Written by Bella | December 22nd, 2016

Umum mengetahui pengacara dan pelakon, Neelofa berkawan baik dengan bekas isteri Datuk Eizlan Yusof, Vie Shantie Khan. Malah, mereka  menunaikan ibadah haji bersama-sama sebelum ini.

Namun, ada khabar angin mengatakan hubungan mereka kini dingin gara-gara penghasilan “koleksi solat”. Menurut beberapa sumber, idea asal tersebut adalah dari Vie sendiri tetapi Neelofa terlebih dahulu mengeluarkan pakaian muslimah tersebut.

Walaubagaimanapun, Neelofa memberitahu hubungan beliau dan Vie masih lagi seperti dahulu dan pernah berjumpa dalam sebuah acara baru-baru ini.

Hubungan kami masih seperti biasa dan macam sedia kala. Baru-baru ini, kami berjumpa dalam sebuah jamuan makan dianjurkan jemaah haji yang turut serta dengan kami dulu. Kami memang tiada masalah. Malahan saat bermesej, saya sendiri gemar menyebut perkataan ‘I Miss You’ selain mengajaknya keluar berjumpa.

Mengenai isu dimana beliau tidak hadir ketika Vie melancarkan koleksi berkenaan, Neelofa mejelaskan beliau tidak berada didalam mood yang baik dan sudah memaklumkan perkara itu kepada Vie.

Neelofa pada masa yang sama memberitahu tiada isu tiru-meniru yang wujud seperti yang dikatakan oleh sesetengah pihak.

Tidak wujud istilah tiru-meniru mahupun ‘caras-mencaras’ dalam hal berkenaan.  Memang orang luar yang memberikan tafsiran negatif. Di Makkah lagi, kami sudah tahu mengenai perancangan mengeluarkan koleksi ‘mesra solat’.  Ikutkan, sebelum mengerjakan haji lagi, kami berdua sudah merancang untuk melakukan hal sama, tetapi secara berasingan.

Vie ketika dihubungi BH ONLINE juga berkata beliau masih baik dengan Neelofa dan segala spekulasi yang berlaku adalah kerana orang luar yang suka menokok tambah cerita tanpa mengetahui hal sebenar.

Sumber Berita : BH ONLINE

33 responses to Neelofa Nafi Bersengketa Dengan Vie Shantie Khan

  1. profesor serba tatu says:

    firstttttttt. aku yg buat dulu tudung mcm tu.
    org kata “Good artist copy, great artist steal”. tp itu hnye pepatah. jgn tiru org, x mau x mau. nk patah boleh jgn tiru pepatah ok dear

    3

    0
  2. Anonymous says:

    Nak cepat kaya memang mesti curi hak org. Dia biasa buat mcm tu .tudung pun begitu. Lepas tu cpt2 buat hak cipta

    26

    0
    • Anonymous says:

      minah ni memang suka gaduh dgn org pasal tudung…mcmlah dia bagus sgt…konon2 tudung dia ada kelas…sorrylah ..perasan…org tak boleh lebih dr dia..sedarlah skit…org tak cukup tinggi ni memang camtu..

      0

      0
  3. jamilah says:

    bella oh bella,
    ko ni tak rasa nak muntah ke asyik dok tulis citer pasal si lopa ni…
    aku bukan selalu buka bn ni tapi bila buka asyik citer lopa, fattah, lopa lopa lopa
    boikot ko nyer page teruih la
    aku pembaca ni pun dah nak muntah hijau duk ngk citer lopa
    BOSAN WOI

    44

    0
  4. Anonymous says:

    begini lah bella.. why not u kumpul semua cerita tentang neelupa and patahsayap tu, then compile dalam satu tajuk sahaja.. ini tak, dah 3 hari saya tengok tenok ni dalam bn. kalau cenggitu, baik saya buka blog ni minggu depan..if masih ada muka tenok ni, saya akan buka bn tahun depan je laaaa

    44

    0
  5. lolala says:

    sebenarnya dimajlis tu nanti neelofa pasti akan jumpa dengan fazura punyakan…

    9

    1
  6. bravoo_girl says:

    Hajjah Neelofa, kalu kot ya pun x kan la design tu sebijik same ngn Vie punye.. Agak2 ler Hajjah Neelofa oiii… As we know, since dari 1st tudung yg u jual lg u tiru design org lain… Mmg btl rezeki u dpt pulangan berjuta2 & x de org m’pertikaikn pun rezeki yg Allah beri pd u tp CARA u m’ciplak idea org lain tu yg x kene @ low class sgt.. Tp x pe ler Hajjag, nnti turn u akan smpai gak kalu org tiru design u (tu pun kalu ade btl2 design yg 100% dari idea u ler) baru u akan rase mcm mane.. Nothing is free, not even revenge Hajjah :)

    32

    0
  7. orgtua says:

    Next time sesiapa ada idea baru, jangan share kat siapa-siapa, artis atau bukan artis. Siap buat terus register sbg harta intelek.

    9

    0
  8. lopak says:

    nelopak bangang

    5

    2
  9. melati says:

    Gi terjun KLCC tu lah Neelofa….makin nyampah plak..!@#$%^&*()

    5

    1
  10. Anonymous says:

    AKU BOSAN CITER NEELOFA NIE!
    DIA JE KE ARTIS KAT MALAYSIA NIE?????
    NEXT!!!!!

