May 8th, 2019

Kisah penghijrahan pengarah drama terkenal, Michael Ang yang sudah memeluk agama Islam lebih setahun lalu mendapat reaksi yang sangat positif daripada netizen. Mereka berdoa agar Michael kekal istiqamah.

Disebalik perjalanan beliau untuk bergelar Muslim, Michael memberitahu pelakon dan pengacara, Neelofa pernah cuba untuk mengislamkannya.

Neelofa meminta Michael membaca surah Al-Fatihah. Bagaimanapun, kata Michael ketika itu beliau sudah pun memeluk Islam cuma tidak diketahui ramai.

Rata-rata netizen memuji tindakan Neelofa itu yang melakukan kerja mulia berdakwah dan penrah cuba berusaha membimbing rakannya itu ke arah kebaikan mendalami Islam.

Sama-sama kita doakan agar Michael kekal tabah dan kuat dalam mendalami Islam dengan lebih lagi selepas ini, terus istiqamah.

Sumber Berita : Youtube Official Ria X


15 responses to “Neelofa Pernah Cuba Islamkan Saya – Michael Ang”

 1. Anonymous says:

  Amboi Hajah Lofa, tingginya tangan. Siku kiut yiu pun nampak. Mujur tak nampak ketiak yiu.

  Mmg malas nak tegur bab aurat ni but Neelofa is an influencer. Evidence, dia berturban, pompuan2 Islam ni pun nak berturban and tak boleh ditegur. Very defensive. Aku komen siku Lofa ni, ramai la yang marah. Kata tegur secara private. Well, pic tu tak private sedangkan dia tahu sangat scope aurat itu. Aku tegur supaya yang fanatic Lofa or yang bukan fanatic Lofa sedar bukan semua dia tindakan dia wajar dicontohi. Contoh yang baik2 sahaja. Jangan follow idol korang membabi buta.

 2. Anonymous says:

  Michael Ang…sejujurnya umat Islam bangga dan bersyukur dapat saudar baru. Benda baik masuk Islam ..alhamdulillah…

  Tapi ada sesetengah perkara baik untuk diwar-warkan dan ada sesetengah perkara amat berkat sekiranya dirahsiakan. Benda macam ni pun nak dicanangkan, perbuatan baik Neelofa biarlah Allah swt membalasnya…

  • Damien thomas says:

   Dia dah setahun memeluk islam
   Baca betul betul…baru dia beritahu…kalau tak beritahu..tiba tiba tengah sibuk apa apa berklaku..tidak mendatangkan masalah pada orang lain
   Susah betul jadi melayu..semua benda krang lain buat SALAHsemua

 3. Lopes says:

  klu relagion tu adalah relationship melibatkan ko ngan Allah kang masuk kubur goleh sendirik tau..mandi pun sendiri…

 4. faraj says:

  “ko kawin jer lah dgn Neelofa….” !!! sian dia takder org mintak..!!! kita kalo ikhlas Islam mesti dgn Hati bukan nya bangga @ menunjuk2 pelok Islam…tu jer nk ckp….kikikiki

 5. Anonymous says:

  Aloloooooo

Loading...