayah tengok chanel ni. tapi kau hadap jugak cerita ni sebenarnya kan? kalau tak, mmg tak lah kau nak tahu lofa ni gedik ke tidak. sekayu mana pun lofa ke,fattah ke, they still earn way more than you and boleh afford beli minyak masak.

    sudah sudah lah tu,cerita ni dah berakhir dah pun. Get over your hate. Cuba at least puji their marketing strategy and how it can achieve their success than just blindly giving your negative opinion yg tak membina langsung.

    2

    1
  41. Zikry haikal says:

    I thought ship ship couple by delusional fans only in kdrama or kpop, upe2 nya dah sampai k mlysia ye.. xpela, ikut peminat lah kn nk ship sapa yg diorang minat dgn sapa, selalunya couple yg di ‘ship’ tu x menjadi seperti yg diharapkan. Cuma imaginasi fans ni terlalu tinggi sampai sanggup gaduh. Tp ada jgk ship couple yg betul2 kahwin. Yg ni la besttt.. huhu

    2

    0
  42. patah seribu says:

    Patah: neelopak memang taste saya walaupon aura hajah dia makin pudar sejak balik haji ni saya tetap suka..mana nak cari oiii hajah hipster pakai jeans koyak hahahahaha..
    Kaki kipas neelopak kata tu ada lgi lapisan dlm seluar. baik pakai skirt terus pastu pakai baju warna kulit. setakat koyak sikit xcun aaaa

    0

    1
  43. gisele says:

    Mmg ler neelofa taste ko tapi belom tentu ko tu taste neelofa tau x?aku nyampassss tgk ko ni fattah sejak ko kuar stetment ala2 mcm sherry yg duk tergila2 kat ko tu..ko jgn nak harap sgt neelofa tu nak kat ko tau x

    0

    1
  44. Dah masak sgt dgn perangai lelaki says:

    Bkn nk kutuk ke ape…tp spatutnya neelofa nue da jd hajah kne nak tunjukkan sikap yg baik jga batas2 pergaulan antara laki dgn pompuan…xmanis kn dok rapat2 nga laki…bkn dewasa je yg tgk zaman skng nie bdaj2 pon da pandai tgk insta taw…apa yg dilihat tu la yg diikut dan diangap “sweet”…nmpak over sgt…..sy sndri pon malu tgk.. org laki nie layan je…tp bula nk cari isteri tetap akn cari yg lbh baik dari diri dye…

    0

    1
  45. Dah masak sgt dgn perangai lelaki says:

    Bkn nk kutuk ke ape…tp spatutnya neelofa nie da jd hajah kne la tunjukkan sikap yg baik jga batas2 pergaulan antara laki dgn pompuan…xmanis kn dok rapat2 ngan laki…bkn dewasa je yg tgk zaman skng nie bdaj2 pon da pandai tgk insta taw…apa yg dilihat tu la yg diikut dan diangap “sweet”…nmpak over sgt…..sy sndri pon malu tgk.. org laki nie layan je…tp bula nk cari isteri tetap akn cari yg lbh baik dari diri dye…

    0

    1