    11

    0
  11. melati says:

    Baik ko bunuh diri jew lah Neelofa..!!!

    2

    1
  12. budak hingusan jali says:

    I tell you. Neelofa is the best competitors sejak kecik lagi. sapa sapa nak rasa tercabar bleh cuba compete dengan dia. Even so kau cabar dia untuk buat phd mcm Dr Soo Win Chi, dia akan tamatkan phd before you….come on. Be yourself neelofa, everyone know you are ridiculous hebak, but until when? Until u conquer the world? Hmmmm

    5

    13
    • Anonymous says:

      hebat sangat ker Hajah Lopa ni…. kemain kau angkat dier

      12

      0
    • Anonymous says:

      Buat phd apa?Bachelors degree pun tak ada.Memang la dapat straight A for SPM lepas tu elek sebab nak masuk bidang glamour kan.

      23

      0
    • Anonymous says:

      degree tarak MBA tarak terus PhD hebat sungguh genius sungguh Hajah Lopa. nak tahu jugak kalau dia ambik degree or MBA or PhD university ternama maner or just any university tarak nama not the top 500 university in the world. jali boy nak kipas Hajah Lopa pun agak agak lah.

      4

      0
    • budak hingusan jali says:

      tak paham ke ayat aku sarkastik di situuu…maksudnya dia tak boleh orang lebih dari dia dan sememamng nya dia tak layak digelar beauty with brain.

      1

      0
    • Anonymous says:

      Suku sakat hulu lopak ni kan..

      0

      0
  13. fattah aminnnnnnzzzz says:

    kahkahkah…..nmpk sgt rmai y x ske dgn ko lopak air…..cb laa jd humble skit…ko ni ckp x mau kalah…dh sebiji cam che ta…ko nk org nmpk ko gah dan hebat dr org lain…padahal sume tu ko ciplak dr org….loserrr !!!..ni lah sbb knapa aku xnk dgn ko lopak..tahap ego ko tggi melangit..sok2 klu aku jd laki ko aku lak jd babu ko..sblm ape2 baik aku chaw dl..btw,aku just anggap ko sbg kwn je..ko tu je y perasan lbh…

    16

    0
  14. Tersopaktersepak says:

    This is nkt her firsst time though…dulu tudung ni isu ni pulek..mmg kaki coplak ppuan ni. But for people out there, kalau ko ada business plan, ada idea sila senyap2 dulu. Buat jadi realiti barulah war2kn pd dunia. Kalau boleh register hak harta intelek lg baguih

    8

    1
  15. Anonymous says:

    iyekeee cite nie… ishk2..xabes2.. dlu tudung..skg baju.. besok2 ape pulok ko nk ciplak yea.. ati2 lh yea ngan lopa nie.. bt bisnes juta2 tp idea ciplak.. mn nk heran lau maju n berjaya pon sbb bkn idea dya.. dh jd adat dh ade duit blh ape aje.

    5

    0
  16. Anonymous says:

    yep..memang aku ikut perkembangan vie…pastu..ternampak neelofa buat iklan kat ig dia..sebijik sama..tu pasal ingatkan vie bagi tudung mesra solat tu kat dia..rupanya koleksi baru..tp xtahu pulak bila neelofa lancarkan tudung mcm tu..since dia sibuk promosikan tudung warda dia..masa tu vie tgh buat iklan tudung dia..ke ni kebetulan??hmmm

    6

    0
  17. orang tengah says:

    hrmmm….
    aku ni bkn tak suka neelofa, tpi sejak gossip dgn fattah suke sgt tgok dorg kapel. tup2 skrg ni dorg renggang. kesian..
    anyway, aku kesian dgn fattah coz kalo dia kawen dgn neelofa botak kpala si fattah tu.
    neelofa plis take note; kasut u hrga berbelas ribu rggit, tempah baju beribu jgak, make up
    maunya berjenama, rumah rege juta2, kete
    mewah, tu blom pakain luar dlm lgi. mkn
    takkan d gerai or psar mlm… kurg2 pun rest
    5 bntang.
    mngkin fattah dah pikir habis, tu yg trpaksa korbankan cinta demi kebahagiaan neelofa. fattah baru jer nk brtapak dlm industri seni nlakonan.
    utk neelofa… belajar hidup mcm biasa2 sja, jdi low profile baru senang dpt jodoh. lelaki pun tak susah hati nak berkawan dgn u. pikir2 kanlah sebelom ramai lgi lelaki angkat kaki bila brkawan dgn u…

    2

    0
  18. Anonymous says:

    Entah kenapa makin lama lopak ni bagi aura yang dia macam busuk hati.

    5

    0
  19. Yekeni says:

    Never ever discuss your business ideas dgn orang apalagi dgn competitor in this dog eat dog world. Learn from this. Let it be a once bitten. If you allow to be bitten twice, go knock your head against the wall.

    5

    0
  20. Anonymous says:

    dalam telekung talk neelofa ada citer kat prof muhaya…masa tudung dia kena tiru kat vietnam…masa tu dia upset sangat dan nak ambik tindakan tapi lepas tu dia sedar katanye rezeki tu datang dari Allah…so walaupun orang tiru dia dia halalkan saja. so dalam halal koleksi tudung vie sama dengan neelofa ni sebenarnye design tu dah keluar kat indonesia lebih awal.mereka yang dapat idea untuk keluar tidung yang sama dalam koleksi masing2.

    1

    0